Ajánlott

Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató – a dizájn és a kitűnő hangzás találkozása

A bejegyzésekben található kuponkódok ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről és a bejegyzésekben található affiliate típusú linkekről bővebben itt olvashatsz.

Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató teszt

Nehezen találnék akár csak egy olyan embert is, aki ne hallott volna a Panasonic márkanévről – vagy életében ne lett volna legalább egy terméke a gyártótól -, hiszen a cég által gyártott elektronikai eszközök a  mindennapjaink részeivé váltak. Ha körülnézek a nappalimban, akkor a tévékészülékemen és a vezeték nélküli telefonomon találom meg a brand logóját, de lehetne akár fényképezőgépem, esetleg Hifi rendszerem, a fürdőszobámban borotvám, vagy fogkefém ettől a gyártótól – és még számos területtel tudnám folytatni a sort. Jelen pillanatban is egy Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgatót tartok a kezemben, melyet a Panasonic Magyarországtól kaptam kipróbálásra s melynek részletes működését hamarosan Ti is megismerhetitek.

A Panasonic „Jobb élet – jobb világ” (A Better Life, A Better World) márkaüzenete az alapító, Macusita Kónoszuke cégvezetési alapcélkitűzését igyekszik a modern idők számára tömören kifejezni. A Panasonic Corporation az AV eszközöktől a háztartási gépeken és ipari megoldásokon át az egyéb elektromos fogyasztási cikkekig számos üzletágból tevődik össze. Az egyes ágazatok világszerte saját kutatás-fejlesztési, termelési és forgalmazási tevékenységgel elégítik ki fogyasztóik igényeit.

Természetesen a fülhallgatót a nagyobb elektronikai cikkeket forgalmazó elektronikai szaküzletekben meg tudjátok vásárolni; a termékről még több infót a gyártó hivatalos honlapján érhettek el. 

Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató

24.790 ft-tól
A Panasonic vezeték nélküli fülhallgatójával teljesen elmerülhetsz a vezeték nélküli sztereó hangzásban. Továbbfejlesztett ergonomikus kialakításával még átélhetőbbé teszi a mindennapi hangélményeket.
A Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató általános leírása

A Panasonic vezeték nélküli fülhallgatójával teljesen elmerülhetsz a vezeték nélküli sztereó hangzásban. Továbbfejlesztett ergonomikus kialakításával még átélhetőbbé teszi a mindennapi hangélményeket.

● ergonomikus formatervezés: a kialakításnak köszönhetően egész nap szabad mozgás mellett élvezheted a tökéletes hangzást
● magasabb hangélményszint: a 13 mm átmérőjű driver biztosítja a dübörgő basszust
● hosszú üzemidő: a töltőbox használatával akár 16 órányi zenehallgatás a jutalmad
● bátran használhatod sportolás közben is: az IPX4 szabványnak köszönhetően egy kis izzadság meg sem kottyan a fülhallgatónak
● egygombos vezérlés: csak érints meg a fülhallgatót 1x, 2x, vagy 3x, tudni fogja mit szeretnél – ennél egyszerűbb nem is lehetne
● monó/sztereó mód: te döntöd el hogyan szeretnéd viselni, néha elég lehet csak az egyiket magaddal vinni
● hangvezérlés: Siri/Google hang-asszisztens mindig rendelkezésedre áll

A Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: Panasonic
Típus: Bluetooth fülhallgató
Modell: RZ-B100W
Szín: fehér/fekete

Jellemzők

Bluetooth: 5
Bluetooth-profil: HFP/AVRCP/A2DP
Audio kodek: AAC, SBC
Bluetooth-átvitel: akár 10 m (nyílt területen)
Vízállóság: IPX4 (fröccsenő víztől véd – korlátozottan vízálló)
Driver átmérő: 13 mm
Frekvencia tartomány: 20-20.000 Hz
Mintavételezési frekvencia: 44,1 kHz
Akkumulátor kapacitása: fülhallgató 40 mAh, töltőbox 400 mAh lítium-polimer akkumulátor
Tölthetőség boxból: 3 alkalom
Folyamatos zenelejátszás: 4 óra (közepes hangerőn)
Készenléti idő: fülhallgató 24 óra
Töltési idő:
 – fülhallgató: kb. 1 óra 45 perc
 – töltőtok: kb. 2 óra
 – fülhallgató töltőállomással: kb. 2,5 óra
Egyéb funkció: hands-free telefonhívás, hang-asszisztens (Siri, Google)

Méret és súly

Termék súlya:
 – fülhallgató 5 g
 – töltőbox: 39 g 
Fülhallgató mérete (LxWxH): 45,00×18,00×18,00 mm 
Töltőbox mérete (LxWxH): 49,00×26,00×55,00 mm

A doboz tartalma

1 x Panasonic RZ-100W Bluetooth fülhallgató (pár)
1 x töltőbox
1 x USB type-C töltőkábel
1 x garanciakártya
1 x használati utasítás
Kicsomagolás, első benyomások
Panasonic RZ-B100W teszt

A Panasonic RZ-100W Bluetooth fülhallgató kartondobozán a fehér, a kék és a fekete színen kívül nem találkozunk mással, ami igazán elegáns külsőt kölcsönöz a terméknek. A doboz elején a fülhallgató fotója mellett a főbb tulajdonságait is leolvashatjuk, a hátoldalon pedig már a töltődoboz kinézetét is megismerhetjük, ezen kívül információt kapunk az akár 16 órás működési időről és az érintésvezérlésről – valljuk be, utóbbi manapság már alapszolgáltatás egy Bluetooth fülhallgató esetén. A karton tetejét felnyitva a töltődobozt-, a fülhallgatókat- és egy kis vájatban az USB-C típusú töltőcsatlakozót pillantjuk meg, az első két összetevőt kemény szivacs védi az szállítás során esetlegesen bekövetkező sérülésektől. A fentieken kívül a többnyelvű használati utasítás – természetesen magyar nyelven is – és egy tájékoztató füzet a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban is a csomag része. Személy szerint örültem volna még egy szilikon toknak, vagy védőhuzatnak, de ezek sajnos kimaradtak.

A fekete vagy fehér színű töltőbox méretét tekintve kompakt, könnyű – tömege 39 gramm – műanyagból készült, tetején a gyártó neve olvasható, a tető zsanérja finoman jár és biztonságosan megtartja a nyitott állapotot, ezen kívül jól is zár, a fülhallgatók biztonságban vannak benne. Formáját tekintve lekerekített sarkokkal rendelkező téglatest, legnagyobb kiterjedése a magassága, mely 5 és fél centiméter, így könnyen zsebre tehető frontján található kör alakú státusz LED a reset gomb körül található, töltés közben fehéren villog, feltöltött állapotban kialszik. A töltőbox fedelének kinyitása után a nyomógomb 5 másodpercig tartó megnyomásával tudjuk gyári állapotba hozni és újra párosítani a Panasonic RZ-100W Bluetooth fülhallgatót. A kialakításból adódóan a töltőtok megáll a saját lábán, viszont az USB-C típusú töltőcsatlakozó a box alján található, ezért csak lefektetve tölthető, ami esetleg csak azért okozhat problémát, mert így nagyobb a véletlen karcolásnak kitett felület, amúgy semmi jelentősége.

A Panasonic RZ-B100W egy semi in-ear (félig hallójáratba helyezhető) kialakítású fülhallgató, ami ugyan kényelmes viseletet biztosít, de a tömítetlenség miatt bizonyos hang-tartományok másképp szólhatnak – a mély hangok elveszhetnek -, mint amihez egy hallójáratba helyezhető kialakítású fülhallgatót viselő felhasználó hozzászokott. Ennek kompenzálása nagyobb átmérőjű driver segítségével történhet, jelen esetben a dinamikus meghajtó mérete 13 mm. Az egységet kézbe fogva első ránézésre feltűnik az egyedi dizájn, illetve a szokásosnál egy picivel hosszabb – kitűnő fogást biztosító – szár, melyet az egyáltalán nem hivalkodó Panasonic felirat díszít, ezen kívül az R és L betűk is könnyen leolvashatóak róluk.

Az érintésérzékeny felület a fülhallgatók felső – lecsapott – részén kapott helyet, körülötte egy-egy ezüst karikával, illetve a felső részen egy apró státusz LED-del, mely kapcsolódott állapotban lassan és nagyon halványan pulzál, ami még teljes sötétségben sem hat zavaróan. Külön figyelmesség a bal oldalt jelző kiemelkedő pont a fülhallgató burkolatának felső részén – a gyártó gondolt a látássérült felhasználókra is. Az oldalanként 1 db mikrofon a szár alján, a töltőcsatlakozók közepén található és a teszt során az is kiderült, hogy kitűnő hangminőséget biztosít telefonhívás közben. A töltőboxban kialakított helyre a könnyedén behelyezhetőek a fülhallgatók és az eltávolítás sem nehézkes, még nagy kézzel rendelkező felhasználóknak sem. A töltöttség ellenőrzésére is van lehetőségünk, amennyiben a bölcső fedelének felemelésekor a LED fehéren világít, akkor még zajlik a töltés, teljes töltöttség esetén nincs világítás.

A Panasonic RZ-B100W használatba vétele
Panasonic RZ-B100W ár

Első használat előtt töltsük fel teljesen a töltőtokot és a fülhallgatókat, majd kapcsoljuk be őket – ez automatikusan meg fog történni a töltőbox fedelének felemelésekor, de ezt természetesen manuálisan is megtehetjük az érintőfelület 2 másodpercig tartó megérintésével. A kikapcsolás is pont ilyen egyszerű, csak helyezzük vissza a fülhallgatókat a bölcsőbe, és az eszköz kikapcsol, vagy itt is lehetőségünk van a manuális módra – 10 perc tétlenség után is kikapcsol a készülék.

A legelső használat alkalmával a fülhallgatókat ki kell venni a boxból és a Bluetooth készülék keresése azonnal elkezdődik, ilyenkor a LED-ek felváltva kéken és fehéren világítanak. A telefonunkkal csatlakozzunk az “RZ-100W” nevű forráshoz, a kapcsolat létrejöttét 10 másodpercenkénti kék színű villogás- és hangjelzés kíséri (az információkat az éppen aktuális állapotról egy furcsa akcentussal beszélő női hangtól kapjuk). Amennyiben a villogás 3 másodpercenként látható (ekkor már fehér színű), a fülhallgatók töltöttsége alacsony, tölteni kell – ezen kívül a töltöttség állapotát a telefonunkon 10%-os lépésekben is nyomon tudjuk követni, ráadásul ha az akku szintje 20% alá esik, akkor a kedves női hang is figyelmeztet a töltés szükségességére (battery low, charge the unit), mindezt oldalanként külön-külön teszi.

Ahogy korábban már említettem, a fülhallgatók funkciói érintéssel vezérelhetőek, az érintőpanelen az alábbi beállításokat tudjuk megtenni:

Funkciók
Érintés-érzékelő (BAL)
Érintés-érzékelő (JOBB)
Lejátszás/szünet
érintés 1x
érintés 1x
Hangerő +
érintés 3x gyorsan
Hangerő –
érintés 2x gyorsan
Következő szám
érintés 2x gyorsan
Előző szám
érintés 3x gyorsan
Hívásfogadás
érintés 1x
érintés 1x
Hívás elutasítása
2 mp-es érintés bejövő hívás közben
2 mp-es érintés bejövő hívás közben
Hívás vége
2 mp-es érintés hívás közben
2 mp-es érintés hívás közben
Várakozó hívás fogadása
érintés 1x
érintés 1x
Várakozó hívás elutasítása
2 mp-es érintés várakozás közben
2 mp-es érintés várakozás közben
Váltás a hívások között
érintés 1x
érintés 1x
Hang-asszisztens aktiválása
2 mp-es érintés
2 mp-es érintés

Lehetőségünk van monó mód használatára is, ebben az esetben akár két különböző telefonhoz csatlakozhatunk – külön a jobb, és külön a bal egységgel, headsetként használva őket. Ahogy a fentiekből is látszik, ebben az esetben azoknak a funkcióknak a vezérléstől el kell búcsúznunk, amik csak a fülhallgatók egyik, vagy másik oldalára vannak delegálva, de természetesen a forráson továbbra is beállítható minden.

A Panasonic RZ-100W Bluetooth fülhallgató viselése kényelmes, sportolás során is fixen ül a hallójárat bejáratánál – futni nem futottam benne, de normál használat közben egyszer sem csúszott ki zenehallgatás közben. Ez a kialakításnak is nagyban köszönhető, mert a szár felső végén található bemélyedés pont bele tud ülni a fülkagyló alja és a porcos ív találkozásánál megtalálható árokba – briliáns megoldás. Viszont az üzemidő lehetne valamivel hosszabb, közepes hangerőn egy töltéssel nagyságrendileg 4 órányi lejátszás érhető el, míg a box 3 alkalommal képes feltölteni a lemerült fülhallgatókat, a töltőbölcső és a fülhallgatók együttes töltéséhez 2 és fél óra elegendő. Amit még hiányosságnak lehet felhozni, az a relatív kis Bluetooth hatótáv; a tesztelés során nem egy esetben szakadt meg a jelátvitel 4-5 méteren belül. Ez nem eget verő probléma, hiszen a legtöbb esetben a fülhallgató a fülünkben van, a telefon a zsebünkben, ez a távolság maximum 1 méter, ilyenkor természetesen a kapcsolat teljesen stabil.

Hangzás, tapasztalatok

Ahhoz, hogy valóban meghalljuk, hogyan szól a Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató, lehetőleg legalább 24 órán keresztül járassuk azt be, “égessük ki” (burn in). Ehhez loopoljuk be a kedvenc zeneszámainkat – azokat amiket nagy százalékban a jövőben is hallgatni fogunk az fülhallgatón keresztül – és 50%-os hangerőn járassuk a fülhallgatót. Ha ez az idő letelt, a hangzás teljesen más lesz (sokkal szebb, tisztább), mint az eszközt a dobozból nyersen kivéve. A bejáratás letelte után fogjuk meghallani a valós hangzást, ehhez pedig nem árt veszteségmentesen tömörített fájlokat használni helyi meghajtóról, vagy esetleg a Tidal veszteségmentes előfizetésével. Mivel napi zenehallgatásra utóbbit használom, így a “Master” minőségű anyagokból válogattam, ami stúdió minőséget takar – természetesen a hangszínszabályzás ki volt kapcsolva. Egy próbát megér a streaming-szolgáltató kipróbálása, jelenlegi akciójukban 90 napos ingyenes időszakot biztosítanak az új felhasználók számára, ennyi idő alatt el tudjátok dönteni, hogy előfizetők lesztek-e, vagy megszüntetitek az előfizetést.

A semi in-ear kialakítás miatt sokkal nehezebb tökéletes hangzást megvalósítani, mint egy fülgumis fülhallgatónál, ezért a tesztbe is ennek tudatában kezdtem bele, de azt kell mondanom, hogy a Panasonic RZ-100W Bluetooth fülhallgatónak semmi oka panaszra, hallottam már sokkal gyengébben szóló hallójáratba illeszkedő (in-ear) TWS fülest is. Jelen esetben az AAC, SBC audio-dekóderek biztosítják a minőségi zenei élményt és valóban élményt kapunk a pénzünkért. Ugyan zajszűrés nincs, de már kisebb hangerőn sem hallatszik be zavaróan a lejátszásba az átlagos kültéri zaj – és itt nem egy légkalapács mellett állva történő zenehallgatásra gondolok. Egy példa: a kisfiam lépteit nem hallom a hátam mögül, viszont ha fél méteren belül megszólal, akkor összerezzenek. Összehasonlításképpen egy ANC-s fülhallgató – például a Tronsmart Apollo Bold – esetén, ha be van kapcsolva a zajszűrés, csak szájról tudom leolvasni amit a feleségem mond (a családi béke érdekében ilyenkor megállítom a lejátszást), illetve a mechanikus billentyűzet hangja is hallható gépelés közben. 

Akik olvasták már az oldalon található fülhallgató/fejhallgató teszteket már ismerhetik a teszthez felhasznált dalok sorrendjét, most is a jól megszokott trackek szólaltak meg a fülhallgatóban. Kezdetnek két kedvencem a Dire Straitstől, mégpedig a Money for nothing és a Walk of life, utóbbi egy nagyon jól eltalált nóta, ahol mindjárt a dal elején tesztelhető a magas tartomány, majd a vokál. Édesapám az Orion egyik vezető akusztikai fejlesztőmérnöke volt – a nevéhez fűződik többek között a méltán híres HS500-as hangfal -, mindig ezzel a dallal mutatta meg, hogy hogyan szól egy hangfal, természetesen abban az időben a forrás LP, vagy képlemez volt. A dalban a cintányértól teljes mértékben elkülönült a gitár, Mark Knopfler hangja és a háttérvokál, nem nagyon volt okom panaszra, ahogy a Yosi Horikawa – Bubbles című dalában is megszámolhatóak a pin-pong labdák, de még a leeső üveggolyók is. A magas tartomány tesztelésére még az Astral Traveling című mű a Pharoah Sanderstől egy kitűnő darab, ahol a magas tartomány nagyon sok fülhallgató esetében nem, hogy nem szólalna meg tisztán, de nem is lenne hallható, például a hegedű pengetése, mely jelen esetben is elkülönülten hallható a cintányértól, élvezet hallgatni.

A Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgatónak a mély hangok tekintetében sem kell szégyenkeznie, a Paper Trails is majdnem úgy szólal meg, mint egy jobbfajta hallójáratba helyezhető példányon. Ugye a kialakításból adódóan nem érhetőek el olyan dübörgő mélyek, mintha egy fülgumi tömítene, de a mérnökök mindent megtettek annak érdekében, hogy ne legyen okunk panaszra. Nem nagyon tudok belekötni a hangzásba – természetesen a helyén kezelve a dolgokat. A mai populáris slágerek is jól szólnak, ahogy az is elmondható, hogy az Earbuds Delay Test nevű programmal mérve 0 ms volt a késleltetés értéke, így természetesen a YouTubon – vagy bármilyen lejátszóprogramon – történő filmnézés során sem fog a hang késni a képhez képest.

Mostani alkalommal a Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgatót ismerhettétek meg, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben kérdésetek lenne vásárlás előtt, esetleg a működéssel kapcsolatban, ezeket a teszthez kapcsolódó fórumban tudjátok feltenni.

Összefoglaló
8.9A mi értékelésünk
Ütős ajánlat a kategóriájában

Ha nagyon röviden kellene véleményt mondani a Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgatóról, akkor azt mondanám, hogy jó lett. Jó lett, mert semi in-ear kialakítása ellenére is egészen jól helytáll a mély tartományokban is, ezen kívül jól illeszkedik a fülbe és a száron található bemélyedésnek köszönhetően stabilan a helyén marad. Ráadásul egyedi kinézetének köszönhetően az exhibicionisták imádni fogják - na nem azért mert hivalkodó, hanem mert akár különlegesnek is mondható. Ugyan van pár olyan szolgáltatás (ANC, pozíció érzékelés), vagy tartozék (védőhuzat/szilikon tok) ami beleférhetett volna az árba, de ezekkel együtt lehet élni, nem befolyásolják számottevően a működést. Összességében a fülhallgatóra nem lehet panasz, saját kategóriáján belül egy igen jó alternatíva lehet.

Ár/érték arány
8.5
Hangzás
9
Szolgáltatások
8.5
Felhasználói élmény, ergonómia
8.5
Dizájn, anyagminőség
10
POZITÍVUMOK
 • egyedi, szép dizájn
 • a száránál megfogva nem nyomkodunk el semmit véletlenül
 • nincs késés a kép és hang között
 • hosszútávon is kényelmes
 • jól minőség a telefonhívások során
NEGATÍVUMOK
 • kis Bluetooth hatótáv
 • monó módban néhány funkció nem vezérelhető
 • rövid üzemidő
 • hiányzó pozíció-érzékelés
 • nincs zajszűrés
 • a védőhuzat nem tartozék
A Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgatót itt tudod megvásárolni

Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató

24.790 ft-tól
A Panasonic vezeték nélküli fülhallgatójával teljesen elmerülhetsz a vezeték nélküli sztereó hangzásban. Továbbfejlesztett ergonomikus kialakításával még átélhetőbbé teszi a mindennapi hangélményeket.
Még több Bluetooth fülhallgató ajánlat
Mutasd a következőt

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Mutasd a teljes profilt

Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.
   Reset Password