LAMAX Street2 – kicsi a bors, de hangos

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

LAMAX Street2 Bluetooth hangszóró teszt

[toc]

Egy újabb LAMAX terméket ismerhettek meg az alábbi tesztben, ami nem más, mint a LAMAX Street2 Bluetooth hangszóró.  Érdekes formájával, kis mérete ellenére nagy hangerejével hamar a kedvenceddé válhat. A gyártó termékei számos kategóriában megtalálhatóak a magyar webáruházak kínálatában; kezdve az autós- és akciókamerákkal, folytatva a sort Bluetooth audio termékekkel és végül, de nem utolsó sorban az elektromos rollerekkel. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy sem az árral, sem a minőséggel nincs probléma – ezen kívül kapunk elektronikus használati utasítást és informatív termékoldalt -, így a mostani teszt alanya kapcsán is ezt feltételezhetjük – vágjunk is bele és vizsgáljuk meg közelebbről.

A LAMAX-ról: "Mi vagyunk a LAMAX Electronics, az olyan elektronikai eszközöket gyártunk, amelyeket minden nap használni szeretnél. Függetlenül attól, hogy fejhallgatót veszel fel, bekapcsolsz egy hangszórót, lefilmezed az utadat, vagy bármilyen más termékünket használod - biztos lehetsz a következőkben. Minden egyes termékünk készen áll arra, hogy a csomagolás kibontásakor már elkezdd őket használni. Mi nem kísérletezünk a legújabb hi-tech trendekkel. Inkább megbízható, tartós, hosszú élettartamú termékeket forgalmazunk korrekt áron. Egyszerűen csak termékeket, melyeket nonstop használhatsz."
#JoyForLife

LAMAX Street2 Bluetooth hangszóró

10.990 ft-tól
Ha útra kelsz, vidd magaddal a LAMAX Street2 Bluetooth hangszóródat is, mely kompakt mérete ellenére akár 15 W-os teljesítményre is képes.
Általános leírás

A LAMAX Street2 egy trendi Bluetooth hangszóró, mely 15 W-os maximális kimenő teljesítményével, hosszú üzemidejével, IP55-ös védettségével hamar a kedvenced lesz. Vidd magaddal a strandra, kösd fel a hátizsákodra, vagy tedd be a bringád kulacstartójába. Kevés a hangerő? Köss össze akár 2 db LAMAX Street2 hangszórót a nagyobb élményért!

  • kitűnő hangzás, 15 W kimenő teljesítmény
  • Bluetooth 5 a jobb minőségért és -akkuhasználatért
  • IP55 tanúsítvány – nem gond ha poros, vagy kicsit vizes lesz
  • akár két LAMAX Street2 hangszórót is összekapcsolhatsz vezeték nélkül
  • akár 22+ óra üzemidő
  • tartozék karabiner a könnyebb kültéri használatért
  • beépített FM rádió, lejátszás micro SD kártyáról, vagy aux kábelen keresztül számítógépről
Főbb jellemzők
ÁltalánosMárka: LAMAX
Típus: Bluetooth hangszóró
Modell: Street2
Szín: fekete

Jellemzők

Anyag: n.a
Bluetooth: 5
Bluetooth-profil: n.a.
Bluetooth-átvitel: akár 10 m (nyitott területen)
Vízállóság: IP55 (vízsugár ellen minden irányból védett)
Kimeneti teljesítmény: 2×7,5 W RMS
Töltés: micro USB porton keresztül
Frekvencia tartomány: 150 Hz – 20.000 Hz 
Akkumulátor: beépített lítium akkumulátor, 1.800 mAh 
Játékidő: akár 22 óra (közepes hangerőn)
Töltési idő: 3 óra
Funkciók: hands-free telefonhívás, aux-in, lejátszás pendrive-ról és micro SD kártyáról, FM rádió

Méret és súly

Termék súlya: 627 g 
Termék mérete (LxWxH): 190x70x50 mm 

A doboz tartalma

1 x LAMAX Street2 Bluetooth hangszóró
1 x 3.5 mm audio kábel
1 x micro USB töltőkábel
1 x zsinór
1 x karabiner
1 x jótállási jegy
1 x többnyelvű használati utasítás
Kicsomagolás, első benyomások
LAMAX Street2 - kicsi a bors, de hangos

A LAMAX Street2 Bluetooth hangszóró csomagolásán a fehér mellett a türkiz zöld szín uralkodik, mely szín magán a hangszórón is visszaköszön, ezzel is egyediséget kölcsönözve a terméknek, pontosan ahogy már a Base1 vezeték nélküli fejhallgató esetében is tapasztalhattuk. A hosszúkás, kartonból készült doboz felülről nyílik, a szemközti oldalán a hangszóró fotóját találjuk, hátoldalán pedig a legfontosabb jellemzők kaptak helyet – a bővebb technikai specifikáció most is hiányzik.

A dobozon belül, egy műanyag rekeszben helyezkedik el az egy általános mobiltelefon méreténél alig nagyobb hangszóró, alatta a micro USB töltőkábel, egy 3,5-es aux kábel, egy-egy karabiner és fonott zsinór a felakasztáshoz, ezen kívül egy harmonika-szerűen hajtogatott többnyelvű használati utasítás és egy garanciakártya – matricákat most nem kapunk. A hangszóró ovális-téglatest kialakítású, egyik hosszanti végén műanyag fogantyút, míg a másikon egy gumilapot találunk a stabil pozícióért, mert sokszor fogjuk ilyen állásban használni. Ugyanis a csatlakozók csak a hangszóró alján fértek el, ezért töltés közben, vagy pendrive-ról való zenehallgatás során nem fogjuk tudni a talpára állítani a Street2-t. Egy hosszú gumiborítás alatt találjuk a micro USB aljzatot a töltéshez, az aux csatlakozót a jack kábellel való zenehallgatáshoz, a micro SD kártya és a pendrive nyílásait. A hangszóró tetején a működtetéshez szükséges gombok sorakoznak, mellettük a gyártó logója látható egy türkiz zöld körben, mely passzol a nyomógombok közötti gumiborítás színéhez.

A fekete színű, fémből készült hangszórórács majdnem a teljes elő- és hátoldalt elfoglalja, a köztük lévő részek gumiborítást kaptak. A két darab, egyenként 7,5 W névleges teljesítményű, 50 mm átmérőjű hangszórók előre szólnak, hátul egy passzív elem biztosítja a kis méret ellenére is elég határozott basszust. Jól néz ki a nyomott LAMAX felirat az első oldalon, az egész egység minőségi benyomást kelt, nem nagyon van mibe belekötni. Már messziről látszik, hogy leginkább kültéri használatra tervezték, ezt az IP55-ös tanúsítvány is megerősíti; megázhat, poros lehet, de ezekben az esetekben sem szabad károsodnia.

IP55 szabvány: porlerakódás- és vízsugár ellen minden irányból védett. A por behatolását teljesen nem akadályozza meg, de a bejutás mértéke a működést nem befolyásolja.

Használatba vétel
LAMAX Street2 Bluetooth hangszóró teszt

A hangszóró beépített akkumulátorának teljes feltöltése után a bekapcsoló gombot megnyomva a státusz LED kék színben világít, majd villogni kezd és egy hangjelzést hallunk, ezzel jelezve, hogy életre kelt a hangszóró és kész a párosításra.  A telefonunkon a Bluetooth kapcsolatok között a LAMAX Street2 opciót választva a csatlakozás azonnal megtörténik. A Bluetooth forráshoz kapcsolódva a sikeres csatlakozás is megerősítésre kerül egy hangjelzés által, ezen kívül a LED villogása abbamarad és folyamatosan világít.

A LAMAX Street2 bevetésre kész, most nézzük sorba a gombokat. A lenti képen szépen látszódik, hogy mi micsoda, így most is csak a működésüket mutatom meg. Nagy általánosságban elmondható, hogy a gumírozott nyomógombok többfunkciósak, nyomáspontjuk megfelelő, ha hosszan/többször nyomjuk meg őket, akkor más és más funkciókat érhetünk el a segítségükkel, ezekről a későbbiekben még lesz szó. A gombokból összesen négy darabot találunk a készülék tetején, balról jobbra haladva hangerő+/következő szám, hangerő-/előző szám, lejátszás/megállítás, ki- és bekapcsolás/források közötti váltás. A számok közötti léptetés és a hangosítás nyomásra-, illetve nyomva tartással lehetséges, a funkciók vezérlése a leírt sorrendnek megfelelő. A források között nyomogatással válthatunk, míg ki/be kapcsoláshoz hosszan kell megnyomnunk a gombot. Kiemelendő a beépített FM rádió funkció, mely a Bluetooth-, micro SD kártya-, pendrive-, aux kapcsolódás mellé ötödik lehetőségként érkezik, így nem nagyon tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy zene nélkül maradnánk. Használatához először a jack kábelt kell csatlakoztatni, mely ez esetben antennaként funkcionál, majd a bekapcsológomb megnyomásával a rádióra kell ugrani. Ezután lejátszás gomb indítja az állomáskeresést, a hangerő gombokkal pedig léptetni lehet közöttük. Kikapcsolás esetén az utolsó hallgatott rádióállomás lesz aktív. Pendrive-ról-, micro SD kártyáról történő lejátszás esetén az utoljára hallgatott tracket folytatja, mind .mp3-at, mind tömörítetlen formátumot (.ape, .flac) lejátszik könyvtárból és könyvtáron kívülről is, .wav-ot nem próbáltam, de nem jellemző mostanában, hogy valaki ilyet szeretne hallgatni, főleg ezen az eszközön.

Kapunk TWS módot is, aminek segítségével két darab LAMAX Street2 Bluetooth hangszórót kapcsolhatunk össze a nagyobb hangerőért és a sztereó hangzásért. Ha egyik hangszóró sincs párosítva, akkor az egyiken – mely a fő eszköz lesz és bal csatornaként funkcionál az összekapcsolás után – a hangerő+ gomb kétszeri lenyomásával aktiválhatjuk a funkciót, mire a másik Street2 csatlakozik és előáll a TWS mód. A specifikációban megadott 22 óra véleményem szerint kissé túlzás, jack kábellel, hangkártyáról játszva 16 óra környékén mértem fél hangerőn, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez volt az első töltés, később akár magasabb is lehet az érték – de a lényeg az, hogy egy teljes munkanapot bőven kibír az akkumulátor. A töltöttség állapotát a telefonunkon is követhetjük, töltés során a LED pirosan világít, ha nagyságrendileg 3 óra alatt feltöltött az akkumulátor, akkor zöldre vált.

LAMAXS Street2

Végül nézzük meg a nyomógombok funkcióit ha nem az alapfeladatukat szeretnénk használni.

  • a lejátszás gomb lenyomva tartása szétkapcsolja az aktuális párosítást
  • a hangszóró telefonkihangosító funkcióval is rendelkezik; bejövő hívást a lejátszás gomb megnyomásával fogadhatunk, majd bonthatjuk a beszélgetést, hosszanti megnyomásával elutasíthatjuk a hívást
  • a lejátszás gomb kétszeri megnyomásával újrahívható az utolsó szám
Jellemzők, tapasztalatok
LAMAX street2 teszt

A LAMAX Street2 Bluetooth hangszóróba épített  SoC típusáról nem kapunk információt, de gyanítom, hogy valamilyen  költséghatékony megoldást használ a gyártó, hiszen kültéren nem az audiofil hangzás az elvárt, sokkal inkább a hosszú üzemidő és a nagy hangerő. Éppen ezért szokásomtól eltérően Tidalról Spotify-ra váltottam és főleg innen streameltem – véleményem szerint a célközönség is ezt preferálja.

Kimaradtak megszokott trackek is, inkább a mostani slágerekre koncentráltam. És azt kell mondjam, meglepetést okozott a kis hangszóró, mégpedig pozitív értelemben. Ugyan maximális hangerőnél már kissé torzítanak a mélyek, de ez a hangszint közvetlenül mellettünk már túlságosan hangos lenne, így maximum kültéren hajtsuk meg. A mély tartomány ugyan csak 150 Hz-től indul, de onnan testesen, erősen szól – most egy aprócska készülékről beszélünk, szóval a lehetőségekhez képest. A sub-bass tartományt elfelejthetjük, de aki nem kifejezetten stílusú ilyen zenét hallgat, annak nem fog gondot jelenteni. Teljesen korrekten szól a Midnight sky, a Livin’ on a prayer, ahogy Ed Sheeran Bad habits-e is. Ugyan beépített hangszínszabályzó nincs, de az alkalmazások nagy többségében beállítható a számunkra megfelelő hangzás. YouTube videók esetében mondhatni nulla a hang késése a képhez viszonyítva, így videoklipek-, mozifilmek nézésére is bátran használható anélkül, hogy előbb látnánk a robbanást, majd hallanánk a hangját.

Kültéren – kirándulás, biciklizés közben, strandon – mutatja meg igazán a LAMAX Street2, hogy ebbe a környezetbe született. Beteheted a kulacstartóba, a madzagjánál vagy a karabinerénél fogva felakaszthatod egy fára, de akár pár csepp eső is ráeshet, elvileg akkor sem történik semmi baja. Ha nem szól a zene, akkor a hangszóró 10 perc tétlenség után automatikusan kikapcsol, így erre sem kell odafigyelned. Ha hívásod érkezik könnyedén fogadhatod, a hívás minősége lehetne jobb is, de mindkét oldalon megérthető. Ráadásul a megjelenése is egyedi, bármelyik szabadtéri partin, vagy skateparkban a  borítékolható a figyelem. 

Mostani alkalommal a LAMAX kültéri hangszóróját próbálhattunk ki, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben kérdésetek lenne vásárlás előtt, esetleg a működéssel kapcsolatban, ezeket a teszthez kapcsolódó fórumban tudjátok feltenni.

Összefoglaló
8.9A mi értékelésünk
Alacsony ár, nagy hang, kültérre jó választás

A LAMAX Street2 Bluetooth hangszóró IP55-ös védelmével, egyedi alakjával, igazi társad lesz a kültéri programjaid során; nem kell aggódnod ha megázol, de akkor sem, ha poros lesz. Kis méretéhez képes hatalmasat szól, mindezt egészen jó minőségben teszi. Ugyan equalizerrel nem rendelkezik, de talán ez az egyetlen dolog ami említésre méltó, bár ha az árcédulát is nézzük, akkor érthető. A beépített FM rádió kevés eszközben érhető el, mindenképpen különlegességnek számít - akinek fontos, hogy a micro SD kártyán, vagy pendrive-on tárolt zenéi mellett rádiót is hallgathasson, megfontolandó a készülék megvásárlása.

Ár/érték arány
9
Felhasználói élmény/hangzás
8.5
Szolgáltatások
9
Kezelhetőség
9
Építési minőség
9
POZITÍVUMOK
 • kedvező ár/érték arány
 • TWS mód
 • FM rádió
 • minőségi kialakítás
 • IP55 szabvány
 • kellemes dizájn, kis méret
 • karabiner, zsinór tartozék
NEGATÍVUMOK
 • a megadottnál rövidebb üzemidő
 • nincs beépített EQ
A LAMAX Street2 Bluetooth hangszórót itt vásárolhatod meg

LAMAX Street2 Bluetooth hangszóró

10.990 ft-tól
Ha útra kelsz, vidd magaddal a LAMAX Street2 Bluetooth hangszóródat is, mely kompakt mérete ellenére akár 15 W-os teljesítményre is képes.

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

LAMAX Street2 - kicsi a bors, de hangos
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 3 hét

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.