Ajánlott

Smartmi KN95/FFP2 maszk teszt

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

Smartmi KN95/FFP2 maszk – kényelmes viselet

Nagyon fontosnak tartjuk a megelőzést, hogy a jelenlegi koronavírus járvány minél előbb csak rossz emlékként éljen a tudatunkban. A védőoltások kifejlesztése sajnos még hosszú hónapok, évek kérdése, így mindent meg kell tennünk, hogy megvédjük magunkat a fertőzéstől, főleg ha idősebbek vagyunk, vagy valamilyen krónikus betegséggel élünk együtt. Bár sajnos olvashattunk olyan híreket is, hogy a vírus komoly problémákat – nem egy esetben halált is – okozott fiatalabb és addig egészségesnek vélt embereknél is, így úgy véljük, mindenkinek a feladata a megelőzés, a vírus terjedésének lassítása. 

A védelem egyik fontos szereplője a maszk, de természetesen nem mindegy, hogy milyen védettséget biztosít (sebészeti, FFP1/2/3), ki viseli (orvos, páciens), vagy a már kimutatottan fertőzött beteg – Magyarországon jelen pillanatban még mindenki egyéni döntésre van bízva, hogy visel-e maszkot. Fontos megemlítenünk, hogy a maszk önmagában nem elégséges megelőző/védelmi eszköz, még akkor sem, ha rendeltetésszerűen használjuk. A teljes védelemhez elengedhetetlen a védőszemüveg/arcvédő, kesztyű, overál. 

A tesztünkben bemutatott Smartmi KN95/FFP2 maszk (igazából légzésvédő álarc lenne, ha lenne CE tanúsítványa) természetesen nem lett általunk laboratóriumban bevizsgálatva, így csak a gyártó által megadott értékeket mutatjuk meg, illetve leírjuk a viseléssel kapcsolatos tapasztalatainkat, mindenki döntse el maga, hogy a jellemzők alapján megfelelő-e számára ez a védőfelszerelés. Smartmi maszk tesztünk következik, jó sok tudnivalóval fűszerezve.

0
Smartmi KN95 FFP2 Reusable Sponge Face Mask with 40mm Breathing Valve Fresh Air-Purifying Supply for PM2.5 Anti-Pollution Allergy Haze Dust From Xiaomi Youpin Size L - Black
9,99 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekbuying
A légzésvédő maszkok általános jellemzői:

Nagyon sok betű és szám kombinációjával találkozhattok a maszkok kapcsán; FFP, KN, mik ezek és mit jelentenek a gyakorlatban? Nem szándékozunk kitérni az összes lehetséges változatra, csak azokat szedtük össze és mutatjuk meg amik a vírus kapcsán nagyobb érdeklődésre tartanak számot. A maszkok, légzésvédők használatának megvannak a maga szabályai, ezek betartása nélkül a védőfelszerelés nemcsak, hogy nem véd, de fertőzést is okozhat! 

A DIN EN 149 szabvány szerinti légzésvédő álarcok az álarc viselőjét a különböző szennyező részecskékkel szemben védik meg. Ezek az álarcok különböző légzésvédelmi osztályokba sorolhatóak be, melyek a terhelés függvényében különböző feladatok ellátására alkalmasak. Ezek az álarcok védelmet nyújtanak a belélegezhető porral-, füsttel-, aeroszol ellen, viszont nem védenek a gázoktól/gőzöktől. Európában az EN 143-as szabvány is alkalmazott, ahol P1/P2/P3 besorolásokat találhatunk, melyek rendre az FFP1/FFP2/FFP3 jelölésű légzésvédő álarcok jellemzőivel bírnak nagyságrendileg.  Találkozhatunk még N, vagy KN szabvánnyal is, előző az USA szabványa, míg utóbbi kínai szabvány. Nagy általánosságban elmondható, hogy az FFP2=KN95=N95=P2, a 3M összehasonlítását itt érhetitek el, de a fontosabb jellemzőket mutatjuk mi is. Fontos jelzés az "R", vagy "NR" jelölés is, előbbi az újrahasznosíthatóságot jelöli, míg utóbbit az egyszer használatos maszkokon találjuk meg. Az egyszer használatos maszkokat levétel után fertőzöttnek kell tekinteni és meg kell semmisíteni!

SzabványSzűrési kapacitás (eltávolítja a 0.3 mikron  átmérőjű, vagy ennél nagyobb részecskék x%-át)
FFP1 & P1Legalább 80%
FFP2 & P2Legalább 94%
N95Legalább 95%
N99 & FFP3Legalább 99%
P3Legalább 99,95%
N100Legalább 99,97%

A fentieken kívül fontos tényező a teljes alászívás mértéke, melynek megengedhető legnagyobb értéke az FFP2-es maszkok esetében 8%, míg az FF3-as osztályban 5% (számtani középértékek). Az alászívás a belégzéskor az arc és a védőeszköz zárókerete mentén, valamint a szelepeknél és egyéb szerkezeti elemek mellett a környezeti levegőből a légzésvédő belső terébe (közvetlenül a légzőzónába) bejutó környezeti levegő. Ebből két dolog következik, használat előtt borotválkozz meg, szakállasan ne használd, illetve a sebészeti maszkok ugyan elérhetik egy FFP3-as maszk szűrési kritériumait, viszont mivel nem illeszkednek, védelmi képességük az alászívás miatt nem értékelhető, hiába rendelkeznek baktériumszűrő bevonattal/kialakítással.

Az egyik fő különbség a sebészeti maszk és a légzésvédő álarc között is ebből adódik, a maszk nem zár rá az arcra, illetve előbbi egyutas védőeszköz (a viselője kilégzett levegőjét szűri meg, a fentiek miatt nem véd a fertőzéstől), míg utóbbi (a szelep nélküli változat) a viselőjét és a másik embert is védi. A szeleppel ellátott légzésvédő álarc véd a megfertőződéstől, de a szelepen kijut a kilégzett levegő, így ezt a típust akkor használjuk, ha egészen biztosan egészségesek vagyunk - mert legalább 14 napja nem mentünk emberek közé és nincsenek tüneteink. Ne használjuk, ha megfertőződtünk!

Fontos, hogy a maszkokat és a légzésvédő álarcokat a megadott használati időtartam után cseréld le! Ezek védelmi ideje előre nem határozható meg, több tényező függvénye. A használat során a levegőből kiszűrt szennyeződés felhalmozódik a szűrőn, a szűrő membránja eltömődik, így nehezebb lesz a légvétel is. Ebben az esetben szükséges a csere, bár vírusok esetében sajnos nem alkalmazható, a membrán a vírustól nem fog eltömődni.

Általános leírás:

A Smartmi KN95/FFP2 maszk lélegző, környezetbarát anyagból készült, kis tömegének köszönhetően viselése nem jelent nagy nehézséget. KN95-ös szintű védelemmel rendelkezik;  a szálló finompor (PM2.5) 97%-át megszűri és hatékonyan blokkolja a 0,3 μm vagy ennél nagyobb részecskéket. Az ötrétegű, nagy hatékonyságú szűrőrendszer környezetbarát poliuretánhab anyagokat használ a por, pollen és más jelentős szennyező anyagok hatékony kiszűrésére. A kétrétegű, olvadékfúvásos eljárással gyártott, rendkívül finom szövésű HEPA-szűrő hatékony a baktériumok, a finom részecskék ellen, és teljes mértékben megfelel a GB/T 32610-2016 nemzeti szabványoknak.

● poliuretán szivacs kialakítás, 3D váz, a könnyebb viseletért
● magas szűrési hatékonyság
● alacsony légzési ellenállás
● magas szilárdságú TPU anyag, fül-horog kialakítással
● nagy átmérőjű hidegáramú légzőszelep a páralecsapódás elkerülése végett és a természetes légzésért

A Smartmi KN95/FFP2 maszk főbb jellemzői:
ÁltalánosMárka: Smartmi (XIAOMI Cooperation Brand)
Típus: Arcmaszk
Méret: S, M, L
Szín: Fekete (természetben szürke)

Jellemzők

Szűrő anyaga: Dupla rétegű, Meltblown eljárással készült, nem-szövött
Rétegek száma: összesen 5 réteg
Külső réteg: TPU, memóriahabbal integrálva
Ajánlott használat: maximum 10 óra az összes használatra értve (3-7 nap) 
Szabvány megfelelőség: GB 2626-2006 KN95

Méret és súly

Termék súlya: 18 gr (kampóval és 3D merevítővel) 
Csomagolás mérete (LxWxH): 190x150x15 mm

A doboz tartalma

1 x maszk
1 x 3D merevítő
1 x kampó

Kicsomagolás, első benyomások:
Smartmi KN95/FFP2 maszk

A csomag a Geekbuying webáruházból érkezett, sajnálatos módon európai raktárból jelenleg nem érhető el, kivétel ez alól, ha valamilyen termék mellé ajándékként csomagolják. Kínából rendelve 1/3/10/30/50 darabos kiszerelésben kapható. Az egy darabra leosztott ár jelen pillanatban a 3 és a 10 darabos csomagokra a legkedvezőbb,  postaköltség a teszt megírásának időpontjában nincs. Mi is ezeket a kiszereléseket ajánljuk az ajánlott csereperiódus miatt is, ami maximum 3-7 napos használatot javasol, 10 óra összes használatot meg nem meghaladva – 10 óra használat után minden esetben cserélni kell a maszkot. Látható, hogy rendeltetésszerű használat mellett hamar el tud fogyni egy tízes doboz is. Egyébként az árak folyamatosan változnak a kereslet és kínálat függvényében, pont mintha a tőzsdén lennénk. 

A fehér színű zacskó elején a maszk fotója, besorolása (KN95), méretezése és egy utólagosan ráragasztott CE matrica található – ezt nem igazán tudjuk komolyan venni. A csomagolást megfordítva kínaiul elolvashatjuk a maszk használatát, és megnézhetjük a felvétel lépéseit.A zacskó belsejében nem túl sok mindent találunk; a maszkon kívül a fülkampókat a fej mögött összefogó műanyag kampót, mely a viselés során valóban nagy segítséget nyújt. Érdekes módon a mintaképeken a Smartmi maszk színe feketének tűnik, a valóságban szürke, anyagát tekintve legelőször a szivacs jutott eszembe, egy kis polárral keverve. Puha tapintású, szépen kidolgozott, szívesen teszi fel az ember az arcára.

Belül egy 3D műanyag keretet találunk, mely kitűnően igazodik szinte bármilyen arcformához. A külső réteg TPU (egyfajta műanyag, mint a legtöbb telefontok), kombinálva memóriahabbal – minél tovább viseled, annál kényelmesebb lesz, mert felveszi az arcod alakját. A felénk eső (legbelső) rétegen a “smartmi” márkajelzés és a méretjelölés néz vissza ránk. A Smartmi KN95/FFP2 maszk öt rétegű, a kétrétegű, olvadékfúvásos eljárással gyártott, rendkívül finom szövésű HEPA-szűrő hatékony a baktériumok, a finom részecskék ellen. A 40 mm átmérőjű, hidegáramú  légzőszelep belégzéskor zár, kilégzéskor nyit (az ismertetőben ezért írtuk, hogy a szelepes maszkokat csak egészségesen használd), belül nem párásodik, erről egy 0,3 mm vastagságú szilikon membrán gondoskodik.

A Smartmi maszk használatba vétele:
Smartmi KN95/FFP2 maszk teszt

A maszkot kihajtva könnyedén fel lehet helyezni az arcra, majd a két horgot a fülre akasztva rögzíthetjük. A Smartmi KN95/FFP2 maszk akkor véd igazán – emlékezzünk az alászívásra -, ha a csomagban található kampóval a két horgot összekötjük a tarkónkon, mert így tökéletesen felfekszik az arca és az alászívás minimális lesz. Ha több darabos csomagot vásároltok, akkor érdemes lehet két horgot használni, így jobban lehet szabályozni a feszességet. A védőeszköz viselése komfortos, a 3D keret távol tartja a maszk anyagát az arcunktól, a levegő ellenállás nélkül áramlik a szelepen keresztül. Különösen nem is büdös – meghatározhatatlan szaga van, de nem kellemetlen -, így ez sem lehet ok arra, hogy ne használd. Persze csak akkor ha egészséges vagy, mert a membránon keresztül a kilélegzett levegő kijut a szabadba és megfertőzhet másokat is.

A maszk belseje a lecsapódó pára hiánya miatt nem lesz nedves, nagyon jól illeszkedik, nem kell a kezeddel folyamatosan piszkálni, mert nem mozdul el. Kis tömege miatt pedig egy idő után észre sem veszed majd. 3 különböző méretben rendelhető, a legtöbb oldalon megtalálható a “mérettáblázat”.

Ha meggyőzött amit olvastál, az összefoglaló alatt megtalálod a maszk beszerzési helyeit, illetve a lenti cikkben összegyűjtöttük a kínai webáruházak jó pár ajánlatát, hogy Neked már csak választanod kelljen.

Összefoglaló:
8.9A mi értékelésünk
Kényelmes, KN95 besorolású maszk, sajnos CE tanúsítvány nélkül

Vajon pont maszkot ne találnánk a Xiaominál, vagy a hozzájuk tartozó cégcsoportok egyikénél? Ugyan már! A Smartmi KN95/FFP2 maszk pont ilyen, s mint a többi Xiaomi termék, hozza is az elvárt minőséget. Öt rétegű szűrőrendszer - amiből 2 réteg HEPA -, nagy méretű kilégzőszelep a komfortosabb légzésért, 3D keret, mely követi az arc formáját, van itt minden, mint a vurstliban. A maszk szépen felfekszik az arcra, nem kényelmetlen a viselése. Két dologba tudunk belekötni, az egyik a CE tanúsítvány hiánya - nem hiszünk a csomagolásra ragasztott matricának -, bár elhisszük, hogy a maszk hozza besorolásának megfelelő értékeket - mégiscsak egy Xiaomi termékről beszélünk. A másik az ár, bár az éremnek két oldala van: a vírus kapcsán a legtöbb maszk ára az egekben, így ez a termék sem tűnik ki a sorból, csak a régi árazás ismeretében tűnik magasnak az ára. Viszont itt egy brandet fizetünk meg, azért meg bármennyit kiadnak a fanok, így talán mégsem olyan sok. Kínában a maszkot a szmog miatt a mindennapi életben is használják, hiszen a szálló finompor 97%-át megszűri és hatékonyan blokkolja a 0,3 μm vagy ennél nagyobb részecskéket, így a városi közlekedésben is szerepet kaphat. Ha megelőzésre használnátok, arra kell figyelni, hogy egyirányú maszkról beszélünk, csak akkor viseld, ha egészen biztos egészséges vagy! Mit tanácsolunk? Mindig moss kezet és ha teheted #maradjotthon!

Ár/érték arány
8
Minőség, anyaghasználat
9
Kialakítás
9
Kényelem
8.5
Cool-faktor
10
POZITÍVUMOK
 • könnyű
 • kényelmes viselet
 • elasztikus anyagól készült
 • nagy átmérőjű légzőmembrán
 • 5 rétegű szűrés
 • 3 különböző méret
 • fixen illeszkedik, nem mozdul el
NEGATÍVUMOK
 • hiányzó(?) CE tanúsítvány
 • lehetne a csomagban 2 db rögzítő
 • talán picit drága
A Smartmi KN95/FFP2 maszkot itt tudod megvásárolni:
0
Smartmi KN95 FFP2 Reusable Sponge Face Mask with 40mm Breathing Valve Fresh Air-Purifying Supply for PM2.5 Anti-Pollution Allergy Haze Dust From Xiaomi Youpin Size L - Black
9,99 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekbuying

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Smartmi KN95/FFP2 maszk teszt
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 2 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1359,99 $1479,99
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.