Ajánlott

Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató – a dizájn és a kitűnő hangzás találkozása

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató teszt

[toc]

Nehezen találnék akár csak egy olyan embert is, aki ne hallott volna a Panasonic márkanévről – vagy életében ne lett volna legalább egy terméke a gyártótól -, hiszen a cég által gyártott elektronikai eszközök a  mindennapjaink részeivé váltak. Ha körülnézek a nappalimban, akkor a tévékészülékemen és a vezeték nélküli telefonomon találom meg a brand logóját, de lehetne akár fényképezőgépem, esetleg Hifi rendszerem, a fürdőszobámban borotvám, vagy fogkefém ettől a gyártótól – és még számos területtel tudnám folytatni a sort. Jelen pillanatban is egy Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgatót tartok a kezemben, melyet a Panasonic Magyarországtól kaptam kipróbálásra s melynek részletes működését hamarosan Ti is megismerhetitek.

A Panasonic „Jobb élet – jobb világ” (A Better Life, A Better World) márkaüzenete az alapító, Macusita Kónoszuke cégvezetési alapcélkitűzését igyekszik a modern idők számára tömören kifejezni. A Panasonic Corporation az AV eszközöktől a háztartási gépeken és ipari megoldásokon át az egyéb elektromos fogyasztási cikkekig számos üzletágból tevődik össze. Az egyes ágazatok világszerte saját kutatás-fejlesztési, termelési és forgalmazási tevékenységgel elégítik ki fogyasztóik igényeit.

Természetesen a fülhallgatót a nagyobb elektronikai cikkeket forgalmazó elektronikai szaküzletekben meg tudjátok vásárolni; a termékről még több infót a gyártó hivatalos honlapján érhettek el. 

Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató

24.790 ft-tól
A Panasonic vezeték nélküli fülhallgatójával teljesen elmerülhetsz a vezeték nélküli sztereó hangzásban. Továbbfejlesztett ergonomikus kialakításával még átélhetőbbé teszi a mindennapi hangélményeket.
A Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató általános leírása

A Panasonic vezeték nélküli fülhallgatójával teljesen elmerülhetsz a vezeték nélküli sztereó hangzásban. Továbbfejlesztett ergonomikus kialakításával még átélhetőbbé teszi a mindennapi hangélményeket.

● ergonomikus formatervezés: a kialakításnak köszönhetően egész nap szabad mozgás mellett élvezheted a tökéletes hangzást
● magasabb hangélményszint: a 13 mm átmérőjű driver biztosítja a dübörgő basszust
● hosszú üzemidő: a töltőbox használatával akár 16 órányi zenehallgatás a jutalmad
● bátran használhatod sportolás közben is: az IPX4 szabványnak köszönhetően egy kis izzadság meg sem kottyan a fülhallgatónak
● egygombos vezérlés: csak érints meg a fülhallgatót 1x, 2x, vagy 3x, tudni fogja mit szeretnél – ennél egyszerűbb nem is lehetne
● monó/sztereó mód: te döntöd el hogyan szeretnéd viselni, néha elég lehet csak az egyiket magaddal vinni
● hangvezérlés: Siri/Google hang-asszisztens mindig rendelkezésedre áll

A Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: Panasonic
Típus: Bluetooth fülhallgató
Modell: RZ-B100W
Szín: fehér/fekete

Jellemzők

Bluetooth: 5
Bluetooth-profil: HFP/AVRCP/A2DP
Audio kodek: AAC, SBC
Bluetooth-átvitel: akár 10 m (nyílt területen)
Vízállóság: IPX4 (fröccsenő víztől véd – korlátozottan vízálló)
Driver átmérő: 13 mm
Frekvencia tartomány: 20-20.000 Hz
Mintavételezési frekvencia: 44,1 kHz
Akkumulátor kapacitása: fülhallgató 40 mAh, töltőbox 400 mAh lítium-polimer akkumulátor
Tölthetőség boxból: 3 alkalom
Folyamatos zenelejátszás: 4 óra (közepes hangerőn)
Készenléti idő: fülhallgató 24 óra
Töltési idő:
 – fülhallgató: kb. 1 óra 45 perc
 – töltőtok: kb. 2 óra
 – fülhallgató töltőállomással: kb. 2,5 óra
Egyéb funkció: hands-free telefonhívás, hang-asszisztens (Siri, Google)

Méret és súly

Termék súlya:
 – fülhallgató 5 g
 – töltőbox: 39 g 
Fülhallgató mérete (LxWxH): 45,00×18,00×18,00 mm 
Töltőbox mérete (LxWxH): 49,00×26,00×55,00 mm

A doboz tartalma

1 x Panasonic RZ-100W Bluetooth fülhallgató (pár)
1 x töltőbox
1 x USB type-C töltőkábel
1 x garanciakártya
1 x használati utasítás
Kicsomagolás, első benyomások
Panasonic RZ-B100W teszt

A Panasonic RZ-100W Bluetooth fülhallgató kartondobozán a fehér, a kék és a fekete színen kívül nem találkozunk mással, ami igazán elegáns külsőt kölcsönöz a terméknek. A doboz elején a fülhallgató fotója mellett a főbb tulajdonságait is leolvashatjuk, a hátoldalon pedig már a töltődoboz kinézetét is megismerhetjük, ezen kívül információt kapunk az akár 16 órás működési időről és az érintésvezérlésről – valljuk be, utóbbi manapság már alapszolgáltatás egy Bluetooth fülhallgató esetén. A karton tetejét felnyitva a töltődobozt-, a fülhallgatókat- és egy kis vájatban az USB-C típusú töltőcsatlakozót pillantjuk meg, az első két összetevőt kemény szivacs védi az szállítás során esetlegesen bekövetkező sérülésektől. A fentieken kívül a többnyelvű használati utasítás – természetesen magyar nyelven is – és egy tájékoztató füzet a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban is a csomag része. Személy szerint örültem volna még egy szilikon toknak, vagy védőhuzatnak, de ezek sajnos kimaradtak.

A fekete vagy fehér színű töltőbox méretét tekintve kompakt, könnyű – tömege 39 gramm – műanyagból készült, tetején a gyártó neve olvasható, a tető zsanérja finoman jár és biztonságosan megtartja a nyitott állapotot, ezen kívül jól is zár, a fülhallgatók biztonságban vannak benne. Formáját tekintve lekerekített sarkokkal rendelkező téglatest, legnagyobb kiterjedése a magassága, mely 5 és fél centiméter, így könnyen zsebre tehető frontján található kör alakú státusz LED a reset gomb körül található, töltés közben fehéren villog, feltöltött állapotban kialszik. A töltőbox fedelének kinyitása után a nyomógomb 5 másodpercig tartó megnyomásával tudjuk gyári állapotba hozni és újra párosítani a Panasonic RZ-100W Bluetooth fülhallgatót. A kialakításból adódóan a töltőtok megáll a saját lábán, viszont az USB-C típusú töltőcsatlakozó a box alján található, ezért csak lefektetve tölthető, ami esetleg csak azért okozhat problémát, mert így nagyobb a véletlen karcolásnak kitett felület, amúgy semmi jelentősége.

A Panasonic RZ-B100W egy semi in-ear (félig hallójáratba helyezhető) kialakítású fülhallgató, ami ugyan kényelmes viseletet biztosít, de a tömítetlenség miatt bizonyos hang-tartományok másképp szólhatnak – a mély hangok elveszhetnek -, mint amihez egy hallójáratba helyezhető kialakítású fülhallgatót viselő felhasználó hozzászokott. Ennek kompenzálása nagyobb átmérőjű driver segítségével történhet, jelen esetben a dinamikus meghajtó mérete 13 mm. Az egységet kézbe fogva első ránézésre feltűnik az egyedi dizájn, illetve a szokásosnál egy picivel hosszabb – kitűnő fogást biztosító – szár, melyet az egyáltalán nem hivalkodó Panasonic felirat díszít, ezen kívül az R és L betűk is könnyen leolvashatóak róluk.

Az érintésérzékeny felület a fülhallgatók felső – lecsapott – részén kapott helyet, körülötte egy-egy ezüst karikával, illetve a felső részen egy apró státusz LED-del, mely kapcsolódott állapotban lassan és nagyon halványan pulzál, ami még teljes sötétségben sem hat zavaróan. Külön figyelmesség a bal oldalt jelző kiemelkedő pont a fülhallgató burkolatának felső részén – a gyártó gondolt a látássérült felhasználókra is. Az oldalanként 1 db mikrofon a szár alján, a töltőcsatlakozók közepén található és a teszt során az is kiderült, hogy kitűnő hangminőséget biztosít telefonhívás közben. A töltőboxban kialakított helyre a könnyedén behelyezhetőek a fülhallgatók és az eltávolítás sem nehézkes, még nagy kézzel rendelkező felhasználóknak sem. A töltöttség ellenőrzésére is van lehetőségünk, amennyiben a bölcső fedelének felemelésekor a LED fehéren világít, akkor még zajlik a töltés, teljes töltöttség esetén nincs világítás.

A Panasonic RZ-B100W használatba vétele
Panasonic RZ-B100W ár

Első használat előtt töltsük fel teljesen a töltőtokot és a fülhallgatókat, majd kapcsoljuk be őket – ez automatikusan meg fog történni a töltőbox fedelének felemelésekor, de ezt természetesen manuálisan is megtehetjük az érintőfelület 2 másodpercig tartó megérintésével. A kikapcsolás is pont ilyen egyszerű, csak helyezzük vissza a fülhallgatókat a bölcsőbe, és az eszköz kikapcsol, vagy itt is lehetőségünk van a manuális módra – 10 perc tétlenség után is kikapcsol a készülék.

A legelső használat alkalmával a fülhallgatókat ki kell venni a boxból és a Bluetooth készülék keresése azonnal elkezdődik, ilyenkor a LED-ek felváltva kéken és fehéren világítanak. A telefonunkkal csatlakozzunk az “RZ-100W” nevű forráshoz, a kapcsolat létrejöttét 10 másodpercenkénti kék színű villogás- és hangjelzés kíséri (az információkat az éppen aktuális állapotról egy furcsa akcentussal beszélő női hangtól kapjuk). Amennyiben a villogás 3 másodpercenként látható (ekkor már fehér színű), a fülhallgatók töltöttsége alacsony, tölteni kell – ezen kívül a töltöttség állapotát a telefonunkon 10%-os lépésekben is nyomon tudjuk követni, ráadásul ha az akku szintje 20% alá esik, akkor a kedves női hang is figyelmeztet a töltés szükségességére (battery low, charge the unit), mindezt oldalanként külön-külön teszi.

Ahogy korábban már említettem, a fülhallgatók funkciói érintéssel vezérelhetőek, az érintőpanelen az alábbi beállításokat tudjuk megtenni:

Lehetőségünk van monó mód használatára is, ebben az esetben akár két különböző telefonhoz csatlakozhatunk – külön a jobb, és külön a bal egységgel, headsetként használva őket. Ahogy a fentiekből is látszik, ebben az esetben azoknak a funkcióknak a vezérléstől el kell búcsúznunk, amik csak a fülhallgatók egyik, vagy másik oldalára vannak delegálva, de természetesen a forráson továbbra is beállítható minden.

A Panasonic RZ-100W Bluetooth fülhallgató viselése kényelmes, sportolás során is fixen ül a hallójárat bejáratánál – futni nem futottam benne, de normál használat közben egyszer sem csúszott ki zenehallgatás közben. Ez a kialakításnak is nagyban köszönhető, mert a szár felső végén található bemélyedés pont bele tud ülni a fülkagyló alja és a porcos ív találkozásánál megtalálható árokba – briliáns megoldás. Viszont az üzemidő lehetne valamivel hosszabb, közepes hangerőn egy töltéssel nagyságrendileg 4 órányi lejátszás érhető el, míg a box 3 alkalommal képes feltölteni a lemerült fülhallgatókat, a töltőbölcső és a fülhallgatók együttes töltéséhez 2 és fél óra elegendő. Amit még hiányosságnak lehet felhozni, az a relatív kis Bluetooth hatótáv; a tesztelés során nem egy esetben szakadt meg a jelátvitel 4-5 méteren belül. Ez nem eget verő probléma, hiszen a legtöbb esetben a fülhallgató a fülünkben van, a telefon a zsebünkben, ez a távolság maximum 1 méter, ilyenkor természetesen a kapcsolat teljesen stabil.

Hangzás, tapasztalatok
Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató - a dizájn és a kitűnő hangzás találkozása

Ahhoz, hogy valóban meghalljuk, hogyan szól a Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató, lehetőleg legalább 24 órán keresztül járassuk azt be, “égessük ki” (burn in). Ehhez loopoljuk be a kedvenc zeneszámainkat – azokat amiket nagy százalékban a jövőben is hallgatni fogunk az fülhallgatón keresztül – és 50%-os hangerőn járassuk a fülhallgatót. Ha ez az idő letelt, a hangzás teljesen más lesz (sokkal szebb, tisztább), mint az eszközt a dobozból nyersen kivéve. A bejáratás letelte után fogjuk meghallani a valós hangzást, ehhez pedig nem árt veszteségmentesen tömörített fájlokat használni helyi meghajtóról, vagy esetleg a Tidal veszteségmentes előfizetésével. Mivel napi zenehallgatásra utóbbit használom, így a “Master” minőségű anyagokból válogattam, ami stúdió minőséget takar – természetesen a hangszínszabályzás ki volt kapcsolva. Egy próbát megér a streaming-szolgáltató kipróbálása, jelenlegi akciójukban 90 napos ingyenes időszakot biztosítanak az új felhasználók számára, ennyi idő alatt el tudjátok dönteni, hogy előfizetők lesztek-e, vagy megszüntetitek az előfizetést.

A semi in-ear kialakítás miatt sokkal nehezebb tökéletes hangzást megvalósítani, mint egy fülgumis fülhallgatónál, ezért a tesztbe is ennek tudatában kezdtem bele, de azt kell mondanom, hogy a Panasonic RZ-100W Bluetooth fülhallgatónak semmi oka panaszra, hallottam már sokkal gyengébben szóló hallójáratba illeszkedő (in-ear) TWS fülest is. Jelen esetben az AAC, SBC audio-dekóderek biztosítják a minőségi zenei élményt és valóban élményt kapunk a pénzünkért. Ugyan zajszűrés nincs, de már kisebb hangerőn sem hallatszik be zavaróan a lejátszásba az átlagos kültéri zaj – és itt nem egy légkalapács mellett állva történő zenehallgatásra gondolok. Egy példa: a kisfiam lépteit nem hallom a hátam mögül, viszont ha fél méteren belül megszólal, akkor összerezzenek. Összehasonlításképpen egy ANC-s fülhallgató – például a Tronsmart Apollo Bold – esetén, ha be van kapcsolva a zajszűrés, csak szájról tudom leolvasni amit a feleségem mond (a családi béke érdekében ilyenkor megállítom a lejátszást), illetve a mechanikus billentyűzet hangja is hallható gépelés közben. 

Akik olvasták már az oldalon található fülhallgató/fejhallgató teszteket már ismerhetik a teszthez felhasznált dalok sorrendjét, most is a jól megszokott trackek szólaltak meg a fülhallgatóban. Kezdetnek két kedvencem a Dire Straitstől, mégpedig a Money for nothing és a Walk of life, utóbbi egy nagyon jól eltalált nóta, ahol mindjárt a dal elején tesztelhető a magas tartomány, majd a vokál. Édesapám az Orion egyik vezető akusztikai fejlesztőmérnöke volt – a nevéhez fűződik többek között a méltán híres HS500-as hangfal -, mindig ezzel a dallal mutatta meg, hogy hogyan szól egy hangfal, természetesen abban az időben a forrás LP, vagy képlemez volt. A dalban a cintányértól teljes mértékben elkülönült a gitár, Mark Knopfler hangja és a háttérvokál, nem nagyon volt okom panaszra, ahogy a Yosi Horikawa – Bubbles című dalában is megszámolhatóak a pin-pong labdák, de még a leeső üveggolyók is. A magas tartomány tesztelésére még az Astral Traveling című mű a Pharoah Sanderstől egy kitűnő darab, ahol a magas tartomány nagyon sok fülhallgató esetében nem, hogy nem szólalna meg tisztán, de nem is lenne hallható, például a hegedű pengetése, mely jelen esetben is elkülönülten hallható a cintányértól, élvezet hallgatni.

A Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgatónak a mély hangok tekintetében sem kell szégyenkeznie, a Paper Trails is majdnem úgy szólal meg, mint egy jobbfajta hallójáratba helyezhető példányon. Ugye a kialakításból adódóan nem érhetőek el olyan dübörgő mélyek, mintha egy fülgumi tömítene, de a mérnökök mindent megtettek annak érdekében, hogy ne legyen okunk panaszra. Nem nagyon tudok belekötni a hangzásba – természetesen a helyén kezelve a dolgokat. A mai populáris slágerek is jól szólnak, ahogy az is elmondható, hogy az Earbuds Delay Test nevű programmal mérve 0 ms volt a késleltetés értéke, így természetesen a YouTubon – vagy bármilyen lejátszóprogramon – történő filmnézés során sem fog a hang késni a képhez képest.

Mostani alkalommal a Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgatót ismerhettétek meg, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben kérdésetek lenne vásárlás előtt, esetleg a működéssel kapcsolatban, ezeket a teszthez kapcsolódó fórumban tudjátok feltenni.

Összefoglaló
8.9A mi értékelésünk
Ütős ajánlat a kategóriájában

Ha nagyon röviden kellene véleményt mondani a Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgatóról, akkor azt mondanám, hogy jó lett. Jó lett, mert semi in-ear kialakítása ellenére is egészen jól helytáll a mély tartományokban is, ezen kívül jól illeszkedik a fülbe és a száron található bemélyedésnek köszönhetően stabilan a helyén marad. Ráadásul egyedi kinézetének köszönhetően az exhibicionisták imádni fogják - na nem azért mert hivalkodó, hanem mert akár különlegesnek is mondható. Ugyan van pár olyan szolgáltatás (ANC, pozíció érzékelés), vagy tartozék (védőhuzat/szilikon tok) ami beleférhetett volna az árba, de ezekkel együtt lehet élni, nem befolyásolják számottevően a működést. Összességében a fülhallgatóra nem lehet panasz, saját kategóriáján belül egy igen jó alternatíva lehet.

Ár/érték arány
8.5
Hangzás
9
Szolgáltatások
8.5
Felhasználói élmény, ergonómia
8.5
Dizájn, anyagminőség
10
POZITÍVUMOK
 • egyedi, szép dizájn
 • a száránál megfogva nem nyomkodunk el semmit véletlenül
 • nincs késés a kép és hang között
 • hosszútávon is kényelmes
 • jól minőség a telefonhívások során
NEGATÍVUMOK
 • kis Bluetooth hatótáv
 • monó módban néhány funkció nem vezérelhető
 • rövid üzemidő
 • hiányzó pozíció-érzékelés
 • nincs zajszűrés
 • a védőhuzat nem tartozék
A Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgatót itt tudod megvásárolni

Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató

24.790 ft-tól
A Panasonic vezeték nélküli fülhallgatójával teljesen elmerülhetsz a vezeték nélküli sztereó hangzásban. Továbbfejlesztett ergonomikus kialakításával még átélhetőbbé teszi a mindennapi hangélményeket.
Még több Bluetooth fülhallgató ajánlat
Mutasd a következőt

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Panasonic RZ-B100W Bluetooth fülhallgató - a dizájn és a kitűnő hangzás találkozása
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.