Ajánlott

Xiaomi gateway teszt – az okos otthon lelke

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

Ismerd meg mit tud a Xiaomi gateway

[toc]

Az okos otthonnal kapcsolatos bejegyzést igazság szerint ezzel az eszközzel kellett volna kezdenem, de végül a Xiaomi Yeelight okosizzó tesztje nyitotta a sort. Igazából nem is túl nagy probléma, ha már megismertétek és megszerettétek az okosizzótokat, akkor itt az ideje, hogy komolyabban is munkára fogjátok, hiszem az igazi erejét a Xiaomi gateway eszközzel párosítva fogja megmutatni. Ugyan pont ehhez az izzóhoz nem szükséges a gateway mert működik nélküle is, de Nézzük  meg közelebbről, hogy mi ez az eszköz és miért van rá szükségünk ha okos otthont szeretnénk építeni.

Ajánlott
0
Original Xiaomi Mi Smart Multifunctional Gateway WiFi Remote Center Control 16 Million RGB Lights - Updated VersionMain Features:• Original Xiaomi smart multifunctional gateway for daily use.•1200 Internet Radio Broadcast: Multi live online radio optional, you can enjoy beautiful life.•16 Million...
Még több infó +
35,82 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Amazon.de
A termék utolsó frissítése: 2024-06-18 21:52
Ár/érték arány
10
Szolgáltatások
9
Felhasználói élmény
8
Minőség
10
Applikáció
7
Pozitívumok:
 • ár
 • Minőség
 • Szolgáltatások
 • ZigBee protokoll kompatibilitás
 • Sok elérhető kapcsolódó eszköz
 • Rendszeres firmware frissítés
Negatívumok:
 • A rádió csak kínai állomásokat talál
 • Amennyiben nincs wi-fi kapcsolat, a led folyamatosan villog, ami éjszaka nagyon zavaró tud lenni

A gateway szó szerinti fordításban átjárót jelent és ez a szó nagyon jól vissza is adja az eszköz feladatát: a Xiaomi gateway (más néven hub) egy  összekötő pont az otthoni eszközeink és szenzoraink számára, ráadásul támogatja a ZigBee kommunikációs protokollt is. Ezen az eszközön keresztül tudjuk kialakítani és beállítani, hogy mikor mi történjen; például este 7 után kapcsolódjon fel a kerti világítás, majd éjfélkor ki, vagy napközben (ha tudjuk, hogy nem tartózkodunk otthon) a bejárati ajtó nyitásakor szólaljon meg a gatewaybe épített sziréna és ezzel egyidejűleg a kamera kezdjen el rögzíteni.

Az adatainkhoz egy külső szerveren keresztül bármikor hozzáférhetünk, nem kell azonos Wi-Fi hálózaton lennünk, ez azt jelenti, hogy messziről is bármikor meg tudjuk tekinteni az érzékelők állapotát, vagy rá tudunk nézni a kamera képére.

A Xiaomi Gateway általános leírása
  • eredeti Xiaomi okos-, multifunkciós gateway napi használatra
  • 1200 elérhető Internet Rádió állomás: sajnos leginkább csak kínai nyelvű adók érhetőek el
  • 16 millió színű világítás: használható kis éjjeli lámpának is, a szín és a fényerő az appból állítható
  • egyedi csengés: nem csak mp3-at használhatsz csengőhangként, hanem bármit rögzíthetsz és csengőhangként használhatsz (az a funkció csak Androidon érhető el)
  • éjjeli fény funkció: mozgásérzékelő szenzorral összekötve sötétben mozgás hatására bekapcsol a fénye
  • APP kontroll: Android és Iphone telefonokkal is kompatibilis
  • a Xiaomi gateway-hez 30 különféle eszköz csatlakoztatható
A Xiaomi Gateway kicsomagolása
Xiaomi okos otthon

A doboz a szokásos fehér színű, ahogy azt már megszokhattuk a Xiaomi termékeknél. Benne az eszközön kívül csupán egy leporelló-szerűen összehajtogatott leírás található, ami – szintén szokás szerint – csak kínai karaktereket tartalmaz. Szerencsénkre minden fontos teendő rajzon is meg van örökítve, ahogy a QR kód is fel van tüntetve. Kézbe véve a dobozt, az első ami feltűnt, hogy meglepően kis eszköz férhet ebbe az aprócska dobozba. És valóban, egy 8 cm átmérőjű műanyag lyukacsos ‘izét’ tartunk a kezünkben (a legtöbb leírásban sajnos tévesen szerepel a méret). Elöl a hangszóró lyukai vannak kialakítva – középen egy ízléses Mijia logóval. A gatewayen körben fut a 16 millió szín megjelenítésére képes LED ablaka, míg a hátoldalon a kínai szabványnak megfelelő hálózati csatlakozót találunk. Éppen ezért ne felejtsünk el a rendeléssel egy időben átalakítót is rendelni. A linkben szereplő adapter ajánlott darab, a csomagban 2 db is található (a lenti képeken látszik, nem biztos, hogy az USB-s elosztó a jó megoldás erre a célra). Összességében egy nagyon szépen összerakott eszközről beszélünk.

A Xiaomi Gateway üzembe helyezése

Az elektromos hálózathoz való csatlakozás előtt – ha még nincs a telefonunkon – töltsük le a MiHome alkalmazást (Play store-t linkeltem, cserében ebben a cikkben is iPhone képernyőmentés képek lesznek).  Mint minden Xiaomi alkalmazáshoz fiókot kell regisztrálnunk, hogy használni tudjuk az eszközeinket, ezt sajnos nem tudjuk  kikerülni. Ha ezzel megvagyunk, semmi nem tarthat vissza bennünket attól, hogy kicsomagolás után üzembe is helyezzük az új szerzeményünket.

Az első és legfontosabb lépés, hogy a beállítások menüpontban (profile/settings/language and locale) a locale menüpont Mainland-re legyen állítva, csak így lehet eszközöket hozzáadni. A kezdőképernyő jobb felső sarkában a “+” ikonra kattintva a gateway ikont kiválasztva adható hozzá a rendszerhez az új eszközünk.  Ez a művelet semmivel sem nehezebb, mint más eszköznél, a LED sárga villogása után adható hozzá a rendszerhez a Xiaomi gateway, hasonló elven, mint azt az okos-izzónál is láthattuk.

Az alábbi képeken pár beállítást mutatunk. A főképernyőn az érzékelők, eszközök státusza látszik, ott a megfelelő ikonra kattintva jutunk a beállítani kívánt eszköz menüjébe, jelen esetben a gateway-ébe. Itt állítható be a led színe, fényereje, adhatóak hozzá a kompatibilis eszközök és az eseményeket is tudjuk definiálni. A legtöbb okos eszköz csak a gatway-en keresztül kommunikál, így a mozgás-, a hőmérséklet érzékelő, a wi-fi kamerák, stb. csak így használhatóak.

Az események beállítása
Azt kellene mondanom, hogy minden egyértelmű, kattintunk a gateway képernyőn a jobb felső … ikonra, utána az automation menüpontra, hozzáadunk egy eszközt, ott megadjuk mit szeretnénk ha történne…

…és nézünk nagyokat mik ezek a karakterek. Ugyanis az alkalmazás egy része nem tud angolul, ez éppen attól függ, hogy lefordították-e már a kiegészítő modulját. Ez egy eléggé nagy hiba, de nem a gateway hibája, hanem az alkalmazásé. A fordítás a mai világban természetesen megoldható, de nem túl elegáns megoldás.

Az alábbi képeken látható pár beállított automatizáció, ezek keverhetőek is egymással, végtelen számú variánst létre lehet hozni így (a harmadik képen lévő automatizáció eredménye még nekem sem egyértelmű egyelőre).

Sajnos e cikk kerete meghaladja a lehetséges automata lefutások leírását, viszont a fenti képekből is látható, hogy nagyon sok beállításra van lehetőségünk és ehhez nagyon sok érzékelőt és eszközt tudunk kombinálni egymással.

A fentieken kívül a gateway használható ajtócsengőként ha a nyomógombbal kapcsoljuk össze, beállíthatunk előre definiált színmódokat bizonyos események bekövetkeztekor. Például nincs okos-izzónk és tudjuk, hogy este tízkor érkezik a barátnőnk. El kéne kápráztatnunk, mit tegyünk? Állítsuk be este tízre a gatewayt, hogy romantikus fénnyel világítson és indítsa el az egyik internetes szerelmes számokat játszó rádióadót. Ha másért nem is, de ezért érdemes beszerezni ezt az eszközt.

Összefoglaló
8.8A mi értékelésünk
Xiaomi gateway - még egy közel tökéletes eszköz

Amennyiben Xiaomi alapú okos otthon szeretnénk létrehozni, akkor a Xiaomi gateway elengedhetetlen kellék. Ez az eszköz egyesíti és hangolja össze az eszközök és az érzékelők működését. Segítségével szinte bármilyen időzített- és kiváltott esemény létre tudunk hozni. Ráadásul minősége is kitűnő, ajánlott termék.

Ár/érték arány
10
Szolgáltatások
9
Felhasználói élmény
8
Minőség
10
Applikáció
7
POZITÍVUMOK
 • ár
 • minőség
 • szolgáltatások
 • ZigBee protokoll kompatibilitás
 • sok elérhető kapcsolódó eszköz
 • rendszeres firmware frissítés
NEGATÍVUMOK
 • a rádió csak kínai állomásokat talál
 • amennyiben nincs wi-fi kapcsolat, a led folyamatosan villog, ami éjszaka nagyon zavaró tud lenni
A Xiaomi Gateway-t itt tudod megvásárolni
Ajánlott
0
Original Xiaomi Mi Smart Multifunctional Gateway WiFi Remote Center Control 16 Million RGB Lights - Updated VersionMain Features:• Original Xiaomi smart multifunctional gateway for daily use.•1200 Internet Radio Broadcast: Multi live online radio optional, you can enjoy beautiful life.•16 Million...
Még több infó +
35,82 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Amazon.de
A termék utolsó frissítése: 2024-06-18 21:52
Ár/érték arány
10
Szolgáltatások
9
Felhasználói élmény
8
Minőség
10
Applikáció
7
Pozitívumok:
 • ár
 • Minőség
 • Szolgáltatások
 • ZigBee protokoll kompatibilitás
 • Sok elérhető kapcsolódó eszköz
 • Rendszeres firmware frissítés
Negatívumok:
 • A rádió csak kínai állomásokat talál
 • Amennyiben nincs wi-fi kapcsolat, a led folyamatosan villog, ami éjszaka nagyon zavaró tud lenni
Még több okosotthon eszköz
Mutasd a következőt
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 2 hét

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!

Cimkék:

Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

7 hozzászólás
Összes Leghasznosabb Legmagasabb értékelés Legalacsonyabb értékelés Értékeld Te is
 1. Szia,

  Maga a Geateway is hőmérő?
  Köszi a választ.

 2. Egy kis utána nézésel a negatív listáról a net rádiót le lehet húzni. Valamint szinte mindent lehet magyar nyelven is, ha valaki veszi a fáradságot. Ezeket az eszközőket már rég letesztelték.
  Ha több és magyar rádiót is akarsz rajta hallgatni nem kell mást tenned mint letölteni a DNS Changer nevű appot a dns1 megadni a 82.146.38.202 és dns2 8.8.8.8 majd elinditod és máris több száz nem csak kinai rádió adót fogsz találni köztük magya adókat is pl: sláger, rádió1, petőfi stb.

  • Szia,

   Köszönjük, hogy megírtad. Amikor a teszt megszületett, csak Androidon volt elérhető ez a lehetőség. Illetve nem mindenki szeretné átállítani a DNS-t, így nem vesszük ki a negatívumok közül, de a hozzászólásod alapján mindenki át fogja tudni magának állítani ha rádiót szeretne hallgatni 🙂

   Üdv,
   Alex

  Szólj hozzá

  weddmegonline
  Új Felhasználó Regisztráció
  Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.