Ajánlott

BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző – belépő a kávézás világába

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt

[toc]

Nagyon szeretek kávézni, imádom nézni, ahogy az eszpresszó tetején található tigrismintás crema szép lassan elnyeli a cukrot, szeretem amikor kávéillat tölti be a konyhát, illetve odavagyok azért a reggeli pár perces procedúráért is, amit a kávé készítésére fordítok, hogy magának az ital elfogyasztásának rituáléjáról ne is beszéljek. Sajnos barista képzést nem végeztem, viszont az eszpresszó kávéfőzők több, különböző fajtáját is napi szinten használom, így valamennyi rálátásom van a témára. Több, mint tíz éve egy PID-elt (számítógép vezérelt termosztáttal felszerelt) Gaggia Classic gépet használok napi rendszerességgel egy E.S.E. POD rendszerű, cappuccinator-ral felszerelt Nemox márkájú mellett, míg a család idősebb tagjai, az egyszerűbb kezelhetőség miatt, egy kapszulás főzővel készítik el a kávéjukat, ha látogatóba jönnek hozzánk.

A fentiek tükrében nagy izgalommal vártam a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző érkezését – egyrészt azért, mert egy újabb kávégép soha nem jön rosszul egy háztartásban (a feleségem természetesen mást gondol erről), másrészt pedig, mert egy kifejezetten olcsó darabról beszélünk és ha az elkészült ital valamelyest is hasonlít egy eszpresszóra, akkor már nem csináltunk rossz üzletet a gép beszerzésével. Ugyanis azt tudni kell, hogy egy használt, belépő kategóriás eszpresszó-képes gép is (pl. Gaggia Baby) nagyságrendileg 40-50.000 ft-tól kezdődik és ehhez még hozzá kell számolnunk egy tárcsás/kúpos őrlőt (késes kávédarálóval, vagy bolti darált kávéval nem lesz értékelhető italunk), egy jó minőségű – azaz nem műanyag – tampert (kávétömörítőt) és még sorolhatnám.

Tesztünk alanya nyomásfokozós karral van szerelve, így kis túlzással azt feltételezhetjük, hogy szinte bármilyen durvaságú (itt a vákuum-csomagolt darált kávékra gondolok elsősorban) kávéőrleményt beletehetünk a szűrőnkbe, egy vastag crema-s ital lesz a jutalmunk a csapolás végén. Ugyanis ezen rendszer esetén a végeredmény nem az őrlés finomságától, vagy a tamperelés módjától függ – sőt, még a kávégép nyomás-értékének sincs sok köze hozzá -, hanem a kellő nyomást a nyomásfokozós kar állítja elő és a végeredmény egy mutatós, eszpresszóra hasonlító ital lesz, vastag (mű)crema-val a tetején, ergo előre darált (vákuum-csomagolt) kávéval is jó eredményt kapunk.

Baj ez? Barista szemmel nem feltétlenül előnyös, de a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző célközönségét tekintve egyáltalán nem jelent gondot, sőt! Ráadásul nem is ördögtől való technológia ez, például sok Saeco, vagy Jura eszpresszó kávéfőzőt szállítanak ilyen karral. Véleményem szerint a mostani teszt alanya az eszpresszó világával megismerkedni vágyó felhasználóknak nyújt egy nagyon kedvező alternatívát, mert a gép használata során – szinte anyagi kockázat nélkül – eldönthetik, hogy beszippantja-e őket ez a világ és akár a későbbiekben tovább is lépnek egy szintet, vagy nem szeretnének bíbelődni az italuk elkészítésével annál többet, mint amennyit egy kávéital  elkészítése a kotyogós kávéfőzőben jelent.

0
BlitzWolf BW-CMM2 Espresso Machine – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 2 év

BlitzWolf BW-CMM2 Espresso Machine – EU raktár

$58,88 $69,99
-16%
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző – belépő a kávézás világába Reviews Szász Sándor (Alex) 2021-10-26 348 megtekintés 0 BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző tesztNagyon szeretek ...
MEGNÉZEM
BGHIFG234

Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy hol jelent meg először a kávé, a származási helyéről megoszlanak a vélemények. Egy legenda szerint a kávét a VI. században fedezte fel egy etióp pásztor, miután észrevette, hogy a kecskéi egész éjjel ébren maradnak, ha egy piros bogyós cserje gyümölcsét rágják - ezt a tényt gyorsan meg is osztotta egy közelben lakó szerzetessel is. A szerzetest hajtotta a kíváncsiság és elkezdte főzni a kávébabokat, de rettenetes íze miatt a tűzbe vetette azokat - így történt a legelső kávépörkölés. Egyben viszont a különböző források is megegyeznek; a kávé ez etióp Kaffa (ma Kefa) tartományból származik és innen terjed el először a környező országokban (Egyiptom, Szíria, Törökország), majd hódította meg az egész világot.

A következő két bekezdésben a kávé útjáról a szürettől a csészédig és a hagyományos eszpresszó elkészítéséhez szükséges felszerelésről lesz szó. Így ha erre nem vagy kíváncsi, csak a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávégép jellemzői és működése érdekel, akkor ide kattintva tudod átugrani ezt a részt, bár talán érdemes elolvasni, mert segít megérteni az összefüggéseket, többek között a kávéfajták és a pörkölési módok között. A téma hatalmas volumene miatt csak azokat a dolgokat említem meg – azokat is csak érintőlegesen -, amik ismerete véleményem szerint segít fontos a végeredmény szempontjából.

BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző - belépő a kávézás világába
A kávékról általában

Amíg a kávécserje termése, az éretten piros színű kávécseresznyében található kávébab, kávé formájában eljut a csészédig, ezernyi dolog történik vele; most nagy vonalakban megismerhetitek az életútját a szürettől a csapolásig. A világon több, mint 60 féle különböző kávéfajta található, ezekből mégis mindössze az arabica és a robusta az a két fajta amit termesztenek és forgalmaznak szélesebb körben. A két faj szinte ellentéte egymásnak, a lenti táblázatban láthatóak a különbségek.

Arabica
Robusta
Termőterület
magasabban terem (900-2.000 m)
alacsonyabban terem (200-800 m)
Napfény
nem kedveli
kedveli
Magassága
4-4,5 m
akár 10 m
Termése
nagyobb, kevesebbet terem
kisebb, többet terem
Ellenállóság (időjárás, kártevők)
kevésbé ellenálló
nagyobb mértékben ellenálló
Koffeintartalom
0,3-1,5%
1,5-4%
Íze
kevésbé keserű és savas
savasabb, kesernyésebb, kevésbé gazdag
Termesztésének költsége
magasabb
alacsonyabb
Cukor- és zsírtartalom
magasabb zsírtartalom, édesebb
alacsonyabb zsírtartalom, kevésbé édes
Pörkölési mód
lágy (hamburgi, bécsi, francia, stb.)
sötétebb (olasz)
Fő termőterületek
Brazília, Kolumbia, Etiópia
Vietnam, Indonézia, Brazília
Ár
drágább
olcsóbb

A fentiekből látszik, hogy az arabica általában egy magasabb kategóriát képvisel, mégis egy igazi eszpresszó egy részét – nagyságrendileg 15-20%-át – képzik robusta kávébabok is. Az így nyert keverék (blend) nyújtja a legszélesebb spektrumot az ízek tekintetében, adja a legjobb crema-t és a legcsodálatosabb színeket. Pörkölési módok közül a bécsi, francia és az olasz az ismertebbek, a kávé színe és íze, testessége ebben a sorrendben lesz sötétebb, aromásabb, teljesebb.

A feldolgozás első lépése a szüret, mely egy elhúzódó folyamat – akár 3-4 hónap is lehet -, mert a kávécseresznye egy bokron belül is más időpontban lesz teljesen érett, így betakarításra alkalmas. Az arabica esetében már maga a szüret is kihívást jelent a magasabb elhelyezkedés miatt, sok esetben géppel nem is megoldható (így már érthető az árkülönbség). Mellesleg a gépi szüretelésnek nem csak előnye, hanem hátránya is van, mégpedig ebben a feldolgozási módban nem lehet megakadályozni az éretlen szemek leszedését, amit később ki kell válogatni, illetve azok már nem fognak megérni és kárba vesznek (a kézi szedésnek is több módja van, de ez már valóban nem ennek a bejegyzésnek a témája). A több módon is végezhető (száraz/mosott/félszáraz stb.) feldolgozás után a kávébabokat 30-60 napig pihentetik, majd hántolják, szelektálják, végül bezsákolják és szállítják. 

A zöld színű, nyers kávébab a pörkölőüzemekben nyeri el azt a végső formáját, amivel a boltok polcain találkoztatsz. Megkülönböztetünk ipari- és kézműves pörkölést, nem különös módon, utóbbi adja a klasszisokkal jobb végeredményt. A kézműves eljárás során a pörkölőmester a fajtához illő módszert alkalmazza a pörkölés során, hiszen ilyenkor általában ismert a zöldkávé feldolgozási módja – mely jellemzően arabica, ellentétben a gyenge, vagy átlagos minőségű robustával -, ami nagyban befolyásolja a végeredményt. A folyamat akár 10-14 percig is eltarthat (vö. a kb. 90 másodperces gyorspörköléssel) és a súlyveszteség is sokkal nagyobb, mint nagyüzemileg – cserében sokkal több aroma szabadul fel, ergo finomabb lesz a végeredmény. A nagyüzemileg pörkölt kávé csomagolásán a lejárati idő van feltüntetve (ami 2 évet jelent, de nem tudjuk mikor pörkölték), míg a kézműves esetében a pörkölés ideje van a csomagolásra nyomva. A kávé a pörkölés után 2 héttel van a legjobb formában, felbontás után, megfelelően tárolva (oxigéntől, fénytől elzárva, egyirányú szelepes zacskóban-, hűvös helyen tartva) és csak a fogyasztás előtt megőrölve, akár 3-4 hónapig is eltartható minőségromlás nélkül. 

Mire van szükségünk a presszókávé elkészítéséhez ha BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőzőt használunk?
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző - belépő a kávézás világába

A fejezet címe érdekes, de korántsem értelmetlen. Miért is kellene más eszközöket használnunk például egy Gaggia Classic esetében, mint a tesztben szereplő készüléknél? Ahogy a bevezetőben már utaltam rá, a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző nyomásfokozós karral érkezik (a kart szétszedve a szűrőtartóban egy membránt találunk, ez segít előállítani a szükséges nyomást), így a tamperolást (a kávé tömörítését) szinte el is felejthetjük, maximum arra használjuk a dobozban lévő műanyagból készült darabot, hogy egy kicsit elsimítgassuk és lenyomjuk az őrleményt a kosárban, hogy a víz mégis valamekkora ellenállásba ütközzön, bár a szélekig nem ki a tömörítő. Egy normál szűrőtartó kar esetén kötelezően be kellene szereznünk egy alumíniumból-, vagy rozsdamentes acélból készült-, 51 mm átmérőjű tömörítőt (tampert) is – ára nagyságrendileg 8-9.000 ft -, mert a műanyaggal nem tudnánk kifejteni az őrlemény megfelelő tömörítéséhez szükséges nyomóerőt. Jelen esetben valószínűleg szinte semmi extrát nem adna az élvezeti értékhez, ésszerű használatához legalább új szűrőkosárra-, de lehet, hogy egy új szűrőtartó karra is szükségünk lenne, bár ártani egészen biztosan nem árt ha lapul egy a fiókunkban.

Ahogy – normál kar esetén – egy hagyományos (késes) kávédarálóval sem mennénk semmire, mivel az alkalmatlan lenne a számunkra szükséges finomságú őrlemény előállítására. Ráadásul a forgókések roncsolják a kávészemeket és a kész őrlemény szemcsemérete sem egységes – hiszitek, vagy sem, ez is befolyásolja a kávéital minőségét. Egy eszpresszó kávégép igényli a kúpos/tárcsás őrlőt, ennek beszerzésére is 25-30.000 ft-ot kell szánni legalább, de szerencsénkre, a tesztben szereplő kávéfőző működtetéséhez nem szükséges ilyet vásárolni, bár egy saját magunk által őrölt kávé élvezeti értéke sokkal magasabb, mintha egy előre darált és vákuum-csomagolt bolti terméket vennénk. Úgy gondolom, ha rendelkeztek hagyományos késes kávédarálóval, akkor érdemes azzal egy próbát tenni, ha nem, akkor az őrölt kávékból a “barista”, “espresso” feliratúakat keressétek, ezek csomagolásán általában egy piktogramon feltüntetik az eszpresszó kávéfőzőt is, így könnyebb kiszúrni a polcon. Ezek kisebb szemcseméretre vannak őrölve, mint a hagyományos társaik, és ugyan egy normál karos gép esetén általában nem hoznak jó eredményt, de itt ugye nem normál a szűrőtartó kar. De semmi baj, bármilyen kávé használatával sokkal magasabb élvezeti értéket kapunk, mintha egy kotyogós főzőn készítenénk el az italunkat.

A megfelelő alapanyagból és -technológiával készített eszpresszó tetején megjelenő, vörösesbarna színű, ízletes réteg, a kávéból kioldott szén-dioxid hatására kialakuló "hab" a crema. Talán akkor a leglátványosabb és legtökéletesebb, ha tigrismintásra sikerül, de lehet márványos, vagy akár egyszínű is. Létrejöttéhez szükséges a friss pörkölés és őrlés, a 90-95 °C közötti hőmérsékletű kivonatolási víz (ami nem azonos az elkészült ital hőfokával) és a megfelelő nyomás. A robusta fajtából készült kávé crema-ja erősebb, vastagabb, mint amit az arabica kávéból készült italnál kapunk és képes akár egy kávéskanál cukrot is megtartani.

Akkor most már tudjuk, hogy mi nem kell, ideje rátérni arra arra, hogy mire van szükségünk a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző – és hasonló felépítésű társai –  használata során. Mi lehet a tofuban, a sörben és a kávéban közös? A tökéletes minőségű víz mindhárom esetben elengedhetetlen – az eszpresszó lényegében a kávébabban található anyagokból és vízből áll csupán. Magyarországok a víz kemény, a csapvíz klóros és ki tudja még mit tartalmaz, ergo szűrni és lágyítani kell, esetleg kifejezetten alacsony ásványi anyag tartalmú vizet kell beszerezni. Egészen mostanáig lehetett kapni a boltokban Vera és Norda vizeket, de sajnos most már egyik sem elérhető. Marad a szűrőkancsó használata, vagy/és valamilyen vízlágyító beszerzése, személy szerint én ez a kombinációt használom. Mivel a BW-CMM2 fenékszelepes tartállyal rendelkezik (a tartály alján található szelepen keresztül szívja fel a szivattyú a vizet és nem egy szilikon csövön keresztül), ezért a vízlágyító párna a megfelelő megoldás –  használatával megakadályozhatjuk a gép vízkövesedését, illetve az ebből adódó meghibásodását. 

Szükséges még a rendszeres karbantartás is, hiszen minden kávéval érintkező alkatrész zsírosodik. 2-3 havonta érdemes a felsőszűrőt is kivenni és a karral együtt valamilyen vizes-zsíroldós elegyben áztatni rövid ideig. A háromjáratú szeleppel szerelt gépeken vakszűrős öblítést is alkalmazhatunk, itt nincs ilyen szelep, ne tegyük. Ellenben vízkő-mentesítésre akkor is szükség van nagyjából félévente, ha odafigyelünk a víz keménységére, erre a vannak kiváló tasakos granulátumok, vagy dobozos kivitelű, folyékony vízkőoldók.

Végül, de nem utolsó sorban egy legalább grammos osztású digitális mérleg sem árt, az őrlemény pontos kiméréséhez. Ugyan a szűrőkosárban van MAX jelölés, de az csak tájékoztató jellegű. Most, hogy láthattátok, hogy nem kell túl nagy beruházást végezni egy BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávégép beszerzése után, itt az ideje, hogy közelebbről is megismerkedjünk vele.

A BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző általános leírása

Legyél Te is barista – a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző az alábbi funkciókkal és jellemzőkkel segít Neked ebben:

● professzionális tejhabosítás: készíts egy finom cappuccino-t, vagy csak gőzöld fel a tejed az állítható, nagynyomású tejhabosító segítségével
● érj el optimális ízt: a 20 bar víznyomásnak köszönhetően az italod illatosabb és ízben gazdagabb lesz, ráadásul a crema is tökéletes lesz
● eszpresszó egyetlen gombnyomásra: szimpla, esetleg dupla? Te döntöd el, ráadásul az ital mennyiségét is szabályozhatod
● egyszerű kezelhetőség: az érintőgombos vezérlésnek köszönhetően egyszerűbb nem is lehetne a kávéd elkészítése
● könnyű tisztíthatóság: a könnyen eltávolítható részegységeket használat után gyorsan el tudod öblíteni
● biztonságos használat: a kávéfőző túlmelegedés elleni védelemmel, automatikus nyomáscsökkentéssel és – hőmérséklet-szabályzással rendelkezik

A BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: BlitzWolf
Típus: eszpresszó kávéfőző
Modell: BW-CMM2
Szín: ezüst
Anyag: rozsdamentes acél

Jellemzők

Használható kávé fajtája: őrölt
Elkészíthető adagok száma: 1-2 csésze, manuális
Elkészítendő ital mennyisége: beállítható
Szivattyú nyomása: 20 bar
Víztartály kapacitása: 1,5 liter
Kivehető víztartály: igen
Kijelző: érintőgombos
Automatikus kikapcsolás: igen
Szűrőkosár átmérője: 51 mm
Tejhabosító típusa: szórófejes
Csésze előmelegítés: van
Felvett teljesítmény: 1.100 W 

Méret és súly

Termék súlya: 3,6 kg 
Mérete (LxWxH): 274x227x300 mm 

A doboz tartalma

1 x BlitzWolf CMM2 eszpresszó kávéfőző
1 x szűrőtartó kar
1 x szimpla szűrőkosár
1 x dupla szűrőkosár
1 x műanyag tamper/mérőkanál
1 x garancia kártya
1 x használati utasítás
Kicsomagolás, első benyomások
BW-CMM2

A csomag a Banggood cseh raktárából érkezett és a feladástól számítva egy hetet utazott Németországon keresztül. A BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző dupla dobozolást kapott, a külső barna karton rejti a márkánál megszokott zöld-fehér színű belső dobozt, melyen a brand- és a termék neve van csak feltüntetve. A doboztetőt kihajtogatva láthatjuk, hogy a kávégép két formára szabott hungarocell közé van szorítva – az EU szabványú hálózati csatlakozónak és a mérőkanálnak kialakított hely a hungarocell külső oldalán van kialakítva – , ezen kívül még egy műanyag zsák is védi a sérülésektől. Utóbbi eltávolítása után a teljesen összeszerelt gép bukkan elő, fóliákkal és ragasztószalagokkal megerősítve, nem valószínű, hogy sérülés érheti a szállítás során. A nyomásfokozós szűrőtartó kar és a szimpla-, valamint a dupla szűrőkosár egy külön kis zacskóban található meg. A portafilter (szűrőtartó kar) anyaga egészen biztos nem rozsdamentes acél, sokkal inkább valamilyen alumínium -vagy ahhoz hasonlító – ötvözet, ami a hőmegtartást befolyásolhatja hátrányosan.

A mérőkanállal egybeépített tamper (ez a hivatalos neve, de ez közel nem az) műanyagból készült, ráadásul átmérője nagyjából 2 milliméterrel kisebb a szűrőkosár 51 milliméteres belső átmérőjénél, így a feladatát akkor sem látná el jól ha rozsdamentes acélból készült volna (a víz a legkönnyebb ellenállást fogja választani a csapolás során, így a nagyobb részben a tömörítetlen részeken halad át, nem az egész pogácsán). Egyébként a nyomásfokozós kialakítás miatt nem jelent nagy problémát, szinte teljesen mindegy, hogy használod-e, vagy nem, a mű-crema meg fog jelenni az ital tetején.

A kávét a szűrőtartó karban tömöríteni kell, annak érdekében, hogy lehetőség szerint a víz ne találjon magának könnyen utat és a lefolyás sebességének lassításával javítsuk a kávé összetevőinek kioldódását. Használjunk a kosarunk átmérőjével megegyező fém tampert erre a célra és a tamperolást végezzük úgy , hogy a tömörített kávé egyenlő távolságra legyen a szűrőkosár peremétől. A szakirodalom 12-15 kg-nyi nyomóerőt javasol, de ez nem egy kőbe vésett szám, mindenkinek saját magának kell ráérezni a megfelelő mértékre.

Maga a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző nem néz ki rosszul, az ezüst (inox) és fekete szín dominálnak. Az érintésérzékeny felületű vezérlőpanel alatt szerepel a gyártó neve, a szűrőtartó kar csatlakoztatásánál pedig az “INSERT” és a “LOCK” feliratok, megkönnyítve a portafilter felhelyezéséhez megfelelő pozíció megtalálását (be kell vallanom férfiasan, csukott szemmel nem nagyon menne, még gyakorlás után sem). Jobb szélen a gőz intenzitását szabályzó gomb helyezkedik, erre az oldalra került a gőzcső (tejhabosító) is, melynek felső részén a mozgatását megkönnyítő – és a kezünket a forróságtól megóvó -, fekete színű fogantyú található. A műanyagból készült,  fenékszelepes víztartály teteje lehajtható, a tartály könnyen eltávolítható, így feltölteni és tisztítani is egyszerű. Ahogy a csepptálca kialakítása is megfelelő – még ha az anyaghasználatot kicsit gyengének is érzem -, a faék egyszerűségű, a tálca telítettségét jelző úszóval szerelt egység könnyen kivehető, de maga a rácsozat is elmosható magában is.

A gép nem nehéz, tömege nagyjából 3 és fél kilogramm, szemben a Gaccia Classic 8 és fél kilójával. Ebből következtethetünk arra is, hogy bojler valószínűleg nem található a burkolat alatt, a thermoblokkos megoldás tűnik valószínűnek, amit úgy kell elképzelni, mint egy átfolyós vízmelegítőt. Előnye, hogy a víz gyorsan felmelegszik a segítségével, viszont nem stabil a hőtartása. A fentiekből  látható, hogy a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző a belépő kategóriába kell pozicionálnunk, leginkább az eszpresszó készítéssel most ismerkedők számára készült. 

Azt valószínűleg sokan tudjátok, hogy a BlitzWolf a Banggood saját márkája, emiatt felmerülhet a kérdés, hogy ennyire jól megy, hogy felépítettek egy kávéfőző-gyártó üzemet is? Erről természetesen szó sincs, kis keresgélés után kiderült, hogy a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző egy saját brand alatt megjelenő és esetleg minimálisan módosított Gorenje modell, mégpedig a ESCM15DBK. Így nem jelent gondot ha valaki nem érti meg az angol nyelvű használati utasítást, mert utóbbi gép Magyarországon is elérhető, így a kezelési utasítása magyarul is megtalálható az interneten, ezen kívül valószínűleg meghibásodás esetén van alkatrészellátás is.

A BlitzWolf BW-CMM2 használatba vétele
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző - belépő a kávézás világába

A kicsomagolás után a kávéfőző használatra kész, de az első adag elkészítése előtt van még egy kis teendőnk vele a szűrőtartó kar-, a szűrők és a víztartály meleg vizes, mosogatószeres elmosásán kívül. Annak érdekében, hogy már az első kávé íze is tökéletes legyen, a kávéfőzőt meleg vízzel át kell öblíteni, mely műveletet az alábbiak szerint kell végrehajtani:

  • nyisd ki a víztartály fedelét és tölts bele vizet arra figyelve, hogy a vízszint nem haladhatja meg a “MAX” jelölést, majd csukd vissza a fedelet – ha úgy kényelmesebb, a tartályt kivétel után is feltöltheted
  • helyezd a szűrőkosarat üresen a szűrőtartó karba (a kosáron található pöcök illeszkedjen a portafilteren található nútba) és a kart csatlakoztasd a fejegységhez az “INSERT” feliratnál és tekerd el jobbra a “LOCK” pozícióba
  • helyezz egy csészét az eltávolítható csészetartó tálcára, miközben a gőz szabályozó gomb OFF állásban van
  • csatlakoztasd a készüléket az áramforráshoz, majd nyomd meg a bekapcsoló gombot és várd meg míg a vezérlőgombok villogása abbamarad és folyamatosan világítanak
  • nyomd meg a manuális kávé gombot, ennek hatására a szivattyú vizet fog kiszivattyúzni a kávégépből 
  • körülbelül 30 másodperc múlva újra nyomd meg a manuális kávé gombját, mire a szivattyú leáll és a víz folyása megszűnik
  • öntsd ki a csészéből a vizet, majd tisztítsd meg alaposan a készüléket – ezzel a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző használatra kész 

Az első vízszivattyúzáskor zaj jelentkezhet, ami normális jelenség – ilyenkor szabadul fel a készülékben lévő levegő. Körülbelül 20 másodperc elteltével a zaj megszűnik. Előfordulhat, hogy az első használat előtt a kávéválasztó gomb gyorsan fog villogni figyelmeztetés gyanánt mivel nincs víz a rendszerben. Ilyenkor nyomd meg a manuális kávé gombot és tartsd benyomva mindaddig, amíg a szivattyú működése le nem áll és a figyelmeztetés ki nem kapcsol – ezután megkezdhető a kávéfőzés.

BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző - belépő a kávézás világába

Készenléti állapotban a középen elhelyezett bekapcsológomb ikonja és körülette lévő keret fehér színben pulzál, bekapcsolás után folyamatosan világít és elkezdődik az előmelegítés (az érintőgombok sok esetben elsőre nem reagálnak, ilyenkor legyünk türelmesek és próbálkozzunk újra). A funkcióik tekintetében egyértelműen beazonosítható menügombok a felfűtés idején villognak, az üzemi hőmérséklet elérésekor folyamatosan világítanak. A három szegmenses kijelző ilyenkor inaktív, csak a csapolás kezdetétől eltelt idő látható rajta azután, miután elindítottunk egy kávét. A gombok sorrendje eszpresszó, dupla eszpresszó, be/kikapcsolás, manuális mód, gőz. 

Mielőtt nekiállunk az első eszpresszó kávénk elkészítéséhez, érdemes tisztában lenni azzal, hogy mennyiségileg mit jelent a eszpresszó vagy a ristretto, van-e különbség a doppio és a dupla eszpresszó között, miben különbözik egymástól a cappuccino és a latte machiato. Az összes fenti kérdést nem fogom megválaszolni – legyen házi feladat utána járni -, ellenben az eszpresszó alapreceptjét megosztom veletek, mert fontos a gép beállításához, illetve a további kísérletezéshez. Az alábbi adatok egy normál szűrőtartókarral szerelt eszpresszó kávéfőzőhöz való mennyiséget és csapolási időt mutatják meg, a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző használata esetén kiindulási alapnak tekintendő. 

Egy szimpla elkészítéséhez 7 gramm frissen őrölt kávéra, 90-95 °C közötti hőmérsékletű kivonatolási vízre (erről később), 9 bar nyomásra (ebből látszik, hogy a 20 bar teljesen felesleges) van szükségünk. A csapolási idő ca. 25 másodperc (1-2 másodperc eltérés mindkét irányban megengedett és a gomb megnyomásától számolódik), melynek során 25-30 ml térfogatú italt kapunk. Normál esetben leginkább az őrlemény finomságával tudjuk beállítani a kívánt eredményt, esetünkben ennek nem sok értelme lenne, máshoz kell folyamodnunk. 

Szerencsénkre a kávéfőzőn a csapolási idő megváltoztatásával be tudjuk állítani az eszpresszó és a dupla eszpresszó kívánt mennyiségét (viszont sajnos csak egymásból számolva, de ez is több, mint a semmi). Álmodjuk meg, hogy mennyi legyen egy adag – a gyári beállítás szerint 40/80 ml/15-25 másodperc – és készítsünk egy duplát 14 gramm kávéból majdnem a szokásos módon – ennek a pontos folyamatát a következő bekezdésben olvashatjátok el. Bekapcsolás (bekapcsológomb hosszú megnyomása) és az előmelegítés után az őrölt kávét helyezzük a szűrőkosárba, a kart csatlakoztassuk a főzőegységhez és nyomjuk meg 3 másodpercig a második gombot, ami villogni kezd, jelezve, hogy programozható. Újbóli megnyomására a csapolás és a kijelzőn az óra elindul, a leállításhoz és az adag elmentéséhez egy újabb nyomás szükséges (a maximális időtartam 90 másodperc, de az ugye véletlenül sem eszpresszó adag). Az elkészült kávé mennyiségét mérjük le egy mérlegen (1 gramm = kb. 1 ml), ha nem vagyunk megelégedve, akkor végezzük el újra a folyamatot. Mostantól a dupla kávé mennyisége a beállított érték lesz, a szimpla a fele. Fordítva is működik, de az előáztatás (4-5 másodperc) fajlagosan hosszabb ideje miatt nehezebb elsőre jól beállítani az adagot (értelemszerűen a dupla ekkor 2x hosszabb ideig készül). Egyébként lehetőség van a manuál gomb használatával bármilyen nem programozott időtartalmú csapolásra is, 90 másodperc hosszúságig – a gomb megnyomásakor a szivattyú elindul, majd újra megnyomva megáll.

Ugyan az előbb már csapoltunk egyet, de nézzük meg lépésről lépésre a követendő sorrendet, majd a tisztítást folyamatát is. Az általános időszakos karbantartásról a bevezetőben írtam pár gondolatot, nem ismételném meg újra őket, csak annyival egészíteném ki, hogy 500 ciklus után a készülék villogással figyelmeztet a vízkőtelenítés szükségességére egészen addig, míg a művelet meg nem történik, vagy amíg nem nullázzuk a számlálót (készenléti üzemmódban a manuális- és a dupla gomb megnyomásával.) A folyamatot nem részletezem, a használati utasítás tartalmazza. Jöjjenek az első csapolás lépései:

  • ha vásároltál vízlágyító párnát, akkor aktiváld az ezüstkristályokat a leírás szerint, majd helyezd a víztartályba, a tartályt töltsd fel lehetőleg lágy vízzel a “MAX” jelzésig
  • kapcsold be a kávéfőzőt és melegítsd elő úgy, hogy közben a szűrőtartó kar, benne a használni kívánt szűrővel is csatlakoztatva van
  • ha az előmelegítés befejeződött, engedj ki egy kis forró vizet a fejen keresztül abba a csészébe amit használni szeretnél (vagy melegítsd elő forró vízzel)
  • mérj ki a lehetőség szerint frissen megőrölt kávét egy mérlegen és tedd bele a karba helyezett – az elkészíteni kívánt adagnak megfelelő méretű – szűrőkosárba (7/14 gramm, a MAX jelzést nem túllépve)
  • kicsit nyomkodd le a tetejét, majd csatlakoztasd a kart készülékhez, ezután vedd le és ellenőrizd, hogy a felső szűrőt elérte-e az őrlemény (akkor jó, ha a középső csavar és a szűrő mintázata halványan látszik)
  • ha szükséges módosíts a mennyiségen és nyomkodd le finoman újra a kávéhalom tetejét, majd helyezd vissza a kart a gépre
  • indítsd el a csapolást és örülj a végeredménynek, az italt nyugodt tempóban fogyaszd el
  • következő lépés a zacc kiöntése, majd a kar, szűrő folyóvíz alatti átmosása
  • kar nélkül kapcsold be a gépet és engedj át valamennyi vizet a felső szűrőn, megtisztítva azt
  • csatlakoztasd fel a kart üres szűrőkosárral, nyomd meg a manuális adag gombját és mozgasd a kart ide-oda, ez a folyamat a fej környékéről mossa ki az ott maradt kávét
  • a szűrőtartó kart és a kosarat folyóvíz alatt mosd el, majd töröld szárazra
  • a csepptálcát vedd ki, öntsd ki belőle a vizet, mosd el és töröld szárazra

Elkészült az első eszpresszó kávéd, gratulálok hozzá! Persze itt nem kell megállni, egy cappuccino, vagy a tejhab elkészítése sem egy bonyolult művelet, mutatom. Egy nagyobb méretű csészébe készíts egy eszpresszót (ha fordítva csinálod, nagyon forró lesz a víz hőmérséklete, mire visszahűlne, addigra összeesik a tejhab), majd nyomd meg a gőzgombot és várd meg amíg folyamatosan világít. Tölts adagonként körülbelül 100 ml langyos tejet (pl. a  Pilos nálam bevált) egy nagyjából 7-10 cm átmérőjű, magasabb bögrébe, vagy fém tejkiöntőbe. Süllyeszd bele a habosító fúvókát körülbelül 2 cm mélyre a folyadékba, lassan nyisd ki a gőzcsapot és a mozgasd a fúvókát le/fel az edényben, miközben megdöntöd azt. Ha meg vagy elégedve a végeredménnyel, zárd el gőzcsapot, finoman verd a bögre alját pár alkalommal a konyhapulthoz, közben végezz körkörös mozdulatokat a csuklóddal. Nedves szivaccsal tisztítsd meg a gőzcsövet, engedj ki rajta óvatosan még egy kis gőzt is, majd kapcsold ki a kávéfőzőt és önts a habosított tejet a kávédra, ízesítsd, szórd meg kakaóporral, vagy fahéjjal és fogyaszd el. A gőz funkció maximum három percig lehet folyamatos használatban (túllépése esetén a gőz nyomógombja villogni fog), utána mindenképpen meg kell nyomni a kávé gombot, hogy kikapcsoljon a fűtés és a készülék lehűljön.

Ha csak forró vízre van szükséged, a gőzcsap kinyitásával és a manuális adag megnyomásával vételezhetsz. Ha 25 percen keresztül egyetlen gomb sem kerül megnyomásra, a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző kikapcsol, de addig melegen tartja a fejet és a csészemelegítőt, így használat után érdemes kikapcsolni.

Saját tapasztalatok, vélemény
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző - belépő a kávézás világába

Elöljáróban kijelenthetem, hogy aki hagyományos kávéfőzőről- , kotyogósról-, vagy alacsony nyomáson működő gépről (onnan lehet megismerni, hogy általában üveg kiöntővel árulják) vált a BlitzWolf-CMM2 eszpresszó kávéfőzőre, egészen biztos, hogy hatalmas minőségi ugrást fog tapasztalni az eddigiekhez képest akár ízben, akár látványban, viszont azokhoz a gépekhez lehet, hogy macerásnak tűnik egy presszógép használata. Legyen szó akár az előáztatásról, melynek során a kávéőrlemény átnedvesedik egy lassú, alacsony nyomású áramlás által, ami lehetővé teszi, hogy a kávépogácsa struktúrája megváltozzon, egy még egyenletesebb áramlási ellenállás kialakulása miatt, vagy a megfelelő nyomásról, melyet ugyan a nyomásfokozós kar állít elő, de a végeredményt tekintve sokkal jobb, mintha nem lenne.

Amit hibaként tudok felhozni, az a kivonatolási víz hőfoka, ez az a hőmérséklet amit a thermoblokk állít elő és enged rá az őrleményre. Már a használatbavétel során is gyanús volt, hogy nagyon forró a csészébe kerülő víz, megmértem, és az optimális hőfoknál nagyjából 10 °C-kal magasabb volt, ami gondot jelent az élvezeti értékre nézve, egész pontosan olyan mellékíze volt a kávénak, mintha egy fadarabot áztattam volna benne. Szerencsére létezik a problémára megoldás, az infóblokk után mutatom.

A kivonatolási víz (brewing water) hőmérséklete kifejezetten fontos, mert hatással van a kávé aromájára, a kivonatolási erősségre, és az áramlás mértékére. Az ideális hőmérséklet többek között függ a használt kávé fajtájától, a blend összetételétől, de nagy általánosságban kijelenthető, hogy értéke 90-95 °C között megfelelő. Az elkészült kávé optimális hőmérséklete közvetlenül a csészébe kerülés után 67±2°C. Amennyiben a kivonatolási hőmérsékletet alacsony, a végeredmény egy savanyú, gyengén extrahált (under extracted) ital, míg ha magas, akkor keserű, kellemetlen ízű, fa aromájú italt kapunk. A kiegyensúlyozott főzet megfelelően édeskés, érett, telten savas, kávétól függően különleges aromák érezhetőek ki belőle: virágos, gyümölcsös, csokoládés, mogyorós, diós, stb.

A fenti problémára a megoldást hűtőcsapolásnak hívják és a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző esetén is kitűnően működik. A lényege az, hogy a thermoblokknak egy bizonyos időre szüksége van ahhoz, hogy a vizet felmelegítse, gondoljunk csak a az előmelegítés szükségességére. Csupán annyi a teendőnk, hogy közvetlenül csapolás előtt engedjünk ki egy bögrényi vizet a gépből a manuál gomb megnyomásával (a kart természetesen addig vegyük le), majd azonnal készítsük el az eszpresszót. A víztartályból pótolt víznek nem lesz ideje felmelegedni és az elkészült kávé megfelelő hőfokon készül el – a mérési eredmények megtalálhatóak a lenti galériában.

Egy frissen pörkölt Goriziana Caffé Grand Cru 100% arabica kóstolása során azt tapasztaltam, hogy hiányzik belőle a testesség, a különleges aromák sem jöttek elő oly mértékben, mint a Gaggián, nem is indul olyan sötéten, mint amit megszoktam, viszont az íze tovább megmaradt, amit nem igazán szerettem. Gyorsan hozzá is teszem, hogy leginkább dupla ristrettoval indítom a napom, amit 16-18 gramm őrleményből készítek, tehát kicsit más a két shot. Ilyenkor nagyon sajnálom, hogy nem végeztem barista iskolát, hogy többfajta kávét kóstolva szakszerűen le tudjam írni, hogy mit (nem) érzek, de összességében azért elmondható, hogy az elkészült ital élvezhető, iható, még ha nem is 100%-os. Ugyan a kávé felszínén található krém buborékosságán látszik, hogy mű-crema-val van dolgunk, a magassága is egy kicsit alacsonyabb, mint amit a Gaccia készít, ezen kívül kevésbé tartós, de a kész italon itt is  gyönyörűen elkülönülnek a head/body/heart rétegek. A crema a csésze falán sokáig megmarad, de nem “úgy”, viszont robustát használva a mérete és tartóssága is rendben van, lásd a lenti galériát számos példával és összehasonlító fényképpel. Arabica kávé esetén a cukrot nem tartja meg, így érdemes valamilyen arabica/robusta blenddel kísérletezni – mondjuk 80-20, vagy 70-30 arabica túlsúlyos arányúval.

Összefoglalva természetesen érződik a különbség egy komolyabb gépen készített eszpresszóval összehasonlítva, de nem olyan hatalmas mértékben, mint ami az árkülönbségből adódna (itt a gép és a kiegészítők árára gondolok). Viszont a tejes italoknál nem vettem észre különösebb hátrányt az ízt illetően, ellenben a tejhabban található buborékok nagy száma azt mutatja, hogy valamit vagy nem csináltam jól, vagy ennyivel jobb a Rancilio gőzcső amit a másik gépen használok. 

Általános szabályként elmondható, hogy egy dupla eszpresszó elkészítése könnyebben ad megfelelő eredményt, mintha két szimplát csapolnál egymás után, ezen a gépen pedig kifejezetten érdemes erre figyelni, mert ha így csinálod, sokkal jobb lesz így a végeredmény.

Véleményem szerint a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőzőből sokkal többet ki lehet hozni (portafilter-, szűrőkosár-, termosztát cserével, megfelelő szemcseméretű őrleménnyel), mint amit gyári állapotban tud, így remek kiindulási alap lehet egy gyakorló hozzáértő számára is. Ahhoz viszont kétség nem férhet, hogy ár/érték arányban egy kitűnő gépet kapunk, nem eszpresszó-képes kávéfőzőről váltva hatalmas minőségi ugrás lesz a használata, ráadásul a teszt megjelenésének idején egy termoszt is kapunk ajándékba a gép mellé. Viszont egy nagyon fontos  dologra fel szeretném hívni a figyelmeteket; a kávéfőző megvásárlásával egy olyan úton indultok el, ami nagy valószínűséggel be fog szippantani benneteket és nem könnyen enged. Az alapok megtanulása- és a kávé igazi ízének megismerése után már nem lesz megállás, egyre magasabb és magasabb szintre vágytok majd – a Banggoodról például erre a gépre. De aggódni felesleges, ez teljesen normális, én is így kezdtem és még hol van a vége…

A teszt megjelenésének idején a Banggoodon az 1. Kávéfesztivál is épp zajlik, amiről bővebben ebben a bejegyzésben olvashattok, vagy a lenti képre kattintva közvetlenül is eljuthattok. Ha érdekel a kávézás, érdemes kicsit körülnézni, mert nem csak kávéfőzőket, de őrlőket, pörkölőgépeket is vásárolhattok kedvező áron, sőt, ha szerencsétek van, akár meg is nyerhetitek a tesztben szereplő modellt.

Az alábbi videóban egy bolti vákuum-csomagolt rubustából készült szimpla és egy dupla csapolása-, illetve a tejhab készítése látható a BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőzővel kivitelezve. Más méretű őrleménnyel, vagy más fajta kávéval az eredmény is más lesz.

Remélem sikerült egy kicsit felkeltenem az érdeklődéseket a kávézás iránt és talán pár hasznos – eddig nem ismert – infót is kaptatok. Természetesen én sem tudhatok mindent, az alapokat erről a weboldalról ismertem meg jó pár évvel ezelőtt, amit nagyon jó szívvel ajánlok, bár sajnos egy ideje már nem kerülnek fel rá új posztok. Ezen kívül segítségemre volt Anette Moldvaer Kávészenvedély című könyve és a a Napraforgó Könyvkiadónál megjelent, Kávé a világ körül című, könyvecske is.  Amennyiben kérdésetek lenne a vásárlás előtt, vagy a működéssel kapcsolatban, ezeket regisztráció után a teszthez kapcsolódó fórumban tudjátok feltenni, illetve minden észrevételt szívesen fogadok a leírtakkal kapcsolatban; akár a teszt alatti komment szekcióban, vagy a Facebook bejegyzés alatt.

Összefoglaló
8.7A mi értékelésünk
Legyél Te is barista!

A BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző kitűnő választás azok számára, akik nagyobb élvezetre vágynak annál, mint amit egy kotyogós kávéfőző gyújt és el szeretnék készíteni életük első eszpresszó kávéját. A gép ugyan belépő modell és leginkább a kávézás világával most ismerkedőknek készült, de véleményem szerint több van benne, mint ami elsőre látszik. Barista szemmel a legnagyobb hiányossága a nyomásfokozóval felszerelt szűrőtartó kar, viszont ez egyben előnye is a kezdők számára, mert nagyon könnyen érhetnek el sikereket, akár már az első próbálkozások alkalmával. A gép 51 mm átmérőjű szűrőkosara ugyan nem ipari szabvány, de ha szintet szeretnél lépni, beszerezhető hozzá ilyen méretű kosár, tamper, esetleg még normál portafilter is - persze ez esetben egy kúpos darálóra is szükség lesz. Az elkészült eszpresszó minősége ugyan elmarad egy komolyabb géppel készített ital minőségétől, viszont élvezhető a produktum, főleg ha az alapanyag robustát is tartalmaz. Tejes italokhoz is jó választás a BlitzWolf BW-CMM2, ennyi pénzért nem ismerek jobb ajánlatot a piacon, ajánlott vétel.

Ár/érték arány
9.5
Az elkészült kávé minősége
8.5
Felhasználói élmény, használhatóság
8.5
Anyagminőség, dizájn
8
Szolgáltatások
9
POZITÍVUMOK
 • kedvező ár/érték arány
 • nyomásfokozós szűrőtartó kar (kezdőknek)
 • beállítható adagok
 • tejhabosító funkció
 • csészemelegítő
 • automata kikapcsolás
 • rövid felfűtési idő
NEGATÍVUMOK
 • magas vízhőmérséklet (hűtőcsapolással korrigálható)
 • nyomásfokozós szűrőtartó kar (haladóknak)
 • az érintőfelület néha nehezen reagál
 • kissé rövid gőzcső
 • részben gyenge anyaghasználat
 • rövid hálózati zsinór
A BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőzőt itt tudod megvásárolni
0
BlitzWolf BW-CMM2 Espresso Machine – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 2 év

BlitzWolf BW-CMM2 Espresso Machine – EU raktár

$58,88 $69,99
-16%
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző – belépő a kávézás világába Reviews Szász Sándor (Alex) 2021-10-26 348 megtekintés 0 BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző tesztNagyon szeretek ...
MEGNÉZEM
BGHIFG234
Még több kávégép ajánlat
Egyéb ajánlatok a kávézás világából
ACL Italian Coffee Pot Octagonal Mocha Pot Heat Resistant Aluminium for Household
$19.62
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Milk Frother USB Charging Removable Mixing Head for Eggs Butter Milk Soup...
$31.17
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Stainless Steel Mocha Espresso Percolator Coffee Pot Stainless Steel Coffee Cup
$32.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Moka Express Espresso Maker 1/2/3/6/9/12 Cup Aluminum Mocha Pot Ergonomic Handle Safety...
$34.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
HiBREW 300ml Automatic Electric Lightweight Milk Frother Cappuccino Maker 220-240V 400W Food...
$49.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Lmax 300ml Manual Coffee Maker Coffee Water Isolation Design System Automatic Drip...
$52.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Digoo DG-HS005 Electric Milk Frother Machine Warmer 550W Automatic Milk Heating 240ml...
$59.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Scishare S3101 Electric Milk Frothing Machine 550W Cappuccino Shaker 150ml-250ml Automatic Foam...
$62.30
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
220V Coffee Maker 12 Cups 1.5L Semi-Automatic Espresso Making Machine Stainless Steel
$62.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
ACL ACL-013 Hand-operated Coffee Roaster Stainless Steel Leakproof Beans Design for Household
$73.91
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Konka KCF-CS2 450W 0.3L Coffee Maker Evenly Brewing Smolder Extraction Dry Burning...
$79.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Jimusi JMS-007 Stainless Steel Coffee Roaster 220V/110V 50KW Electric Dried Fruit Fried...
$87.00
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Sboly SYCM-9110 900W Anti-Drip Function Coffee Maker Long Time Insulation 8 Cups...
$89.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
SCISHARE S181 Hand Coffee Grinder Adjustable Thickness Grind Uniformly Compact Size for...
$97.01
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Sboly SY-801 200W Conical Burr Coffee Grinder with Adjustable Burr Mill Stainless...
$99.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
HiBREW ACM009 Multifunctional Portable Coffee Machine Coffee Powder and Dolce Gusto Capsule...
$99.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
800W Household Coffee Beans Roasting Baking Machine Roasters Coffee Machine
$114.33
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
HiBRWE 600N Electric Coffee Grinder 220-240V 180W Adjustable Knob Large Capacity-EU Plug
$120.11
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
HiBREW Coffee Machine Hot/Cold Brew 4in1 Multiple Capsule 19Bar DolceGusto-Milk&Nexpresso Capsule ESE...
$149.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
GOTHCH CM6686A 580ml 600W Coffee Machine 2000r/min Two Concentration Modes High Temperature...
$155.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Xiaomi Mijia S1301 Capsule Coffee Machine Compatible with Nespresso Capsule 20Bar Solenoid...
$165.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Italian Electric Coffee Grinder 19 Gear Adjustment On-Off Control Powder Outlet Removable...
$166.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
ZZUOM BG315T Automatic Coffee Machine 1000W 220V~50Hz Soy/Flour Dual Purpose Heat Preservation...
$169.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
HiBREW 19 Bar 4 in 1 Multiple Capsule Espresso Coffee Machine, Pod...
$170.93
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Gustation 209 Coffee Roaster 1200W 220V-240V Large Capacity Baked Beans for Five...
$189.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Seven & Me Smart Coffee Machine with Auto Milk Frother One-Click Control...
$199.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
HiBREW CM5403K-CB Coffee Machine 1050W 20Bar High Pressure 1.5L Large Capacity-EU/UK Plug
$199.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
ZZUOM CM6867 850W Espresso Coffee Machine 20 Bars Semi-automatic Coffee Steam Milk...
$199.99
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Sboly SY-265EA 1372W 2in1 Coffee Maker Adjustable Steam 19 Bar Pressure for...
$213.14
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Gemilai CRM3605 Coffee Maker Machine Stainless Steel Coffee Machine 15 Bars Semi-automatic...
$346.61
MEGNÉZEM
AE__banggood banggood.com
Utoljára frissítve:2024-07-15 19:21

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző - belépő a kávézás világába
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!

Cimkék:

Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.