Milyen rollert vegyek? – avagy segítség elektromos roller vásárlásához

A bejegyzésekben található kuponkódok ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről és a bejegyzésekben található affiliate típusú linkekről bővebben itt olvashatsz.

Újabb posztunk a témában

Lassan tavaszodik, próbálunk egy kis segítséget nyújtani elektromos roller vásárlásához

Szép lassan melegszik az idő, ideje elgondolkodni azon, hogy mivel fogunk közlekedni a városban ha végérvényesen beköszönt a jobb idő. Ugyan a  tavalyi évben – főleg a sok baleset miatt – jó pár önkormányzat helyi rendelete értelmében a tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben tilos az alábbi eszközök használata: segway, elektromos kerékpár, elektromos roller, hoverboard, elektromos gördeszka, sörbike, riksa, de ha ezeken a területeken leszállunk és toljuk a rollerünket, akkor nagyon jó szolgálatot tehet egy elektromos roller.

Ebben a bejegyzésben nem tesztet olvashattok a konkrét típusokról, hanem megpróbáljuk összefoglalni azokat a szempontokat, amik alapján a cikk végére érve választ kaphattok arra kérdésre: milyen rollert vegyek? Az alábbi elektromos rollereket ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről ha végigolvassátok a bejegyzést. Természetesen a cikk végén megtalálhatjátok a mind négy népszerű elektromos roller összehasonlítását, az aktuális árakat és ha van, akkor a kuponkódokat is.

A cikk megírása óta elég sok minden történt az e-roller piacon. Úgy tűnik, a Xiaomi M365-öt lassan a legtöbb webáruházból kivezetik, helyette a PRO lesz a befutó modell. A Kugoo is lépett, megjelent a Kugoo S1 Pro és a G-Booster is. Ezekkel a modellekkel frissítjük a cikket.

0
Xiaomi m365

Xiaomi M365 Folding Electric Scooter

A legjobb ajánlat:Geekmaxi
414,08 $
2
Segway es2

Ninebot ES2 High-Speed Electric Kick Scooter

A legjobb ajánlat:Geekbuying
529,99 $
2
Ajánlott
KUGOO S1

KUGOO S1 Folding Electric Scooter

A legjobb ajánlat:Geekbuying - EU
319,99 $
0
mijia scooter pro

Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro

A legjobb ajánlat:Geekmaxi
578,38 $
Az elektromos roller jogi helyzete
szabályok

Vásárlás előtt nem árt tisztában lenni azzal a kérdéssel, hogy egyáltalán minek minősülnek az elektromos rollerek: játékszernek, sportcikknek vagy közlekedési eszköznek? Hol használhatjuk ezeket: közúton, kerékpárúton, járdán, esetleg forgalomtól elzárt területen? Milyen szabályozás vonatkozik a használatukra? Fontos tudni, hogy Magyarországon az elektromos rollerhez hasonló eszközök nem minősülnek járműnek, használójuk gyalogosnak tekintendő, így a közúti közlekedésben a gyalogosok számára előírt szabályok vonatkoznak rájuk is. Így a roller nagy körültekintéssel használható járdán, sétálóutcában, parkok sétaútjain, kerékpárúton, magánterületen, ám közúton-, illetve a tiltás alatt lévő övezetekben nem. A balesetmentes közlekedés érdekében az elektromos sporteszközöket célszerűbb zárt pályán, kizárólag sportolás és szórakozás céljából használni, a közúti közlekedésben pedig jobb mellőzni őket.

És akkor egy kis csavar; mi a helyzet az erősebb motorral szerelt elektromos rollerekkel? Megpróbáltunk erre a (nem egyszerű) kérdésre is választ találni, és a következőkre jutottunk. A KRESZ előírásai értelmében a kerékpár egy olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti. Ennél nagyobb teljesítményű motorral szerelt jármű már segédmotoros kerékpárnak minősül (egészen 4 kW-os teljesítményig) amennyiben megfelel a többi szabálynak is (sík úton önerőből legfeljebb 40 km/h sebességgel tud haladni, megvan a meghatározott felszereltsége, rendelkezik típusjóváhagyással). Ebben az esetben már részt vehet közúti forgalomban, de kell rá bukósisak és biztosítás, de rendszám nem. Vajon miért jut most eszembe a drónok jogi szabályozása…?

A poszt kapcsán elég sok fórumot, jogszabályt, cikket túrtunk át, hogy megtaláljuk a pontos választ az elektromos rollerek jogi helyzetére, ennek ellenére esetlegesen előfordulhatnak téves, vagy már nem aktuális információk is. Éppen ezért ebben a témakörben szívesen látjuk a hozzászólásotokat a kapcsolódó fórumunkban.

Fontos megjegyezni, hogy vásárlás előtt mindenképp érdemes pontosan tájékozódni az aktuális jogszabályokról, hogy ne érjen semmilyen meglepetés bennünket a későbbiekben.

Az elektromos roller általános jellemzői, kiválasztásának szempontjai
Milyen rollert vegyek? - avagy segítség elektromos roller vásárlásához

És akkor most térjünk rá a kiválasztás szempontjaira; milyen rollert vegyek? Első – és talán legfontosabb lépés -, hogy akár egy darab papíron foglaljuk össze, hogy mire és hol szeretnénk használni a megvásárolni kívánt járművet. Mert nem mindegy, hogy egy nagyvárosban szeretnénk a lakó- és munkahelyünk között ingázni, vagy egy vidéki falucskában elszaladni a vegyesboltba. Ha netalán hegyen lakunk, akkor figyelnünk kell arra is, hogy hány fokos emelkedő leküzdésére képes az eszköz, állítható-e a kormánymagassága, illetve ha testsúlyunk 100 kg fölött van, jócskán lecsökken az elérhető lehetőségek száma. Természetesen számos más tényezőt is figyelembe kell vennünk, drága mulatság lenne ha már csak az összeszerelés után derülne ki, hogy nem jól döntöttünk.

Az összehasonlításban szereplő négy roller mind IP54-es  védettséget kapott, mely szerint por- (nem károsító mértékű behatolás megengedett), illetve fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett). Ez azt jelenti, hogy ha nem muszáj, ne rollerezzünk esőben, mert egy tócsán való áthaladás nem éppen a fröccsenő víz kategória.

Ha már bicikliztünk, egészen biztosan volt már defektünk. Ez nagyon könnyen előfordulhat az elektromos rollereknél is, amennyiben a kerekünk levegős gumival van szerelve. Szerencsére a gyártók már rájöttek arra, hogy a tömör gumi jobb választás, így ha gyárilag nem ilyen típusú gumival érkezne a roller, vegyünk hozzá ilyet is. Ezen nem érdemes spórolni, sok bosszúságtól kímél meg bennünket, bátran tegyük bele a kosárba. Segítségül az elérhető kiegészítőket megtaláljátok majd az adott rollerek leírásai alatt.

Az elektromos rollerek motorjának meghajtásáról jó minőségű 18650-es li-ion cellák gondoskodnak (általában LG), és amik hatással vannak a hatótávolságra és az elérhető sebességre. A négy elektromos roller közül a Ninebothoz rendelhető külső akku csomag is, amivel a hatótávolság akár 20 km-rel-, míg a sebesség 5 km/h-val növelhető.

Ki kell emelnünk a Kugoo S1-es modellt abból a szempontból, hogy a négy elektromos roller közül csak ennek lehet állítani a kormány magasságát, ráadásul egyből három állás közül van lehetőségünk választani. Ez mindenképpen egy nagyon pozitív jellemző, így mindenki megtalálja a számára kedvező pozíciót.

Természetesen minden modell rendelkezik első- és hátsó világítással, ezenkívül némelyik típuson egyéb fényeket is bekapcsolhatunk ha kedvünk tartja. A kinetikai energia-visszanyerő rendszer szinte mindegyik rollernél alap, egyedül a Kugoonál nem találtunk erre vonatkozó leírást. Ha sikerül beszerezni a szükséges információt, akkor ezzel a cikk frissülni fog. Időközben sikerült megszereznünk az infót, ebben a modellben nincs ilyen jellemző. A röviden KERS-nek hívott rendszer lényege, hogy a fékezéskor keletkezett energiát összegyűjti és raktározza, ezzel is növelve a hatótávolságot. Hasonló rendszert találhatunk az F1-es versenyautókban is.

Akkor más nem is marad, nézzük meg a felhozatalt (hogy ne befolyásoljon senkit a választásban, szigorúan ABC sorrendben).

Alfawise M1 - kifutott
Milyen rollert vegyek? - avagy segítség elektromos roller vásárlásához

Az első versenyzőnk a Gearbest saját márkás elektromos rollere, az Alfawise M1. Első ránézésre azt mondanánk, hogy ez egy átmatricázott Xiaomi, és ebben nem is tévednénk túl sokat, a két modell között nem sok különbséget találunk, az árcímkét leszámítva.

A rollert 30 db LG cella hajtja, a 280 Wh kapacitás 30 km megtételét, illetve 25 km/h sebesség elérését biztosítja az adatlap szerint, kb. 6 óra kell a teljes feltöltéshez. Az első kerék E-ABS fékrendszert kapott, míg a hátsó kereket hagyományos tárcsafék segítségével lassíthatjuk le. Az első gumi méhsejt szerkezetű, a hátsó pedig levegős.

Pozitívumok:

 • első kerék méhsejt szerkezetű
 • olcsó

Negatívumok:

 • nincs appkiláció
 • nem állítható a kormányoszlop magassága
 • maximum 10°-os emelkedőt bír

Kiegészítőket a Gocomma gyárt a rollerhez, ami szintén a Gearbest saját márkája, így házon belül letudhatják az alkatrész-utánpótlást.

Kugoo S1
Milyen rollert vegyek? - avagy segítség elektromos roller vásárlásához

A válogatásunkban szereplő rollerek közül a legfiatalabb konstrukció, így túl sok tapasztalat még nincs vele kapcsolatban, viszont kifejezetten jó tulajdonsággal rendelkező közlekedési eszköz. A nagyobb webáruházak közül a Geekbuying kínálatában található meg, ráadásul szinte mindig akciós áron. Illetve ami a legfontosabb, lengyel raktárból szállítanak, így elfelejthetjük az áfát, ráadásul ha bármit rendelünk ebből a raktárból, azt szállítási díj nélkül tehetjük meg! Sőt, a februári akciójuknak köszönhetően nagyon sok termékhez használhattok kuponkódot.

Jó hír a nehezebbeknek; a roller 120 kg testsúlyig használható, és ahogy már említettük, állítható kormánymagassággal rendelkezik. Hagyományos fékkarokat nem találunk a kormányrúd végén, viszont két kart igen: a jobb oldalival a sebességet szabályozhatjuk, míg a bal oldali a fék. Egyszerű, igaz? Az összehasonlításunk leggyorsabb elektromos rollere, akár 30 km/h-s sebességgel repülhetünk és 30 km távolságot tehetünk meg két töltés között, ráadásul a kis szerkezet megbirkózik a 15°-os emelkedővel is. Gumikkal is jól állunk, tömör gumikat kapunk előre és hátra is, így nem lesz túl sok gondunk a defektekkel. A válogatás legkönnyebb tagja, összesen 11 kg-ot nyom csupán. 6 Ah kapacitású akkupakk 4 óra alatt tölthető fel teljesen.

A motor 350 W-os teljesítménye hatalmas, itt lehet érdekes a jogi szabályozás, mert ha rendelkezésre áll típusengedély, elméletben akár segédmotor-kerékpárként is levizsgáztatható. Ha esetleg valaki már túl van egy ilyen procedúrán, megoszthatná velünk a tapasztalatát.

Pozitívumok:

 • tömör gumik
 • kedvező ár
 • lengyel raktár és vevőszolgálat
 • hatalmas OLED infópanel
 • állítható kormánymagasság

Negatívumok:

 • nincs appkiláció
 • kevésbé ismert márka
 • “fiús”dizájn
 • nincs KERS

Tesztünket itt olvashatjátok

Az alábbi kiegészítőket is megvásárolhatjuk a rollerhez, nem is túl drágán:

1 Pair KUGOO S1 Electric Scooter Handlebar Gloves Black
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
3.368 Ft
Megnézem
AE__geekbuyingcom Geekbuying
KUGOO S1 Folding Electric Scooter Rear Wheel Black
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
11.123 Ft
Megnézem
AE__geekbuyingcom Geekbuying
Replacement 36V 6Ah Li Battery For KUGOO S1 Electric Scooter Black
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
33.714 Ft
Megnézem
AE__geekbuyingcom Geekbuying
Motor And Front Wheel Kits For KUGOO S1 Electric Scooter Black
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
43.830 Ft
Megnézem
AE__geekbuyingcom Geekbuying
Utoljára frissítve:2021-12-02 02:46

Időközben megjelent a Kugoo S1 Pro modell is, mely alig drágábban nyújt hasonló élményt, mint az előd. Sok jellemzőn javítottak, érdemes fontolóra venni a Pro megvásárlást is.

Kugoo S1 Pro
kugoo s1 pro - sikeres ráncfelvarrás
Xiaomi M365
Milyen rollert vegyek? - avagy segítség elektromos roller vásárlásához

Sok boldog tulajdonos szerint “A ROLLER”. Mondhatni jogosan, a Xiaomi ma már mindent gyárt; a törölközőktől a porszívókon át, egészen az aktivitásmérőkig, ráadásul kitűnő minőségben. Miért pont a roller maradna ki?

Ezzel a termékkel kapcsolatban szerencsénk van, szinte az összes nagyobb kínai webshopban megvásárolható, így több esélyünk van valahol jó áron kifogni. Tulajdonságai tekintve az élmezőnyben foglal helyet a 30 km-es hatótávjával, illetve a 25 km/h-s maximális sebességével. Az intelligens akkumulátorfigyelő-rendszer segítségével az akkumulátorok állapota nyomon követhető az applikációban, és sok hasznos védelmi funkció is rendelkezésre áll (magas hőmérséklet figyelmeztetés, túltöltés- és túlmerítés elleni védelem, stb.).

A Xiaomi M365 elektromos roller kétféle verzióban vásárolható meg, lehetőség szerint az EU verziót keressük. Ez az alábbiakat tartalmazza a kínai verzión felül: EU csatlakozó, 2 db pótkerék, pumpacső, T-kulcs, csavarhúzók, angol használati útmutató.

Az elektromos roller összes jellemzője megegyezik az Alfawise rollerével, így erre nem térnénk ki külön.

Pozitívumok:

 • jól ismert és megbízható brand
 • jó szerelési minőség
 • applikáció
 • fejlett akkumulátorfigyelő- rendszer

Negatívumok:

 • nem állítható a kormányoszlop magassága
 • nem tömörek a gumik (rendelhető)
 • nem csatlakoztatható külső akkupakk
 • a magas állórész miatt nehéz lábbal hajtani ha szükséges

Ninebot Segway ES2
elektromos roller

2015. április 1-jén a kínai Ninebot megvásárolta az amerikai Segwayt, így az elektromos hajtású eszközök tortájából jó nagy szeletet hasítottak ki. Ráadásul az akvizíciót a Xiaomi is segítette, így túlságosan nem nyúlhatunk mellé ha ez az az elektromos roller ami megdobogtatja a szívünket. Ami eltántoríthat bennünket a vásárlástól az az ár (kuponnal csökkenthető), ez a legdrágább játékos a merítésből, és ehhez az árhoz még a külső akkumulátor-csomagért fizetendő 150$ körüli összeget se felejtsük el, ha teljes mértékben ki szeretnénk használni a roller tulajdonságait.

A kiterjesztett akkumulátorkapacitással akár 45 km-t is megtehetünk, így valóban érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen. A tömör gumik csupán 8 colos kerekekre vannak szerelve, így az út egyenetlenségeit nagyon könnyen észrevesszük. Az elektromos roller alján található ledsor sokak szívét megdobogtatja. Az alapból 5,2 Ah-s akkumulátorok feltöltése 3,5 óra alatt megtörténik, így elég gyorsan újra birtokba lehet venni a szerkezetet teljes merülés után.

Pozitívumok:

 • jól ismert és megbízható brand
 • jó szerelési minőség
 • fejlett applikáció
 • külső akkumulátor csatlakoztatható
 • tömör gumik

Negatívumok:

 • nem állítható a kormányoszlop magassága
 • drága

Ennek a rollernek létezik egy kisebb – és olcsóbb- változata is ES1 néven, itt találjátok meg ha elég a kisebb teljesítmény is.

0
Ninebot electric scooter from Xiaomi Mijia selection, your thoughtful and reliable partner of commute and casual going out.Powerful 500W motor and 5.2Ah large capacity battery ensure your trip perfect. Expansion battery for higher speed and longer mileage. Double-braking, 4m braking distance,...
519,00 $
Megnézem
A legjobb ajánlat:Aliexpress

Az extra akkut itt tudjátok megvásárolni:

0
USD 159.99 , Wholesale Price, Xiaomi Mijia Extended Battery For Xiaomi Mijia ES1 Scooter Xiaomi Mijia ES2 Scooter - Black
216,23 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat:Banggood
Összehasonlítás

Az alábbi táblázatban találhatjátok meg a fenti négy elektromos roller főbb jellemzőit, nem mellesleg az éppen aktuális legolcsóbb árakkal együtt. Az “Ajánlatok” gombra kattintva egy helyen látjátok a különböző webáruházak árait, illetve ha van kuponkódunk, akkor azt közvetlenül az árdiagram alatt találjátok. Reméljük a rövid leírásokat elolvasva és a táblázatot tanulmányozva választ kaptok a nagy kérdésre; milyen rollert vegyek?

 • Értékelések
 • Max. sebesség (km/h)
 • Sebesség módok (km/h)
 • Hatótáv (km)
 • Maximális emelkedő (fok)
 • Állítható kormánymagasság (mm)
 • Terhelhetőség (kg)
 • Töltési idő (óra)
 • Nettó tömeg
 • KERS
 • Teljesítmény (W)
 • Kerékméret (inch)
 • Kerék fajtája
 • Telefonos applikáció
 • Jelenlegi ár

Pár jó tanács, hogy mindig a legjobb áron vásárolj

Milyen rollert vegyek? - avagy segítség elektromos roller vásárlásához

Egy előző bejegyzésünkben már összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az EU-n kívüli vásárlásokkal (vámkezeléssel) kapcsolatban, ezt érdemes tanulmányozni vásárlás előtt. Nagyon sok kínai webáruház rendelkezik EU-s raktárral, amennyiben onnan rendelitek meg a rollert (illetve bármilyen más terméket), a szállítási díjon kívül nem kell egyéb költségtől tartani. Igaz, hogy ezekből a raktárakból általában magasabb összeget kell fizetni ugyanazon termékért, mintha Kínából rendelnétek, de érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen. Ezen kívül sok kínai webáruháznak létezik olyan szállítási módja, amelynél a vámterheket ők állják, jellemzően a “Priority Line” szállítási módok alatt. Fontos tudni, hogy ezekben az esetekben nem 100%, hogy járulékmentesen vásárolhatunk, így minden esetben kalkuláljatok az extra költséggel, legfeljebb pozitív csalódás ér benneteket.

Amennyiben új kuponkódot találunk egy elektromos rollerhez (vagy általánosságban minden termékhez), azt azonnal feltöltjük az oldalra. Ahogy írtuk, a kuponkódot mindig  az árdiagram alatt találjátok meg, illetve a kategória összes kuponkódja itt érhető el. Érdemes használni az oldal “kedvencekhez adom” funkcióját, ekkor az összes kedvenc terméked, cikked, kuponkódod, stb. egy helyre kerül, így csak ezt az egy oldalt kell sűrűn használni (reméljük azért a napi akciókat is követitek). Ebben az esetben érdemes regisztrálni is az oldalra, így egy esetleges cookie törlés után is várnak az elmentett tartalmak.

Ha egyetlen termék árára vagy csak kíváncsi, akkor használd az árértesítőnket, így ha a roller ára lecsökken az általad megadott árra, e-mailben értesítést kapsz, így semmiről nem maradsz le.

Alfawise M1

Összefoglaló

Reméljük tudtunk segíteni mindenkinek megtalálni a jövendő elektromos rollerjét. Bizonyára sok örömötök lesz benne, de megkérünk Benneteket, hogy nagy körültekintéssel, felelősségteljesen használjátok. Higgyétek el, a védőeszköz nem ciki, sok esetben életet menthet!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, arra kérünk, hogy egy megosztással, like-kal segítsd a munkánkat, hogy még több jövendőbeli vásárlónak tudjunk segíteni. Köszönjük szépen!

Minden ami elektromos roller
Niubility N1 vs Kugoo S1 pro
elektromos rollerek árainak összehasonlítása, kuponkódok
Mutasd a teljes profilt

Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

2 hozzászólás
Összes Leghasznosabb Legmagasabb értékelés Legalacsonyabb értékelés Értékeld Te is
 1. Ha csak magát a rollert nézzük, a magyar utakra egyértelműen a Kugoo S1 az ajánlott. Sokkal kevesebb a nyűg vele, mint a Xiaomival. Ha újra rollert vennék, azt választanám.

 2. Válasz
  weddmegonlineHázmester
  1,088,078
  2019-04-29 at 05:44

  A héten fogunk tesztelni egy Kugoot, nagyon kíváncsian várjuk. A tömör gumi és az állítható magasságú kormányoszlop mindenképp mellette szól.

  Szólj hozzá

  weddmegonline
  Új Felhasználó Regisztráció
  Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.
  Reset Password