Haylou Solar aktivitásmérő – helló, itt vagyok!

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

Haylou Solar – letisztult forma, javítandó hibákkal

[toc]

Helló Haylou Solar. Furcsa kezdés, de nem véletlen; hiszen az óra nevében a Haylou kifejezés – maga a márkanév – úgynevezett homoním szó, mégpedig az angol “hello” szó homonimája (hasonlónevűség, azonosalakúság: két szó, vagy szókapcsolat közötti véletlen egybeesés, amikor írásképük – és többnyire hangalakjuk is – azonos, de a jelentésük különbözik), így a termék neve helyesen hello-nak ejtendő. Viszont a Solar szó hallatán még véletlenül se asszociáljunk napelemre, vagy bármire ami a nappal kapcsolatos, ez csak szimplán egy terméknév, nem fogjuk tudni napenergiával tölteni az órát. A Haylou Solar egy óra kinézetű aktivitásmérő (nem keverendő össze az okosórával), melynek gyártója a Liesheng Electronic, aki a Xiaomi ökoszisztéma tagja, így már csak e tény alapján is borítékolhatjuk a minőséget.

A Dongguan Liesheng Electronic Co., Ltd-t 2015-ben alapították, startup vállalkozásként. A cég hamarosan "A" típusú finanszírozást nyert a Xiaomitól, így az egyik legkorábbi vállalatként lett a Xiaomi ökológiai lánc tagja - saját márkájuk a Haylou. A Liesheng elkötelezett amellett, hogy a technológiát katalizátorként használja az üzleti tevékenysége kibővítéséhez. 

A Haylou Solar aktivitásmérő cégcsoporton belül a Mi Band szériával mutat tudásban hasonlóságot, de minőségben magasabbra teszi a mércét és a megjelenése is teljesen különbözik a Bandtól, hiszen minden termékük ránézésre óraszerű és nem karperec, ahogy az LS01, úgy az LS02 is. Ennyi bevezető épp elég volt ahhoz, hogy a márkával kapcsolatban képbe kerüljön mindenki, aki eddig nem ismerte, így nincs is más hátra, mint közelebbről szemügyre venni a Haylou Solar LS05 aktivitásmérőt.

Árfigyelő indítása
×
Árértesítő aktiválása
Árfigyelő akiválása erre a termékre: Xiaomi Youpin Original Haylou Solar LS05 Smart Watch Sport Metal Round Case Heart Rate Sleep Monitor IP68 Waterproof 30 Day Battery - $32.73
A Haylou Solar LS05 aktivitásmérő általános leírása

Haylou – kiejtve helló. Már a név is egyszerű, letisztult, akár a vonalvezetés. Az egész óra a skandináv minimalista dizájnt, nyugalmat hozza be rohanó életünkbe, mindezt minőségi anyagok felhasználása mellett teszi.

● 1,28 hüvelyk átmérőjű, világos, nagy felbontású  TFT kijelző, mely illeszkedik a csuklód szélességéhez, ezáltal kellemes érzést nyújt viselőjének
● a folyamatos pulzusmérésnek köszönhetően minden pillanatban tisztában lehetsz aktuális fizikális állapotoddal
● a Haylou Solar karórádra alvás közben is számíthatsz, akár a REM fázisaidat is megmutatja Neked
● a 12 különféle sport-mód lefedi a főbb tevékenységeket, az aktivitásod közben figyelheted a tested jelzéseid
● az IP68-as vízállóságnak köszönhetően zuhanyzás közben is viselheted
● a 340 mAh kapacitású akkumulátor akár 30 nap töltésmentes időszakot jelent számodra
● a további funkcióknak köszönhetően nem maradsz le az üzenetekről/értesítésekről/hívásokról, időben fel tudsz kelni és még az elveszett telefonodat is meg tudod találni ha az a közeledben van

A Haylou Solar okosóra főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: Haylou Solar
Típus: aktivitásmérő
Modell: Haylou LS05
Rendszerkövetelmény: Android 5.1, iOS 9.0
CPU: Realtek RTL8762C
Operációs rendszer: gyárilag égetett (külső programokkal nem bővíthető)
RAM: 160KB
ROM: 384KB
Anyag: cink ötvözet, fém
FunkciókEgészségmegőrzés: pulzusmérés, alvásmonitor, légzőgyakorlat
Értesítések: SMS, hívás, Skype, Facebook Messenger, e-mail, stb
Egyéb funkciók, stopper, időjárás, zenevezérlés, telefonkeresés, stb
Sportmódok száma: 12 (futás, gyors séta, biciklizés, hegymászás, spinning, jóga, futás futópadon, edzés konditeremben, szabadedzés, kosárlabda, foci, evezés) 
Ébresztés módja: vibrálás

Jellemzők

Bluetooth: 5
Wi-Fi, NFC: nincs
GPS: nincs
Kijelző típusa: TFT
Kijelző felbontása: 240×240 px
Kijelző átmérője: 1,28 hüvelyk
Működési mód: érintőkijelző, nyomógomb
Akkumulátor kapacitása 340 mAh
Töltési idő: 2,5 óra
Készenléti idő: 30 nap/24 órás pulzusméréssel 15 nap
Vízállóság: IP68

Méret és súly

Termék súlya: 0.054 kg 
Termék mérete (LxWxH): 26.00×4.53×1.14 cm

A doboz tartalma

1 x Haylou Solar LS05 aktivitásmérő
1 x töltőkábel (mágneses)
1 x használati utasítás (magyar nincs)
Kicsomagolás, első benyomások
Haylou Solar

A csomag a Gearbest kínai raktárából érkezett és egészen jó időt futott. A fehér alapszínű, alul-felül nyitott, hasáb alakú papírdoboz központi elemeként a Haylou Solar aktivitásmérő fényképe jelenik meg, a kék színű oldallapokon a brand neve látható hatalmas betűkkel, míg a hátoldalon a jellemzőket olvashatjuk kínai és angol nyelven. A csomagolás igényes, a belül található, teljesen fekete színű kartonból készült doboz egyszerűségével hat az érzékszerveinkre. Ennek tetejét felnyitva, szivaccsal körbeölelve az órát pillanthatjuk meg, mely alatt a kis számú tartozék lapul. 

Kézbe véve a Solart, azonnal feltűnik a minőségi kialakítása, a tömege is nehezebb, mint ahogy ránézésre gondolná az ember (nem túlságosan nehéz, de érezni, hogy “van benne anyag”). Nem csoda, az óratok fémből készült és nem műanyagból, a körbefutó keret polírozott, matt, így nem gyűjti az ujjlenyomatokat. A 22 mm szélességű szíj anyaga szilikon, még egy teljes nap viselés után sem kényelmetlen. A gyorskioldású, lyuggatott óraszíj bújtatójába belemarták a gyártó nevét, ami drágább óráknál teljesen mindennapi látvány, viszont a Haylou Solar egy kifejezetten olcsó aktivitásmérő.

A Haylou Solar egységét csak egy darab oldalsó nyomógomb töri meg, de az is matt felületű, így szinte észrevétlen tud maradni. Az óra alján találjuk az optikai pulzusméréshez szükséges érzékelőt, a mágneses töltő csatlakozóját, mely két ponton kapcsolódik. Magának a töltőkábelnek az egyik végén a két töltőtüskét és a két mágnest fedezhetjük fel, míg a másik vége USB-A csatlakozót kapott. Méretileg kicsivel nagyobb, mint az Amazfit GTR 42mm, de még a nem túl kis csuklóval megáldott lányok/fiúk számára is ideális.

Most már semmi nem tarthat vissza attól bennünket, hogy bekapcsoljuk az órát és megnézzük, hogy csak szép-e, vagy jól is működik – vágjunk is bele.

A Haylou Solar aktivitásmérő használatba vétele
Haylou Solar aktivitásmérő - helló, itt vagyok!

A Haylou Solart a bekapcsológombbal tudjuk életre kelteni, a kijelzőn rövid időn belül megjelenik a gyártó neve. Rövidesen feltűnik a Haylou Fit letöltéséhez szükséges QR kód, majd az applikációhoz Bluetooth kapcsolaton keresztül lehet párosítani az eszközt (a közvetlen iOS linket itt találjátok), a kapcsolódás közben semmi probléma nem adódott. “Természetesen” ahhoz, hogy ez a folyamat sikeres legyen, készítenünk kell egy fiókot az appon belül, majd meg kell adnunk az életkorunkat, a nemünket, súlyunkat, hogy a program ennek alapján tudja kalkulálni az elégetett kalóriát, illetve statisztikát vezethessen az aktivitásunkról.

A fenti lépések elvégzése után az eszköz készen áll arra, hogy az üzenetekről, hívásokról értesítést küldjön a csuklónkra, illetve sportolás során mérje az aktivitásunkat. A lenti képek segítséget nyújtanak, hogy a kapcsolódás és beállítás során mit kell látnotok a telefonotokon.

A Haylou Solar aktivitásmérő működése
Haylou Solar

A Haylou Solar már a telefonunkhoz kapcsolódik, amire szükségünk is lesz, mert a készülék saját menüje eléggé szegényes, jó pár beállítás csak az applikációban érhető el. Az oldalsó gomb lenyomásával kapcsolhatjuk be a TFT kijelzőt, melynek felbontása hagy némi kívánnivalót maga után. A pixelsűrűségről (ppi) sehol nem találtunk adatot, de elképzelhető, hogy ez nem véletlen, hiszen – költői túlzással élve – nem csak nagyító alatt számolhatjuk meg a pixeleket a kijelzőn, már szabad szemmel is látható, hogy ez az érték nem lehet túl magas. Ami még nem is lenne túl nagy baj, ha legalább a fényerőt lehetne több lépésben állítani (négy állás létezik); napsütésben a legmagasabb fokozaton éppen hogy le tudjuk olvasni a kijelző tartalmát, míg a legalacsonyabb állásban túl fényes ha sötét helyen tartózkodunk (mozi, alvás, stb). Az előbbiekből következik, hogy a készülék fényérzékelő szenzort nem kapott és sajnos nem transzflektív. ahogy sem Wi-Fi-, sem NFC-, de még GPS modul nem tartozik a felszereltséghez, ezek nem fértek bele ebbe az árkategóriába, ezt el kell tudnunk fogadni, ennek tudatában vásároljunk ebben az ársávban.

A transzflektív technológia lényege röviden: a panel mögött egy rendkívül vékony tükröt helyeztek el a gyártás folyamán, amely visszatükrözi a külvilág fényeit. A kijelzőt ez a fény világítja meg, tehát minél erősebb a kinti fény, annál jobban látható a kijelző.

A kijelzőt két módon kelthetjük életre; ha az applikáció menüjében engedélyeztük a rázásra való felébresztést, akkor a csuklónkat a szemünk elé emelve életre kel a kijelző, vagy egyszerűen a bekapcsológomb lenyomásával érhetjük el ugyanezt. Fentről lefelé csúsztatva az ujjunkat láthatjuk az aktuális töltöttséget, a dátumot, kereshetjük meg a telefonunkat, állíthatjuk be a fényerőt. Néha elsőre sikerül is, néha csak sokadik próbálkozásra megy; mintha egy kis fáziskésés lenne a cselekvés és a megvalósulás között.

A főképernyőről vízszintesen jobbra, vagy balra történő simítással a napi aktivitásunkat-, az aktuális (és a napi minimum/maximum) pulzusszámunkat-, az előző éjszakai alvásunkat és az időjárást (aktuális +3 nap) láthatjuk. Emellett végezhetünk légzőgyakorlatot is, ha szükségét érezzük, 1, vagy 2 perc terjedelemben. Innen kifejezetten hiányzik az értesítések megléte, az valamiért nem fért el itt. Persze, ha üzenetet kapunk, akkor érkezik az értesítés ha aktiváltuk, de hát akkor is… Ha már nem vagyunk kíváncsiak ezekre az adatokra, a bekapcsológomb megnyomásával térhetünk vissza a főképernyőre, vagy megvárhatjuk amíg kikapcsol a kijelző (bárhol is tartottunk, ezután nem tudjuk folytatni a tevékenységünket ott ahol abbahagytuk). Óraszámlapból sajnos csak nagyon kevés áll rendelkezésre, összesen öt darab érhető el és nem is tölthető le több, ráadásul ami van sem szabható személyre.

A menübe lentről felfelé történő húzással juthatunk be, az oldalsó gombbal pedig egy szinttel vissza tudunk lépni. Egy csomó felesleges elemet találhatunk itt, úgy tűnik, hogy a gyártó úgy gondolta, hogy minél több menüpontot zsúfol ide, annál jobb aktivitásmérő lesz a Haylou Solar.  Pedig nem, éppen ellenkezőleg, nem nagyon érthető, hogy miért találjuk meg itt is a napi statisztikánkat, a pulzusmérést, az időjárást, az előző napi alvásadatunkat, vagy a légzésgyakorlatot, ezek mind-mind megtalálhatóak a főképernyőről közvetlenül jobbra-balra simítva. Ami még itt van a 12 sportmód mellett az a stopper (kilépni nem lehet belőle, csak ha megállítjuk), a visszaszámláló, a telefonkereső (még egy dupla), a verziószám tekinthető meg, és ki is lehet kapcsolni az órát. A sportmódok között az úszás nem szerepel, az óra sem 5 ATM minősítésű, így hiába az IP68 védettség, nem javasoljuk a hosszabb ideig tartó vízben tartózkodást. Egyébként a teszt kedvéért legalább 6-8 alkalommal zuhanyoztam úgy, hogy nem vettem le a csuklómról és semmi baja nem lett, de ezt csak saját saját felelősségre tegyétek meg! Ezeken kívül a zenevezérlő kapott helyet a menüpontok között, viszont az meg nem működik együtt sem a Tidallal, sem a Spotifyal, egyedül az AIMP-pal jártunk sikerrel.

Nézzük meg, hátha a telefonról történő beállítás és az appban található menüpontok jobban sikerültek. A képernyő négy különálló részre tagolt, a Home alatt pulzus- és alvásadatainkat láthatjuk – van REM fázis is -, mellette a sportok számára dedikált rész következik (erről később), majd az eszköz jellemzőit tekinthetjük meg és állíthatjuk be a különféle beállítani valókat. Itt a fő helyen az Haylou Solar töltöttségét és MAC address-ét láthatjuk (ezt vajon miért?). Úgy tűnik, hogy a két hét használat alatt 75%-ot sikerült meríteni nagyrészt kikapcsolt pulzusmérés, de intenzív nyomkodás mellet, ez azt jelenti, hogy a 30 nap készenléti idő valós lehet, ami nem rossz, az Amazfit GTR 47mm-es modellje tud ennyit. 

A menüpontok között tudjuk bekapcsolni a folyamatos pulzusmérést, itt lehet beállítani, hogy melyik applikációtól kapjunk értesítést. Ugyan az értesítések általában megérkeznek az órára – bár volt rá példa, hogy megszakadt a kapcsolat és nem -, de csak az első pár sor olvasható, nem lehet kibontani őket, ami kifér azt látjuk. Tehát ha értesítést kapunk, akkor használni kell a telefonunkat is. Beállíthatjuk az ébresztés idejét – hangszóró nincs, a Solar vibrálni fog, felkelünk rá -, frissíthetjük a firmware-t, de eddig még nem jöttem még rá hogyan kell; hiába mutatja nekem az app, hogy firmware detected, nincs mire rányomni, hogy települjön. Az applikáció egyébként átgondolt, csak pár dolog furcsán működik.

Az utolsó egység a felhasználó személyes adatait tartalmazza, itt lehet beállítani például a napi lépésszámot amit el szeretnénk érni.

A Haylou Solar használata sportoláshoz
activity

Irány a természet – vagy esetleg a futópad -, hiszen az aktivitásmérő órák egyik fő feladata az aktivitásunk mérése, rögzítés és statisztika készítése az adatokból, majd (jobb esetben) ezek feltöltése például a Strava vagy a Google Fit fiókba. Utóbbi természetesen ebben a kategóriában nem követelmény, viszont a többi igen. Lássuk, hogyan boldogul ezzel a feladattal a Haylou Solar.

Sajnos nem nagyon, pedig ezt nem igazán indokolja semmi. Ugyan nincs beépített GPS, de a telefon GPS-e használható (lenne) amennyiben mobilról indítjuk el a sportolás rögzítését. Mert megtehetjük a Solarról is, ekkor a térkép kivételével minden rögzül, ráadásul még nagyjából pontosan is méri a távolságokat. Csak nem megbízható módon. Ugyanis a képernyő balról jobbra történő simításával (vagy a bekapcsológomb véletlen megnyomásával) a mérés leáll és arra vár, hogy újra elindítsuk, vagy végleg leállítsuk (más készülékeknél a bekapcsológomb 3-5 másodpercig tartó megnyomása aktiválja ezt a funkciót). Pedig alapvetően jól ki van találva a működés, például a kijelző megnyomására váltanak az adatok -, de nekem öt alkalom során csak egyszer sikerült mérhető eredményt produkálnom (azt is az óráról indítva), pedig ebből háromszor a telefonról indult az aktuális sportolási tevékenység. 

Ami teljesen érthetetlen, hiszen a mobil a kezemben, a térképen a pozícióm szépen látszott, majd pár száz méter után megszakadt a mérés, pedig a térképen jó helyen voltam megjelölve. Mindezt nem egyszer – HÁROMSZOR!!! – eljátszottuk, majd feladtam, várva a következő firmware-frissítést. Mert egészen biztos, hogy ennyire átgondolt aktivitás-rész mellett ez csak valamilyen bug lehet. Vagyis nagyon reménykedem benne.

Hiszen aktivitás közben ki-bekapcsolható a térkép, beállíthatóak a célok (távolság, időtartam, kalóriahasználat), kijelezendő értékek, majd egy egészen korrekt statisztikát és grafikont nyerhetünk ki az adatokból, ahogy a fenti képernyőmentések között is látszik. A főképernyő felső sorába négy sportmód szabadon elhelyezhető és természetesen bármikor meg is változtatható és a képernyő a véletlen nyomkodás ellen zárolással védhető. Szóval igazán jól kitalált felület, nagyon várjuk a javítást, mert akkor szinte verhetetlen lesz a Solar.

Egy kedvező ár/érték arányú, minőségi aktivitásmérőt mutattunk be Nektek a Haylou Solar személyében, melynek úgy tűnik vannak még gyerekbetegségei, de remélhetőleg hamarosan kinövi ezeket, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben elakadnátok, a teszthez kapcsolódó fórumban tudtok kérdezni tőlünk a működéssel kapcsolatban.

Összefoglaló
8.2A mi értékelésünk
Nem tökéletes, de ennek ellenére szerethető

A Haylou Solar hibái ellenére is szerethető termék, mely úgy tűnik még gyerekbetegségeivel küzd, de reményeink szerint egy frissítés után ezeket hamarosan kinövi és akkor nem nagyon lesz majd ellenfele ebben az árkategóriában. Minőségi anyagokból készült, viselése sem jelent megterhelést a csuklónak akár egy teljes napon keresztül sem. Lehet nem szeretni, mert nem mindig reagál elsőre, mert nem menti el a futásunkat, mert nem 450 ppi képpont-sűrűségű a kijelzője. Amennyiben sikerül félretennetek az előbbieket és az apró hibákkal járó bosszúságot és meg tudjátok neki előlegezni a bizalmat, szeretni fogjátok. Jelenlegi ára kifejezetten baráti, 30-31$ között jó vételnek számít és az áfa miatt sem kell aggódni az ingyenes (vagy pár $-os) szállítás mellett.

Építési minőség/dizájn
9.5
Ár/érték arány
9
Szolgáltatások
8
Működés, megbízhatóság
7
Felhasználói élmény, applikáció
7.5
POZITÍVUMOK
 • fém óratok, kitűnő építési minőség
 • akár 30 nap működési idő
 • IP68-as vízállóság
 • 12 választható sportmód
 • folyamatos pulzus-monitorozás
NEGATÍVUMOK
 • napfényben csak a legmagasabb fényerőn látható a kijelző, felbontása kicsi, nem transzflektív
 • GPS-, NFC, Wi-Fi hiánya
 • úszásra nem alkalmas
 • az értesítések kijelzése korlátozott
 • néha hibásan működő applikáció, nem váltható ki mással
 • Spotify, Tidal nem vezérelhető
 • kevés óralap közül lehet választani
 • nincs Google Fit/Strava/egyéb szinkronizálás
A Haylou Solar aktivitásmérőt itt tudod megvásárolni
Árfigyelő indítása
×
Árértesítő aktiválása
Árfigyelő akiválása erre a termékre: Xiaomi Youpin Original Haylou Solar LS05 Smart Watch Sport Metal Round Case Heart Rate Sleep Monitor IP68 Waterproof 30 Day Battery - $32.73
Még több aktivitásmérő és okosóra ajánlat

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Haylou Solar aktivitásmérő - helló, itt vagyok!
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.