Mid-Autumn Festival Kínában október 1-8. között

A bejegyzésekben található kuponkódok ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről és a bejegyzésekben található affiliate típusú linkekről bővebben itt olvashatsz.

Őszközép ünnep - 6 napos leállás következik!

Október 1-8. között kerül sor Kínában erre a több ezer éves hagyományokkal rendelkező ünnepre, mely idén egybe esik a Mooncake day-el ami a kínai holdnaptár szerinti 8. hónap 15. napján esedékes. Az újév után a második legnagyobb kínai ünnepről beszélünk, így most is fel kell készülnünk a kínai webáruházak leállására, de minimum a működésük lelassulására.

Az őszközép szót a feljegyzések mintegy 3000 évvel ezelőtt említették először s a Tang-dinasztia korában kezdték el ünnepelni - a Hold istennőjének ajánlottak felé ételt és italt, ezzel köszönve meg a bőséges termést. A kínai emberek szerint ezen a napon a legkerekebb és a legfényesebb a Hold. A Holdfesztivál néven is ismert ünnep a kikapcsolódásról és a családegyesítésről szól és a holdsütemény legalább annyira fontos a fesztivál számára, mint a hálaadásnapi pulyka az Egyesült Államokban.

mooncake

Ami számunkra az ünnep kapcsán igazán fontos, hogy szinte egész Kína ünnepel, így az ezen időszak alatt leadott megrendelések csak a fesztivál vége után kerülnek postázásra, nem működik a support (így természetesen mi sem tudjuk továbbítani a problémáitokat). Éppen ezért a megrendeléseiteket érdemes a mai, vagy a holnapi napra időzíteni, így nagyobb az esély a raktáron lévő termékek feladására. Az európai raktárakat működését a kínai ünnepek általában nem befolyásolják, így várhatóan az onnan rendelt termékek esetében nem várható fennakadás.

Mutasd a teljes profilt

Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.
   Reset Password