Tronsmart Spunky Beat vs Haylou GT1 Pro – ki nyer ma?

A bejegyzésekben található kuponkódok ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről és a bejegyzésekben található affiliate típusú linkekről bővebben itt olvashatsz.

Két közkedvelt TWS fülhallgató járt nálunk, vajon mi melyiket választanánk?

Hol van már az a korszak, amikor a fülhallgatók kábelen kapcsolódtak a telefonhoz, vagy a zenelejátszóhoz? Gyerekkoromban a Sony walkmanhez adott narancssárga szivacsos fejhallgatók voltak elterjedve, mit meg nem adtunk akkor egy walkmanért… Manapság pedig már egyre kevesebb vezetékes fül-, fejhallgatót láthatunk, helyüket átvette a vezeték nélküli technológia, melyet TWS-ként ismerhetsz.

Így kezdődött előző posztunk, ahol három különböző TWS fülhallgató tesztjét olvashattátok.
Jelen esetben újabb két hangkeltő eszközt tesztelünk, viszont már egyértelműen a magasabb minőségi kategóriából. Sokan nem szeretik az érintő-vezérlést (kivételkor kikapcsolódik, véletlen megnyomáskor megáll a lejátszás, stb.), mi azt gondoljuk, hogy együtt lehet vele élni. Az tény, hogy ezek használatakor előnyben vannak a kisebb kezű-, normál hallójárattal rendelkező emberek (nem kell annyit igazgatni a fülben, szűk hallójárat esetén egyik fülgumi sem passzol igazán), de összességében nem ördögtől való dolog az érintéses vezérlés. De ha a zenei élmény megfelelő, akkor talán meg tudjuk bocsájtani a fentieket.

A True Wireless Stereo technológia a hang vezeték nélküli továbbítása Bluetooth-on/NFC-n keresztül. A vezeték nélküli átvitelt a forrásba és a fogadó eszközbe/eszközökbe beépített kis chip biztosítja. A TWS eszközöknek (fej-, és fülhallgató, hangszóró) sok pozitív tulajdonsága van, de a legfontosabb az, hogy nem kell kábel a használatához. Ez nem csak azt jelenti, hogy a hangforrást nem kell kábellel összekötni a hangkeltő eszközzel, hanem azt is, hogy nem kell kábelt használni az áramellátáshoz sem. Már az olcsóbb hangszórók/fül-, és fejhallgatók üzemideje is eléri töltésenként a 4-8 órát. A TWS eszközök önmagukban vagy Bluetooth-on/NFC-n keresztül párosítva használhatók.

Mostani tesztünkben egy Tronsmart (Spunky Beat) és egy Haylou (GT1 Pro) modell csap össze egymással a virtuális ringben. Érdekes módon a Tronsmart termékei nem túlságosan elterjedtek hazánkban, pedig magas minőséget képviselnek, személy szerint nagy kedvencek. A Haylou esetében mindez már nem mondható el, sok fogy belőlük, sokan keresitek kifejezetten ezt a márkát, a teszt végére kiderül, hogy megváltozik-e a véleményetek. A tesztet a Dire Straits – Brothers in Arms .flac formátumba digitalizált trackjeivel teszteltük, a Walk of life kifejezetten alkalmas arra, hogy teszteljük, hogyan különülnek el egymástól a magas és mély hangok, mennyire válik el a vokál a hangszerektől.

A két fülhallgató egyike sem képes vezeték nélküli töltésre, a Tronsmart a beépített töltőkábelével tűnik ki, míg a Haylou 800mAh-ás kapacitású töltődoboza a legalább 5x-i feltöltés lehetőségét biztosítja.

Összehasonlítás:
Tronsmart Spunky Beat vs Haylou GT1 Probluetooth fülhallgatók
VS
Bluetooth verzióBluetooth 5
VS
Súlygramm/db
3,7
VS
3,5
Fülhallgató akkumulátor kapacitás mAh
35
VS
43
Töltőbox akkumulátor kapacitásmAh
350
VS
800
Töltés töltőboxbanalkalom
3,5
VS
5,5
Üzemidőóra
7
VS
4
Beépített töltőkábel
VS
Gesture Control
VS
Voice Assistant
VS
1

Tronsmart Spunky Beat

ÁltalánosMárka: Tronsmart
Típus: TWS fülhallgató
Modell: Spunky Beat
Szín: Fekete

Jellemzők

Frekvenciaátvitel: 20Hz-20kHz
Chip: Qualcomm QCC3020, aptX, AAC, SBC támogatással
Bluetooth verzió: Bluetooth 5
Hangszóró: 6mm, lengőtekercses 
Készenlét: 90 nap
Folyamatos zenelejátszás: 7 óra
Fülhallgató akkukapacitása: 35mAh
Töltőbox akkukapacitása: 350mAh
Tölthetőség boxból: 3,5x
Bluetooth profilok: HFP/A2DP/HSP/AVRCP
Súly: 3,7 gramm

A doboz tartalma

1 x Tronsmart Spunky Beat Bluetooth hangszóró (pár)
1 x töltődoboz
1 x type-C USB töltőkábel
1 x jótállási jegy
3 x fülgumi (pár)

A csomagolás szokás szerint megint kitűnően sikerült, a doboz fedelét leemelve találhatjuk meg az ízlésesen elhelyezett töltődobozt, a külön elhelyezett fülhallgatókat, a type-C típusú töltőkábelt és a három pár gumiharangot. A töltőkábelért külön köszönet, hiszen a Tronsmart Spunky Beat egyik érdekessége a beépített USB töltőcsatlakozó, mely a töltődoboz aljára van feltekerve, ami nagyon jó ötlet, hiszen így nem felejtjük otthon. Ezen kívül töltőport is helyet kapott a töltőboxon, de azért duplán ne töltsük. Méretét tekintve kompakt, könnyű, tojás alakú. Viselni kényelmes, bár sportolás során érezhető némi instabilitás, amit a fülhallgató mélyebbre helyezésével tudunk orvosolni, míg töltöttségét négy állású LED-es kijelzőn tudjuk ellenőrizni. Egy töltéssel 6-7 órányi lejátszás érhető el, míg a box 3 alkalommal képes feltölteni a lemerült fülhallgatókat, 5 perc töltés 1 órányi energiát ad. AptX, AAC, SBC kodekek biztosítják a minőségi zenehallgatást. Egyetlen negatívumot említek meg, ami utólag került bele a tesztbe, mert számomra egyáltalán nem zavaró és mások sem tették szóvá: lejátszás közben kb. 7 másodpercenként az érintőfelület körül körben felvillan a led, és nem is kapcsolható ki.

Első használat előtt töltsük fel teljesen a dobozt/fülhallgatókat kapcsoljuk be – ez automatikusan meg fog történni a töltődobozból való kiemeléskor -, majd csatlakozzunk a telefonunkhoz.  A kikapcsolás is pont ilyen egyszerű, helyezzük vissza a fülhallgatókat a bölcsőbe, és az eszköz kikapcsol. lehetőségünk van monó módban is kapcsolódni, ebben az esetben akár két különböző telefonhoz csatlakozhatunk – külön a jobb, és külön a bal egységgel. A fülhallgatók felülete érintésérzékeny, az alábbi beállításokra van lehetőség:

 • lejátszás/szünet: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató érintése
 • következő szám: 2 másodperc nyomás a jobb oldali egységen
 • előző szám: 2 másodperc nyomás a bal oldali egységen
 • hang asszisztens aktiválása: dupla érintés a jobb, vagy a bal oldalon
 • hívás fogadás/indítása: egyszeri érintés a jobb, vagy a bal oldalon
 • hívás elutasítása: 2 másodperc nyomás a jobb, vagy a bal oldalon
És akkor következzen a Tronsmart Spunky Beat legnagyobb erénye, ami nem más, mint a hangzása. Nagyon rendben van (értsd: ebben az árkategóriában). A Tronsmart Spunky Buds (Pro) hangjával sem volt semmi gond, de itt még nagyobb zenei élményt kapunk. A hangszerek elkülönülnek egymástól, a basszus nem tolakodó – de határozott -, ez igaz a mély és közép-mély tartományokra is. Az ének – főleg a női hangok – kiemelkednek a környezetből, hatalmas élmény minőségi zenét hallgatni, főleg ha jó mélyen felhelyezzük a fülhallgatókat a hallójáratunkba.
A telefonhívások során sem vehető észre semmilyen probléma, mindkét fél tisztán hallható. Ennyi pénzért, ebben a szegmensben talán a legjobb vétel. 
0
Tronsmart Spunky Beat Bluetooth 5.0 TWS CVC 8.0 Earbuds
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 2 év

Tronsmart Spunky Beat Bluetooth 5.0 TWS CVC 8.0 Earbuds

$24,99 $26,99
-7%
 
Megnézem
4KGQMVAM
0
Tronsmart Spunky Beat Bluetooth 5.0 TWS – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 5 hónap

Tronsmart Spunky Beat Bluetooth 5.0 TWS – EU raktár

$19,99 $24,99
-20%
Szállítás: 2,66$ EU raktár​ Raktár: német Egyéb infó: applikáció nélkül!
Megnézem
NNNTSBEAT1
0
Tronsmart Spunky Beat app control
Deal
Ennyi ideje hozzáadva: 2 év

Tronsmart Spunky Beat Bluetooth 5.0 TWS CVC 8.0 Earbuds

24,99 $
Tronsmart Spunky Beat Bluetooth 5.0 TWS CVC 8.0 Earbuds Qualcomm QCC3020 Independent Usage aptX/AAC/SBC 24H Playtime Siri Google Assistant IPX5
A legjobb ajánlat:Geekbuying
2

Haylou GT1 Pro

Haylou GT1 Pro
ÁltalánosMárka: Haylou
Típus: TWS fülhallgató
Modell: GT1 Pro
Szín: Fekete

Jellemzők

Frekvenciaátvitel: 20Hz-20kHz
Érzékenység: 110dB
Bluetooth verzió: Bluetooth 5 
Hangszóró: 7,2mm, lengőtekercses 
Készenlét: 300 óra
Folyamatos zenelejátszás: 4 óra
Fülhallgató akkukapacitása: 43mAh
Töltőbox akkukapacitása: 800mAh
Tölthetőség boxból: 5,5x
Bluetooth profilok: HFP/A2DP/HSP/AVRCP
Súly: 3,5 gramm

A doboz tartalma

1 x Haylau GT1 Pro Bluetooth hangszóró (pár)
1 x töltődoboz
1 x micro USB töltőkábel
1 x jótállási jegy
3 x fülgumi (pár)

Az eszköz kissé egyszerűbb csomagolásban érkezik, mint a Tronsmart, de nem a dobozt fogjuk nap, mint nap nézegetni, ezt nem rójuk fel hibának, ráadásul másnak lehet, hogy ez tetszik jobban. A kötelező tartozékok a csomagban, fülgumiból három párat kapunk, ezen kívül micro USB kábelt a töltéshez. A “sima” változathoz képest itt kapunk töltöttségjelzőt és 800mAh kapacitású töltődobozt.

Első használat előtt a fülhallgatók csatlakozóiról távolítsuk el a műanyag fóliát és töltsük fel teljesen a dobozt/fülhallgatókat; a töltöttséget négy darab fehér színű állapotjelző LED jelzi. A ki-bekapcsolás itt is automatikus és monó mód is van. A fülhallgatók felülete ebben az esetben is érintésérzékeny (a nagyobb kézzel rendelkezők óvatosan igazgassák az eszközt a fülükben, mert felület kicsi és nagyon érzékeny), az alábbi beállításokra van lehetőség:

 • lejátszás/szünet: a jobb, vagy bal oldali fülhallgató érintése
 • következő szám: dupla érintés a jobb oldali egységen
 • előző szám: dupla érintés nyomás a bal oldali egységen
 • hang asszisztens aktiválása: három érintés a jobb, vagy a bal oldalon
 • hívás elutasítása: 1 másodperc nyomás a jobb, vagy a bal oldalon
 • hívás fogadása: dupla érintés bármelyik oldalon
A zenelejátszáskor a magas és mély hangok elkülönülnek egymástól, kis- és közepes hangerőn nem tapasztalható torzítás. Ellenben, közepes hangerő fölött a mély hangok kiemelése esetén itt is torzítás hallható, ezen sajnos nem tudtak javítani az elődhöz képest. A Tronsmartnál kevesebb részletet hallunk, de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne jó a hangzása, de nem mondhatni tökéletesnek. A férfi- és női énekhangok elkülönülnek a zenétől, még halkabb hangerőn is. Telefonálásra kiválóan használható a Haylou GT1 mindkét fél tisztán hallható.
0
haylou gt1 pro
Deal
Ennyi ideje hozzáadva: 2 év

Haylou GT1 Pro Bluetooth 5.0 TWS Earphones

19,99 $
Only US$22.99 with fast free shipping. Shop best black Xiaomi Haylou GT1 Pro TWS Wireless Earphones With 800mAh Charging Case for sale, There are a wide variety of discounts waiting for you at Tomtop.com
A legjobb ajánlat:joybuy.com

Tartósan soha ne hallgass zenét a legnagyobb hangerő 70%-nál magasabb szinten, illetve ne állíts 80%-nál magasabb hangerőt rövid idejű használat során sem!

Bluetooth fülhallgató teszt végeredmény:

Két olcsóbb kategóriás, ámbár jó minőségű TWS fülhallgatót teszteltünk, és egyértelműen a Tronsmart Spunky Beat került ki győztesen a tesztből, még ha ezért hideget-meleget is kapunk majd – vállaljuk. Sőt, kijelenthetjük, hogy szinte kötelező a megvásárlása, főleg ha ebben az árkategóriában kerestek Bluetooth fülhallgatót.

9.3A mi értékelésünk
Szinte hibátlan hangzás, kitűnő áron

A Tronsmart Spunky Beat (ritmus) - híven nevéhez, meg fog táncoltatni minket, mosolyt csal az arcunkra, mindezt a tudásához képest kifejezetten kedvező áron. A beépített töltőkábelnek köszönhetően, nincs szükség külön kábelt hordani magunkkal, a töltőbox 3,5 töltésre képes 7 óra üzemidő mellett (közepes hangerőn), így egy teljes napot kibírunk töltés nélkül. Szerencsére itt már nincs szó arról, hogy a box és fülhallgatók állás közben merítenék egymást. Ebben az árkategóriában kitűnő hangzással rendelkezik, szinte kötelező vétel, még akkor is, ha van már Tronsmart fülesed.

Ár/érték arány
9.5
Kialakítás/dizájn
9
Méret
9.5
Jellemzők/működés
9
Hangzás
9.5
Pozitívumok
 • Szép dizájn
 • Kis méret
 • Gesture Controll
 • Voice Assistant
 • USB-C töltőcsatlakozó
 • Beépített töltőkábel
 • Kitűnő hangzás
Negatívumok
 • Érzékeny érintőfelület
 • Lejátszás közben villog
8.6A mi értékelésünk
Hosszú üzemidő, gyengébb hangzással

A normál változathoz képest nagyobb kapacitású töltődobozzal és LED-es töltöttségjelzővel érkezik, más különbség nincs köztük, persze az áron kívül, de az is minimális. A hangja sajnos nem tökéletes, de ebben a kategóriában még így is a mezőny felső végén helyezkedik el. Főleg a részletek hiányoznak a hangzásból, de ezt csak más készülékekkel, minőségi zenét hallgatva vehetjük észre. Összességében a márka követőit nem beszéljük le a TWS fülhallgató megvásárlásáról, de a pár $-os különbséget ami a két eszköz között van, érdemes kifizetni.

Ár/érték arány
8.5
Kialakítás/dizájn
8.5
Méret
9
Jellemzők/működés
8.5
Hangzás
8.5
Pozitívumok
 • Hatalmas kapacitású töltőbox
 • Gesture Controll
 • Voice Assistant
Negatívumok
 • Nem tökéletes hangminőség
 • Micro USB csatlakozó
 • Érzékeny érintőfelület

Amennyiben elakadnátok, a teszthez kapcsolódó fórumban tudtok kérdezni tőlünk a működéssel kapcsolatban.

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Mutasd a teljes profilt

Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.
   Reset Password