TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg – nem csak a tömeget méri

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg teszt

[toc]

TILOS az okos mérleg használata ha szívritmus-szabályzó- vagy mesterséges tüdő beültetésen estél át, ha EKG-t, vagy más belső orvostechnikai eszközt viselsz, ha kisbabát vársz, vagy csontritkulásban szenvedsz! A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg nem használható semmilyen egészségügyi állapot diagnosztizálásához, sem gyógyításhoz!

Kisgyerek korom óta küzdök a súlyommal, két-három évente eljön az az időszak, amikor érzem, hogy itt az ideje egy kis megújulásnak. Normál esetben irány az edzőterem, de ugye sajnos jól tudjuk, hogy az elmúlt egy-két évben nem igazán volt erre lehetőség. Tavasztól őszig maradt a kerékpározás és a túrázás, plusz a rendszeres súlymérés – számomra kihívás, hogy a saját magam által felállított célt minél hamarabb elérjem és az eszköz segít ebben.  Eddig egy első generációs Xiaomi mérleget használtam erre a célra, viszont az “csak” testtömeget mér, a testtömeg-indexet, vagy testzsír arányt nem, pedig ezek is fontos információk. Nem így a mai teszt alanya – a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg – mely a bioelektromos impedancia analízis (BIA) segítségével egy időben 14 indexet képes mérni és látványos grafikont készíteni belőlük a Megafit nevű alkalmazásban, mely applikáció elérhető Android és iOS rendszereken is.

A TrueLife az egészségápolás és az egészségvédelem területén a mindennapi életet megkönnyítő termékeket kínál. Fő céljuk az összes családtag nyugodt alvása és egészsége. Ehhez igénybe veszik a legmodernebb technológiákat és termékeiket hosszú távon, ugyanakkor gondosan tesztelik. A TrueLife termékek otthonod elválaszthatatlan részévé válnak.

Az okos mérleg megvásárolható a nagyobb elektronikai szaküzletekben, on-line áruházakban, az okos eszközről még több infót a gyártó hivatalos honlapján érhettek el. 

TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg

22.490 ft-tól
Ismerd meg tested felépítését! A bioelektromos impedancia analízis (BIA) alkalmazásával a FitScale W5 BT mérleg képes pontosan meghatározni, hogy tested miből épül fel. Azonnal megtudhatod a zsír-, a víz- és az izomtömeg arányod. Ezt nem csak fogyás közben jó tudni, hanem ellenkező esetben is, ha az izmaidat igyekszel felépíteni.
Általános leírás

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg segít, hogy tökéletesen megismerd a tested. Bármikor állsz rá, sokkal többet tudhatsz meg az aktuális súlyodnál. Például megismerheted a tested zsír-, víz- vagy csonttömegének nagyságát. Motivációról a Megafit alkalmazás gondoskodik, ahol statisztikákon, grafikonokon keresztül követheted a fejlődésed.  

  • 14 különböző index mérése
  • két tized pontosságú mérés
  • napi statisztikák, grafikonok a fejlődés ellenőrzésére
  • akár nyolc különböző felhasználó
  • FitBit és GoogleFit szinkronizáció
  • prémium edzett üveg
  • az eredmények megosztása a barátaiddal

A testtömeg-index (Body Mass Index - BMI) egy viszonyszám, amely a testtömeg és testmagasság négyzetének aránya (mértékegysége kg/m2). Kiszámításakor a  kapott érték alapján megállapítható, hogy normál tápláltsági állapot- (BMI 20-24,9 között), túlsúly- (BMI 25-29,9 között), vagy elhízás (BMI 30 fölött) jellemezi-e a vizsgált embert - 20 alatti testtömeg-index alultápláltságot jelez. A BMI-vel nem lehet különbséget tenni a zsír- és az izomtömeg között, így magában nem ad információt a testalkatra és a test zsírtartalmára. Gyermekeknél a BMI nem alkalmazható, náluk az úgynevezett percentilis táblázat használatos, mely megmutatja, hogy az azonos nemű és korú gyermekek mekkora százalékának kisebb a testtömeg-indexe, mint a vizsgált gyermeké.

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: TrueLife
Típus: okos diagnosztikai mérleg
Modell: FitScale W5 BT
Szín: fehér
JellemzőkMérési módszer: biolektromos impedancia analízis (BIA)
Mérési tartomány: 0,2 – 180 kg
Mérési lépcső: 0,05 kg
Mérési eltérés: 0,1 kg
Kapcsolódás: Bluetooth
Kompatibilis OS: iOS, Android
Indexek száma: 14
Mért indexek:
 – tömeg
 – BMI
 – testzsír
 – alaktípus
 – zsírmentes tömeg
 – bőr alatti zsír
 – viscerális zsír
 – testvíz
 – vázizomzat
 – izomtömeg
 – vázizomtömeg
 – protein
 – BMR
 – életkor anyagcsere alapján
Mobil alkalmazás: Megafit
Kompatibilis 3rd party applikációk: Google Fit, Fitbit

Méret és súly

Termék súlya: 1.800 kg 
Termék mérete (LxWxH): 310x310x25 mm 

A doboz tartalma

1 x TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg 
4 x 1,5V AAA elem
1 x használati utasítás
1 x biztonsági utasítások
Kicsomagolás, első benyomások
okosmérleg

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg csomagolásán a fehér mellett a brand zöld/lila színvilága uralkodik és kölcsönöz vidám és egyben fiatalos külsőt a kartonból készült doboznak, mely felülről leemelhető tetejű kivitelben  készült. A doboztető nagy részét a termék fotója foglalja el, az alján pedig a gyártó által fontosnak tartott jellemzők kaptak helyet, illetve a QR kód a Megafit alkalmazáshoz. 

A doboz tetejének levétele után magát az okos mérleget látjuk meg, illetve a 2×2 db zsugorfóliázott 1,5 V-os AAA elemet, amit tartozékként kapunk. Az eszköz alatt még egy használati utasítás és egy – a biztonsági alapelvekről tájékoztató – füzetecske található, más nem is szükséges a használathoz.

A 31×31 cm oldalhosszúságú és 2,5 cm magas mérleg törtfehér színével, lekerekített sarkaival eleganciát sugároz, amit a középen kiemelkedő fémkorong – benne a gyártó logójával – tovább fokoz. A mérleg állófelületének anyaga edzett üveg, kikapcsolt állapotban a kijelző láthatatlan, így nem töri meg az egységet. A mérleg felülete optikailag négy részre osztott, sötétebb színnel itt is feltűnik a logó, de egyáltalán nem tolakodó módon. A TrueLife FitScale W5 okos mérleg négy gumitappancson áll, a hátoldal felső harmadában találjuk meg az elemtartó fedőlapját, mely könnyedén eltávolítható és visszahelyezhető.

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg használatba vétele
FitScale W5 BT teszt

Az elemek behelyezése után az első feladat a telefonunk operációs rendszerének megfelelő Megafit alkalmazás telepítése (Android, iOS). A program megnyitása után be kell állítanunk a mértékegységeket, regisztrálni kell egy Megafit fiókot, meg kell adni a nemünket, a magasságunkat és a súlyunkat. Ha régóta sportolunk, akkor az atléta mód aktiválásával még pontosabb információt kapunk az izomtömegünkről, testzsírunkról, vagy a BMI értékünkről. Abban az esetben ha fogyni szeretnénk, érdemes egy célsúlyt beállítani, saját tapasztalatom alapján igencsak motiváló, hogy folyamatosan szem előtt van az érték.

Utolsó lépésként ki tudjuk választani azt a 3rd party alkalmazást, amivel a mérlegünk szinkronizáljon. Jelen pillanatban a Google Fit és a Fitbit a két lehetőség, utóbbi fizetős, előbbi pedig sajnos csak abban az esetben szinkronizál, ha minkét alkalmazásba azonos e-mail címmel jelentkeztünk be, egyébként csatlakozási hibát ír, pedig a Google appjában látszik a Megafit alkalmazás. Ez sajnos egy régebbi keletű probléma, eddig még nem lett kijavítva, reménykedni lehet benne, hogy nem ez a végleges állapot.

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleget utolsó lépésként akár most is hozzá lehet adni az apphoz, de a későbbiek során is lehetőség van rá – illetve az első mérés alkalmával automatikusan kapcsolódni fognak egymáshoz.

Jellemzők, tapasztalatok
TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg - nem csak a tömeget méri

A mérleg használata rendkívül egyszerű, az applikáció elindítása után egyszerűen csak rá kell állni mezítláb a mérlegre és megvárni a mérési folyamat végét, mely nagyságrendileg 10-15 másodpercet vesz igénybe, elkészültekor egy  kikapcsolható hangjelzés tájékoztat a megtörténtéről és Bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal megjelennek az adatok az applikációban. Ha valamit rosszul csináltunk (például zokniban mértünk, vagy hamar szálltunk le a mérlegről), azonnal tájékoztatást kapunk egy elhízott piros nyakkendős fiútól és kezdhetjük újra a mérést, de a kijelzőről is értesülünk a sikertelen műveletről. A mérlegre állni minden nap azonos időben célszerű, így kapjuk a legjobb eredményt. Az eszköz két tizedesig mér, a legkisebb megjeleníthető érték 5 dkg. A mért értékeket összehasonlítva a Xiaomi mérlegemmel, az eltérés maximum 10 dkg, ami a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg mérési hibájának felel meg, így véleményem szerint a kapott értékek pontosak.

A bioelektromos impedancia analízis (BIA) mérés során mérőműszer egy gyenge elektromos áramot küld a talpaktól a kezekig. Az elektromos ellenállás (impedancia) kerül kiértékelésre, mely megmutatja a testben található vízmennyiséget.

A testsúlyunkon kívül még 14 index értékeit kapjuk meg a bioelektromos impedancia analízisen alapuló mérés során – az összes adat átlátható módon jelenik meg, a felületen csak a fontos információkat találjuk meg mindenféle sallang nélkül. A mérleg összesen nyolc felhasználót tud kezelni, a súlyuk és a test jellemzői alapján automatikusan beazonosítja őket és természetesen az adatokat is egyénenként jeleníti meg. A 14 mért index sokaknak elsőre nem mond semmit, de szerencsére az alkalmazásban több helyen is megtalálhatóak rövid a leírások arról, hogy melyik érték mit jelent pontosan. A teljesség igénye nélkül megtudhatjuk a testzsír-százalékunkat, a zsírmentes testsúlyunkat, vagy az izomtömegünket.

Újra hangsúlyozom, hogy a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg nem orvosi eszköz, így az általa kapott adatok tájékoztató jellegűek, nem használható egészségügyi állapot diagnosztizálásához, illetve bizonyos élethelyzetekben nem használható (a legfontosabb infók a teszt tetején találhatóak, illetve a mérleg mellé mellékelt biztonsági útmutatóban bővebben is elolvashatóak).

Az alkalmazás indításakor – vagy közvetlen mérés után – a három fő részre tagolt képernyőjének első egységén (mérés) az utolsó mérés eredményét látjuk, nagyobb betűtípussal az aktuális súlyunkat, bekarikázva a célsúlyt és külön sorban kiemelve a változást az egyénileg beállított időponthoz viszonyítva (ha nem állítunk be semmit, akkor az első mérés lesz a bázis). A jobb felső sarokban található “+” jelre kattintva adhatunk hozzá manuálisan súly- és testzsír értékeket, kezelhetjük az eszközeinket, oszthatjuk meg az eredményeket, hasonlíthatjuk össze a múltbéli adatainkat, vagy elolvashatjuk az egészségügyi jelentést. Utóbbi jelentés minden hónap első napján frissül, abban az esetben ha megtörtént a kellő számú mérés. Ez a menüpont – és még pár másik – csak angol nyelven érhető el, ahogy a jogi irányelvek is.

A második fülön (trendek) tekinthetjük meg egy grafikonon az eddigi eredményeket indexenként heti-, havi-, vagy éves bontásban, illetve az óra ikonra kattintva naptár-nézetben. Lehetőség van napi többszöri mérésre is, a különböző napon belüli eredményeket ezen a felületen látjuk csak, a grafikonon és a főoldalon csak az utolsó mérés adatai jelennek meg. A dátum kiválasztása után a megjelenő sorra kattintva előhívhatóak a mérés eredményei, az “adat kiválasztása” feliratra kattintva pedig elérhetővé válik az összehasonlítás is.

Az utolsó egység a “fiókom” nevet kapta, itt érhetjük el a beállításokat és felhasználókat is adhatunk a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleghez, de a félig magyar, féli angol nyelvű GYIK is itt kapott helyet. Az alkalmazás beállításainak használata egyértelmű, ráadásul még a színtémák közül is kedvünkre választhatunk.

Innentől kezdve az értékekkel szabadon játszhatunk; meg tudjuk őket osztani a barátainkkal, követhetjük a saját – vagy barátunk – fejlődésünket, edzhetünk, vagy akár máshogy étkezhetünk a kedvezőbb eredményért. Ne feledd, a mérleg csak egy eszköz az eredmények eléréséhez, cselekedni Neked kell!

Mostani alkalommal az elem6 cégcsoport jóvoltából a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg tulajdonságait oszthattam meg Veletek, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben kérdésetek lenne vásárlás előtt, esetleg a működéssel kapcsolatban, ezeket a teszthez kapcsolódó fórumban tudjátok feltenni.

Összefoglaló
8.7A mi értékelésünk
Alakítsd a tested tudományosan!

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg segítségével mindig pontosan tisztában leszel a tested összetételével, a súlyoddal, az izomtömegeddel, erről nem kevesebb, mint 14 index gondoskodik a BIA technológiának köszönhetően. Mindezt oly módon teszi, hogy az eszközöd a fürdőszobád dísze is egyben, hiszen a prémium minőségű edzett fedőüveg nem is néz ki rosszul. A napi statisztikáknak köszönhetően könnyen követheted az eredményeidet és az értékeket akár meg is oszthatod másokkal. A mérleg ára akcióban még tűréshatáron belüli, akción kívül drágának számít.

Ár/érték arány
8
Kialakítás, dizájn
9.5
Alkalmazás
8.5
Kezelhetőség
9
Szolgáltatások, extra funkciók
8.5
POZITÍVUMOK
 • akár nyolc felhasználó kezelése
 • a mért adatok megoszthatóak
 • szép dizájn
 • könnyen leolvasható kijelző
 • 0,05 kg-os mérési lépcsők
 • 14 index mérése
NEGATÍVUMOK
 • ha nem akciós magas az ára
 • a Google Fit szinkronizáció csak azonos e-mail címmel bejelentkezve működik
 • az applikáció néhány helyen nem magyar nyelvű
TrueLife FitScale W5 BT okos mérleget itt vásárolhatod meg

TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg

22.490 ft-tól
Ismerd meg tested felépítését! A bioelektromos impedancia analízis (BIA) alkalmazásával a FitScale W5 BT mérleg képes pontosan meghatározni, hogy tested miből épül fel. Azonnal megtudhatod a zsír-, a víz- és az izomtömeg arányod. Ezt nem csak fogyás közben jó tudni, hanem ellenkező esetben is, ha az izmaidat igyekszel felépíteni.

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg - nem csak a tömeget méri
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!

Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.