Ajánlott

TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe – a fogaid jó barátja

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe teszt

[toc]

Abban gondolom megegyezhetünk, hogy a fogmosás a napi rutin része, jobb esetben reggel és este, de leginkább minden étkezés után illik megmosni a fogainkat. Erre számos lehetőségünk van; megtehetjük hagyományos-, forgófejes-, szónikus-, esetleg ultrahangos fogkefével. A kutatások szerint az elektromos fogkefék hatékonyabbak hagyományos társaiknál, mert használatukkal olyan helyeket is elérhetünk a szájüregben, amit a hagyományossal nem, lepedékeltávolításban is jobban teljesítenek, illetve a fogínnyel is kíméletesebbek. Személy szerint évekig forgófejes modellt használtam, de 1-2 éve kipróbáltam a szónikus technológiát és le is ragadtam mellette; az érzékeny fogínyem sokkal jobban viseli ezt a fajta mozgást, mint a körköröset, ráadásul a tisztaság-érzet is sokkal nagyobb, mint régebben volt. A hagyományos fogkeféhez képest a fejek cseréje között is több idő telik el, hiszen sokkal kisebb erővel nyomom azt a fogaimhoz, mint előtte, így lassabban is használódnak el.

A TrueLife az egészségápolás és az egészségvédelem területén a mindennapi életet megkönnyítő termékeket kínál. Fő céljuk az összes családtag nyugodt alvása és egészsége. Ehhez igénybe veszik a legmodernebb technológiákat és termékeiket hosszú távon, ugyanakkor gondosan tesztelik. A TrueLife termékek otthonod elválaszthatatlan részévé válnak.

A rövid bevezető után nem nehéz kitalálni, hogy a mostani teszt alanya valamilyen fogápolási termék lesz, mégpedig a TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe, mely készülék az elem6 cégcsoport jóvoltából érkezett kipróbálásra és nagyon fontos jellemzője az állványba épített töltő mellett az UV sterilizátor, mely használatával akár a baktériumok 99,9%-a is elpusztul a 10 perces sterilizálási folyamat során. Természetesen a TrueLife SonicBrush UV a nagyobb elektronikai cikkeket forgalmazó elektronikai szaküzletekben megvásárolható; a fogkeféről még több infót a gyártó hivatalos honlapján érhettek el. 

TrueLife SonicBrush UV elektromos fogkefe

18.990 ft-tól
A SonicBrush UV szónikus fogkefe tökéletesen gondját viseli fogsorodnak. Nagyfrekvenciás szónikus technológiával távolítja el a fogzománcról és az ínyről a lepedék legnagyobb részét, miközben sokkal kímélőbb, mint a hagyományos forgókefék.
Általános leírás

A TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe tökéletesen gondját viseli fogsorodnak. Nagyfrekvenciás szónikus technológiával távolítja el a fogzománcról és az ínyről a lepedék legnagyobb részét, miközben sokkal kímélőbb, mint a hagyományos forgókefék. 4 tisztítási mód áll rendelkezésre, amelyek még könnyebbé teszi a ragyogó mosolyhoz nélkülözhetetlen fogápolást. Az akkumulátor hosszú élettartamának köszönhetően a fogkefét elegendő 17-19 naponta egyszer feltölteni, a mellékelt UV sterilizátor pedig megszabadítja a fejet a baktériumok 99,9%-tól. A csomag tartalmaz egy szónikus fogkefét, egy töltőállomást UV-sterilizálóval, három Standard kefefejet és egy utazó tokot.

  • modern, szónikus technológia: a szónikus csúcstechnológia a nagyfrekvenciás mozgásoknak köszönhetően eltávolítja a fogakról a lerakódás legnagyobb részét, egyúttal kíméli a fogzománcot.
  • beépített UV sterilizáló: az UV-fény pillanatok alatt fertőtleníti a fogkefe fejét, és elpusztítja a baktériumok 99,9%-át
  • 4 választható üzemmód: négy üzemmód gondoskodik a fogak szépségéről és az íny egészségéről
  • időzítő: az automatikus 2 perces időzítő figyeli helyetted a tisztítás megfelelő időtartamát, majd a kefe magától kikapcsol
  • egyenletes tisztítás: egy finom rezgés 30 másodperces időközönként figyelmeztet, hogy ideje a szád másik részével foglalkoznod, így a kefe egyenletesen tisztítja meg a felső és az alsó fogsorod
  • 3 tartalék fej: a gazdag tartozékoknak köszönhetően a SonicBrush UV-t az egész család használhatja, hiszen a csomagban 3 különböző színű fej van, köztük egy kisebb a gyermekek számára.
  • vezeték nélküli töltés: nincs csatlakozó, nincs vezeték – a TrueLife SonicBrush UV szónikus kefét elég rátenni a töltőállványra, és a vezeték nélküli töltés gondoskodik a többiről.
  • a beállítások megjegyzése: a fogkefe megjegyzi. hogy melyik üzemmódban tisztítottad utoljára a fogaidat és a legközelebbi fogmosás során is ez a mód lesz aktív
A TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe főbb jellemzői
ÁltalánosMárka: TrueLife
Típus: szónikus fogkefe
Modell: SonicBrush UV
Szín: fehér
JellemzőkKészenléti idő: 17-19 nap (kb. 20 ciklus)
Vízállóság: IPX7
Időzítő: van
Töltés: indukciós
Mozgások száma: akár 80.000 mozgás/perc
Programok száma: 4 (tisztítás, enyhe, fehérítő, masszázs)
Kompatibilitás: Philips Sonicare fogkefe fejek
Egyéb kiegészítők: normál-, gyerek-, érzékeny fogakra-, fehérítő-, fogközötti fejek

Méret és súly

Termék súlya:
 – fogkefe: 114 g
 – UV sterilizálóval: 500 g
Termék mérete (LxWxH):
 – fogkefe: 28,00×250,00×29,00 mm
 – UV sterilizálóval: 147,00×262,00×53,00 mm

A doboz tartalma

1 x TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe
1 x állvány UV sterilizálóval
3 x fogkefefej
1 x utazótok
1 x gyors útmutató
1 x többnyelvű használati utasítás
Kicsomagolás, első benyomások
TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe - a fogaid jó barátja

A TrueLife színvilága a pasztell lila/zöld, így a SonicBrush UV szónikus fogkefe csomagolásán is ez a két szín uralkodik, vidám és egyben fiatalos külsőt kölcsönöz a doboznak, melynek első oldalán a fogkefe képe foglalja el a legnagyobb helyet. A kartonból készült doboz felülről nyitható, érdemi információ csak a hátoldalon olvasható.

A dobozon belül egy műanyag rekeszben található az állvány, a TrueLife SonicBrush UV fogkefe, a három fej és egy utazó tok. A tesztelésre érkezett példány még régi szériás, ebben az utóbbi nem szerepel tartozékként – ezért is hiányzik a fényképekről -, de a gyártó kérdésemre elmondta, hogy a jelenleg forgalomban lévő példányok esetében megtalálható a dobozban. A 3 darab fej egybe van csomagolva és már ránézésre is kompatibilis a Philips Sonicare fogkefe fejekkel. A valóság is ez, annyi kiegészítéssel, hogy amíg a Philips fejek könnyen felhelyezhetők a SonicBrush testére (mivel a teszt alanya nem rendelkezik intelligens kefefej-felismeréssel, ezért az ilyen típusú kefék felárát nem érdemes megfizetni), addig ez fordítva nem teljesen igaz; ebben az esetben kicsit szorosabb az illeszkedés, de működik a mix. 

A TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe teste és az állvány is törtfehér színűek, műanyagból készültek, előbbi a csúszás megakadályozása végett gumiborítást is kapott. A bekapcsológomb fölött a gyártó logója látható, alatta pedig a jelzés nélküli módválasztó kapcsolót találjuk, mellyel a négy előre definiált mód közül választhatunk. A fogkefetest aljának közepén az indukciós töltéshez szükséges lyuk látszik, a töltöttségjelző és a módok nevei csak használat közben lesznek megvilágítva, kikapcsolt állapotban észrevétlenül bújnak meg. A test hátsó részén három párhuzamos bevágás könnyíti meg a fogást és természetesen csúszásgátló szerepe is van ennek a kialakításnak. 

A három tartozékba kapott fej három különböző színű gyűrűt kapott, így a család tagjai minden esetben könnyen megtalálják a saját használatú keféjüket. A sörték a hagyományos elrendezést követve, két különböző magasságban állnak ki a fejből, keménységük közepes, színük zöld és vízszínű. Magának a fogkefefej testének anyaga – véleményem szerint – a kelleténél egy kicsivel keményebb műanyag; a nagyobb márkákhoz készült utángyártott fejek érzetét adja, ami ugyan nem őrületes probléma, együtt lehet vele élni, főleg ha BPA mentes az anyaga – erről sajnos nem találtam semmilyen infót a leírásban. Ahogy a sörték indikátorként való működéséről sem – a színének elhalványulásukból lehetne következtetni a csereperiódusra -, így feltételezem, hogy a kefefejnek nincs ilyen funkciója, de három havonként illik cserélni.

TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe - a fogaid jó barátja

Az állvány jobb oldalán található az indukciós töltő csatlakozója, ide csak bele kell állítani a fogkefe testét és a töltés elindul, bal oldalon pedig egy szürke színű ajtó foglalja el a helyet, mely mögé a fogkefefejeket helyezhetjük el tárolás és/vagy sterilizálás céljából. A keféknek az UV lámpa felé kell nézniük, az ajtó becsukásával a lámpa nagyjából 10 perc időtartamra bekapcsol és a leírás szerint elpusztítja a baktériumok 99,9%-át. Egyszerre mindhárom fej behelyezhető, a sterilizálás folyamata után, vagy az ajtó nyitásakor a lámpa kikapcsol, így teljesen  biztonságosan használható. Az UV lámpa a hátoldalon található takarólemez eltávolítása után cserélhető, de mivel ezen fényforrások működési időtartama pár ezer óra is lehet, nem is biztos, hogy valaha szükséges lesz a csere.

UV-C az úgynevezett kis hullámhosszú vagy germicid sugárzás, ami 100-280 nm közti tartományban található. Az UV-C tartomány az egyik legerősebb sterilizáló, fertőtlenítő, baktériumölő fény. A germicid, azaz baktériumölő kifejezés arra utal, hogy a behatás hatására a kórokozók DNS-e sérül és azok szaporodás-képtelenné válnak. A megfelelő használat és védelem mellett rendkívül hatékony védelmet jelent a vírusok, baktériumok, ellen.

A TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe használatba vétele
truelife sonicbrush uv fogkefe ár

A TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe használati utasításban leírtak szerint az akkumulátor első feltöltésének 24 órán keresztül kell tartania, ezért érdemes így kezdeni a használatba vételt. Az EU szabványos csatlakozót csatlakoztassuk az elektromos hálózathoz, a kefe testét állítsuk bele a töltőrekeszbe és várjunk. A töltésjelző pirosra vált, egészen addig így marad, míg az akkumulátor a teljes töltöttségét el nem éri, ekkor zöld lesz.  

A használat előtt a fogkefefejet a fogkefetest kiálló nyelére kell csatlakoztatni, mégpedig úgy, hogy a test és a fej között egy pici hézag látszódjon – ez az üzemszerű működés, nem kell, hogy összeérjenek. A bekapcsológomb egyszeri megnyomásával indul a tisztítási folyamat, a módválasztó nyomogatásával léptethetünk a különböző fejmozgatási algoritmusok között, az eddig láthatatlan módnevek is megjelennek, természetesen mindig az aktuális állapotnak megfelelő lesz aktív. Az utoljára használt mód indul el a következő fogmosás során, így ha van egy jól bevált üzemmód amit kedvelünk, az alsó gombot akár el is felejthetjük. Fogmosás közben a töltöttségi állapot is látható – tükörből, mert leállításkor azonnal elalszik a megvilágítás, jó volna egy pár másodperces késleltetés az egyszerűbb leolvasáshoz.

A szónikus fogkefe feje oldalról-oldalra mozog, percenként akár 30.000 - 60.000 mozdulatot végezve, így seperve ki a lepedéket és távolítja el az elszíneződéseket. A tisztítás mechanikusan történik a sörte és a fogfelület közvetlen kapcsolatával úgy, hogy közben nem irritálja az ínyt és nem okoz sérülést a fogzománcban.

Az egyik nagy különbség a hagyományos és az elektromos fogkefék között, hogy utóbbinál nincs szükség se le/fel mozdulatokat tenni a kezünkkel, se erős nyomást gyakorolni fogakra, a fogkefe fejét csupán végig kell vezetni a fogak felületén. Általában egy teljes tisztítási periódus 2 percig tart, 30 másodpercenként egy-egy figyelmeztetéssel – a TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefénél sincs ez másképp. A fél perc elegendő egy-egy terület megtisztítására; a felső- és az alsó fogsort osszuk ketté és kezdjük a külső felszínnel, majd a belsővel, végül a fogak felszínén vezessük végig a fejet. Egyébként egy gyors matekkal belátható, hogy ennél rövidebb használat is jobban tisztít, mint egy hagyományos fogkefe, hiszen azzal percenként 600-700 mozdulatnál többet nem vagyunk képesek végezni, de ha lehet várjuk ki a ciklus végét. Persze a fogközök tisztításához használjunk fogselymet, illetve a fogmosás után szájvizet a legjobb végeredményért.

A használat során a motor harminc másodpercenként kb. fél másodpercre leáll, innen lehet tudni, hogy itt az idő a következő negyeddel foglalkozni, majd két perc után a vibráció leáll, a fogkefe automatikusan kikapcsol. Sajnos a túl erős nyomásról nem kapunk visszajelzést, ezért nekünk kell arra figyelni, hogy ne nyomjuk túl erősen a fogra/ínyre a fejet. A négy különböző módban különböző fejmozgásokat tapasztalhatunk, amennyiben még nincs tapasztalatod szónikus fogkefével, érdemes először a “SOFT” állással próbálkozni, az a leggyengébb mód. 

A fogmosás befejeztével a kefefejet az állványon az ajtó mögé helyezve és az ajtót becsukva elkezdődik a körülbelül 10 perces sterilizálás folyamata, mely végén a fej fertőtlenítve lesz és az esetlegesen megtelepedett vírusok, baktériumok 99,9%-ától megszabadulhatunk. Az UV lámpa működését a betekintőablakon keresztül ellenőrizhetjük és mivel az UV-C sugárzás üvegen, plexin, műanyagon nem jut keresztül, így semmi veszélyt nem jelent az egészségre, de természetesen nem érdemes közvetlenül nézegetni még becsukott ajtón keresztül sem.

Jellemzők, tapasztalatok
TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe - a fogaid jó barátja

A TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe használata értelemszerű és kényelmes, nem jelent nagy terhelést a kéznek. Az ínnyel finoman bánik; régebben, amikor hagyományos fogkefét használtam – azokból is a márkásabb fajtákat -, nagyon sokszor sértettem meg az ínyem és az pár helyen vissza is húzódott (ún. fognyaki kopás) a túl erős nyomástól és a helytelen technikától. Itt ilyenről szó sem lehet, de az egyik hiányosságnak mindenképpen azt tartom, hogy nincs nyomás-visszajelzés (az, hogy ha teljesen a fogamhoz szorítom a kefefejet és a mozgás abbamarad, az nem visszajelzés, hanem működésbéli sajátosság). A másik említendő furcsaság, hogy nincs pillanatmegállítási lehetőség; leállításkor és azonnali újraindításkor is újraindul az egész ciklus, módváltáskor pedig a 30 másodperces negyed-ciklus kezdődik elölről. Lehetséges, hogy ez nem bug, hanem feature, mert hosszabb időtartamú mód nem található a fogkefében, így viszont szinte bármeddig tisztíthatjuk a fogainkat, még ha ez teljesen felesleges is 2-3 percen túl.

A teszt során 15 napja használom napi 2 alkalommal a fogkefét töltés nélkül (plusz a működés tesztelése), így elmondható, hogy akár kéthetes távollétet is kibír a töltőkonzolja nélkül. Egy szónikus fogkefe használata után teljesen más lesz az ember szájában a tisztaságérzet, mint bármilyen más eszköz használatával, ez most sincs másként. A mozgás hatására a fogkrémből és vízből álló elegy szinte átpréselődik a fogak között, ily módon is tisztítva azokat – fogak felülete szinte selymessé válik. Tapasztalatom szerint a SonicBrush UV egy kedvező árú, a feladatát jól ellátó fogkefe lett, beépített pluszt védelemmel a vírusok és a baktériumok ellen.

Mostani alkalommal az elem6 cégcsoport jóvoltából a TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe tulajdonságait olvashattátok, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben kérdésetek lenne vásárlás előtt, esetleg a működéssel kapcsolatban, ezeket a teszthez kapcsolódó fórumban tudjátok feltenni.

Összefoglaló
8.7A mi értékelésünk
Szónikus technológia, egészséges fogak

Ha fontos a fogaid- és az egészséged védelme, akkor a TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe jó barátod lesz az elkövetkező években ha őt választod ki új fogkefédnek. A szónikus technológiát segítségül hívva a fogaid ragyogóan tiszták lesznek, és az ínyed is kevesebb traumának lesz kitéve, mint egy hagyományos fogkefe használata során. A beépített időzítőnek köszönhetően minden alkalommal tudni fogod, hogy mikor kezdd a következő negyed tisztítását , a teljes folyamat végén pedig a készülék kikapcsol. Az akár 19 napos készenléti idő töltés nélkül is megfelelő használati időt biztosít, de a fogkefét a töltőállványra visszahelyezve megindul a töltés, majd a csepptöltés, így a fogkefe bármelyik pillanatban használatra kész. Összességében a SonicBrush UV fogkefe egy kedvező áron, Magyarországon is beszerezhető készülék, mely kiválóan ellátja a feladatát - ajánlott termék.

Ár/érték arány
9
Tisztaságérzet, tisztítás hatékonysága
9.5
Kialakítás, dizájn, anyaghasználat
8.5
Kezelhetőség
8.5
Szolgáltatások, extra funkciók
8
POZITÍVUMOK
 • kedvező ár
 • szónikus működés
 • 4 különböző üzemmód
 • figyelmeztetés 30 másodpercenként
 • 2 perc után automatikus kikapcsolás
 • UV sterilizálás
 • 3 db fej
 • Philips Sonicare fogkefe fej kompatibilitás
 • tartozék utazótok
NEGATÍVUMOK
 • nincs nyomásérzékelés
 • nincs applikáció
 • a fogkefemarkolat nem intelligens, nincs értesítés a fejek cseréjéről
 • módváltáskor/kikapcsoláskor újraindul a ciklus
A TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefét itt vásárolhatod meg

TrueLife SonicBrush UV elektromos fogkefe

18.990 ft-tól
A SonicBrush UV szónikus fogkefe tökéletesen gondját viseli fogsorodnak. Nagyfrekvenciás szónikus technológiával távolítja el a fogzománcról és az ínyről a lepedék legnagyobb részét, miközben sokkal kímélőbb, mint a hagyományos forgókefék.

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

TrueLife SonicBrush UV szónikus fogkefe - a fogaid jó barátja
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!

Cimkék:

Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.