Ajánlott

Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó – és tudták tovább fokozni!

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

Jimmy H8 Pro állóporszívó teszt

[toc]

Lassan már követni sem lehet, annyi új Jimmy vezeték nélküli porszívó jelent meg mostanában. Legutóbb a Jimmy JV85-ről olvashattatok bővebben, ami nagyon jól sikerült takarítóeszköz lett, pár hónappal ezelőtt még a képzeletbeli dobogó második fokán állt a termékpalettán a JV85 Pro után. De az idő nem áll meg – ahogy a fejlesztés sem -, máris itt vannak az újabb modellek s ezzel az erőviszonyok is átrendeződtek, hiszen a három új modell elfoglalta a TOP 3 helyet. Hogy biztosak legyünk benne, hogy valami nagy dolog történt, a termékek elnevezéséből az eddigi JV tag kikerült, az új modellek nevei H betűvel kezdődnek – legalább is ennél a termékvonalnál biztosan – az új porszívók a H8, H8 Pro és a H9 Pro elnevezést kapták, kicsit lejjebb tekerve táblázatban láthatóak a különbségek és a különböző webáruházak árait is megtaláljátok. Ebben a  tesztben a Jimmy H8 Pro vezeték nélküli állóporszívót ismerhetitek meg közelebbről, mely az árakat és a specifikációkat összevetve, véleményem szerint a három új modell közül a legjobb választás lehet.

Az új modelleknél újdonság az auto mód, mely a padló fajtájától függően képes szabályozni a teljesítményt, illetve az akkumulátor már töltőboxban is feltölthető. Az elektromos padlófej újfajta kialakításának köszönhetően a padlókefe cseréje sosem volt ennyire egyszerű művelet, ezen kívül a H8 Pro/H9 Pro modellek szerelésmentes tárolóállványt kaptak. Ha ez még mind nem lenne elég újdonság, akkor megemlítem még a HEPA szűrő használtságára figyelmeztető jelzést és a kijelzett hibakódokat is. Úgy tűnik elég sok a változás a régebbi típusokkal összehasonlítva, nézzük is meg a Jimmy H8 Pro vezetéknélküli állóporszívót működés közben.

Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó - és tudták tovább fokozni!
0
JIMMY H8 Pro Lightweight Smart Handheld Cordless Vacuum Cleaner 160AW 25000Pa Strong Suction,500W Motor,70 minutes Running Time,Auto Power Adjust LED Display Removable Battery Anti-winding With Stand Base for cleaning floors, furniture by Xiaomi
Még több infó +
217,79 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekmaxi - EU
Ez most nagyon jól sikerült!
Amikor azt gondolod, hogy már nem lehet újat mutatni a vezeték nélküli porszívók piacán, akkor jön a Jimmy és három új modelljével megdönti ezt az elképzelésed. Mert a Jimmy H8 Pro igazán jól sikerült porszívó lett, még a méltán népszerű JV85 (Pro)-nál is jobb. A teljesen átdolgozott elektromos padlófej, a külön is tölthető akkumulátor, a szenzációs tartókonzol, az auto mód, mind-mind olyan újítások, amikről azt gondolod, hogy hogyan tudtál eddig nélkülük élni. A tömeg csökkentésével még könnyebb lett a napi takarítás elvégzése, bár ehhez arra is szükség volt, hogy a portartály űrtartalma - minimálisan ugyan - lecsökkenjen. Ha nincs szükséged középen megtörhető szívócsőre és extra szőnyegkefére, ezen kívül ár/érték arányban is legjobbra vágysz, akkor a Jimmy H8 Pro minden téren kielégítheti a szükségleteidet, tud mindent ami a tisztasághoz kell. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy EU raktárból rendelve pár nap alatt megérkezik és az esetleges szállítási- és biztosítási díjon kívül nem terhel más költség, akkor nem is nagyon érdemes másik terméket keresned. Nagyon kedveljük, ajánlott termék.
Ár/érték arány
9.5
Felszereltség, kiegészítők
9.5
Megbízhatóság
10
Dizájn és építési minőség, anyaghasználat
9
Felhasználói élmény/ergonómia
9
Pozitívumok:
 • tudásához képest kedvező ár
 • hatalmas szívóteljesítmény
 • jó tisztítóhatás
 • intelligens padló-felismerés (auto mód)
 • cserélhető és külön is tölthető akkumulátor
 • mosható HEPA szűrő
 • nagy űrtartalmú portartály
 • masszív kialakítás
 • szerelésmentes állvány
 • könnyen cserélhető padlókefe
Negatívumok:
 • nincs fotoszenzitív LED
 • nincs applikáció
 • relatív hosszú töltési idő
 • nincs felmosótartály
 • a portartály nem távolítható el
 • a szőnyegkefe nem tartozék
0
JIMMY H8 Pro Lightweight Smart Handheld Cordless Vacuum Cleaner – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 2 év

JIMMY H8 Pro Lightweight Smart Handheld Cordless Vacuum Cleaner – EU raktár

$154,99 $219,99
-30%
Szállítás: 10,30$ EU raktár Raktár: német Egyéb infó: weddmegonline support Teszt: Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó – és tudták tovább fokozni! ...
MEGNÉZEM
JIMMYH8PR

A porszívó története a mechanikus seprűkkel kezdődött 1811-ben, bár ezek a seprűk általában több port vertek fel, mint amennyit összeszedtek. 1876-ban Melville Bissell megalkotta a mechanikus szőnyegseprűt, melynek testében kefék forogtak, így gyűjtve össze a port a szőnyeg felszínéről. A találmány óriási sikert aratott, a család hamarosan gyárat hozott létre. A mai porszívók ősének tekinthető gépet 1901-ben Hubert Cecil Booth alkotta meg, ami olyan nagy volt, hogy lovaskocsival kellett húzni, és hatalmas zajjal járt a működtetése. 1904-ben elkészült az első háztartási porszívó is, mely használatához két cseléd is kellett, de a porszívó mégis népszerű lett, sőt egy évvel később elkészült az elektromos árammal működtetett változat, majd 1912-ben feltalálják az első, levegőbeszívással működő elektromos háztartási porszívót is. A 20. század folyamán a gépek egyre könnyebbek lettek, az először fémből készült porszívók külső borítását műanyagra cserélték. Idővel többféle változat jelent meg, porzsákkal és porzsák nélkül, forró gőzzel vagy éppen vízzel tisztító szerkezetek is. Az 1990-es években elkészültek a ciklonikus szűréssel működő porszívók, a 2000-es években pedig megjelentek az önállóan működő robotporszívók.*
*forrás: Wikipedia

Általános leírás

A Jimmy H8 Pro felső kategóriás vezeték nélküli porszívó nagy szívóerejével, akár külön is tölthető- és cserélhető akkumulátorával, tetszetős megjelenésével hamar a kedvenc takarítóeszközöd lehet. A készülék töltöttségét folyamatosan nyomon követheted az intelligens LCD kijelzőn, még töltés közben is. A port mosható HEPA szűrő- és többlépcsős rendszer szűri meg nagy hatékonysággal, a 0,5 liter űrtartalmú portartály pedig egy mozdulattal kiüríthető, majd könnyedén tisztítható. A szabadalmaztatott vízszintes ciklon kialakításnak köszönhetően a levegő simábban áramlik – ezáltal a légsebesség is nő -, így a tisztítás is hatékonyabb lesz. Az auto módnak köszönhetően a porszívó motorja mindig a szükséges teljesítményen üzemel, ezzel kímélve az akkumulátort, mely  nagyságrendileg öt óra töltés után kerül teljesen feltöltött állapotba, a használati idő pedig a következőképpen alakul:

  • 13 perc maximális szívóerőn, elektromos forgókefével
  • 15 perc maximális szívóerőn, elektromos forgókefe nélkül
  • 20 perc turbo módban, elektromos forgókefével
  • 30 perc turbo módban, elektromos forgókefe nélkül
  • 38 perc eco módban, elektromos forgókefével
  • 70 perc eco módban, elektromos forgókefe nélkül
Az új Jimmy modellek összehasonlítása
Jimmy H8/H8 Pro/H9 Provezeték nélküli porszívó
Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó - és tudták tovább fokozni!
VS
Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó - és tudták tovább fokozni!
VS
Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó - és tudták tovább fokozni!
Névleges teljesítményWatt
500
VS
500
VS
600
SzívóteljesítményAW
160
VS
160
VS
200
SzívóhatáskPa
25
VS
25
VS
25
HEPA szűrő
VS
VS
Portartály kapacitásaliter
0,5
VS
0,5
VS
0,6
Akku kapacitásamAh
2500
VS
3000
VS
3000
ZajdB
80
VS
80
VS
80
Cserélhető akkumulátor
VS
VS
Maximális üzemidőperc
60
VS
70
VS
80
Feltöltés idejeóra
4-5
VS
4-5
VS
4-5
Tartozékok számadarab
10
VS
13
VS
14
Töltőbölcső
VS
VS
Szerelésmentes állvány
VS
VS
ApplikációBluetooth kapcsolat
VS
VS
0
JIMMY H8 Pro Handheld Cordless Vacuum Cleaner

JIMMY H8 Pro Handheld Cordless Vacuum Cleaner

A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekmaxi - EU
217,79 $
0
JIMMY H8 Lightweight Smart Handheld Cordless Vacuum Cleaner 160AW 25000Pa Powerful Suction, 500W Motor, 60 Minutes Run Time, Auto Power Adjust LED Display Removable Battery Pack Anti-winding Ultra-low Noise for cleaning floors, furniture by Xiaomi

JIMMY H8 Lightweight Smart Handheld Cordless Vacuum Cleaner

A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekmaxi - EU
185,12 $
0
JIMMY H9 Pro Flexible Smart Handheld Cordless Vacuum Cleaner

JIMMY H9 Pro Flexible Smart Handheld Cordless Vacuum Cleaner

A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekmaxi - EU
358,28 $
A Jimmy H8 Pro főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: Jimmy
Típus: vezeték nélküli állóporszívó
Modell: H8 Pro
Szín: lila
JellemzőkAkkumulátor feszültsége: 25,2 V
Akkumulátor kapacitása: 3.000 mAh
Töltés ideje: 4-5 óra
Névleges teljesítmény: 500 W
Üzemidő elektromos forgókefével (eco/turbo/max): 38/20/13 perc
Módok száma: 4 db (eco/turbo/max/auto)
Filter: mosható HEPA
Zaj: 80 dB
Szívóhatás: 25 kPa
Szívóteljesítmény: 160 AW

Portartály kapacitása: 0,5 l

Méret és súly

Termék súlya: 4,90 kg
Központi egység súlya: 1,51 kg
Összeszerelt súly: 2,62 kg (központi egység, szívócső, elektromos padlófej)
Csomagolás súlya: 5,90 kg 
Csomagolás mérete (LxWxH): 70,30 x 31,00 x 19,50 cm

A doboz tartalma

1 x porszívó központi egység HEPA szűrővel
1 x elektromos matracfej
1 x elektromos padlófej
1 x rés szívófej
1 x bútor szívófej
1 x puha kefe
1 x fém szívócső
1 x flexibilis szívócső
1 x csukló
1 x akkumulátor
1 x töltőbölcső

1 x tárolóállvány
1 x EU adapter
1 x használati utasítás (több nyelven, magyar nincs)
Kicsomagolás, első benyomások
Jimmy H8 Pro brushes

A csomag a Geekbuying lengyel raktárából érkezett, természetesen a szokott gyorsasággal – a megrendelés utáni harmadik munkanapon már a kezemben foghattam a nagy fehér dobozt. Az európai raktáraknak a gyors szállítás mellett az a nagy előnyük, hogy az esetleges szállítási díjon- és az opcionális árubiztosításon kívül nincs egyéb költségünk, ráadásul már nem jellemző az árkülönbözet a kínai raktárhoz viszonyítva, így megéri itt keresgélni.

A külső a szokásos Jimmy-dizájn, megtalálható rajta a porszívó képe, a főbb jellemzők és a tetején lévő fogantyú segítségével könnyedén szállítható. Az egész pakk nagyjából 6 kilós, ebből a porszívó központi egysége másfél kilót nyom, így ca. 30 dekával könnyebb, mint a JV85 volt. A doboz most mégis jóval nehezebb, mint az előző tesztalany esetében, ennek az az oka, hogy a tartozékként kapott szerelésmentes tárolóállvány termetes méretű és tömegű. Ez az újdonság nagyon jól jön azoknak a vásárlóknak, akik nem szeretnék a tartókonzolt a falra fúrni, mert most erre nincs szükség. Egyébként érdemes a Jimmy JV85 tesztet is újra elolvasni, sok utalás lesz arra porszívóra, hiszen elég közeli rokonok.

A doboz tetejét felnyitva a keresztben elhelyezett lila színű szívócsövet, a használati utasítást és még számtalan gondosan csomagolt tartozékot pillanthatunk meg, egy szinttel lejjebb pedig a maradék kiegészítők találhatóak. A padlófejen kívül tartozék a kisebb méretű matracfej, egy bútor- és egy rés szívófej, egy flexibilis cső és egy gömbcsukló – a szőnyegre való kefe most kimaradt a szettből, ebben a szériában az a H9 Pro kiváltsága, ahogy a középen csuklóval rendelkező és így megtörhető fém szívócső is.

Természetesen a Jimmy H8 Pro rendelkezik tartókonzollal, aminek az érdekessége, hogy nem kell – egyébként nem is lehet – a falra szerelni. A készülék-, a hálózati adapter- és valamelyik tartozék tárolására szolgál, kialakításából adódóan nem kell attól tartani, hogy porszívónk eldől, vagy lecsúszik – a központi egység egy núttal, a padlókefe pedig felhajló éllel van rögzítve a konzolhoz, utóbbi a tömege lévén is rendkívül stabil. Amennyiben az akkumulátort a porszívóban szeretnénk tölteni, akkor azt is megtehetjük – a csatlakozó a készülék hátoldalán található -, vagy azt  kivéve a töltőbölcsőt is használhatjuk erre a célra. A Jimmy H8 Pro állóporszívó könnyebb lett, mint a JV85, és itt is elmondható, hogy az ergonomikus markolat-kialakításnak köszönhetően kevésbé terhelő az izmainkra nézve, mint a hagyományos megoldások.

Jimmy H8 Pro állóporszívó kiegészítők

A Jimmy H8 Pro központi egysége ezüst színűre festett műanyag és a szívócsőre merőlegesen helyezkedik el, a tetején egy kör alakú LED kijelzőn keresztül kísérhetjük figyelemmel az akkumulátor pillanatnyi töltöttségét, a HEPA szűrő cseréjének esedékességét és az esetleges hibajelzéseket. A 0,5 liter űrtartalmú, színtelen portartály egyik végben a HEPA szűrőt találjuk, míg a másik oldala könnyedén nyitható és a felszívott piszok a szemetesbe borítható, vagy az egész szívóegység kivehető, elmosható és a tartály kiüríthető.

A központi egységgel kapcsolatban számos újdonságról tudok beszámolni. Sokkal könnyebb, kisebb és dizájnosabb lett, mint az elődök voltak. Változott a portartály reteszelésének módja – ellenben az űrtartalma sajnos picit csökkent -, illetve a nyitható ajtó is átkerült balról a jobb oldalra. Az akkumulátor a készülék hossztengelyén helyezkedik el, ez ergonómiailag kedvezőbb, mint a merőleges helyzet, most már valóban úgy érezhetjük, mintha a Jimmy H8 Pro a karunk folytatása lenne, ezen kívül jobban is néz ki, sokkal kecsesebb az egész kinézete. A szívóegység darabokra szedhető, a szét- és összeszerelést nem lehet eltéveszteni, lakat piktogramok jelzik a helyes pozíciót. A kialakításból adódóan a tartály egybe van építve a központi egységgel, ezért külön kivenni nem lehet, ellenben könnyen takarítható egy puha ronggyal – ez nem változott. A porszívó kinézetre minőségi érzést nyújt, az ezüst színű – új betűtípussal írt – JIMMY felirat sem tolakodó, viszont a bekapcsoló- és módválasztó gombok nem változtak, így még mindig kicsit olcsónak tűnhetnek (és vicces, hogy ugyan már négy fokozat van, de csak 3 van feltüntetve – egyébként teljesen érthető: így nem kell lecserélni a bekapcsológomb-gyártósort).

A két elektromos fej közül a nagyobbikat általános feladatokhoz ajánlja a gyártó padlóra és szőnyegre, míg a kisebbikkel a hajszálak, az állatszőr és az atkák ellen vehetjük fel a harcot, bár az első két feladatra a nagyobbik fej is jó választás. A készülékhez a két fejen kívül csomagolt kétfajta rés- és a bútor szívófej segítségével az összes nemkívánatos szennyeződés eltávolítható az életterünkből. A HEPA szűrő folyóvíz alatt is tisztítható, valószínűleg 99,97%-os hatásfokkal működik és akár 0,3 mikron méretű részecskéket is kiszűr, de erről ennél a típusnál pontos információt nem tüntetett fel a gyártó.

A különböző fejek könnyedén csatlakoztathatóak, ha akarjuk a fém/flexibilis szívócsövön-, a csuklón keresztül, vagy csak a központi egységbe helyezve – a használati utasításban pontosan le van rajzolva, hogy mit mivel legózhatunk össze. Utóbbi esetben a készülék kiválóan alkalmas gépkocsi takarításra, nem kell szenvednünk a hosszú szárral, a fejek variálásával a kárpittisztítástól az ülés réseinek kitakarításáig bármire használhatjuk.

Ami fontos és hasznos újdonság, az az elektromos padlófej megújulása. Sokkal egyszerűbben cserélhető benne a kefe, egy retesz került az oldalára, így szinte gyerekjáték lett a tisztítás. Egy másik innováció a könnyű légút tisztítás; a padló felőli részen található két retesz oldása és a fedőlemez eltávolítása után a fejből könnyedén eltávolítható az esetlegesen beszívott akadályt képző tárgy, például egy makacs zokni. Ezen kívül a kerekeknek köszönhetően a fej szinte siklik a tisztítandó felületen, ráadásul 90°-ban rögzíthető, így az egész porszívó megtámasztás nélkül állva marad ha szeretnénk, nem fog eldőlni. A kisebb méretű elektromos matracfej kialakításában is történt kisebb változás, de valószínűleg nem bír nagy jelentőséggel.

A Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívóhoz hasonló berendezések azonos működési elv mentén tisztítanak: egy motoros kefe segítségével felgyorsítják a levegőt, majd azt több szűrőn átvezetve, a tartály oldalfalához préselik a koszt, legyen szó porról, tömör szennyeződésről, vagy akár hajszálról. Az air watt (AW) érték, más néven a szívóteljesítmény a porszívók hatékonyságának mérési egysége, amely a légáramlásra és a porszívó által előállított és felhasznált teljesítmény mennyiségére utal.

A Jimmy H8 Pro használatba vétele
Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó - és tudták tovább fokozni!

A leírás szerint az akkumulátor teljes töltése után kezdődhet a takarítás – ezt a műveletet két különböző módon végezhetjük el. Az első módszerhez először állítsuk össze a két részből álló tartóállványt – valójában három részből áll, de a harmadik rész csak az adaptert tartja ha éppen nem töltjük az akkut, így sok szerepe  nincs -, állítsuk rá az összeszerelt Jimmy H8 Pro vezeték nélküli állóporszívót és a központi egység hátuljához csatlakoztassuk a hálózati töltőt (tehát nem a konzol tölt, mint a JV85-nél, a szerepe csak a porszívó tartása, de azt jól csinálja). A töltés azonnal megkezdődik és az aktuális töltöttség %-os formában megjelenik az LCD kijelzőn és amíg a porszívó a töltőn van, addig ott is marad. A gyárilag megadott 4-5 óra töltési idő nálam teljesen lemerített állapotból 100% töltöttség eléréséig 5 óra 3 perc volt. Az akkumulátor feltöltésének másik módszeréhez az akkut a mellékelt töltőbölcsőbe kell helyezni és feltölteni. Töltés közben a bölcsőn található státusz LED pirosan-, míg teljes töltöttség esetén zölden világít.

A szívócső és az elektromos padlókefe felhelyezése után a készülék a bekapcsológomb megnyomása után auto fokozaton életre kel. Ez a fokozat új a Jimmy porszívók világában, eddig nem volt. A lényege, hogy a porszívó automatikusan felismeri a tisztítandó felületet és ez alapján állítja be a motor teljesítményét, legyen szó kemény padlóról, vagy szőnyegről. Kikapcsolás, majd visszakapcsolás után arra az állásra áll vissza a szívóerő, amilyen állásban abbahagytuk a porszívózást. A motor hangjának erőssége a módtól- és a portartály telítettségétől függően változik, a legmagasabb érték egy forgalmas utca hangerejének felel meg, nem annyira zavaró. A módok között most is csak egy irányban válthatunk – mégpedig auto-turbo-max-eco a sorrend -, viszont ez most nem probléma, hiszen nagy valószínűséggel az esetek nagy százalékában az auto mód lesz aktív.

Ha mi szeretnénk diktálni a tempót és nem akarjuk rábízni az automatikára, akkor az mondható, hogy az eco állás bőven elég a napi feladatok ellátására, padlóra, sőt, még alacsony, sűrű szövésű szőnyegre is, de ha a matracunkból a poratkákat szeretnénk eltávolítani, akkor érdemes valamelyik magasabb állásba kapcsolni. Véleményem szerint a turbo fokozat szinte minden helyzetre megoldást jelent ahol az eco kevésnek mutatkozik. Nagyon makacs szennyeződések-, hajszál-, állatszőr esetén – leginkább shaggy típusú szőnyegeknél – át lehet váltani max állásba, de csak akkor ha elég nagy terjedelmű a szőnyeg. Máskülönben készüljünk fel arra, hogy a nagy szívóhatás miatt a szőnyeget is bekebelezi a szívófej.

Ugyan a legtöbb gyártó a matracait atkataszító anyagokkal kezeli, az idők során ezek az anyagok sokat veszítenek erejükből. Egy átlagos ágyban 1,5-2 millió atka is élhet, és ugyan nem túrnak ki bennünket a fekhelyünkről, de a dolgukat az ágyunkban végzik el! Érdemes tisztában lennünk azzal a ténnyel, hogy az atkák ürüléke okozza a porallergiás megbetegedések döntő többségét, és tekintve, hogy még a legtisztább otthonokban is több milliós atka populáció élhet, érdemes küzdeni ellenük. Az atkák többsége 1mm-nél kisebb nagyságú, az ízeltlábúak törzsében a pókszabásúak osztályának atkák alosztályába tartozó rovar, amelyek a 18-24 Celsius fokos hőmérsékletet, valamint a nyirkos helyeket kedveli. Fő tápláléka az emberi hámsejteket megemésztő penészgombák.

A padlófejek kialakításnak köszönhetően a fallal szemben állva is tudjuk a keféket a fallal párhuzamosan vezetni, így a kis résekből is könnyen eltávolítható a szennyeződés. A leírásban megadott üzemidők valósak, auto módban 18 és fél perc üzemidőt mértem  egy töltéssel – ebből nagyjából 6 perc szőnyegtisztítás volt a legmagasabb fokozaton – mielőtt kikapcsolt a Jimmy H8 Pro. Szokás szerint ha nem forgókefét használunk, akkor a porszívózás ideje pár perccel megnyújtható. Auto módban felületváltás során 5-15 másodperc közötti idő telik el mire a motor teljesítménye követi a változást, valószínűleg az automatika a beszívott levegő mennyiségét veszi alapul annak eldöntésére, hogy épp milyen felületet takarítunk. Érdekes szituáció, amikor a gyerekszobából az ágy alól véletlenül felszívsz egy ottfelejtett zoknit és ki szeretnéd szabadítani a padlókeféből. Ilyenkor a rendszer úgy érzékeli, hogy szőnyeget takarítasz és megemeli a motor teljesítményét – ezzel a szívóerőt is – és a zokni eltűnik a porszívóban (de legalább is a beszorul a fejbe).

A rés szívófejek magassága állítható, ha akarjuk behúzzuk, ha akarjuk kitoljuk a sörtéket, előbbi állás a makacs szennyeződések eltávolítására kínál megoldást; ebben az esetben a szívónyílás közvetlenül érintkezik a talajjal – ilyenkor vigyázzunk, hogy a puha padlót (például szalagparketta) ne karcoljuk össze.

A Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó működés közben
Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó - és tudták tovább fokozni!

Nincs is más dolgunk, mint a porszívót munka közben is tesztelni. A tesztben meghallgathatjátok a Jimmy H8 Pro hangját, megnézhetitek, hogy hogyan boldogul a porral, liszttel, bab- és őrölt kávéval szőnyegen és rusztikus járólapon. Az elektromos padlófej a két nagy keréknek köszönhetően könnyedén siklik bármilyen felületen, sőt, szőnyegen olyan érzés takarítani vele, mintha valaki húzna előre a kezünket. A kefe bele tud kapaszkodni a szálakba, a súrlódási ellenállás kisebb, mint kerekek nélkül, elsőre meglepő volt. A porszívó tömegének csökkentése hatalmas előnyt jelent, érezhetően könnyebb lett az eszköz, mint az előző modellek voltak. 

A központi egységen az akkumulátor töltöttségi állapota végig nyomon követhető, 20%-ra történő csökkenés esetén a turbo állásnak megfelelő szívóteljesítmény lesz az elérhető maximum, és a töltöttségjelző villogni kezd, majd ha az akkumulátor teljesen lemerült, akkor a készülék kikapcsol. Ebben az állapotban nem érdemes újra bekapcsolni és terhelni, mert az akkumulátor károsodhat, bár természetesen van beépített védelem. Amennyiben rendelkezünk csere akkumulátorral, akkor egy mozdulattal ki tudjuk cserélni a lemerült darabot egy újra és tovább lehet folytatni a munkát – 2 óra üzemidő eco módban, elektromos padlófej nélküli használattal mindenre elég, de elektromos fejjel is elérhető az 1 óra takarítás. Az akkumulátor működés közben minimális melegszik, felforrósodni nem fog még nagyobb terhelés mellett sem. 

Remélhetőleg a fenti – rettentően unalmas – videó benneteket is meggyőzött arról, hogy mire képes az eszköz, a család nagyon hamar megszerette. Egyedül a nedves darált kávé hagyott nyomott első próbálkozásra a fehér, magasabb  szálú szőnyegen, de végül nem maradt semmi nyoma – szerencsére a feleségem is így gondolta. A videó utolsó részében az addig felszívott hajszálak, bab- és darált kávé, liszt került vissza a szőnyegre, de a Jimmy H8 Pro simán vette az akadályt auto módban és tisztára takarította a felületet. Természetesen a parketta, vagy akár a  rusztikus járólap sem jelent nehézséget a porszívónak, ahogy a rövidebb szálú szőnyegek sem. A felvételen látható csepegtetőtálca sokkal nagyobb kihívást jelent a felület egyenetlensége miatt, de ahogy látható, maradék nélkül a portartályba került minden. A nagy igénybevétel miatt (őrölt kávé, liszt), a HEPA szűrő a porszívózás után azonnal ment a csap alá tisztulni, hiszen folyóvíz alatt is bátran elmosható.

Egy kedvező árú vezeték nélküli állóporszívót próbálhattunk ki, ami véleményem szerint ki tudja elégíteni egy nagyobb lakás-, vagy akár egy kisebb ház tisztaságigényét is, főleg egy robotporszívóval kombinálva és amelyik talán a legjobb választás ár-érték arányban az új modellek közül.  Amennyiben kérdésetek volna, azt a teszthez kapcsolódó fórumban-, a chaten, vagy privát üzenetben tudjátok feltenni, a véleményt írni pedig kommentben tudtok. Az oldalon szereplő összes porszívó ajánlatunkat itt találhatjátok meg és a különböző webáruházak árait is össze tudjátok hasonlítani A teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok.

Ha tetszett amit olvastál, kérjük oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, hogy ők is értesülhessenek a legújabb érdekességekről, tesztekről.

Összefoglaló
9.4A mi értékelésünk
Ez most nagyon jól sikerült!

Amikor azt gondolod, hogy már nem lehet újat mutatni a vezeték nélküli porszívók piacán, akkor jön a Jimmy és három új modelljével megdönti ezt az elképzelésed. Mert a Jimmy H8 Pro igazán jól sikerült porszívó lett, még a méltán népszerű JV85 (Pro)-nál is jobb. A teljesen átdolgozott elektromos padlófej, a külön is tölthető akkumulátor, a szenzációs tartókonzol, az auto mód, mind-mind olyan újítások, amikről azt gondolod, hogy hogyan tudtál eddig nélkülük élni. A tömeg csökkentésével még könnyebb lett a napi takarítás elvégzése, bár ehhez arra is szükség volt, hogy a portartály űrtartalma - minimálisan ugyan - lecsökkenjen. Ha nincs szükséged középen megtörhető szívócsőre és extra szőnyegkefére, ezen kívül ár/érték arányban is legjobbra vágysz, akkor a Jimmy H8 Pro minden téren kielégítheti a szükségleteidet, tud mindent ami a tisztasághoz kell. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy EU raktárból rendelve pár nap alatt megérkezik és az esetleges szállítási- és biztosítási díjon kívül nem terhel más költség, akkor nem is nagyon érdemes másik terméket keresned. Nagyon kedveljük, ajánlott termék.

Ár/érték arány
9.5
Felszereltség, kiegészítők
9.5
Megbízhatóság
10
Dizájn és építési minőség, anyaghasználat
9
Felhasználói élmény/ergonómia
9
POZITÍVUMOK
 • tudásához képest nagyon kedvező ár
 • nagy szívóteljesítmény
 • jó tisztítóhatás
 • intelligens padló-felismerés (auto mód)
 • cserélhető és külön is tölthető akkumulátor
 • mosható HEPA szűrő
 • nagy űrtartalmú portartály
 • masszív kialakítás
 • szerelésmentes állvány
 • könnyen cserélhető padlókefe
NEGATÍVUMOK
 • nincs fotoszenzitív LED
 • nincs applikáció
 • relatív hosszú töltési idő
 • nincs felmosótartály
 • a portartály nem távolítható el
 • a szőnyegkefe nem tartozék
A Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívót itt tudod megvásárolni
0
JIMMY H8 Pro Lightweight Smart Handheld Cordless Vacuum Cleaner 160AW 25000Pa Strong Suction,500W Motor,70 minutes Running Time,Auto Power Adjust LED Display Removable Battery Anti-winding With Stand Base for cleaning floors, furniture by Xiaomi
Még több infó +
217,79 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekmaxi - EU
Ez most nagyon jól sikerült!
Amikor azt gondolod, hogy már nem lehet újat mutatni a vezeték nélküli porszívók piacán, akkor jön a Jimmy és három új modelljével megdönti ezt az elképzelésed. Mert a Jimmy H8 Pro igazán jól sikerült porszívó lett, még a méltán népszerű JV85 (Pro)-nál is jobb. A teljesen átdolgozott elektromos padlófej, a külön is tölthető akkumulátor, a szenzációs tartókonzol, az auto mód, mind-mind olyan újítások, amikről azt gondolod, hogy hogyan tudtál eddig nélkülük élni. A tömeg csökkentésével még könnyebb lett a napi takarítás elvégzése, bár ehhez arra is szükség volt, hogy a portartály űrtartalma - minimálisan ugyan - lecsökkenjen. Ha nincs szükséged középen megtörhető szívócsőre és extra szőnyegkefére, ezen kívül ár/érték arányban is legjobbra vágysz, akkor a Jimmy H8 Pro minden téren kielégítheti a szükségleteidet, tud mindent ami a tisztasághoz kell. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy EU raktárból rendelve pár nap alatt megérkezik és az esetleges szállítási- és biztosítási díjon kívül nem terhel más költség, akkor nem is nagyon érdemes másik terméket keresned. Nagyon kedveljük, ajánlott termék.
Ár/érték arány
9.5
Felszereltség, kiegészítők
9.5
Megbízhatóság
10
Dizájn és építési minőség, anyaghasználat
9
Felhasználói élmény/ergonómia
9
Pozitívumok:
 • tudásához képest kedvező ár
 • hatalmas szívóteljesítmény
 • jó tisztítóhatás
 • intelligens padló-felismerés (auto mód)
 • cserélhető és külön is tölthető akkumulátor
 • mosható HEPA szűrő
 • nagy űrtartalmú portartály
 • masszív kialakítás
 • szerelésmentes állvány
 • könnyen cserélhető padlókefe
Negatívumok:
 • nincs fotoszenzitív LED
 • nincs applikáció
 • relatív hosszú töltési idő
 • nincs felmosótartály
 • a portartály nem távolítható el
 • a szőnyegkefe nem tartozék
0
JIMMY H8 Pro Lightweight Smart Handheld Cordless Vacuum Cleaner – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 2 év

JIMMY H8 Pro Lightweight Smart Handheld Cordless Vacuum Cleaner – EU raktár

$154,99 $219,99
-30%
Szállítás: 10,30$ EU raktár Raktár: német Egyéb infó: weddmegonline support Teszt: Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó – és tudták tovább fokozni! ...
MEGNÉZEM
JIMMYH8PR
Még több porszívó ajánlat
Mutasd a következőt

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívó - és tudták tovább fokozni!
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.