Jimmy PowerWash HW8 Pro – nem csak szív, de fel is mos

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

Jimmy PowerWash HW8 Pro száraz-nedves porszívó teszt

[toc]

A Jimmy porszívók történetében még nem született olyan eszköz, amelyik kifejezetten keménypadlók tisztítására lett fejlesztve és felmosni is képes (a JV65 Plus modell ugyan rendelkezik feltörlő-funkcióval, de működését tekintve egy hagyományos vezeték nélküli állóporszívónak felel meg, melyre víztartály került). Egészen idáig, hiszen a mai tesztben szereplő Jimmy PowerWash HW8 száraz-nedves porszívó ezt az űrt hivatott betölteni azzal az ígérettel, hogy a porszívózás és felmosás egy lépésben elvégezhető, amivel időt és energiát takaríthatunk meg. A specifikáció szerint egy töltéssel akár 35 percen keresztül dolgozhatunk a porszívóval, míg a 300 W teljesítményű kefe nélküli motor 15 kPa szívóhatást biztosít, mely érték szőnyegek takarítására is alkalmas. A porszívó két külön tartályban tárolja a piszkos- és a tiszta vizet, ezen kívül öntisztító funkcióval rendelkezik; mindkét tulajdonság nagyban megkönnyíti- és élvezetté teszi a házimunkát.

A gép egyértelműen a H8 Pro termékcsaládba tartozik, az azonos színvilág is erről árulkodik. A H8 sorozat a termékskála felső részén helyezkedik el, így most is nagy reményekkel vártam az éles működést, hiszen a H8 Pro vezeték nélküli porszívó kifejezetten jól teljesített a tesztek során.

Ahogy a H8 sorozat esetében is készült egy olcsóbb, valamivel kevesebbet tudó modell – most sincs ez másképp. Nem nehéz kitalálni, hogy a kistestvér a HW8 nevet kapta, a különbségeket a lenti táblázatban találjátok meg.

Jellemzők
Jimmy HW8
Jimmy HW8 Pro
motor típusa
kefés
kefe nélküli
motor teljesítménye
220 W
300 W
akkumulátor kapacitása
2.500 mAh
3.000 mAh
üzemidő (elméleti maximum)
25 perc
35 perc
szívóhatás
7 kPa
15 kPa
extra kefe a csomagban

A fenti eltérések meg is magyarázzák a két porszívó közötti árkülönbséget, azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy a Pro változat megéri-e a felárat – a két gép működése között nincs lényegi különbség.

0
JIMMY PowerWash HW8 Pro Cordless Dry Wet Smart Vacuum Washer Cleaner
Deal
 • 300W Brushless Digital Motor &15000pa Suction Pressure
 • 3000mAh Battery & Replaceable Battery Pack
 • Standard Mode 35Mins Running Time
 • LED Display & Detachable Water Tank
 • One-Touch Self-Cleaning & Instantly Dry
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekmaxi - EU
Általános leírás

Porszívózás és felmosás egy lépésben; ezt kínálja a Jimmy PowerWash HW8 Pro száraz-nedves porszívó. Könnyen tisztítja az összes keménypadlót, ezen kívül a szőnyegedet is tisztíthatod vele. Az intelligens LED kijelzőn minden fontos információ megjelenik, legyen szó az akkumulátorok töltöttségéről, a motor aktuális teljesítményéről, vagy akár a víztartályok telítettségéről. Az egy gombnyomással aktiválható öntisztító funkció segítségével a kefe tisztítása is gyerekjáték, mindezt anélkül, hogy a kezedet összekoszolnád. A 300 W teljesítményű kefe nélküli motor elég erőt ad a megfelelő tisztaság eléréséhez, míg a 3.000 mAh kapacitású akkumulátor akár 35 perc működést is lehetővé tesz.

  • spórold meg a felmosás idejét, most a porszívózással egy időben elvégezheted a padló vizes tisztítását is
  • távolítsd el a szennyeződéseket bármilyen kemény padlóról az erőteljes súroló és szívó funkció segítségével
  • tájékozódj a porszívód működéséről az LED kijelzőt figyelve
  • a különálló tiszta- és szennyezett víz külön tartályban található, ezzel könnyebbé téve a munkád
  • az öntisztító funkció segítségével a kefe mindig tiszta lesz és a kellemetlen szagoktól is megszabadulsz

A kefe nélküli egyenáramú motor egy szinkron villanymotor, ami elektronikusan vezérelt kommutációs rendszerrel rendelkezik a kefés mechanikus kommutáció helyett. Az ilyen motorokban az áram és a nyomaték, a feszültség és a fordulatszám egyenesen arányos. A hagyományos egyenáramú motorban a kefék létesítenek mechanikai kapcsolatot a forgórészen lévő villamos érintkezőkkel (kommutátorokkal), így elektromos áramkört létrehozva az egyenfeszültségű forrás és az armatúra tekercselése között. Egy kefe nélküli egyenáramú motorban a tekercsek nem mozognak, helyettük az állandómágnesek forognak és az armatúra marad nyugvó. A kefe-kommutátor rendszert felváltja egy elektronikus vezérlő, mely hasonlóan osztja el az áramot, mint ahogyan az az egyenáramú kefés motornál történik, de ez egy félvezetős áramkör a kefe-kommutátor rendszer helyett. A kefe nélküli motorok előnye a hagyományossal szemben a magasabb hatékonyság, a megbízhatóság, hosszabb élettartam, alacsonyabb zajszint. Ezen kívül - mivel a kialakításnak köszöngetően a tekercsek hővezetéssel képesek leadni a keletkezett hőt - a hűtéshez a motor belsejében nincs szükség légáramra.

Főbb jellemzők
ÁltalánosMárka: Jimmy
Típus: vezeték nélküli száraz-nedves állóporszívó
Modell: PowerWash HW8 Pro
Szín: lila
JellemzőkAkkumulátor feszültsége: 28,8 V
Akkumulátor kapacitása: 3.000 mAh
Töltési idő: kb. 5 óra

Névleges teljesítmény: 300 W
Üzemidő (I-es/II-es fokozat): 35 perc/25 perc
Szívóhatás: 15 kPa 
Motor típusa: kefe nélküli 
Tisztavíz tartály kapacitása: 0,45 l
Szennyvíz tartály kapacitása: 0,35 l

Méret és súly

Termék súlya: 5,43 kg 
Csomagolás súlya: 6,65 kg 
Termék mérete (LxWxH): 117,0×27,5×24,5 cm 
Csomagolás mérete (LxWxH): 78,3×22,0x31,8 cm

A doboz tartalma

1 x Jimmy PowerWash HW8 Pro porszívó központi egység
1 x extra kefe
1 x töltő/tároló állvány
1 x akkumulátor
1 x kefetartó
1 x kefetisztító eszköz
1 x 500 ml tisztítófolyadék
1 x EU adapter
1 x használati utasítás
Kicsomagolás, első benyomások
Jimmy PowerWash HW8 Pro

A csomag a Geekbuying lengyel raktárából érkezett, szokás szerint a feladás utáni harmadik napon csöngetett a DPD futára a dobozzal. Az európai raktáraknak a gyors szállítás mellett az a nagy előnyük, hogy az esetleges szállítási díjon- és az opcionális árubiztosításon kívül nincs egyéb költségünk, így megéri az esetleges minimális felár mellett is ezekből a raktárakból rendelni. 

A Jimmy PowerWash HW8 Pro doboza a márka eddigi porszívóinak dobozánál minden kiterjedésében nagyobb és nehezebb, a csomag bruttó tömege közel 7 kilogramm, ebből 4,2 kg-ot tesz ki maga a porszívó egység. A csomagolás szokásosnak mondható; a doboz első- és hátsó oldalán is a porszívó fotója látható, a szállítást a doboztetőn található műanyag fogantyú könnyíti meg.

Jimmy PowerWash HW8 Pro - nem csak szív, de fel is mos

A doboz tetejét felnyitva belül szépen elrendezve találjuk meg a porszívóegységet, a tároló- és töltőállványt, az EU-s hálózati adaptert, az akkumulátort, a tartalék kefét, külön felszerelhető kefetartóval és a fél liter űrtartalmú tisztító folyadékot, míg a kefetisztító eszközt a használati utasítás mellett találjuk egy nagyalakú borítékban. Érdekes a fogantyú kialakítása; a tárolás érdekében a dobozban a főegységtől leválasztva érkezik – illetve csak egy kábeles összeköttetésen keresztül kapcsolódik hozzá, amiben a működéshez szükséges vezetékek futnak -, de így lehajtható és kisebb helyet foglal. Első alkalommal a fogantyú csövének alsó végét be kell helyezni a Jimmy PowerWash HW8 száraz-nedves porszívó testébe és erősen benyomni. A csövön kialakított pöcök stabilan beakad a test belsejében a számára kialakított lyukba – eltávolítani az akkumulátor fedelének levétele után lehet egy csavarhúzót dugva a legfelül található nyílásba (a lenti galériában látható a kialakítás). 

Természetesen a Jimmy HW8 Pro három funkciós tartókonzollal rendelkezik; egyrészt tárolhatjuk rajta magát a porszívót és az extra kefét, tölthetjük rajta a készülék akkumulátorát, ezen kívül használat után aktiválhatjuk az öntisztító funkciót –  erről természetesen a későbbiekben bővebben is olvashattok. A tartó anyaga kemény-, fekete színű  műanyag, tökéletesen ellátja a feladatát – biztonságosan tárolható rajta az eszköz, nem fog véletlenül feldőlni.

A Jimmy HW8 Pro felépítése merőben eltér az eddigi Jimmy modellekétől. Nem találunk rajta szívócsövet, a felszívott piszok egyenesen a szennyvíz tartályba kerül, ebből is látható, hogy a készülék fő funkciója sokkal inkább a felmosás, mint a hagyományos értelemben vett porszívózás.

Felülről lefelé sorban haladva a markolat a legfelső elem, melyen a bekapcsológomb alatt az üzemmódváltó nyomógombot találjuk s mely kikapcsolt állapotban 3 másodpercig benyomva tartva egyben az öntisztító módot is aktiválja. A markolat hátsó részén a vízsugarat indító ravasz kapott helyet és – hasonlóan az előbb felsorolt alkatrészekhez – a H8 Pro családnál megszokott lila színben pompázik. Ezen egység többi része szürke műanyag, ahogy a test túlnyomó része is ebből az anyagból készült. Minőségét tekintve illesztési hiányosságokat vagy sorját nem találunk, az anyaghasználat is elfogadható. A markolat folytatása a porszórással festett, csillámos lila színű, alumíniumból készült cső, melynek túlsó vége szorosan illeszkedik a Jimmy PowerWash HW8 Pro testébe. A markolatra felfűzött információs tábla a hat legfontosabb lépést mutatja be a porszívó használatával kapcsolatban, ezt nyugodtan el lehet távolítani ha zavaró lenne.

A porszívó felénk eső oldalán a nagyméretű LED kijelző fekete színű műanyag burkolata következik, mely közvetlenül a szennyvíz tartály lila nyitóreteszéig tart. Felső részén a JIMMY PowerWash HW8 Pro feliratot olvashatjuk, alján pedig egy kutyás/kutyatappancsos matricát találunk, mely a felmosófunkció meglétét erősíti. A szennyvíz tartály egy három részből álló egység, tetején egy szűrővel, mely megakadályozza a por/piszok bejutását a motorhoz. Ha ez megtelik porral, vagy a víz a MAX jelzésig ér, a porszívó kikapcsol és a tartályt ki kell üríteni a munka folytatásához. A következő egység a fej, ami a porszívó szerves része, nem lehet eltávolítani, csak a kefét cserélni. Ehhez a rajta található lila fogantyút kell határozottam felfelé húzni és a fekete csíkokkal átszőtt fehér színű puha kell kifordítani a helyéről. A kefe anyaga határozottan más, mint az eddigi Jimmy vezeték nélküli porszívók keféinek anyaga volt; tömöttebb, de sokkal puhább azoknál, a szálak rövidebbek, egy felmosó mop anyagához tudnám leginkább hasonlítani, amin nem is kell csodálkozni, hiszen a Jimmy PowerWash HW8 Pro egy felmosásra tervezett porszívó. Az egész eszköz nagyjából 20°-os dőléssel megáll a saját lábán is, de természetesen a tartókonzolba helyezve nagyobb biztonsággal kerülhetőek el a véletlen fellökésből adódó sérülések. Fontos, hogy ha működés közben a kefefej és a porszívó teste derékszöget zár be, akkor biztonsági okokból a kefe forgása megáll – ez nem hiba, hanem működésbéli sajátosság.

A porszívóra oldalról nézve a központi egység nyújtott ovális oldalára nyomott minták egészen jól néznek ki; se túl elegáns, se túl gagyi hatása nincs, kellemes dizájn-elem. A Jimmy PowerWash H8 Pro hátoldalán is találunk két ajtót, a felsőbe a 3.000 mAh kapacitású akkumulátor kapott helyet, míg a lenti részt a tisztavíz tartály foglalja el, utóbbinak csavaros beöntőnyílását egy szűrővel- és kifolyásgátlóval egybeépített menetes kupak zárja. Egyrészt az esetlegesen a vízhálózatból bekerülő szennyeződések nem károsítják az eszközt, másrészt ha a porszívón kívül feldől a tartály, akkor sem fog a víz kifolyni belőle.

A Jimmy PowerWash HW8 Pro használatba vétele
Jimmy PowerWash HW8 Pro - nem csak szív, de fel is mos

Első lépésként a lekerekített sarkokkal rendelkező, téglatest formájú akkumulátort kell feltöltenünk a használathoz. Ehhez az akkupakkot be kell csúsztatni a kialakított helyére, a Jimmy PowerWash HW8 Pro száraz-nedves porszívót rá kell állítani a töltőállványra és az állványt csatlakoztatni kell a hálózati adapteren keresztül az elektromos hálózatra. A töltés az állvány két érintkezőjén keresztül elindul és az LED panelen megjelenik az aktuális töltöttségi állapot, egy piros akkumulátor ikon és a körülöttük lévő csík körbe-körbe fut. Ezen kívül a markolaton található LED piros színnel világít, majd a töltés befejeztével zöldre vált és a kijelző csíkjai is abbahagyják a szaladgálást. A LED kijelző alsó részén három ikont találhatunk, melyek csak akkor látszanak ha éppen fennáll valamilyen probléma; mégpedig, ha tele van a szennyvíz tartály, ha üres a tisztavíz tartály, vagy ha az öntisztító mód éppen aktív.

A készülék a bekapcsológomb megnyomása után I-es fokozaton életre kel (kikapcsoláskor a gomb megnyomása után kell pár másodperc míg a porszívó motorja leáll), a kefe nélküli motor beindul és a padlókefe forogni kezd, a kijelzőn megjelenik a töltöttség értéke. A markolat LED-je zölden világít (20%-nyi töltöttségi szint  alatt pirosra vált), illetve az üzemmódtól függően az LED panelon található csíkok félig-, vagy teljesen körbe futnak. A hangerőre nem igazán lehet panasz, ebben az üzemmódban a hang erőssége közvetlen a motornál mérve maximum 73 dB, ami a fülem magasságában (174 cm magas vagyok) 58 dB-re csendesül (ezek az értékek II-es fokozaton 80/65 dB).

A porszívófej a testhez képest 45°-os szögben tud elfordulni mindkét irányban, így a fallal szemben állva is egyszerűbb a dolgunk. Viszont a Jimmy PowerWash HW8 Pro teste terjedelmes, a padló síkjával nagyságrendileg 30°-os szöget tud bezárni maximum, így ágyak alatti takarításra nem alkalmas, mert egyszerűen nem fér be alájuk. A leírásban megadott üzemidők valósak, körülbelül fél óránk van arra, hogy tisztává varázsoljuk az otthonunkat.

A tisztavíz tartályba maximum 50°C hőmérsékletű víz önthető a MAX jelzésig. A mellékelt – fél liter űrtartalmú – tisztítófolyadék keverési aránya 1:50, így nagyjából 50 takarításra elegendő a mennyisége. A leírás szerint más folyadék is használható ami nem tartalmaz savat, lúgot, vagy a környezetre káros adalékot, emellett érdemes fékezett habzású szert alkalmazni, a porszívót habzó folyadékok károsíthatják. Az elvégzett tesztek alapján arra hívnám fel a figyelmet, hogy száraz (szőnyeg) takarítás esetén is kerüljön egy minimális vízmennyiség a szennyvíz tartályba, ellenkező esetben a porszívó 1-2 percenként leáll teli tartály jelzéssel a felső szűrő eltömődése miatt. A víz meg fogja szűrni a port, ezért így használva a készüléket, elkerülhető a bosszúság. 

A Jimmy PowerWash HW8 Pro száraz-nedves porszívó működés közben
JIMMY PowerWash HW8 Pro porszívó

Nincs is más dolgunk, mint a porszívót munka közben is tesztelni. Mint már említettem, a Jimmy PowerWash HW8 Pro működését tekintve eltér a hagyományos porszívóktól, működési elvét tekintve úgy érdemes rágondolni, mint egy elektromos mopra, ami mellesleg fel is szívja a koszt felmosás előtt. És itt valóban felmosásról van szól, hiszen a forgókefe az elé permetezett vízen áthaladva felszívja azt és sokáig magában is tartja és mivel forog, úgymond “sikálja” is padlót (a porszívókra való feltét csak bevizezi a rongyot és áttörli a felületet, ez a por megkötésére jó, de felmosni nem lehet vele). Éppen ezért a beszáradt foltokkal nagy részéve is elbánik, a tesztek során a rusztikus járólap alacsonyabban lévő fúgáiban található maradványok fogtak ki rajta, hiszen odáig nem ért el a kefe, de a motor szívóereje arra bőven elég, hogy az ott megbújó morzsákat kiszippantsa. A magasabb szálú szőnyegek sem okoznak problémát, de textíliák esetében nem érdemes használni a vízpermetezést, mert a szőnyeg nem fog kiszáradni és bebüdösödik – a HW8 Pro nem takarítógép, így a szívóerő nem elég a víz eltávolítására a textilszálak belsejéből. Ahogy korábban már említettem, ilyenkor kifejezetten fontos, hogy legyen valamennyi víz a tisztavíz tartályba töltve – ez ellentmondásnak hangzik, pedig nem az, szükséges a normális működéshez. Ezen kívül ha víz nélkül takarítunk, a por kijöhet a tartály felső részén, ami egyrészt nem egészséges, másrészt nem ér semmit a munkánk. A gép nem könnyű, viszont a motor működése mellett minimális tolóerő kell a működtetéséhez, a nagyméretű kerekeken szinte magától megindul a kefe indulását követően – fűnyírónál esetén már önjárónak neveznék.

Ha nem nyomjuk a markolaton található ravaszt, akkor víz sem jön a fejen kialakított szórófejekből, a kapcsoló használatakor viszont több sugárban, de összefüggően, körülbelül 20 centiméteres távolságra jut el a vízpermet, nagyjából a ej szélességében. Az első pár spriccelés után a kefe átnedvesedik és elég vizet tartalmaz ahhoz, hogy a padlót nedvesen tartsa, csak egy nagyon vékony filmréteget hagyva maga mögött. A promóciós anyagban szereplő csontszáraz padló nem költői túlzás, elmondható, hogy valóban minimális a visszamaradt vízfilm mennyisége, a felültre helyezett konyhai papírtörlőn nem hagy nyomot (lásd a videóban). A padló és a kefefejen található műanyag burkolat távolsága elég nagy ahhoz, hogy akár kiömlött tésztát, vagy tojáshéjat is felszippantson a készülék a három és fél deciliter űrtartalmú szennyvíz tartályába, ahonnan egy mozdulattal kiönthető a tartalom a lefolyóba. Viszont itt sok a víz, ezért oda kell figyelni arra, hogy mit szívunk fel, mert nem nagyon lesz gusztusunk kiöntés előtt áttúrni az igencsak mocskos és koszdarabokkal teli vizet.

A leírás és a saját tapasztalatom szerint is az I-es fokozat bőven elég az esetek túlnyomó részében, nagyon makacs, beszáradt foltok esetén érdemes feljebb váltani, ilyenkor a kefe is gyorsabban forog és a szívóerő is nagyobb lesz, cserében hamarabb merül az akkumulátor. Az utolsó 20%-nyi akkukapacitás alatt a töltés ikon pirosan villog, de még ekkor is használható a II-es fokozat is ha szükséges a plusz teljesítmény. A takarítás végeztével a Jimmy PowerWash HW8 Pro száraz-nedves porszívó szétszedése és az alkatrészek megszárítása következik, de mindez csak az öntisztító funkció aktiválása után.

Ehhez a kikapcsolt állapotban az állványra helyezett porszívó módválasztó gombját körülbelül 3 másodpercig benyomva kell tartani, minimum félig telt tisztavíz- és- üres szennyvíz tartály mellett. A kijelzőn megjelenik és a folyamat alatt az LED kijelzőn villogni kezd a “Clean” felirat, a markolaton a zöld LED, a szórófejből víz spriccel 5 másodpercen keresztül, a kefe felpörög 10 másodpercig, majd a fél perces vízkiszívás kezdődik el az állvány aljáról. Ez a ciklus háromszor ismétlődik meg a teljes öntisztítási folyamat végéig, majd a porszívó töltés üzemre kapcsol. Az egész processz kicsivel több, mint 2 percig tart és összesen 5%-nyi energiát fogyaszt. Maga a kefe tiszta lesz –  bár nem kapja vissza a gyári hófehér színét – és így nem lesz büdös használaton kívül sem. Ezután szét kell szedni és ki kell szárítani a tartályokat, a felső szűrőt – a folyamat fontos, de macerásabb, mintha csak a portartályból öntenénk ki a szemetet egy normál porszívónál. Természetesen a kefe is mehet száradni, vagy előtte kézzel újra ki lehet mosni (a befogáshoz szükséges félkör alakú műanyag is kihúzható, így a tengelyre tekeredett hajszálak is könnyedén eltávolíthatóak, itt jöhet jól a tartozék célszerszám), ehhez a fejen lévő műanyag tetőt kell felfelé húzni, majd a kefét kivenni. Az eddig rejtve lévő műanyag részeken is fogunk találni pár hajszálat, összeállt port, ezek eltávolításával, vagy makacsabb szennyeződés esetén zuhany alatti mosásával ér véget a tisztítás folyamata. Ha a fejegységet mossuk vízsugár alatt, akkor a szennyvíz tartály behelyezése után tegyük, hogy véletlenül se kerülhessen víz a motorhoz. A tartály eltávolítása után az esetlegesen bennmaradó víz kifolyik a test alján található két lyukon keresztül.

A fenti galériában érdekességképpen a H8 Pro mellett láthatjátok a HW8 Pro-t, nem csak színben, de méretben és minőségben is egyeznek, tökéletesen kiegészítik egymást, de természetesen külön-külön is megállják a helyüket.

A videóban megpróbáltam összegyűjteni azokat az extrémebb felhasználásokat is (nyers tojás, vizes liszt szőnyegen), amikkel a mindennapi életben nem sűrűn találkozik az átlagfelhasználó. Elmondható, hogy kemény padlón nem igazán találhatunk olyan feladatot, amivel nem birkózna meg a Jimmy PowerWash HW8 Pro, legyen az darabos ételmaradék, vagy bármilyen folyadék (fontos, hogy a gyártó nem ajánlja a terméket nagy mennyiségű folyadék felszívására). Látható, hogy a szemes kávé semmilyen felületen nem jelent akadályt a porszívónak, a csiriz felszívása hosszabb szálú szőnyegről okozott csak kihívást, de ez érthető is, nem szőnyegre való kefével szerelt az eszköz. De amíg nem dörzsöltem bele a szőnyeg szálai közé a vizes kefével a lisztet, addig jól működött a dolog – éppen ezért sem ajánlatos vizes kefével szőnyeget porszívózni.  A kiszóródott lisztet egyébként sem ajánlom nagy mennyiségben a HW8 Pro-val feltakarítani, az apró szemcsék bejuthatnak a motorhoz és károsíthatják azt, csak a teszt kedvéért mutattam meg, a mindennapi életben én sem fogom erre használni.

A konyhai papírtörlő-próba jól mutatja a visszamaradt vízmennyiséget (nagyjából nulla), egy kézi moppal ilyen mértékű száraz felületet nem tudunk elérni. A videóban hallható működés közbeni erősebb hang a szennyvíz tartály telítettségét jelzi, nem okoz gondot, a hang megjelenése után másodperceken belül leáll a készülék és a kijelzőn megjelenik a “Full” felirat. A tartály ürítése után a gép újra használatra kész. 

A mai alkalommal egy felmosó funkcióval rendelkező állóporszívót ismerhettetek meg, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben bizonytalanok lennétek valamiben vásárlás előtt, a teszthez kapcsolódó fórumban tudtok kérdezni tőlünk a működéssel-, szállítással-, illetve a Jimmy PowerWash HW8 Pro porszívóval kapcsolatban. Az oldalon szereplő összes porszívó ajánlatunkat itt találhatjátok meg és a különböző webáruházak árait is össze tudjátok hasonlítani.

Ha tetszett amit olvastál, kérjük oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, hogy ők is értesülhessenek a legújabb érdekességekről, tesztekről.

Összefoglaló
8.6A mi értékelésünk
Végre egy porszívó, ami valóban fel is mos

A Jimmy PowerWash HW8 Pro az első igazi felmosni is tudó porszívó a gyártó kínálatában és azt kell mondanom, hogy a gyerekbetegségei ellenére is tökéletesen végzi a munkáját. A por szívása - még magas szárú szőnyegekből is - gyerekjáték számára, ahogy a beszáradt foltok feltakarítása. A HW8 Pro keményburkolaton érzi igazán jól magát, itt mutatja meg, hogy mire képes. A háziasszonyok álma lehet, bár kicsit nehéznek érzem egy hagyományos vezeték nélküli porszívóhoz képest - szerencsére a tologatásához nem kell túl nagy erőt kifejteni. Ennél komolyabb hiányosságnak gondolom, hogy a kialakítása miatt alacsonyabb tárgyak alá nem fér be, így az ágyak alatt marad a hagyományos mód. A megszokottnál macerásabb tisztítási metódus miatt nem valószínű, hogy minden egyes kiömlött pohár tej után elő fogjuk kapni a helyéről, inkább heti tervezett takarítások alkalmával kerülhet elő, teljesen kiváltva a hagyományos felmosást. Magában is tökéletes eszköz, de egy Jimmy H8 Pro vezeték nélküli porszívóval kombinálva a takarításra fordítható idő is duplázódik - gondolok az üzemidőre -, együtt verhetetlenek. A Jimmy PowerWash HW8 Pro igazi tudása a keménypadlókon mutatkozik meg, így ha ilyen burkolat van túlsúlyban a lakásodban és porszívó vásárlásán gondolkodsz, akkor kifejezetten megfontolandó vétel, de második készüléknek is tökéletes - nekünk nagyon tetszett.

Ár/érték arány
9
Felszereltség, kiegészítők
8.5
Megbízhatóság
9
Dizájn és építési minőség, anyaghasználat
8.5
Felhasználói élmény/ergonómia
8
POZITÍVUMOK
 • meggyőző felmosó képesség, a beszáradt foltokat is feltakarítja
 • I-es fokozatban is hatékony
 • porszívózás és felmosás egy lépésben
 • nincs állandó vízpermet, ezért szőnyegen is használható
 • öntisztító funkció
 • külön víztartályok
 • dizájnos kialakítás
NEGATÍVUMOK
 • hosszú töltési idő
 • nehéz
 • macerás elmosni
 • víz nélkül használva porol és hamar eldugul a szűrője
 • alacsony helyek alá nem fér be
A Jimmy PowerWash HW8 Pro száraz-nedves vezeték nélküli porszívót itt vásárolhatod meg
0
JIMMY PowerWash HW8 Pro Cordless Dry Wet Smart Vacuum Washer Cleaner
Deal
 • 300W Brushless Digital Motor &15000pa Suction Pressure
 • 3000mAh Battery & Replaceable Battery Pack
 • Standard Mode 35Mins Running Time
 • LED Display & Detachable Water Tank
 • One-Touch Self-Cleaning & Instantly Dry
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekmaxi - EU

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Jimmy PowerWash HW8 Pro - nem csak szív, de fel is mos
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.