Bluetooth fülhallgató teszt – hallható a különbség?

A bejegyzésekben található kuponkódok ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről és a bejegyzésekben található affiliate típusú linkekről bővebben itt olvashatsz.

A Bluetooth fülhallgató teszt főszereplői: Tronsmart Encore Spunky, Tronsmart Spunky Pro és QCY T2S bluetooth fülesek – ki nyer ma?

Hol van már az a korszak, amikor a fülhallgatók kábelen kapcsolódtak a telefonhoz, vagy a zenelejátszóhoz? Gyerekkoromban a Sony walkmanhez adott narancssárga szivacsos fejhallgatók voltak elterjedve, mit meg nem adtunk akkor egy walkmanért… Manapság pedig már egyre kevesebb vezetékes fül-, fejhallgatót láthatunk, helyüket átvette a vezeték nélküli technológia, melyet TWS-ként ismerhetsz.

Azt, hogy milyen fülhallgatót vásároljunk, mindenkinek magának kell eldöntenie, figyelembe véve a pénztárca vastagságát, a felhasználási területet, a kiegészítő funkciókat, és a legfontosabbat: a hangzást. Webshopból való vásárlásnál ez utóbbi a legnehezebb, tesztekre, leírásokra hagyatkozhatunk csak. Azt is csak utólag fogjuk megtudni, hogy mennyire kényelmes a használat, mennyire jól illeszkedik a hallójáratunkba, netán nyomja-e a fülünket. Ez a Bluetooth fülhallgató teszt sem fog minden kérdésre választ adni és lesznek erősen szubjektív részei is, de talán valamennyire segíthet a választásban. Bluetooth fülhallgató teszt következik.

A True Wireless Stereo technológia a hang vezeték nélküli továbbítása Bluetooth-on/NFC-n keresztül. A vezeték nélküli átvitelt a forrásba és a fogadó eszközbe/eszközökbe beépített kis chip biztosítja. A TWS eszközöknek (fej-, és fülhallgató, hangszóró) sok pozitív tulajdonsága van, de a legfontosabb az, hogy nem kell kábel a használatához. Ez nem csak azt jelenti, hogy a hangforrást nem kell kábellel összekötni a hangkeltő eszközzel, hanem azt is, hogy nem kell kábelt használni az áramellátáshoz sem. Már az olcsóbb hangszórók/fül-, és fejhallgatók üzemideje is eléri töltésenként a 4-8 órát. A TWS eszközök önmagukban vagy Bluetooth-on/NFC-n keresztül párosítva használhatók.

Mostani tesztünkben három TWS eszközt mutatunk be Nektek, melyek in-ear kialakításúak (hallójáratba illeszthetőek), kettő tudja a vezeték nélküli töltést, a két Tronsmartot kézmozdulatokkal is vezérelhetjük, és mindegyikben van valamilyen hang asszisztens, töltőkábelt és három különböző méretű fülgumit is kapunk a csomagban.

A töltődoboznak köszönhetően a fülhallgatókat azokba visszahelyezve 3-8 alkalommal újratölthetőek, így ha két pár TWS fülhallgatót használunk, akkor ezeket váltva, szinte egész nap tudunk zenét hallgatni. A Bluetooth 5 technológiának köszönhetően megfelelő eszközzel párosítva a fogyasztás is alacsonyabb lesz.

Összehasonlítás:
Tronsmart Spunky, Spunky Pro, QCY T2Sbluetooth fülhallgatók
VS
VS
Bluetooth verzióBluetooth 5
VS
VS
Súlygramm/db
7
VS
3
VS
5
Fülhallgató akkumulátor kapacitás mAh
50
VS
35
VS
43
Töltőbox akkumulátor kapacitásmAh
470
VS
400
VS
800
Töltés töltőboxbanalkalom
3
VS
4
VS
8
Üzemidőóra
3
VS
3,5
VS
4
Vezeték nélküli töltés
VS
VS
Gesture Control
VS
VS
Voice Assistant
VS
VS
Ajánlatok:

December 10-g a T6MAX01 kódot használva, 10% kedvezményt kaptok a Tronsmart termékekre!

1

Tronsmart Encore Spunky Buds

Első használat előtt a fülhallgatók csatlakozóiról távolítsuk el a műanyag fóliát és töltsük fel teljesen a dobozt/fülhallgatókat; a töltöttséget négy darab kék színű állapotjelző LED mutatja. A fülhallgatók kivételéhez a  töltődoboz hátulján található gombot kell megnyomnunk, a tető felemelkedik és elfordítható. Nagyon szellemes és dizájnos megoldás. A Tronsmart Encore Spunky fülhallgató párosításáért a bal egység a felelős, melyet egymagában használva headsetnek is alkalmas. Párosításhoz emeljük ki a két fülest egyszerre és kapcsolódjunk az “Encore Spunky Buds” egységhez. A párosítás megtörténtét pulzáló kék LED jelzi, mely működés közben is világít. Ha elég a zenehallgatásból, csak helyezzük vissza a fülhallgatókat tölteni, automatikusan kikapcsolnak. A fülhallgatók felülete érintésérzékeny, az alábbi beállításokra van lehetőség:

 • lejátszás/szünet: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató egyszeri érintése
 • következő szám: dupla érintés a bal oldali egységen
 • hang asszisztens aktiválása: dupla érintés a jobb oldalon
 • hívás fogadás/indítása: egyszeri nyomás a jobb, vagy a bal oldalon
 • hívás elutasítása: két nyomás a jobb, vagy a bal oldalon
Zenelejátszáskor a magas és mély hangok elkülönülnek egymástól, kis- és közepes hangerőn nem tapasztalható hanghiba, tiszta, telt hangzás jellemzi, általános zenehallgatásra alkalmas. Ellenben, közepes hangerő fölött a mély hangok kiemelése esetén torzítás hallható. Telefonálásra is kiválóan használható a Spunky, mindkét fél tisztán hallható. Létezik fehér és fekete színben is, most az előbbi szerezhető be jobb áron EU raktárból.
0
Tronsmart Encore Spunky Buds Bluetooth 5.0 TWS Earbuds – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 2 év

Tronsmart Encore Spunky Buds Bluetooth 5.0 TWS Earbuds – EU raktár

$26,99 $29,99
-10%
EU raktárból!
Megnézem
T6MAX01
Ingyenes EU raktár
8.8A mi értékelésünk
Egyértelműen a kedvenc

A legszebb csomagolással rendelkező versenyző a három közül. A doboz oldala mágnessel záródik, már a csomagolás is minőségi termékre utal. Az egyetlen fülhallgató ami tökéletesen illeszkedik a hallójáratomba, illetve felfekszik a belső fülkagylómra is, kifejezetten kényelmes a használata, nem esik ki kerékpározás közben sem. A töltődoboz háromszori töltést tesz lehetővé, a doboznak és a fülhallgatónak átlagban egyaránt másfél óra kell a teljes töltés eléréséhez. A töltőboxban elég könnyen lemerül, érdeme ssűrűn tölteni-a töltés micro USB csatlakozón keresztül történik. Ugyan pontszámok szerint a második helyet csípte el, de ez a kedvencem. Ha a vezeték nélküli töltésre nincs szükséged, és nem zavar a nagy méret, jó választás lehet.

Ár/érték arány
9
Kialakítás/dizájn
9.5
Méret
8
Jellemzők/működés
8.5
Hangzás
9
Pozitívumok
 • Szép dizájn
 • Tökéletes illeszkedés
 • Gesture Controll
 • Voice Assistant
Negatívumok
 • A többihez képest nagy méret
 • Könnyen lemerül a töltődobozban hagyva
 • 3 óra üzemidő
2

Tronsmart Spunky Pro

Tronsmart spunky pro

Első használat előtt a fülhallgatók csatlakozóiról távolítsuk el a műanyag fóliát és töltsük fel teljesen a dobozt/fülhallgatókat; a töltöttséget négy darab fehér színű állapotjelző LED jelzi. A fülhallgatók kivételéhez a  töltődoboz hátulján található gombot kell megnyomnunk, a tető felemelkedik és elfordítható, hasonlóan az elődhöz, viszont a töltőegység itt sokkal kisebb méretű. A Tronsmart Spunky Pro fülhallgató mindkét fele használható headsetnek is, ehhez 5 másodpercig meg kell érinteni az egyik egység felületét. Párosításhoz emeljük ki a két fülest egyszerre és kapcsolódjunk az “Encore Spunky Buds” egységhez. A párosítás megtörténte után hallgathatjuk is kedvenc zenénket. Ha elég a zenehallgatásból, csak helyezzük vissza a fülhallgatókat tölteni, automatikusan kikapcsolnak, de itt már van lehetőség a be-, és a kikapcsolásra a fülhallgató 3/5 másodperig tartó megnyomásával. A fülhallgatók felülete érintésérzékeny (a nagyobb kézzel rendelkezők óvatosan igazgassák az eszközt a fülükben, mert felület kicsi és nagyon érzékeny). Az alábbi beállításokra van lehetőség:

 • bekapcsolás: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató 3 másodpercig tartó megnyomása
 • kikapcsolás: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató 5 másodpercig tartó megnyomása
 • lejátszás/leállítás/hívásfogadás/hívás vége: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató egyszeri megnyomása
 • következő szám: dupla érintés a jobb oldali egységen
 • előző szám: három érintés a jobb oldali egységen
 • hang asszisztens aktiválása: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató 2 másodpercig tartó megnyomása
 • hangerő növelés: dupla érintés a bal oldalon
 • hangerő csökkentés: tripla érintés a bal oldalon
 • hívás elutasítása: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató 2 másodpercig tartó megnyomása
A zenelejátszáskor a magas és mély hangok elkülönülnek egymástól, kis- és közepes hangerőn nem tapasztalható torzítás. Ellenben, közepes hangerő fölött a mély hangok kiemelése esetén itt is torzítás hallható, ezen sajnos nem tudtak javítani az elődhöz képest. Telefonálásra kiválóan használható a Spunky Pro, mindkét fél tisztán hallható.
1
Tronsmart Spunky Pro Bluetooth 5.0 TWS Earbuds – EU raktár
Sale
Ennyi ideje hozzáadva: 1 év

Tronsmart Spunky Pro Bluetooth 5.0 TWS Earbuds – EU raktár

$24,99 $29,99
-17%
EU raktárból!
2,41$ EU raktár
9.2A mi értékelésünk
A nagytesó megmutatta

A Tronsmart Spunky továbbfejlesztett változata, hosszabb működési idővel, és jóval kisebb méretben. A csomagolás kinézete egységes, de itt elmaradt a mágneses zárhatóság (a doboz már nem oldalra nyílik). A Pro változat vezeték nélküli töltéssel-, és USB-C csatlakozón keresztüli töltési móddal próbál a kistesó fölé kerekedni - sikeresen. Érintésvezérlési módokból is többet kapunk, már a hangerő is állítható a fülhallgatóról. A töltődoboz már négyszeri töltést tesz lehetővé, a doboznak és a fülhallgatónak átlagban egyaránt másfél óra kell a teljes töltés eléréséhez, ez nem változott. A Tronsmart Spunky Pro a Bluetooth hangszóró teszt győztese, apró méretével nem kelt feltűnést, ajánlott vétel.

Ár/érték arány
9.5
Kialakítás/dizájn
9
Méret
9.5
Jellemzők/működés
9
Hangzás
9
Pozitívumok
 • Szép dizájn
 • Kis méret
 • Gesture Controll
 • Voice Assistant
 • USB-C töltőcsatlakozó
 • Vezeték nélküli töltés
Negatívumok
 • Az üzemidő lehetne hosszabb
 • Érzékeny érintőfelület
3

QCY T2S

QCY T2S teszt

Első használat előtt ebben az esetben is töltsük fel teljesen a dobozt/fülhallgatókat; a töltöttséget két darab zöld színű állapotjelző LED jelzi.  Párosításhoz emeljük ki a két fülest egyszerre és kapcsolódjunk a “QCY-T2S_R” egységhez. A bekapcsolás automatikusan megtörténik, ezután már hallgathatjuk is kedvenc zenénket. Ha befejeztük a zene hallgatását, kapcsoljuk ki az eszközt. A fülhallgatókon az alábbi beállításokra van lehetőség:

 • bekapcsolás: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató 1 másodpercig tartó megnyomása
 • kikapcsolás: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató 1 másodpercig tartó megnyomása
 • lejátszás/leállítás: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató megnyomása
 • előző/következő szám: bal/jobb egység dupla megnyomása
 • hang asszisztens: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató 1 másodpercig tartó megnyomása készenléti állapotban
 • hívásfogadás/hívás vége: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató egyszeri megnyomása
 • hívás elutasítása: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató 1 másodpercig tartó megnyomása
 • hívás átadása telefonra: beszéd közben a jobb, vagy bal oldali fülhallgató 1 másodpercig tartó megnyomása
 • elhalkítás: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató dupla megnyomása
Zene lejátszásakor alacsony hangerőn zaj hallatszódik, a magas és a mély hangok nem különülnek el annyira tisztán, mint az előző két esetben. Lejátszás közben – teljes töltöttség mellett – a bal oldali fülhallgató szaggatott, ez lehet egyedi hiba is, az okát nem ismerjük. Telefonálásra kiválóan használható a QCY T2S, mindkét fél tisztán hallható.
0
QCY T2S Bluetooth 5.0 TWS Earphones Wireless Charging – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 2 év

QCY T2S Bluetooth 5.0 TWS Earphones Wireless Charging – EU raktár

$25,99 $27,99
-7%
   
Megnézem
3PGSKJPI
0,05$ EU raktárból
7.8A mi értékelésünk
Nem igazán győzött meg

A legegyszerűbb csomagolású fülhallgató, kézben tartva nem kelti igazán minőségi termék érzetét, kinézete átlagos. A töltődoboz nyolcszori töltést tesz lehetővé, az üzemidő 4 óra, vezeték nélkül-, és micro USB-n keresztül is tölthető. Lejátszás közben szakadozott, a bal oldal el-eltűnt, emellett alacsony hangerőn magas alapzaj volt tapasztalható. Érdekes módon, ezt a jelenséget Android 9 operációs rendszerű telefonon nem tapasztaltam, így lehet a mobil és fülhallgató közötti kommunikáció nem működött tökéletesen a Huawei P9 esetében.

Ár/érték arány
8
Kialakítás/dizájn
7.5
Méret
8
Jellemzők/működés
8
Hangzás
7.5
Pozitívumok
 • Kis méret
 • Voice Assistant
 • Vezeték nélküli töltés
 • Töltőbox nagy akkukapacitása
Negatívumok
 • Alacsony hangerőn zajos
 • Nincs érintésvezérlés
 • Nincs minőség-érzet
 • Szakadozó lejátszás

Tartósan soha ne hallgass zenét a legnagyobb hangerő 70%-nál magasabb szinten, illetve ne állíts 80%-nál magasabb hangerőt rövid idejű használat során sem!

Bluetooth fülhallgató teszt végeredmény:

Három kedvező árú Bluetooth fülhallgatót próbáltunk ki ebben a tesztben, mindhárom versenyző 30$ körüli áron szerezhető be, így nem számítanak drága eszköznek. Ha eredmény kellene hirdetnünk, akkor a pontszámok alapján  a Tronsmart Spunky Pro állhatna a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára, de mi mégis az elődmodellt kedveltük  a legjobban. Mindkettő ajánlott, nem valószínű, hogy megbánjátok a vásárlást. Ráadásul a Pro modell a feltüntetett kuponkóddal most nagyon kedvező áron vásárolható meg. A QCY modellje nem volt a szívünk csücske, de lehet egy Bluetooth 5-ös telefonra kapcsolódva jobban viselkedne.

Amennyiben elakadnátok, a teszthez kapcsolódó fórumban tudtok kérdezni tőlünk a működéssel kapcsolatban.

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Mutasd a teljes profilt

Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.
   Reset Password