LAMAX Soul1 – igazán jól szól!

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

LAMAX Soul1 Bluetooth hangszóró teszt

[toc]

A mostani tesztben a Street2 után egy újabb LAMAX audio terméket ismerhettek meg, ami nem más, mint a LAMAX Soul1 Bluetooth hangszóró, mely a fa dekorral borított előlapjával és a hangszórók elhelyezésével vonzza a tekinteteket. A készülék nem csak dizájnos, hanem figyelemreméltó jellemzőkkel is bír; 35 W-os összteljesítményével-, akár 12 órás üzemidejével képes egy teljes bulit kiszolgálni. Persze ezek a tulajdonságok nem sokat érnek, ha a hangzás nem megfelelő – nézzük is meg közelebbről, hogyan teljesít használat közben.

A LAMAX-ról: "Mi vagyunk a LAMAX Electronics, az olyan elektronikai eszközöket gyártunk, amelyeket minden nap használni szeretnél. Függetlenül attól, hogy fejhallgatót veszel fel, bekapcsolsz egy hangszórót, lefilmezed az utadat, vagy bármilyen más termékünket használod - biztos lehetsz a következőkben. Minden egyes termékünk készen áll arra, hogy a csomagolás kibontásakor már elkezdd őket használni. Mi nem kísérletezünk a legújabb hi-tech trendekkel. Inkább megbízható, tartós, hosszú élettartamú termékeket forgalmazunk korrekt áron. Egyszerűen csak termékeket, melyeket nonstop használhatsz."
#JoyForLife

A hangszóró megvásárolható a nagyobb elektronikai szaküzletekben, on-line áruházakbanaz okos eszközről még több magyar nyelvű infót a gyártó hivatalos honlapján érhettek el.

LAMAX Soul1 Bluetooth hangszóró

26.900 ft-tól
A LAMAX Soul1 luxus hangminőséggel és 35 wattos teljesítménnyel kényezteti a füled.
Általános leírás

Luxus hangminőség, sztereó hangszórók, aktív mélynyomó, zene és buli a barátokkal. Ha csak háttérzenére van szükséged, a LAMAX Soul1 ebben az esetben is megoldást jelent a számodra, akár teljes munkaidőben. Csatlakoztass egy további hangszórót a nagyobb élményért!

  • akár 12 óra üzemidő
  • 35 W összteljesítmény
  • TWS funkció: egy további LAMAX Soul1 Bluetooth hangszórót is csatlakoztathatsz a még jobb hangzásért
  • divatos formavilág, fából készült előlap
  • 3,5 mm-s jack audio bemenet
  • automatikus energiatakarékosság: inaktivitás esetén a készülék 10 perc után kikapcsol
  • kihangosítás funkció
A LAMAX Soul1 Bluetooth hangszóró főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: LAMAX
Típus: Bluetooth hangszóró
Modell: Soul1
Szín: fekete/barna
JellemzőkBluetooth: 4.2
Bluetooth-átvitel: akár 10 m (nyílt területen)
Vízállóság: n.a.
Zajcsökkentés: nincs
Frekvencia tartomány: ~20-20 kHz
Hangszórók: 1 × ⌀ 90 mm, 6 Ω + 2 × ⌀ 42 mm, 4 Ω, 20Hz ~ 20 KHz
Teljesítmény 35 W
Lejátszási lehetőségek: Bluetooth, audio bemenet, micro SD kártya
Akkumulátor kapacitása: 4.400 mAh Li-Ion akkumulátor
Folyamatos zenelejátszás: akár 12 óra (közepes hangerőn)
Töltési idő: kb. 3 óra
Egyéb funkció: hands-free telefonhívás
Méret és súlyTömeg: 1.390 g
Termék mérete (HxSzxM): 240x130x80 mm
A doboz tartalma1 x LAMAX Soul1 Bluetooth hangszóró
1 x védőhuzat
1 x micro USB töltőkábel
1 x 3,5 mm jack audio kábel
1 x használati utasítás
1 x biztonsági utasítások
Kicsomagolás, első benyomások
LAMAX Soul1 – igazán jól szól!

A LAMAX Soul1 csomagolásán a fehér mellett a zöld szín uralkodik és kölcsönöz fiatalos külsőt a kartonból készült doboznak, mely felülről nyitható kivitelben készült s melynek tetején a gyártó neve olvasható, mindkét oldalán pedig a #JoyForLife szlogen. A felénk eső oldal szinte teljes egészét a termék fotója foglalja el, a hátoldalon pedig a gyártó által fontosnak tartott jellemzők kaptak helyet, mint a teljesítmény, a TWS mód vagy akár a hosszú üzemidő.

A doboz tetejének felnyitása után magát a LAMAX Soul1 vezeték nélküli hangszórót találjuk gondosan becsomagolva, a két oldalán egy-egy keményhab helykitöltővel védve az elmozdulástól, plusz egy áttetsző fóliába csomagolva a sérülések elkerülése végett. A csomag tartalmaz egy szürke színű, műanyag alapanyagú védőhuzatot is, melynek száját színben megegyező fonott zsinórral zárhatjuk be, így a hangszóró szállítás közben sem sérül, illetve ebben tárolva nem porosodik. Véleményem szerint egy szövetből készült darab jobb választás lett volna, de a feladatát a mellékelt huzat is tökéletesen ellátja. Természetesen a micro USB csatlakozóval ellátott töltőkábel- és a 3,5-ös jack audio kábel is a tartozékok között szerepel, ahogy a részletes használati utasítás és egy figyelmeztető füzetecske is.

Maga a LAMAX Soul1 Bluetooth hangszóró egy kifejezetten mutatós darab, valójában pont úgy néz ki, mint Sid a Jégkorszakból, vagy egy mosolygós mackó. Ennek ellenére mégsem kelt nevetséges hatást, sőt, kifejezetten eleganciát sugároz – köszönhetően a másfél centiméter vastag fa dekor előlapnak és az égetett LAMAX logónak a bal alsó sarokban. A középen elhelyezett mélynyomó és a két oldalon, felül található – közép- és magas hangokért felelős – egységek a fronthoz képest süllyesztve helyezkednek, a belső vázhoz vannak rögzítve – a látszó membránok is a minőségérzetet növelik. A hátoldal szintén elegáns faborítást kapott, a központi helyet az égetett LAMAX Soul1 felirat foglalja el, a bal alsó sarokban a basszus-reflex nyílást láthatjuk, a felső részen pedig a csatlakozókat helyezte el a gyártó. Itt találjuk az audio-bemenetet, a micro SD kártya nyílását, a reset gombot, a töltés-visszajelző LED-et és a micro USB töltő aljzatot.

A hangszóró testének fával nem fedett részeit fekete szövetborítás fedi, mely könnyen összeszedi a szálló port, ezért érdemes néhanapján kifújni vagy porszívóval kiszívni ami nem oda való. Ilyenkor a fa részeket is ápolhatjuk, főleg annak tudatában, hogy ha kicsit is zsíros kézzel érünk a felülethez, az is azonnal meglátszik. Az egység tetején a vezérlőgombok helyezkednek el, a főbb funkcióik a formájuknak megfelelőek, bővebben később lesz róluk szó.

A LAMAX Soul1 használatba vétele
LAMAX Soul1 – igazán jól szól!

Az első használat előtt töltsük fel teljesen a hangszóróban található akkumulátort. Nagyjából három óra elteltével a hangszóró hátulján található státusz-LED kialszik (lemerült akkumulátor esetében a LED pirosan villog, töltés közben világít), ez jelzi a teljesen feltöltött állapotot. Következő lépésként az egységet kell csatlakoztatnunk a telefonunkhoz, melyhez értelemszerűen első lépésként a bekapcsológomb lenyomásával életre kell keltenünk a készüléket. A bekapcsolást hangos hangjelzés kíséri és a hangszóró tetején található LED kék villogásba kezd. A telefonunkon vagy más multimédia eszközön a Bluetooth kapcsolatok közül a “LAMAX Soul1”-et választva a kapcsolódás gyorsan megtörténik, a LED másodpercenként 1x felvillan és egy újabb hangjelzést hallunk – a készülék készen áll a zenelejátszásra. A hangszóró rendszerhangjai kifejezetten hangosak és a hangerejük nem állítható. Erre érdemes figyelni ha alvó társunk-, gyerekünk mellett szeretnénk zenét hallgatni, inkább tőlük távolabb kapcsoljuk be a dobozt.

A LAMAX Soul1 bevetésre kész, most nézzük sorba a gombokat. A lenti képen szépen látszódik, hogy mi micsoda, így most is csak a működésüket mutatom meg. Nagy általánosságban elmondható, hogy a gumírozott nyomógombok többfunkciósak, nyomáspontjuk megfelelő, ha hosszan/többször nyomjuk meg őket, akkor más és más funkciókat érhetünk el a segítségükkel, ezekről a későbbiekben még lesz szó. A gombokból összesen négy darabot találunk a készülék tetején, balról jobbra haladva hangerő csökkentése/előző szám, hangerő növelése/következő szám, lejátszás/megállítás, ki- és bekapcsolás/források közötti váltás. A számok közötti léptetés és a hangosítás nyomásra-, illetve nyomva tartással lehetséges, a funkciók vezérlése a leírt sorrendnek megfelelő. A források között nyomogatással válthatunk, míg ki/be kapcsoláshoz hosszan kell megnyomnunk a ki/bekapcsoló gombot.

LAMAX Soul1 – igazán jól szól!

A Bluetooth forráson kívül micro SD kártyáról- vagy a mellékelt jack audio kábel segítségével az AUX in bemeneten keresztül hallgathatjuk kedvenc zenénket. Forrásváltás esetén az utoljára hallgatott tracket folytatódik, a LAMAX Solu1 mind .mp3-mal, mind tömörítetlen formátummal megbirkózik (.ape, .flac) könyvtáron belülről- és kívülről is. A formátumok közül .wav-ot nem próbáltam, de nem jellemző mostanában, hogy valaki ilyet nagy helyigényű fájl szeretne lejátszani. Zenehallgatás közben a készülék tetején található LED 5 másodpercenként villan egyet, ez az érzékenyebb felhasználóknak zavaró lehet, de szemből nézve nappali fényben nem látható.

Kapunk TWS módot is, aminek segítségével két darab LAMAX Soul1 Bluetooth hangszórót kapcsolhatunk össze a nagyobb hangerőért és a sztereó hangzásért. Ha egyik hangszóró sincs párosítva, akkor az egyiken – mely a fő eszköz lesz és bal sztereó csatornaként funkcionál az összekapcsolás után – a Play gomb lenyomásával aktiválhatjuk a funkciót, mire a másik Soul1 csatlakozik és előáll a TWS mód. A fő hangszóróval lehet vezérelni a hangerőt, a zenék indítását és megállítását, miután a MASTER egységgel csatlakoztunk a forráshoz.

Végül nézzük meg a nyomógombok funkcióit ha nem az alapfeladatukat szeretnénk használni.

  • hívás fogadása/befejezése: a PLAY gomb lenyomása hívás alatt
  • hívás elutasítása: a PLAY gomb hosszú lenyomása bejövő hívás során
  • utolsó tárcsázott telefonszám újrahívása: a PLAY gomb kétszeri gyors megnyomása

A specifikációban megadott 12 óra üzemidő 50%-os hangerőn hallgatva a dalokat valós adat, egy bulit vagy egy munkanapot egészen biztosan kibír az akkumulátor. A töltöttség állapotát a telefonunkon- és a hátsó LED állapotán is nyomon követhetjük. 10 percnyi inaktivitás esetén az energiatakarékosság jegyében a készülék kikapcsol.

Jellemzők, tapasztalatok
LAMAX Soul1 – igazán jól szól!

Ahhoz, hogy valóban meghalljuk, hogyan szól egy eszközünk, lehetőleg legalább 24 órán keresztül járassuk azt be, “égessük ki” (burn in). Ehhez loopoljuk be a kedvenc zeneszámainkat – azokat, amiket nagy százalékban a jövőben is hallgatni fogunk az eszközön – és 50%-os hangerőn járassuk a hangszórót. Ha ez az idő letelt, a hangzás sokkal szebb és tisztább lesz, mint a dobozból kivéve, ezt a procedúrát érdemes minden új hangszórón, fülhallgatón vagy fejhallgatón elvégezni, nagyon sokat javul a hangzás a “nyers” hangképhez viszonyítva. A bejáratás letelte után fogjuk meghallani a valós hangzást, ehhez pedig nem árt veszteségmentesen tömörített fájlokat használni helyi meghajtóról, esetleg a Tidal (vagy hasonló streaming szolgáltató) veszteségmentes előfizetését. Mivel napi zenehallgatásra utóbbit használom, így a “Master” minőségű anyagokból válogattam, ami stúdió minőséget takar. Véleményem szerint egy próbát megér a streaming-szolgáltató kipróbálása, a 30 nap ingyenes időszak alatt el tudjátok dönteni, hogy előfizetők lesztek-e, bár nem olcsó a szolgáltatás, de sokszor van akciójuk is.

A hátoldali basszus-reflex nyílás miatt az elhelyeznél fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő pozíciót; a LAMAX Soul1 vezeték nélküli hangszórót mindenképpen egy sík falfelület elé kell állítanunk, a mély hangok így fognak érvényesülni. Az eszköz nem egy tipikus hordozható egység, ha megtaláltuk a megfelelő helyet számára, akkor onnan nem érdemes ide-oda helyezgetni, hiszen a doboz egyfajta szobadísz funkciót is betölt(het). A Dire Straits Brothers in arms, 1996-ban újrakevert lemeze volt az első amit elővettem, erről az albumról számomra Walk of life és a Money for nothing a két referencia nóta egy zenehallgatásra készült eszköz tesztelése esetén. Amit a LAMAX Soul1 hangzás terén mutatott, az egységben van a megjelenéssel; képzelj el egy olyan helyzetet amikor csak hátra dőlsz, becsukod a szemed és magad előtt látod a zenészeket, a hangszerek helyét és egyszerűen csak élvezed amit hallgatsz. Az összkép ha nem is tökéletes, de nem nagyon lehet okunk panaszra a hallottak alapján. A hangzás telt, viszont a magas hangok nagyobb hangsúlyt kapnak; csilingelésükkel szinte elnyomják a mély tartományt, az egyensúlyt egy kicsit jobban is eltalálhatták volna a mérnökök (szükség esetén equalizerrel korrigálható). Mark Knopfler hangja szépen elkülönül a vokáltól, a gitártól és minden hangszer külön szólal meg. Torzítással csak 100%-ra feltekert hangerőn találkoztam a mély és a magas tartományban egyaránt (előbbi részben orvosolható a megfelelő elhelyezéssel), de ilyen hangerővel számomra nem élvezet a zene, így ezt nem tartom hatalmas problémának.

A zene magasabb szintjein – mint Cornelius – Drop vagy Yosi Horikawa – Bubbles – is megállja a helyét a Soul1, bár itt két egységet összekapcsolva valószínűleg még jobb eredményt érhetünk el. Előbbi szerzeményben a pocsolyákat-, utóbbinál az üveggolyókat, ping-pong labdákat szinte láttam magam előtt, olyan érzésem volt, mintha a dolgok körülöttem történnének. A mély tartomány tesztjére a Darkside – Paper Trails igen jó választás, itt a sub-basszus tartomány is hallható, sőt a testemben érezhető is volt, bár ha nagyon őszinte szeretnék lenni, akkor hallottam már jobban is szólni ezt a dalt – még ha nem is sokkal. A magas tartományban is hasonlóan pozitív a véleményem az Astral Travelinget hallgatva; sok eszköz képtelen megjeleníteni a számban található hegedű hangját, itt erről szó sincs, a hangszer végig hallható és szinte látjuk magunk előtt, hogy az “E” húron már nem fogható magasabb hang. A fentiekből szinte következik, hogy a mostani populáris slágerek is jól szólalnak meg, mint ahogy a Keeper of the Seven Keys, a Livin’ on a prayer vagy éppen a Hail and kill is.

A Bluetooth 4.2-nek és a beépített SoC-nak köszönhetően a YouTube-on – vagy bármilyen lejátszóprogramon – történő filmnézés során a hang zavaróan késik a képhez képest, így erre a célra nem ajánlom a készüléket. Ha kihangosítóként szeretnénk használni a LAMAX Soul1 vezeték nélküli hangszórót, akkor elmondható, hogy a beszélgetés jól érthető a hívó- és a hívott oldalán is, ezt a funkcióját is jól el tudja látni a készülék.

Mostani alkalommal a LAMAX egy újabb hangszóróját ismerhettétek meg, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben kérdésetek lenne vásárlás előtt, esetleg a működéssel kapcsolatban, ezeket a teszthez kapcsolódó fórumban tudjátok feltenni..

Összefoglaló
9A mi értékelésünk
Elegancia mindenek felett

A LAMAX Soul1 vezeték nélküli hangszóró a gyártó termékpalettájának csúcsán foglal helyet. Nem csak jól néz ki, de jól is szól, bár a basszus egy kicsit lehetne határozottabb a magas hangokkal szemben. A fa dekorral borított előlap, a látszódó hangszóró membránok, az égetett logó erősítik a minőségérzetet, a termék tökéletesen illeszkedik a legtöbb belső térbe. A Bluetooth átvitelen kívül lehetőségünk van audio jack kábelen keresztül- vagy micro SD kártyáról hallgatni a kedvenc zenénket, akár 12 órán keresztül, szinte bármilyen műfajban. Tetszett, ajánlott termék.

Ár/érték arány
9
Hangzás
9
Szolgáltatások
8.5
Felhasználói élmény, ergonómia
9
Dizájn, anyagminőség
9.5
POZITÍVUMOK
 • jó hangzás
 • hosszú üzemidő
 • elegáns és egyedi megjelenés
 • TWS mód – egy további LAMAX Soul1 is csatlakoztatható
 • tartozék védőhuzat
NEGATÍVUMOK
 • hangos rendszerhangok
 • nincs equalizer
 • Bluetooth 4.2
 • micro USB töltőcsatlakozó
 • hiányzó hang-asszisztens
 • túlsúlyos magas tartomány
A LAMAX Soul1 Bluetooth hangszórót itt vásárolhatod meg

LAMAX Soul1 Bluetooth hangszóró

26.900 ft-tól
A LAMAX Soul1 luxus hangminőséggel és 35 wattos teljesítménnyel kényezteti a füled.
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.