Horkolásgátló? Tényleg ér valamit?

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

Aludj egészségesen, ne horkolj – horkolásgátló teszt

Magyarországon ma a felnőtt lakosság körülbelül 10-30%-a rendszeresen horkol, ebből nagyságrendileg 5%-uk szenved a horkolás súlyos-, vagy közepesen súlyos formájában, az alvási apnoéban. A legkedvezőbb esetben horkolásunk csak a velünk együtt alvó társunkat zavarja, de ha légzéskimaradással társuló horkolásról van szó, akkor már az egészségünk is veszélyben lehet. Ilyen esetekben nőhet a magas vérnyomás-, a cukorbetegség-, sőt akár a sztrók kockázata is, nem is beszélve arról, hogy reggel összetörve ébredünk, nem tudjuk kialudni magunkat. 

Sajnos én is a horkolók táborát erősítem, ezért is örültem meg nagyon, amikor rátaláltam a tesztben szereplő horkolásgátló készülékre – lehet, hogy van segítség? A tesztből azonnal kiderül. Fontos megjegyeznünk, hogy ez a termék nem orvosi eszköz, nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot alvászavar, vagy horkolás esetén! A horkolásgátló megvásárlása/használata előtt kérdi ki kezelőorvosod véleményét!

A horkolás a felső légutakban, a garatban keletkezik, a horkoló hang a garat szöveteinek, elsősorban a nyelvcsapnak és a lágyszájpadnak a vibrációja, rezgése miatt hallható. A garat feladata, hogy egyszerre biztosítsa a táplálék nyelőcsőbe jutását és a levegő útját. A garat izmai alvás közben is fontos szerepet játszanak, nyitva tartják a légutakat. Alvás közben az izmaink – ahogy a garat izmai is – ellazulnak, aminek hatására a garat összeszűkül. A szűkebb járaton áramló levegő az arra hajlamos egyéneknél megremegteti a szöveteket és horkoló hangot gerjeszt. Amennyiben alvászavartól szenvedsz, érdemes felkeresned egy Alváscentrumot, ahol kórházi körülmények között, orvosi felügyelet alatt vizsgálják meg az alvászavar okát. 

Általános leírás:

A horkolásgátló eszköz gyenge impulzusok segítségével próbálja megelőzni a garat izmainak ellazulását, ezáltal csökkenteni, vagy meggátolni a horkolást.

● intelligens horkolás-azonosítási technológia
● személyre szabott beállítások
● vezérlés-, adatfeldolgozás, mobiltelefonon keresztül

Főbb jellemzők:
ÁltalánosMárka: Snore Circle
Típus: horkolásgátló
Modell: YA4100
Szín: Fekete
Anyag: ABS+PC

Méret és súly

Termék súlya: 10.00 gramm 
Csomagolás súlya: 110.00 gramm
Termék mérete (LxWxH): 25.50×40.50×13.00 mm 
Csomagolás mérete (LxWxH): 130.00×100.00×45.00 mm

A doboz tartalma

1 x horkolásgátló
1x töltőbölcső
10 x rögzítő pad
1 x micro USB töltőkábel
2 x használati utasítás
Kicsomagolás, első benyomások
Horkolásgátló? Tényleg ér valamit?

A csomag a Geekbuying lengyel raktárából érkezett, így a feladástól számítva 1 héten belül a kezemben is tarthattam. A doboz kis alakú, fedelén a horkolásgátló fotója, az alján pedig a technikai specifikáció mellett, a működéshez szükséges applikáció QR kódja is megtalálható. A dobozt kibontva az eszközt és a töltőbölcsőt találjuk meg szivacsban elhelyezve, míg alattuk az 5 csomag rögzítőpad (10 éjszakára elegendő) és a töltőkábel kapott helyett, mely micro USB csatlakozóval van ellátva.

A készüléket a dobozból kiemelve azt tapasztalhatjuk, hogy nem nehéz, egészen biztos nem fog senkit zavarni az alvásban, összesen 10 gramm tömegű. Elülső felületén egy bekapcsológomb kapott helyet, míg hátul a horkolás felismeréséhez szükséges mikrofon található meg. A horkolásgátló tetején egy bekapcsolást jelző zöld ikon (töltés során villog) és a Bluetooth visszajelző található meg, de ezek nem gátolnak az alvásban, mert 10 másodperc után kialszanak. A készülék alja az igazán izgalmas, a rögzítéshez szükséges két patentszemet és a töltőcsatlakozót találjuk meg itt. 

Az eszköz működési elve a következő: a mikrofonja segítségével érzékeli a horkolást és ilyenkor gyenge elektromos impulzusokat bocsát ki, ezzel ingerelve a garat körüli izmokat, melyek így megfeszülnek és a horkolás megszűnik. Az impulzusok erőssége 10 fokozatban állítható, az alapbeállítás (kettes állás) nálam elég a működéshez és nem is annyira erős, hogy felébresszen.

Használatba vétel
Horkolásgátló? Tényleg ér valamit?

A horkolásgátló használata az alábbi esetekben tilos: ha beépített pacemakerrel -defibrillátorral, vagy egyéb fém/elektronikus eszközzel élsz, ha kardiovaszkuláris, vagy cerebrovaszkulásris problémád van, ha allergiás vagy a fémekre, és az elektromos áramra , ha bármilyen bőrbetegséged van a rögzítési területen, ha kisbabát vársz, vagy ha még nem vagy 16 éves! Sose ragaszd az eszközt a szemedre, vagy más testrészedre! Fontos megjegyeznünk, hogy ez a termék nem orvosi eszköz, nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot alvászavar, vagy horkolás esetén! A horkolásgátló megvásárlása/használata előtt kérdi ki kezelőorvosod véleményét!

Használat előtt a horkolásgátlót töltsük fel teljesen – egy töltéssel két éjszaka mérhetjük horkolásunkat, ennyit bír a 100mAh-ás akkumulátor. Ez leginkább annak köszönhető, hogyaz eszköz a Bluetooth kapcsolatot csak szinkronizáláskor használja, így az nem fogyaszt energiát. 

A Sleeplus alkalmazás letöltése után (Android, iOS) létre kell hozni egy felhasználói fiókot, ahova az adataink majd szinkronizálva lesznek, majd párosítani kell a horkolásgátlót a telefonunkkal. Erre csak az adatok szinkronizálása miatt van szükség, a csatlakozás után a telefon ki is kapcsolható, nem szükséges a működéshez. Indítás után még az impulzus intenzitását, az érzékenységet, az és az esetleges késleltetés idejét kell beállítanunk (elalvás után mikortól kezdődjön a horkolás gátlása), ezzel be is üzemeltük a horkolásgátlónkat.

Felmerülhet a kérdés, hogyan kapcsolódik a készülék a torkunkhoz, hogyan méri a zajt, illetve miért nem fog leesni? A rögzítéshez a külön zacskókban érkező – egyik oldalon ragasztós, másik oldalon dupla patentos – padot kell használnunk. A készülék egyetlen hátránya, hogy minden nap újabb és újabb rögzítőfelületet kell kibontanunk és használnunk, mert ezek csak egy éjszakát bírnak ki, ha eltávolítjuk, következő alkalommal már nem ragadnak. A húsz darabos csomag ára jelenleg 10$ alatt van, így érdemes most beszerezni ebből is, illetve számolni kell ezzel az állandó költséggel (2 hónap folyamatos használat kb. 10.000ft). Megoldás lehet, hogy nappalra sem vesszük le, de ki tudja mit tenne a ragasztó a bőrünkkel 36 óra alatt, így nem ajánlott ez a módszer. Szerencsére egy éjszaka használat után még az én érzékeny bőrömön sem keletkezett semmilyen elváltozás, mondhatni hipoallergén termékről beszélhetünk.

A lenti képen világosan látszik a tapasz használata; szőrre és vizes felületre nem tapad, az íves rész pedig az áll felé álljon. Ragasztáskor az áll legyen vízszintes, ne emeljük meg a fejünket, majd a felhelyezés után 30 másodpercig gyakoroljunk nyomást a lapra. Ha mindent jól csináltunk, most két patentszem néz ki az állunkból, erre pattintsuk fel a horkolásgátló mágneses negatív patentjait, és kész is vagyunk. A készülék most stabilan áll az állunkon – nem vágykeltő az biztos, de ez a helyes használat.

Horkolásgátló? Tényleg ér valamit?

A programot elindítva nyomjuk meg a horkolásgátlón található szinkronizáló gombot kb. három másodpercig – elvileg nem kell, de nálam öt alkalomból egyszer nem indult el a mérés, így érdemes – az eszköz kész a használatra. Ébredés után már csak megérintenünk kell a gombot a szinkronizáláshoz, és az adatok a készülékre és a felhőbe kerülnek. A kikapcsoláshoz újabb hosszú nyomás szükséges.

A program három fő ablakra tagolódik, ebből az első a fontos nekünk, mert ez kapcsolódik a horkolásunk méréséhez. Ezen ablakon belül szintén három al-ablakban találhatunk infót az alvásunkról, ezek az utolsó mérés fő adatai, elalvássegítő és az eddigi mérések. Az utolsó mérésre rányomva láthatjuk a részletes alvási adatainkat, melyek az alvás- és a horkolás hossza, horkolás összes ideje, erőssége, darabszáma és a sikeres horkolásgátlások száma, majd az alvásunk minőségi pontszáma, sőt még az is, hogy melyik oldalunkon aludtunk. Az Amazfit GTR alvásadataival összevetve szinte teljesen azonos értékeket láthatunk (a mérést során két különböző telefonra kapcsolódott az óra és a horkolásgátló is).

Az elalvássegítő ablakban relaxációs zenék közül választhatjuk ki a kedvencünket, és állíthatunk be visszaszámlálást, hogy meddig szóljon. Az utolsó ablakban pedig az alvásadatainkat oszthatjuk meg, ha valamilyen okból érzünk ilyen késztetést.

A szoftver folyamatosan frissül, szükség is van rá, mert néhol bugos, például az utolsó ablakban nem lehet leolvasni az adatokat visszamenőleg – az utolsó méréstől indulva érhetjük el ezeket.

 

Ébredés után távolítsuk el a horkolásgátló készüléket a patentokról, majd a bekapcsoló/szinkronizáló gomb rövid megnyomásával adjuk át az alvási adatainkat a telefonnak, majd kapcsoljuk ki a készüléket. Ezután leolvashatóak az adatok és szembesülhetünk a horkolási szokásunkkal. 

Egy igen érdekes terméket próbálhattunk ki, mely ugyan nem orvosi eszköz, de segítségével képet kaphatunk alvási szokásainkról, illetve megtudhatjuk, hogy mennyit és milyen mértékben horkolunk. Horkolás esetén az eszköz nagy százalékban képes csökkenteni a horkolásunkat, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben elakadnátok, a teszthez kapcsolódó fórumban tudtok kérdezni tőlünk a működéssel kapcsolatban.

Összefoglaló
8.3A mi értékelésünk
Nem igazán hittünk benne, de meggyőzött bennünket

A Snore Circle horkolásgátló termékét ugyan nagyon szkeptikusan fogadtuk, de másfél hónap használat után azt kell mondanunk, hogy működik (számomra személy szerint a legerősebb bizonyíték az, hogy a feleségem nem kelt fel éjszakánként amikor használom). Könnyű, az impulzusok erőssége állítható, így egyáltalán nem zavar alvás közben. Sajnos a felerősítéshez szükséges patentos tapasz megvásárlása folyamatos költséget jelent - illetve meddig szerezhető be -, ha sikerülne más felerősítési módot kitalálni, vagy a tappancsok olcsóbbak lennének, akkor igazi slágertermék lehetne a horkolók táborában. A horkolásgátló használata nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, nem orvosi termék, a biztonságos használathoz be kell tartani a gyártó utasításait!

Ár/érték arány
8.5
Tappancsok ára/beszerezhetősége
7
Működés/használat
9
Építési minőség
9
Szoftver
8
POZITÍVUMOK
 • könnyű
 • jól végzi a dolgát
 • Bluetooth csak a kapcsolódás idejére kell
 • két nap működés egy feltöltéssel
NEGATÍVUMOK
 • a párnák állandó költséget jelentenek
 • a program lehetne felhasználóbarátabb
A Snore Circle horkolásgátló készüléket itt veheted meg

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Horkolásgátló? Tényleg ér valamit?
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!

Cimkék:

Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.