Ajánlott

IMILAB EC2 vezeték nélküli kamera – felejtsd el a kötöttségeket!

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

IMILAB EC2 – minőség, használhatóság, kedvező ár

[toc]

Sokak számára fejtörést okozhat, hogy hogyan tudják megoldani az otthonuk felügyeletét abban az esetben, ha nem szeretnének – vagy nincs lehetőségük – vezetékrendszert kiépíteni, de egy, vagy több kültéri kamerát szeretnének felszerelni az otthonuk védelmében. Egyrészt a tápellátásról is gondoskodni kell, másrészt pedig a kamera jelét el kell juttatni valahogy egy megjelenítőig, ami lehet egy monitortól kezdve a mobiltelefonig bezárólag bármilyen eszköz. A fentiek számomra is dilemmát okoztak, így amikor szembe jött az IMILAB EC2 vezeték nélküli-, belső akkumulátorral ellátott kültéri kamerája – vagy inkább kamerarendszere -, nem volt kérdés, hogy azonnal beszerezzek egyet. Vagyis egyből kettőt, mert a kínai belpiacos változaton kívül létezik egy International és egy Global verzió is, így az utóbbiak tekintetében a különbségekre is kíváncsi voltam és egy kamera amúgy sem lett volna elég. Emellett az IP66-os védelem, a négy hónapnyi üzemidő egy töltéssel, az ingyenes cloud mentés mind-mind csábítóan hangzott, plusz a kamera a Mi Home appból vezérelhető, így integrálható a meglévő Xiaomi okos otthon rendszerembe. Az IMILAB EC2 vezeték nélküli-, mesterséges intelligencia (AI) alapú kültéri kamera tesztje következik.

Az IMILAB Co., LTD egy IoT (tárgyak internete) vállalkozás, mely termékeivel és szolgáltatásaival leginkább az intelligens otthonra koncentrál, a mesterséges intelligenciát is (AI) segítségül hívva az otthoni élet és biztonság érdekében. A legkorábbi tagjai a Xiaomi ökológiai láncnak. A 2014. áprilisában alapított IMILAB székhelye Sanghajban található, míg a felhő-szolgáltatás központja Pekingben. Független K+F, -terméktervezés, -fejlesztés és karbantartás jellemző a vállalatra. 

Kínai webáruházak árainak összehasonlítása, kuponkódok:
Árfigyelő indítása
×
Árértesítő aktiválása
Árfigyelő akiválása erre a termékre: XIAOMI IMILAB CMSXJ11A Smart Camera Waterproof 1080P HD Safety Camera - $61.69

A kamera csak a hozzá adott gateway-jel együtt működőképes, önmagában nem! A Mi Home appban európai régiót választva 1 gateway-hez 4 darab kamera csatlakoztatható, míg a kínai régiót használva (Chinese mainland) csak 1, de lehet a rendszerben több gateway is!

Az IMILAB EC2 vezeték nélküli kültéri kamera általános leírása

Szeretnél egy kültéri biztonsági kamerát, de nincs lehetőséged, esetleg kedved kiépíteni a vezetékezést? Ebben az esetben az IMILAB EC2 vezeték nélküli kamerát Neked találták ki. A mesterséges intelligenciát segítségül hívva csak akkor jelez és készít felvételeket ha a megfigyelt területen emberi eredetű mozgást észlel – természetesen az észlelés intervalluma és a full HD minőségű felvétel hossza a Mi Home applikációból beállítható. A rögzített videót felhőbe képes menteni, így egy esetleges kameralopás esetén sem maradsz le semmiről. IP66-os védelemmel rendelkezik, -20℃-50℃ közötti hőmérséklet-tartományban működőképes.

● egy gateway-re akár négy darab vezeték nélküli kamera csatlakoztatható
● az 5.100 mAh kapacitású akkumulátora segítéségével akár négy hónapon keresztül felügyeli a biztonságod
● IP66-os védettsége miatt sem a hó, sem az eső nem tehet benne kárt
● mesterséges intelligencia használata a fals jelzések redukálására
● a jelzés a mobilodra érkezik, a felvett videó is itt nézhető vissza
● élőkép, oda-vissza hang kapcsolattal
● 1080P felbontás, f/2.6 rekeszérték, 8 darabb beépített IR LED a minőségi videóért
● SD kártya támogatás, ingyenes felhőszolgáltatás (7 nap nézhető vissza és tölthető le)

Az Imilab EC2 kültéri kamera főbb jellemzői:
ÁltalánosMárka: IMILAB
Típus: kültéri kamera
Modell: EC2
Anyag: ABS
Szín: fehér

Jellemzők

Látószög: 120°
Fényérték: f/2.6
Tárolási mód: cloud, SD kártya (maximum 64GB – nem tartozék) 
Működési hőmérséklet: -20℃-50℃
Védettség: IP66 (teljes mértékben védett por-, erős vízsugár- és vízbemerítés ellen
Infravörös szenzor: van
Videótömörítés: H.264
Videó felbontása: 1080P
Akkumulátor kapacitása: 5.100 mAh
Működési idő: kb. 4 hónap
Töltési idő: kb. 4 óra 
Wi-Fi: IEEE 802.11 b/g/n 2.4GHz
Wi-Fi hatótáv: 50 m
Mozgásérzékelés: 15 m

Méret és súly

Termék súlya: 517 g
Csomagolás súlya: 0.70 kg 
Termék mérete (LxWxH):
 – kamera: 14.00×4.30×7.30 cm
 – gateway: 7.50×7.50×2.70 cm

Csomagolás mérete (LxWxH): 20.20×10.60×9.30 cm

A doboz tartalma

1 x Imilab EC2 kültéri kamera
1 x gateway
1 x kamera konzol
1 x fali tartó csavarokkal, tiplivel
1 x 3M kétoldalas ragasztó
1 x UTP kábel
1 x micro USB tápkábel
1 x EU hálózati adapter
1 x használati utasítás
Kicsomagolás, első benyomások:
imilab ec2 ár

A Global verzió a Gearbestről érkezett, jelen pillanatban is kedvező áron szerezhető be EU Priority Line szállítással együtt, de természetesen az ár-összehasonlítóban látható a többi webáruház ára is. Az International verziót hamarabb megkaptam és kíváncsian kerestem az eltéréseket a dobozon, a kamerán, a gateway-en, de egyáltalán nem fedezhető fel különbség a két különböző elnevezésű típus között – a típusszám is azonos: CMSXJ11A -, így azt tartom valószínűnek, hogy valahol az egyik néven hívják, valahol a másikon. Bár olvastam olyan véleményt is, hogy a Global verzió jobb az európai szerverekre, ezt sajnos sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Ami fontos, hogy kínai verziót véletlenül se vásároljatok, mert a védettsége csak IP65-ös, csak a kínai szerverre csatlakozik és a Wi-Fi hatótávolsága is kisebb.

A nagyméretű, fehér színű doboz elejét a kamera és a gateway fotója tölti ki, a jobb felső sarokban a cég logója-, míg alul a termék neve található. Fontos, hogy ha egyetlen kamerára van szükségetek, abban az esetben a gateway-jel csomagolt verziót vásároljátok (az átjáró külön nem is kapható), mert anélkül a kamera nem fog működni, erről majd bővebben később is lesz szó. A csomagolás hátulján a főbb technikai jellemzők olvashatóak, míg két oldalon az egyéb jellemzők vannak kiemelve. Már a körítésen is látszik, hogy várhatóan minőségi terméket kapunk a pénzünkért, de amikor a kamera is a kezünkbe kerül, akkor meg is bizonyosodhatunk erről a tényről. Masszív, valóban minőségi kialakítású-, ABS műanyagból készült termék, hibát keresve sem találhatunk rajta. A kamerán kívül a dobozban található a gateway, egy UTP- és egy micro USB tápkábel, EU dugós töltőfej, tartókonzol tiplikkel, csavarokkal, rögzítőtalp – egy ajándék ragasztós is – és a használati utasítás angolul, képekkel, érthetően.

A lenti ábrán látható az IMILAB EC2 kamerájának és a gateway-nek a sematikus ábrája, ahol  a rajtuk található csatlakozók megtekinthetőek. Mindkettőn találhatunk státusz LED-et, a kamerán fényérzékelőt – mely felelős az éjszakai mód automatikus bekapcsolásáért -, természetesen magát a lencsét, PIR szenzort, illetve a kétirányú kommunikáció érdekében egy hangszórót és egy mikrofont is. Ha emberi mozgásról kapunk értesítést a megfigyelési időszakban, akkor meg is kérdezhetjük, hogy ugyan mit keres a megfigyelt területen az illető, ő pedig el tudja nekünk mondani, hogy csak eltévedt.

Az apró méretű gateway-nek a hátoldala az érdekes számunkra, Ethernet kábellel itt csatlakozhatunk a routerünkhöz ha az 10 méternél messzebb van az átjárótól, egyébként ezt Wi-Fi használatával (csak a 2,4GHz-es frekvenciasáv támogatott) tehetjük meg. Személy szerint a nemrég tesztelt Mi AX1800-at használom, de természetesen más gyártó útválasztójához is képes csatlakozni. A felvételek rögzítésére használhatunk saját micro SD kártyát (64GB méretig támogatott), melynek a nyílását szintén itt találjuk. Praktikus, ha a betörő ha el is veszi a kamerát, semmi nem történik az anyagi káron kívül, mert a mentés a gateway-ben történik – és 7 napig a felhőben is elérhetőek a fájlok.

IMILAB EC2 vezeték nélküli kamera - felejtsd el a kötöttségeket!

A vásárlás előtt azzal mindenképpen érdemes tisztában lenni, hogy az IMILAB EC2 vezeték nélküli kültéri kamera nem folyamatos felvételkészítésre készült. A fő feladata, hogy a védeni kívánt helyszínen bármiféle emberi mozgás esetén értesítsen bennünket és felvételt készítsen a behatolóról. Amennyiben állat halad keresztül a területen az is rögzül, de beállítható, hogy ilyen esetben ne történjen riasztás a telefonunkon. Ha lehullik egy falevél, elered az eső, vagy elkezd fújni a szél, a PIR érzékelőnek- és a mesterséges intelligenciának köszönhetően nem történik sem felvétel, sem riasztás. Nincs más hátra, minthogy szereljük össze a kamerát és nézzük meg a gyakorlatban is a képességeit.

Az IMILAB EC2 használatba vétele
imilab ec2 teszt

Kicsomagolás után – amennyiben még nem lenne telepítve – a Mi Home applikációt (Android, iOS) kell letölteni a mobilunkra, a regisztráció, majd bejelentkezés után a régiót érdemes valamelyik európai országra állítani, mert ebben az esetben adható 1 gateway-hez 4 darab kamera. Több eszköz használata során – például nálam – problémát okozhat, hogy némelyik okosotthon kiegészítő csak kínai szerverre hajlandó csatlakozni, de a legtöbb esetben ezzel a módosított Mi Home alkalmazással megoldható a régiófüggetlenség (orosz nyelvű oldal, használata csak saját felelősségre). Azért írom, hogy a legtöbb esetben, mert sajnos a Dafang kamerák így sem működnek európai szerverről, így nálam ez a megoldás nem működik, a fentiek értelmében a tesztben 1 átjáróhoz 1 kamera csatlakozik a kínai szervert használva, de a működésen ez nem változtat.

Az első feladatunk a gateway csatlakoztatása az okos otthonunkhoz az applikáción keresztül. Ehhez először táppal kell ellátnunk az eszközt, a státusz LED eleinte sárgán fog világítani, majd villogni. Ezután vagy a programban, a jobb felső sarokban található + jelre kattintva indíthatjuk el az új eszközök keresését, vagy itt a [-] ikonra bökve kereshetjük meg az átjárót az alján található QR kódot beszkennelve. Ha az eszközt felismerte a rendszer, akkor 2,4GHz-es frekvencián lévő Wi-Fi kapcsolaton keresztül kapcsolódjunk hozzá (ekkor még az UTP kábelt ne használjuk). Ha minden rendben ment, akkor hamarosan feláll a kapcsolat – a LED folyamatosan kéken világít – és a helyiség kiválasztása után az új eszközünk is bevetésre kész, hozzá is adhatjuk a kamerát (Add camera). De mielőtt ezt megtennénk, érdemes pár pillantást vetni a gateway tetejére ragasztott matricára, mely pár fontos infót tartogat számunkra a használattal és a telepítéssel kapcsolatban:

  • Először a gateway-t csatlakoztasd, csak után a kamerát. Ne csatlakoztasd az Ethernet kábelt, csak miután stabil a Wi-Fi kapcsolat – a kábel a csatlakozás minőségét javítja.
  • A kamera nem 24 órás megfigyelésre való, csak akkor rögzít és küld értesítést ha emberi (állati) mozgást érzékel. Ezután hamarosan újra alvó módba kerül.
  • Ne pozicionáld a kamerát olyan helyre, ahol sok ember mozog, ebben az esetben az akkumulátor nagyon gyorsan lemerül.
  • A 3M ragasztót üvegen, márványon, grániton használd, a felület megtisztítása után. Ahol lehet, ott ajánlatos a mellékelt csavarokkal rögzíteni a kameratalpat.
  • Ajánlott Wi-Fi teszt elvégzése a végső telepítés előtt.
  • Első használat előtt a kamera teljesen legyen feltöltve. Óvakodj a szükségtelen érintéstől ami karcokat okozhat a PIR szenzoron (az apró karcok nem akadályozzák a működést).

A következő lépésben a kamerát kell csatlakoztatnunk, így az IMILAB EC2 hamarosan készen is áll a működésre. A teljesen feltöltött egység (a státusz LED pirosról zöldre vált) alján található bekapcsológomb 2 másodpercig tartó lenyomásával kezdhetjük el a kapcsolódást, ekkor a LED kék színben villog. Az applikációban az Add camera gombra kattintva kapcsolódhatunk, sikeres kapcsolat esetén angolul hallhatjuk, hogy minden rendben van. A Mi Home főoldalán megjelenik a gateway az eszközök között, illetve a rendszer jelzi, hogy eggyel több kameránk van, de mivel az alapállapotban standby módban van, így sem a képe, de még maga a kamera sem látható a kamera-gyűjtő aloldalon. Ha valamelyik európai szerverre kapcsolódtunk, akkor a főképernyőn az IMILAB EC2 Wireless Camera Gateway ikonra kattintva van lehetőségünk újabb kamerát hozzáadni az átjáróhoz, kínai szerver esetén már közvetlenül a gateway/kamera menüjébe jutunk, itt ilyen lehetőség nem lesz.

Működés, használhatóság
IMILAB ec2 működés

Mielőtt a végleges helyére telepítenénk a kamerát, érdemes leellenőrizni a kapcsolatot a gateway és a router, valamint a gateway és a kamera között is. Előbbi esetében 10 méter, míg utóbbinál akár 50 méter távolság is lehet az eszközök között, mely valós érték, bár a videó minősége már nem a legjobb ilyenkor – természetesen sík terepen, terepakadályok nélkül. Nálam a teszt kedvéért 10-25 méter közötti távolságra került a kamera az átjárótól, semmiféle jelvesztés nem lépett fel. Nagyobb távolságok esetén érdemes lehet a Wi-Fi jelét egy repeaterrel továbblőni, majd a a gateway-t ennek a közelébe telepíteni ha megoldható. Nem próbáltam, de elméletben működőképes lehet ez a megoldás. A menübe belépve, a képernyő alján található Live gombra kattintva, majd a lejátszást elindítva ejthetjük meg az ellenőrzést.

A menü főképernyőjén a legutóbbi automatikusan rögzített tevékenység (riasztás) látható napi szintre lebontva – az első indítás után természetesen semmit nem látunk még. Ha nem volt az adott napon riasztás, akkor egy megnyugtató feliratot kapunk, hogy minden rendben van otthon. Két ikont láthatunk ennek a képernyőnek a jobb felső oldalán, az elsővel (fogaskerék) a kamera tulajdonságait módosíthatjuk, míg a másodikkal (…) az átjáróét. Az első teendők között érdemes a kamera felbontását HD-ra állítani, hogy mindig a legjobb minőségben rögzítsen – hiszen ezek a felvételek nagyon hasznosak lehetnek egy valós incidens esetén. A másik fontos dolog, hogy a riasztási időszakot állítsuk be személyre szabottan, ezt a Home Monitoring Settings menüpontban tehetjük meg, ha aktiváltuk az ellenőrző asszisztenst (Monitoring assistant). Semmi szükség arra, hogy a kamera egész nap rögzítsen és üzenetekkel  bombázzon bennünket, egyrészt mert hamar lemerül, másrészt mert így nem fogjuk tudni ha tényleg komoly a dolog – lásd a farkast kiáltó kisfiú történetét. Itt állítható be, hogy mekkora legyen a rögzített videók hossza, ez 10-30 másodperc között állítható 5 másodperces lépésekben. Szintén itt van lehetőség az aktív időszak kiválasztására, melyek az alábbiak lehetnek:

  • egész nap
  • csak nappal
  • csak éjszaka
  • egyedileg meghatározott időszakban (csak egy intervallum megadása lehetséges)

Esemény esetén kérhetünk jelzést a telefonunkra és megadhatjuk azt is, hogy ez csak abban az esetben történjen meg, ha emberi mozgást rögzített a kamera. Ez a funkció tökéletesen működik; például a kertbe betévedt macskákra nem történik riasztás csak videó készül, míg ha valaki átsétál az eszközt előtt, abban az esetben az AI teszi a dolgát és jelzés is érkezik a mobilunkra a rögzítésen felül. Minden menüpontra nem térnék ki, lehet firmware-t frissíteni, be lehet állítani, hogy hány %-os akkuállapotnál jelezzen az alkalmazás, meg lehet nézni a memóriakártyára írt adatok mennyiségét – a főbb beállítások a lenti képeken jól látszódnak. Két fontos dolog; a kamera vezérlése, a videók megtekintése megosztható a családtagjainkkal, így egyszerre többen is felügyelhetik az otthonukat. A másik – ami sajnos nem pozitív -, hogy az IMILAB EC2 közvetlenül nem illeszthető be a Xiaomi automatizmusba. Itt arra gondolok, hogy ha mozgást érzékel, akkor ne csak rögzítsen és jelzést küldjön, hanem szólaltassa meg a Xiaomi gateway szirénáját és mellette kapcsolja fel a kültéri világítást is. De szerencsére a lenti mozgásérzékelő beiktatásával ez a feladat áttételesen megoldható. Az érzékelőt a kamera közelébe – védett helyre – elhelyezve mozgás esetén külön jelzés is beállítható – ekkor természetesen a lenti mozgásérzékelő jelez, nem az IMILAB EC2.

Ajánlott
1
Main Features:Work with other Xiaomi smart devicesIntelligent induction: when somebody goes through, the night light will turn on automaticallySense the lightness and dark of your roomNotice function: sent alert to you through the APPZigBee wireless connectionBuilt-in 1pc CR2450 cell...
23,87 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Banggood

Miután a fentieket mind beállítottuk és meggyőződtünk arról, hogy elér erős a jel, akkor nincs más hátra, mint felszerelni az IMILAB EC2 kameráját a védeni kívánt helyre. Ez lehet egy fa, egy kerítés, egy ablak, szinte bármilyen felület. A csomagban található konzolhoz tipliket és csavarokat is kapunk, így akár annak sincs akadálya, hogy azt egy téglafalra szereljük fel. A konzol bajonettzárral csatlakozik a kamerába csavarható talphoz ami gömbfejes kialakítású, így bizonyos keretek között szabadon állítható. A kamera hátoldalán található szabványos méretű és menetű kamerarögzítő furat található, így a konzol szabadon cserélhető. Az eszköz látószöge 120°, így relatív nagy területet tud lefedni torzítás nélkül. A magyarországi időjárási körülményeket figyelembe véve nem szabad, hogy baja essen, hiszen a működési tartománya -20 és +50 °C közötti (tölteni télen lehetőleg ne a hidegben töltsük). Az IP66-os védelem miatt pedig az eső sem árt neki, de ehhez az alul található töltőnyílásba jó erősen bele kell nyomni a gumifedelet.

Az felvételek az IMILAB felhőjébe kerülnek eltárolásra, hét teljes napig elérhetőek és a mentés gombra kattintva le is tölthetőek az eszközünkre. Abban ez esetben ha micro SD kártya is van a gateway-ben, oda (is) történik a mentés, de úgy vettem észre, hogy csak abban az esetben ha a kamera embert észlel. Ahogy már írtam a PIR szenzor teszi a dolgát, eddig nem nagyon kaptam fals riasztást.

A passzív infra mozgásérzékelő (PIR - Passive Infra Led) működése: a megfigyelt terület infravörös tartományba eső sugárzását, különösen az emberi test melegéből származó hősugárzást érzékeli, és egy optikai rendszer segítségével egy pontra - a szenzorhoz - fókuszálja, mely megváltozott sugárzási szint esetén riasztást ad ki. Mivel passzív eszközről van szó, így használata energiatakarékos, illetve több egymáshoz közeli eszköz sem zavarja egymás működését. A gyártók arra törekszenek, hogy a PIR leginkább a gyors hőmérséklet-változásra reagáljon, amit egy ember képes okozni.

A felhőbe rögzített fájlok bármikor és – az appon keresztül, internet megléte esetén bárhonnan – visszanézhetőek, akár csoportosan is törölhetőek, de ez 7 nappal a rögzítés után úgyis automatikusan megtörténik. Az élő nézet bármikor kiválasztható, amit látunk menthető videóként és képként is. Amennyiben a kamerát rendeltetésszerűen használjuk – nem folyamatos felvételeke szeretnénk készíteni vele és nincs állandó mozgás a környezetében -, akkor a 4 hónap üzemidő egy töltéssel valós is lehet. Sok nyomkodással és próbafelvételekkel két hét alatt merült 20%-ot, ez nem rossz érték. Persze télen a hidegben egészen biztosan rövidülni fog a két töltési közötti idő.

A videók és a képek minőségéről álljon itt pár felvétel, amin láthatjátok, hogy vállalható, még teljes sötétségben is (az éjszakai képek/videó alatt nincs külön világítás). Még a macskáról is meg lehet állapítani, hogy ő Tigriskarom, aki úgy tűnik a teraszunkon szeret éjszakázni. Ha felvétel közben szembe süt a nap, azt egyetlen kamera sem szereti túlzottan, de még ekkor is értékelhetőek a felvételek. Normál viszonyok között egyáltalán nem lehet okunk panaszra, a videókon/képeken rögzített emberek felismerhetőek, beazonosíthatóak és itt az a fő szempont.

Az elkészült felvételek galériában áttekinthetőek, akár órák szerint is visszanézhetőek. Adott nap felvételei egy oldalon látszanak, a felület jól átgondolt, letisztult, okosan tervezett. A megosztott fiókok is láthatják a rögzített médiát, indíthatnak rögzítéseket, így növelve a biztonságot. 15 másodpercnyi felvétel .mp4 formátumban, h.264 kódolással nagyságrendileg 1,5 MB helyet foglal a kártyán és természetesen a hang is rögzítésre kerül.

Egy kedvező ár/érték arányú, minőségi vezeték nélküli kamerát/kamerarendszert próbáltunk ki az IMILAB EC2 személyében, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben elakadnátok, a teszthez kapcsolódó fórumban tudtok kérdezni tőlünk a működéssel kapcsolatban.

Összefoglaló
8.6A mi értékelésünk
Amire való, arra kitűnő választás az IMILAB EC2

Ha nem akarsz vezetékekkel foglalkozni, nincs szükséged folyamatos felvételre, csak esemény esetén szeretnél értesítést kapni, akkor az IMILAB EC2 a Te kamerád/kamerarendszered. Egy töltéssel akár 4 hónapig bírja, nem árt neki sem az eső, sem a fagy, feleslegesen nem zavar ha csak egy állat kerül a kamera látómezejébe, ami akár 50 méterre is elhelyezhető a gatewey-től. Az átjáróra a Mi Home appban európai régió választása esetén akár 4 darab kamerát is csatlakoztathatsz, kínai esetén 1 gateway - 1 kamera. Személy szerint az International és a Global verzió között nem fedeztem fel különbséget, talán csak a nevük különbözik, a jellemzőik nem. A felvételek minősége megfelelő, a videók 7 napig elérhetőek az ingyenes felhő-tárhelyen. Az IP66-os védettségnek köszönhetően nem kell tartanod a beázástól és a rendszert télen is bátran használatod. Ha szükséged van egy vezeték nélküli, jó minőségű, kültéren is használható kamerára, akkor az IMILAB EC2 megvásárlását nagyon komolyan érdemes megfontolnod.

Ár/érték arány
8.5
Szolgáltatások
8.5
Anyaghasználat, dizájn
9.5
Multimédia minősége (fotó/videó)
8.5
Felhasználói élmény/használhatóság
8
POZITÍVUMOK
 • kifejezetten jó minőség
 • hosszú üzemidő egy töltéssel
 • nincs szükség vezetékezésre
 • ingyenes felhő szolgáltatás
 • nagy hatótáv
 • Mi Home alkalmazás kompatibilitás
 • más felhasználóval is megosztható
 • a kamera jelszóval védhető
 • az alkalmazáson keresztül bárhonnan felügyelhető az otthonunk ahol internet van
NEGATÍVUMOK
 • kínai szerver esetén 1 gatewayhez 1 kamera csatlakozhat
 • a kamera nem adható hozzá az automatizmushoz
 • csak a 2,4GHz-es frekvenciasáv támogatott
Az IMILAB EC2 vezeték nélküli, kültéri kamerát itt tudod megvásárolni
Árfigyelő indítása
×
Árértesítő aktiválása
Árfigyelő akiválása erre a termékre: XIAOMI IMILAB CMSXJ11A Smart Camera Waterproof 1080P HD Safety Camera - $61.69
Még több IP kamera ajánlat

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

IMILAB EC2 vezeték nélküli kamera - felejtsd el a kötöttségeket!
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

8 hozzászólás
Összes Leghasznosabb Legmagasabb értékelés Legalacsonyabb értékelés Értékeld Te is
 1. Arra van valami ötlet/megoldás, hogy az értesítés ki/be kapcsoláshoz ne kelljen mindig belépni az összes kamera beállításaihoz külön-külön? Usecase: csak akkor akarok értesítést kapni, ha nem vagyok otthon. Ezt ugye normál esetben automation-el beltéri kamerákkal meg tudom oldani, de ezzel nem. A javasolt plusz mozgásérzékelő azért nem 100% mert abban nincs PIR, minden mozgásra jelez. Van rá bármi esély, hogy valaha integrálják esetleg a home assistant ki/be kapcsolást?

  • Pont erre írtam a mozgásérzékelőt, mert sajnos jobbat nem tudtam kitalálni. Ha működne az automatizmus, az nagy segítség volna, ötletem nincs miért nem integrálták bele. Gondolkodtam már rajta, hogy írok az Imilabnak, pont itt az ideje 🙂
   Valószínűleg azért nincs, mert egy hubra több kamera is feltehető és talán ezt nem tudná kezelni. Pedig megoldható lenne még áttételesen is; ha a bejárat ajtó becsukódik (window/door sensor), akkor küldjön csak üzenetet.

 2. Sziasztok!
  Nagyon jó a leírás, köszönjük.
  Azt szeretném kérdezni ha Mo on veszem meg egy forgalmazónál, honnan látom h nem kínai hanem global verzió? A 4db bővítés miatt kérdezem. Van vmilyen kód a dobozon amiből látom?
  A felhő szolgáltatás tényleg teljesen ingyenes őrökké? és nem csak 1 hét v 1 hónap mint más nem Xiaomi termékeknél?
  Köszönöm
  Üdv
  Zsolt

  • Szia,

   Köszi szépen 🙂
   Én úgy tapasztaltam, hogy nincs köztük különbség, a Banggoodról vásárolt International és a Gearbestes Global tökéletesen egyforma a dobozát tekintve is, a Mi Home appban a régió kiválasztása befolyásolja, hogy hány kamerát tud a gateway vezérelni (EU – 4, Mainland – 1). Létezik egy kínai verzió is, azt semmiképpen ne vedd, mert az sokkal butább (kisebb hatótáv, rosszabb IP védelem, stb és az kizárólag 1 kamerát kezel), de annak a dobozán minden kínai karakterekkel van írva.

   A felhő elvileg ingyenes és örök, nálam gond nélkül megy amióta használom a kamerákat, több, mint 3 hónapja.

 3. Szia abban tudnál segíteni hogy miért csak akkor tudom megnézni az élő képet vagy bármit amit rögzített ha rá vagyok csatlakozva arra a wifire amire a Gateway?
  Próbáltam újra telepíteni de ugyanaz a helyzet. Ha nem vagyok otthon nem látom csak loading van ?

 4. 2021.04.15 – Ma jött meg a cucc és máris az agyvérzés határán vagyok.

  “Az első feladatunk a gateway csatlakoztatása az okos otthonunkhoz az applikáción keresztül. Ehhez először táppal kell ellátnunk az eszközt, a státusz LED eleinte sárgán fog világítani, majd villogni. Ezután vagy a programban, a jobb felső sarokban található + jelre kattintva indíthatjuk el az új eszközök keresését, vagy itt a [-] ikonra bökve kereshetjük meg az átjárót az alján található QR kódot beszkennelve. Ha az eszközt felismerte a rendszer, akkor 2,4GHz-es frekvencián lévő Wi-Fi kapcsolaton keresztül kapcsolódjunk hozzá (ekkor még az UTP kábelt ne használjuk). Ha minden rendben ment, akkor hamarosan feláll a kapcsolat – a LED folyamatosan kéken világít…”

  Kapcsolódjuk hozzá. De mihez? 2 új hálózat jelenik meg (erről nem szól a fáma). Egyikhez kapcsolódik, de talán nincs internet. Nem lép tovább. Másikhoz nem kapcsolódik, mer’ jelszót kér, ami persze nem a WIFI hálózat jelszava. Akko mi???

  K

 5. Szia,

  Ugyan beszéltünk chaten, de leírom, hogy itt is meglegyen.

  A képek közötti screenshot-on a routerem van (ezt, mint olvasó nem tudhatod, hogy az és valóban nincs leírva), így ahhoz kell csatlakozni a router jelszavát beírva (nem a jelszavas chuangmi hubhoz kell csatlakozni).

  Rég volt, itt lehet hülyeséget írtam. Próbálj meg a chuangmi gateway-hoz csatlakozni a router helyett. Előtte Mi fiókot is kell regisztrálnod az applikációban, csak így fog működni.

  Volt már példa hasonlóra, de megoldódott, ha megtalálom, akkor elküldöm, hogy ott akkor mi volt a baj. Közben az jutott eszembe, hogy lehet valamilyen probléma lépett fel a szolgáltatásban, bár nálam az összes hozzáadott kamera működik most, így nem valószínű.

  Kitartás!

  Üdv,
  Alex

  Szólj hozzá

  weddmegonline
  Új Felhasználó Regisztráció
  Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.