Lenovo GT2 – vajon mire gondolt a költő…?

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

Lenovo GT2 – tartaléknak talán jó lesz

[toc]

Egy újabb TWS fülhallgató járt nálunk a Lenovo GT2 személyében, melyet a Gearbest bevezető kampányában 9,99$-ért lehetett megvásárolni. A specifikáció szerint nem tűnt rossz vételnek, így egy tesztre mi is beneveztünk rá. A cikk végére kiderül, hogy jól tettük-e.

A Lenovo GT2 Bluetooth fülhallgatót itt tudod megvásárolni
A Lenovo GT2 általános leírása

Az akár 15 órányi zenelejátszásra alkalmas Lenovo GT2 Bluetooth fülhallgató kis tömegével és -méretével minden fülben otthonosan viselkedik, a többfunkciós gombja segítségével pedig akkor és ott állíthatod meg a zenét ahol Te szeretnéd, fogadhatod a hívásaidat, vagy léphetsz a következő/előző számra.

● Bluetooth 5 AAC HD Bluetooth audioval
● akár 15 órányi zenehallgatás a töltőbölcső segítségével
● automatikus töltés és párosítás
● egygombos vezérlés, kis tömeg
● IPX4 védelem: izzadság és fröccsenő víz ellen védett
● Siri/Google Asszisztens csak egy gombnyomásra

A Lenovo GT2 TWS fülhallgató főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: Lenovo
Típus: Bluetooth fülhallgató
Modell: GT2
Szín: fekete

Jellemzők

Bluetooth: 5
Bluetooth-profil: HFP/HSP/AVRCP/A2DP
Audio kodek: AAC HD
Bluetooth-átvitel: akár 10m (nyílt területen)
Vízállóság: IPX4 (fröccsenő víz ellen minden irányból korlátozottan véd)
Driver átmérő: 7,2mm
Akkumulátor kapacitása: fülhallgató 43mAh, töltőbox 310mAh lítium akkumulátor
Tölthetőség boxból: 3 alkalom
Folyamatos zenelejátszás: 4 óra (közepes hangerőn)
Töltési idő: kb. 1,5-2 óra
Egyéb funkció: hands-free telefonhívás, Google Asszisztens

Méret és súly

Termék súlya: fülhallgató 3,8g, töltőbox: 20g 
Fülhallgató mérete (LxWxH): 2,72×1,67×2,20 cm 

A doboz tartalma

1 x Lenovo GT2 fülhallgató (pár)
1 x töltőbox
1 x micro USB töltőkábel
3 x fülgumi (pár)
1 x használati utasítás
Kicsomagolás, első benyomások
lenovo gt2 ár

A csomag a Gearbest kínai raktárából érkezett Priority Line szállítással, így nagyságrendileg három hetet kellett várni rá amíg megérkezett. A csomagolóanyag eltávolítása után egy fehér színű – kifejezetten puritán – dobozkát tartottam a kezemben, minek kapcsán az első gondolatom az volt, hogy ugye belül jobb lesz…? A doboz teteje felülről nyílik, előlapján a Lenovo GT2 fotója, hátoldalán pár technikai infó található, de például se az impedancia, se a frekvenciaátvitel, de még a chipset típusa sincs megemlítve – ez elég komoly kétséget vethet fel a minőséget illetően, de ugye ne ítélj elsőre, ettől még szólhat jól. A papírdobozt kibontva a töltőboxot, magát a fülhallgatót, az extra fülgumikat, a micro USB töltőkábelt és a többnyelvű használati utasítást (értsd: kínai és angol) pillanthatjuk meg. Hordozózsák nincs, de ennyi pénzért ezt nem is várhatjuk el.

A Lenovo GT2 töltődoboza méretét tekintve kompakt, könnyű, lekerekített sarkokkal rendelkezik, könnyen zsebre vágható, tömege csak 20 gramm, és valami nagyon olcsó műanyagból készült, nincs minőségérzetünk. Hátulján (hol máshol, így legalább nem látjuk ha feltöltött) találjuk a töltés során pirosan világító töltésjelző LED-et, mely kikapcsol ha a bölcső akkumulátora 100%-on van. A tápellátásról micro USB csatlakozón keresztül gondoskodhatunk – ilyet is elég rég láthattunk, de ez hibának nem nevezhető.

A Lenovo GT2  egy in-ear (hallójáratba helyezhető) kialakítású TWS fülhallgató, mely mikrokapcsolós vezérlést kapott – ez még fontos lesz a későbbiekben. Magán a kapcsolón a gyártó neve látható, mellette pedig a töltöttséget jelző LED árválkodik – töltés közben pirosan világít. A mikrofonok a belső oldalon kaptak helyet, míg a töltőcsatlakozók természetesen az alsó részen. Maguk a fülhallgatók könnyűek, egyenként 4 gramm alatti tömegükkel szinte észrevétlenül lapulnak meg a fülkagylóban.  

A Lenovo GT2 használatba vétele
Lenovo GT2 - vajon mire gondolt a költő...?

Első használat előtt töltsük fel teljesen a dobozt, a fülhallgatókat kapcsoljuk be – ez automatikusan meg fog történni a töltődobozból való kiemeléskor, de természetesen manuálisan is megtehetjük a mikrokapcsolók másfél másodpercig történő megnyomásával, majd csatlakozzunk a telefonunkhoz. A kikapcsolás is pont ilyen egyszerű, csak helyezzük vissza a fülhallgatókat a bölcsőbe, és az eszköz kikapcsol, vagy itt is lehetőségünk van a manuális módra -, de pár perc tétlenség után magától is kikapcsol a készülék elkerülendő a lemerülést. Lehetőségünk van monó mód használatára is külön a jobb, és külön a bal egységgel, headset-ként használva őket. A fülhallgatón az alábbi beállításokat tudjuk eszközölni az MFB (multifunction button) nyomogatásával:

  • dupla nyomás a bal oldalon: ugrás a következő számra
  • dupla nyomás a jobb oldalon: ugrás az előző számra
  • egyszeri nyomás bármelyik oldalon: play/pause/hívás fogadása
  • 1,5 másodpercig tartó nyomva tartás bármelyik oldalon: hívás elutasítása
  • háromszoros nyomás bármelyik oldalon: hang asszisztens aktiválása

Viselni kényelmes, viszont a mikrokapcsoló nyomáspontja nagyon mélyre került, így nyomás közben olyan érzésünk van, mintha a fülhallgatót egészen a dobhártyánkig akarnánk nyomni, pedig csak számot szeretnénk váltani.

Hangzás, tapasztalatok
zene

Ahhoz, hogy valóban meghalljuk, hogyan szól a fülhallgatónk, lehetőleg legalább 24 órán keresztül járassuk azt be, “égessük ki” (burn in). Ehhez loopoljuk be a kedvenc zeneszámainkat – azokat amiket nagy százalékban a jövőben is hallgatni fogunk az eszközön – és 50%-os hangerőn járassuk a fülhallgatót. Ha ez az idő letelt, a hangzás teljesen más lesz (sokkal szebb, tisztább), mint a dobozból kivéve. A bejáratás letelte után fogjuk meghallani a valós hangzást, ehhez pedig nem árt veszteségmentesen tömörített fájlokat használni helyi meghajtóról, vagy streaming szolgáltatón keresztül.

A teszt szokás szerint a Money for nothing és a Walk of life nagysikerű Dire Straits művekkel kezdődött, majd 10 másodperc múlva abba is maradt, mert sajnálatos módon a fülhallgatóból kijövő zaj arra hasonlított, mint ha egy vödröt húztam volna fejemre és azon keresztül hallgattam volna a zenét. Sajnos ezen még egy plusz 24 órás bejáratás sem segített, így ennél részletesebb leírást nem tudok írni a minőségről. Kifejezetten rosszul esett hallgatni, pillanatok alatt zsongás támadt a fejemben, így meg nem érdemes zenét hallgatni. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy equalizer segítségével picit javíthatunk hangképen, de az már régen rossz ha erre van szükségünk ahhoz, hogy ez zeneszám normális minőségben szólaljon meg – bár itt erről szó sem volt, a vödörhang sajnos bármilyen beállítás mellett megmaradt

Lejátszás közben nincs zavaró villogás, viszont se filmet nézni, se telefonálni ne akarj vele. Előző esetben hatalmas a csúszás a hang és a kép között, így erre a feladatra alkalmatlan, utóbbinál meg nem fognak hallani a túloldalon, ez sem túl nyerő. A 4 órás üzemidő mellett a töltőboxból még három alkalommal tölthető a Lenovo GT2 fülhallgató, így akár egy munkanapot ki is bírna, de nem biztos, hogy a viselője is. Ebben az árkategóriában sokkal jobb TWS fülhallgatókat is találhatunk, gy azt kell mondanunk, hogy a Lenovo GT2 nem a legideálisabb választás 20$ körül – a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok.

Összefoglaló
7.3A mi értékelésünk
Tartaléknak esetleg jó lesz

Sajnos a Lenovo GT TWS fülhallgató nem igazán sikerült olyanra, mint amilyennek megálmodták, ebben az árkategóriában bőven találhatóak sokkal jobb - Qualcomm chippel szerelt - alternatívák is. A kidolgozással még nem is lenne különösebb probléma azon kívül, hogy a mikrokapcsoló megnyomásakor a fülhallgató vége erősen nyomja a hallójáratunkat, akkora erőt kell kifejteni, hogy valami történjen. Ellenben a hangzás olyan, mintha egy vödörrel a fejünkön hallgatnánk a zenét, elég sok alkalommal próbáltam, de maximum 5 percet tudtam elviselni, utána el kellett vennem és erőt meríteni a következő próbához, hátha jobb lesz - sajnos nem lett. A fülhallgatóban hallható hang késése jelentős a képhez képest, így mozizni, vagy YouTube videót nézni sem leányálom vele ezen kívül telefonbeszélgetésekre sem ideális, recseg, ropog, nem hallani a túloldalon. A bevezető ár - 9,99$ - nagyjából kifejezi a Lenovo GT2 értékét, a jelenlegi akciós 19,99$-os ára is túlzás. Ha újra 10$ körül elérhető lesz, akkor talán érdemes elgondolkodni rajta, de csak tartaléknak, végszükség esetére, mert zenei élményt sajnos nem nyújt.

Ár/érték arány
7
Hangzás
6.5
Szolgáltatások
7.5
Felhasználói élmény, ergonómia
7
Dizájn, anyagminőség
8.5
POZITÍVUMOK
 • könnyű
 • 4 óra üzemidő
NEGATÍVUMOK
 • gyenge - "vödör" - hangzás
 • a hangerősség nem állítható a fülhallgatón
 • a mikrokapcsoló nyomáspontja túl mélyen van
 • igénytelen csomagolás
 • hívások minősége átlagon aluli
 • zavaróan csúszik a hang a képhez képest videó közben
 • kevés visszajelzés a töltöttséggel kapcsolatban
A Lenovo GT2 Bluetooth fülhallgatót itt tudod megvásárolni
Még több Bluetooth fülhallgató ajánlat
 • Összes
 • Legnézettebb

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Lenovo GT2 - vajon mire gondolt a költő...?
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
00:00
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 2 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1359,99 $1479,99
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

2 hozzászólás
Összes Leghasznosabb Legmagasabb értékelés Legalacsonyabb értékelés Értékeld Te is
 1. Nem tudom te milyen terméket teszteltél de ugyan ilyenem van és szépen szól. Mély is van benne a méretéhez képest. Hívásnál pedig tisztán hallanak és én is hallom a másikat aki ugyan ilyen eszközzel telefonál. Egyáltalán nem értékes ez a teszt.

  • Szia,

   köszi a véleményed. Elég sok TWS fülhallgató van itthon és elég sokról készült teszt is, így azt gondolom meg tudom ítélni, hogy ez hogy szól. De ettől Neked természetesen lehet eltérő véleményed, vagy sokkal jobb füled, mint az enyém, esetleg kifogtam egy rettenetesen rossz darabot. Örülök, hogy Te meg vagy elégedve vele, de a Te példányodról nem tudok írni, csak arról ami a fülemben van. Ez meg pont olyan, mint amit a tesztben leírtam.

   Alex

  Szólj hozzá

  weddmegonline
  Új Felhasználó Regisztráció
  Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.