TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg – nem csak a tömeget méri

A bejegyzésekben található kuponkódok ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről és a bejegyzésekben található affiliate típusú linkekről bővebben itt olvashatsz.

TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg teszt

TILOS az okos mérleg használata ha szívritmus-szabályzó- vagy mesterséges tüdő beültetésen estél át, ha EKG-t, vagy más belső orvostechnikai eszközt viselsz, ha kisbabát vársz, vagy csontritkulásban szenvedsz! A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg nem használható semmilyen egészségügyi állapot diagnosztizálásához, sem gyógyításhoz!

Kisgyerek korom óta küzdök a súlyommal, két-három évente eljön az az időszak, amikor érzem, hogy itt az ideje egy kis megújulásnak. Normál esetben irány az edzőterem, de ugye sajnos jól tudjuk, hogy az elmúlt egy-két évben nem igazán volt erre lehetőség. Tavasztól őszig maradt a kerékpározás és a túrázás, plusz a rendszeres súlymérés – számomra kihívás, hogy a saját magam által felállított célt minél hamarabb elérjem és az eszköz segít ebben.  Eddig egy első generációs Xiaomi mérleget használtam erre a célra, viszont az “csak” testtömeget mér, a testtömeg-indexet, vagy testzsír arányt nem, pedig ezek is fontos információk. Nem így a mai teszt alanya – a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg – mely a bioelektromos impedancia analízis (BIA) segítségével egy időben 14 indexet képes mérni és látványos grafikont készíteni belőlük a Megafit nevű alkalmazásban, mely applikáció elérhető Android és iOS rendszereken is.

A TrueLife az egészségápolás és az egészségvédelem területén a mindennapi életet megkönnyítő termékeket kínál. Fő céljuk az összes családtag nyugodt alvása és egészsége. Ehhez igénybe veszik a legmodernebb technológiákat és termékeiket hosszú távon, ugyanakkor gondosan tesztelik. A TrueLife termékek otthonod elválaszthatatlan részévé válnak.

Az okos mérleg megvásárolható a nagyobb elektronikai szaküzletekben, on-line áruházakban, az okos eszközről még több infót a gyártó hivatalos honlapján érhettek el. 

TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg

22.490 ft-tól
Ismerd meg tested felépítését! A bioelektromos impedancia analízis (BIA) alkalmazásával a FitScale W5 BT mérleg képes pontosan meghatározni, hogy tested miből épül fel. Azonnal megtudhatod a zsír-, a víz- és az izomtömeg arányod. Ezt nem csak fogyás közben jó tudni, hanem ellenkező esetben is, ha az izmaidat igyekszel felépíteni.
Általános leírás

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg segít, hogy tökéletesen megismerd a tested. Bármikor állsz rá, sokkal többet tudhatsz meg az aktuális súlyodnál. Például megismerheted a tested zsír-, víz- vagy csonttömegének nagyságát. Motivációról a Megafit alkalmazás gondoskodik, ahol statisztikákon, grafikonokon keresztül követheted a fejlődésed.  

  • 14 különböző index mérése
  • két tized pontosságú mérés
  • napi statisztikák, grafikonok a fejlődés ellenőrzésére
  • akár nyolc különböző felhasználó
  • FitBit és GoogleFit szinkronizáció
  • prémium edzett üveg
  • az eredmények megosztása a barátaiddal

A testtömeg-index (Body Mass Index - BMI) egy viszonyszám, amely a testtömeg és testmagasság négyzetének aránya (mértékegysége kg/m2). Kiszámításakor a  kapott érték alapján megállapítható, hogy normál tápláltsági állapot- (BMI 20-24,9 között), túlsúly- (BMI 25-29,9 között), vagy elhízás (BMI 30 fölött) jellemezi-e a vizsgált embert - 20 alatti testtömeg-index alultápláltságot jelez. A BMI-vel nem lehet különbséget tenni a zsír- és az izomtömeg között, így magában nem ad információt a testalkatra és a test zsírtartalmára. Gyermekeknél a BMI nem alkalmazható, náluk az úgynevezett percentilis táblázat használatos, mely megmutatja, hogy az azonos nemű és korú gyermekek mekkora százalékának kisebb a testtömeg-indexe, mint a vizsgált gyermeké.

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: TrueLife
Típus: okos diagnosztikai mérleg
Modell: FitScale W5 BT
Szín: fehér
JellemzőkMérési módszer: biolektromos impedancia analízis (BIA)
Mérési tartomány: 0,2 – 180 kg
Mérési lépcső: 0,05 kg
Mérési eltérés: 0,1 kg
Kapcsolódás: Bluetooth
Kompatibilis OS: iOS, Android
Indexek száma: 14
Mért indexek:
 – tömeg
 – BMI
 – testzsír
 – alaktípus
 – zsírmentes tömeg
 – bőr alatti zsír
 – viscerális zsír
 – testvíz
 – vázizomzat
 – izomtömeg
 – vázizomtömeg
 – protein
 – BMR
 – életkor anyagcsere alapján
Mobil alkalmazás: Megafit
Kompatibilis 3rd party applikációk: Google Fit, Fitbit

Méret és súly

Termék súlya: 1.800 kg 
Termék mérete (LxWxH): 310x310x25 mm 

A doboz tartalma

1 x TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg 
4 x 1,5V AAA elem
1 x használati utasítás
1 x biztonsági utasítások
Kicsomagolás, első benyomások
okosmérleg

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg csomagolásán a fehér mellett a brand zöld/lila színvilága uralkodik és kölcsönöz vidám és egyben fiatalos külsőt a kartonból készült doboznak, mely felülről leemelhető tetejű kivitelben  készült. A doboztető nagy részét a termék fotója foglalja el, az alján pedig a gyártó által fontosnak tartott jellemzők kaptak helyet, illetve a QR kód a Megafit alkalmazáshoz. 

A doboz tetejének levétele után magát az okos mérleget látjuk meg, illetve a 2×2 db zsugorfóliázott 1,5 V-os AAA elemet, amit tartozékként kapunk. Az eszköz alatt még egy használati utasítás és egy – a biztonsági alapelvekről tájékoztató – füzetecske található, más nem is szükséges a használathoz.

A 31×31 cm oldalhosszúságú és 2,5 cm magas mérleg törtfehér színével, lekerekített sarkaival eleganciát sugároz, amit a középen kiemelkedő fémkorong – benne a gyártó logójával – tovább fokoz. A mérleg állófelületének anyaga edzett üveg, kikapcsolt állapotban a kijelző láthatatlan, így nem töri meg az egységet. A mérleg felülete optikailag négy részre osztott, sötétebb színnel itt is feltűnik a logó, de egyáltalán nem tolakodó módon. A TrueLife FitScale W5 okos mérleg négy gumitappancson áll, a hátoldal felső harmadában találjuk meg az elemtartó fedőlapját, mely könnyedén eltávolítható és visszahelyezhető.

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg használatba vétele
FitScale W5 BT teszt

Az elemek behelyezése után az első feladat a telefonunk operációs rendszerének megfelelő Megafit alkalmazás telepítése (Android, iOS). A program megnyitása után be kell állítanunk a mértékegységeket, regisztrálni kell egy Megafit fiókot, meg kell adni a nemünket, a magasságunkat és a súlyunkat. Ha régóta sportolunk, akkor az atléta mód aktiválásával még pontosabb információt kapunk az izomtömegünkről, testzsírunkról, vagy a BMI értékünkről. Abban az esetben ha fogyni szeretnénk, érdemes egy célsúlyt beállítani, saját tapasztalatom alapján igencsak motiváló, hogy folyamatosan szem előtt van az érték.

Utolsó lépésként ki tudjuk választani azt a 3rd party alkalmazást, amivel a mérlegünk szinkronizáljon. Jelen pillanatban a Google Fit és a Fitbit a két lehetőség, utóbbi fizetős, előbbi pedig sajnos csak abban az esetben szinkronizál, ha minkét alkalmazásba azonos e-mail címmel jelentkeztünk be, egyébként csatlakozási hibát ír, pedig a Google appjában látszik a Megafit alkalmazás. Ez sajnos egy régebbi keletű probléma, eddig még nem lett kijavítva, reménykedni lehet benne, hogy nem ez a végleges állapot.

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleget utolsó lépésként akár most is hozzá lehet adni az apphoz, de a későbbiek során is lehetőség van rá – illetve az első mérés alkalmával automatikusan kapcsolódni fognak egymáshoz.

Jellemzők, tapasztalatok

A mérleg használata rendkívül egyszerű, az applikáció elindítása után egyszerűen csak rá kell állni mezítláb a mérlegre és megvárni a mérési folyamat végét, mely nagyságrendileg 10-15 másodpercet vesz igénybe, elkészültekor egy  kikapcsolható hangjelzés tájékoztat a megtörténtéről és Bluetooth kapcsolaton keresztül azonnal megjelennek az adatok az applikációban. Ha valamit rosszul csináltunk (például zokniban mértünk, vagy hamar szálltunk le a mérlegről), azonnal tájékoztatást kapunk egy elhízott piros nyakkendős fiútól és kezdhetjük újra a mérést, de a kijelzőről is értesülünk a sikertelen műveletről. A mérlegre állni minden nap azonos időben célszerű, így kapjuk a legjobb eredményt. Az eszköz két tizedesig mér, a legkisebb megjeleníthető érték 5 dkg. A mért értékeket összehasonlítva a Xiaomi mérlegemmel, az eltérés maximum 10 dkg, ami a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg mérési hibájának felel meg, így véleményem szerint a kapott értékek pontosak.

A bioelektromos impedancia analízis (BIA) mérés során mérőműszer egy gyenge elektromos áramot küld a talpaktól a kezekig. Az elektromos ellenállás (impedancia) kerül kiértékelésre, mely megmutatja a testben található vízmennyiséget.

A testsúlyunkon kívül még 14 index értékeit kapjuk meg a bioelektromos impedancia analízisen alapuló mérés során – az összes adat átlátható módon jelenik meg, a felületen csak a fontos információkat találjuk meg mindenféle sallang nélkül. A mérleg összesen nyolc felhasználót tud kezelni, a súlyuk és a test jellemzői alapján automatikusan beazonosítja őket és természetesen az adatokat is egyénenként jeleníti meg. A 14 mért index sokaknak elsőre nem mond semmit, de szerencsére az alkalmazásban több helyen is megtalálhatóak rövid a leírások arról, hogy melyik érték mit jelent pontosan. A teljesség igénye nélkül megtudhatjuk a testzsír-százalékunkat, a zsírmentes testsúlyunkat, vagy az izomtömegünket.

Újra hangsúlyozom, hogy a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg nem orvosi eszköz, így az általa kapott adatok tájékoztató jellegűek, nem használható egészségügyi állapot diagnosztizálásához, illetve bizonyos élethelyzetekben nem használható (a legfontosabb infók a teszt tetején találhatóak, illetve a mérleg mellé mellékelt biztonsági útmutatóban bővebben is elolvashatóak).

Az alkalmazás indításakor – vagy közvetlen mérés után – a három fő részre tagolt képernyőjének első egységén (mérés) az utolsó mérés eredményét látjuk, nagyobb betűtípussal az aktuális súlyunkat, bekarikázva a célsúlyt és külön sorban kiemelve a változást az egyénileg beállított időponthoz viszonyítva (ha nem állítunk be semmit, akkor az első mérés lesz a bázis). A jobb felső sarokban található “+” jelre kattintva adhatunk hozzá manuálisan súly- és testzsír értékeket, kezelhetjük az eszközeinket, oszthatjuk meg az eredményeket, hasonlíthatjuk össze a múltbéli adatainkat, vagy elolvashatjuk az egészségügyi jelentést. Utóbbi jelentés minden hónap első napján frissül, abban az esetben ha megtörtént a kellő számú mérés. Ez a menüpont – és még pár másik – csak angol nyelven érhető el, ahogy a jogi irányelvek is.

A második fülön (trendek) tekinthetjük meg egy grafikonon az eddigi eredményeket indexenként heti-, havi-, vagy éves bontásban, illetve az óra ikonra kattintva naptár-nézetben. Lehetőség van napi többszöri mérésre is, a különböző napon belüli eredményeket ezen a felületen látjuk csak, a grafikonon és a főoldalon csak az utolsó mérés adatai jelennek meg. A dátum kiválasztása után a megjelenő sorra kattintva előhívhatóak a mérés eredményei, az “adat kiválasztása” feliratra kattintva pedig elérhetővé válik az összehasonlítás is.

Az utolsó egység a “fiókom” nevet kapta, itt érhetjük el a beállításokat és felhasználókat is adhatunk a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleghez, de a félig magyar, féli angol nyelvű GYIK is itt kapott helyet. Az alkalmazás beállításainak használata egyértelmű, ráadásul még a színtémák közül is kedvünkre választhatunk.

Innentől kezdve az értékekkel szabadon játszhatunk; meg tudjuk őket osztani a barátainkkal, követhetjük a saját – vagy barátunk – fejlődésünket, edzhetünk, vagy akár máshogy étkezhetünk a kedvezőbb eredményért. Ne feledd, a mérleg csak egy eszköz az eredmények eléréséhez, cselekedni Neked kell!

Mostani alkalommal az elem6 cégcsoport jóvoltából a TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg tulajdonságait oszthattam meg Veletek, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben kérdésetek lenne vásárlás előtt, esetleg a működéssel kapcsolatban, ezeket a teszthez kapcsolódó fórumban tudjátok feltenni.

Összefoglaló
8.7A mi értékelésünk
Alakítsd a tested tudományosan!

A TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg segítségével mindig pontosan tisztában leszel a tested összetételével, a súlyoddal, az izomtömegeddel, erről nem kevesebb, mint 14 index gondoskodik a BIA technológiának köszönhetően. Mindezt oly módon teszi, hogy az eszközöd a fürdőszobád dísze is egyben, hiszen a prémium minőségű edzett fedőüveg nem is néz ki rosszul. A napi statisztikáknak köszönhetően könnyen követheted az eredményeidet és az értékeket akár meg is oszthatod másokkal. A mérleg ára akcióban még tűréshatáron belüli, akción kívül drágának számít.

Ár/érték arány
8
Kialakítás, dizájn
9.5
Alkalmazás
8.5
Kezelhetőség
9
Szolgáltatások, extra funkciók
8.5
POZITÍVUMOK
 • akár nyolc felhasználó kezelése
 • a mért adatok megoszthatóak
 • szép dizájn
 • könnyen leolvasható kijelző
 • 0,05 kg-os mérési lépcsők
 • 14 index mérése
NEGATÍVUMOK
 • ha nem akciós magas az ára
 • a Google Fit szinkronizáció csak azonos e-mail címmel bejelentkezve működik
 • az applikáció néhány helyen nem magyar nyelvű
TrueLife FitScale W5 BT okos mérleget itt vásárolhatod meg

TrueLife FitScale W5 BT okos mérleg

22.490 ft-tól
Ismerd meg tested felépítését! A bioelektromos impedancia analízis (BIA) alkalmazásával a FitScale W5 BT mérleg képes pontosan meghatározni, hogy tested miből épül fel. Azonnal megtudhatod a zsír-, a víz- és az izomtömeg arányod. Ezt nem csak fogyás közben jó tudni, hanem ellenkező esetben is, ha az izmaidat igyekszel felépíteni.

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Mutasd a teljes profilt

Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.
   Reset Password