Ajánlott

Xiaomi Jimmy JV53 teszt – mostantól naponta porszívózol

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

Xiaomi Jimmy JV53 - ha eddig nem tudtad mit kérj karácsonyra

[toc]

Abban megegyezhetünk, hogy takarítani márpedig kell, mert kosz ugyebár keletkezik, ráadásul sokszor úgy tűnik, szinte magától. Általában a hétvégén az ember előcibálja a hagyományos porszívóját a spájzból, keres egy szabad aljzatot és felporszívózza az egyik szobát. Aztán keres egy második-, harmadik konnektort, hogy minden helyiséget fel tudjon porszívózni. Aztán elindul az elemeletre, kezében a porszívójával és ha szerencséje van, nem gabalyodik bele a hálózati zsinórba és bucskázik le a lépcső tetejéről. Fent persze kezdődik minden elölről.

Persze a szerencsésebbek már megvették maguknak a robotporszívót, amivel valóban gyerekjáték a takarítás, feltéve ha a robot nem akad el a szőnyegben, át tud jutni a küszöbön, és végül megtalálja a dokkolót. De a sarkok a legtöbb esetben így is piszkosak maradnak, a rusztikus járólap sem könnyíti meg porszívó dolgát, nem mindig olyan a végeredmény ahogy elvárnánk. Akkor létezik egyáltalán tökéletes megoldás?

Természetesen a fenti két módszer is tud tökéletesen tud működni, csak valahogy fel kellett vezetnünk, hogy az ember miért vásárol vezeték nélküli állóporszívót. Mert nagy valószínűséggel vásárolni fog a Xiaomi Jimmy JV53 teszt elolvasása után, ennyit már előre elárulhatunk. Ez az eszköz nincs 2 kilós, egy feltöltéssel akár 45 percet is tud működni elektromos kefe használata nélkül, normál szívóerővel. Ha hatalmas szívóerejét is be szeretnénk vetni a turbó fokozatot választva, akkor is van 7 percünk, hogy az atkákat kiporszívózzuk a matracokból. Reméljük a bevezetőben leírtak már felkeltették az érdeklődéseteket, vágjunk is bele, lássuk a tesztet.

Kuponkódok, árak
0
JIMMY JV53
Deal
Ennyi ideje hozzáadva: 5 év

Xiaomi JIMMY JV53 Handheld Cordless Vacuum Cleaner

141,56 $
Xiaomi JIMMY JV53 Handheld Cordless Vacuum Cleaner 125AW Powerful Suction International Version - Purple
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekmaxi

A porszívó története a mechanikus seprűkkel kezdődött 1811-ben, bár ezek a seprűk általában több port vertek fel, mint amennyit összeszedtek. 1876-ban Melville Bissell megalkotta a mechanikus szőnyegseprűt, melynek testében kefék forogtak, így gyűjtve össze a port a szőnyeg felszínéről. A találmány óriási sikert aratott, a család hamarosan gyárat hozott létre. A mai porszívók ősének tekinthető gépet 1901-ben Hubert Cecil Booth alkotta meg, ami olyan nagy volt, hogy lovaskocsival kellett húzni, és hatalmas zajjal járt a működtetése. 1904-ben elkészült az első háztartási porszívó is, mely használatához két cseléd is kellett, de a porszívó mégis népszerű lett, sőt egy évvel később elkészült az elektromos árammal működtetett változat, majd 1912-ben feltalálják az első, levegőbeszívással működő elektromos háztartási porszívót is. A 20. század folyamán a gépek egyre könnyebbek lettek, az először fémből készült porszívók külső borítását műanyagra cserélték. Idővel többféle változat jelent meg, porzsákkal és porzsák nélkül, forró gőzzel vagy éppen vízzel tisztító szerkezetek is. Az 1990-es években elkészültek a ciklonikus szűréssel működő porszívók, a 2000-es években pedig megjelentek az önállóan működő robotporszívók.*
*forrás: Wikipedia

Általános leírás

A Jimmy JV53 nem a legelső, és valószínűleg nem is a legutolsó vezeték nélküli porszívója a Xiaominak – a lenti  táblázatban elérhető két kedvelt régebbi modellel való összehasonlítás -, de kitűnik közülük hatalmas szívóerejével, cserélhető akkumulátorával, tetszetős megjelenésével és a kiegészítők sokaságával. Összesen két elektromos forgókefét kapunk a pénzünkért, ezen kívül három hagyományos szívófejet. A port mosható HEPA szűrő- és többlépcsős szűrőrendszer szűri 99%-os hatékonysággal, a fél literes portartály pedig egy mozdulattal kiüríthető. Az akkumulátor nagyságrendileg öt óra töltés után lesz 100%-os állapotban, a használati idő pedig a következőképpen alakul:

  • 7 perc maximális szívóerőn, elektromos forgókefével
  • 8 perc maximális szívóerőn, elektromos forgókefe nélkül
  • 35 perc normál szívóerőn, elektromos forgókefével
  • 45 perc normál szívóerőn, elektromos forgókefe nélkül
Összehasonlítás
Jimmy JV53 vs Roidmi F8 vs Dreame V9
Xiaomi Jimmy JV53 teszt - mostantól naponta porszívózol
VS
Xiaomi Jimmy JV53 teszt - mostantól naponta porszívózol
VS
Xiaomi Jimmy JV53 teszt - mostantól naponta porszívózol
Névleges teljesítményWatt
425
VS
415
VS
400
SzívóteljesítményAW
125
VS
115
VS
120
SzívóhatáskPa
20
VS
18,5
VS
20
HEPA szűrő
VS
VS
Portartály kapacitásaliter
0,5
VS
0,4
VS
0,5
Akku kapacitásamAh
2500
VS
2500
VS
2500
ZajdB
78
VS
75
VS
85
Cserélhető akkumulátor
VS
VS
Maximális üzemidőperc
45
VS
55
VS
60
Feltöltés idejeóra
5
VS
2,5
VS
3,5
ApplikációBluetooth kapcsolat
VS
VS
Főbb jellemzők
ÁltalánosMárka: Jimmy
Típus: vezeték nélküli állóporszívó
Modell: JV53
Szín: lila
JellemzőkAkkumulátor feszültésége: 21,6 V
Névleges teljesítmény: 425 W
Üzemidő (I-es/II-es fokozat): 45 perc/8 perc
Filter: HEPA (99,97%-os hatékonyságú)
Zaj: 75dB
Portartály kapacitása: 0,5 l

Méret és súly

Termék súlya: 1,46 kg 
Csomagolás súlya: 3,90 kg 
Termék mérete (LxWxH): 60x22x23 cm 
Csomagolás mérete (LxWxH): 70,1×28,9×18,6 cm

A doboz tartalma

1 x porszívó központi egység
1 x elektromos matrac fej
1 x elektromos padló fej
1 x rés szívófej
1 x bútor szívófej
1 x kefe szívófej
1 x szívócső
1 x akkumulátor
1 x tárolóállvány
1 x EU adapter
1 x Használati utasítás (hat nyelven, magyar nincs)
Kicsomagolás, első benyomások
Xiaomi Jimmy JV53 teszt - mostantól naponta porszívózol

A csomag a Geekbuying lengyel raktárából érkezett, szokás szerint a feladás utáni harmadik napon csöngetett a DPD futára a dobozzal. Az európai raktáraknak a gyors szállítás mellett az a nagy előnyük, hogy az esetleges szállítási díjon- és az opcionális árubiztosításon  kívül, nincs egyéb költségünk, megéri a minimális felárat ezekből  a raktárakból rendelni. 

A dobozt átvéve az első gondolatom az volt, hogy biztos kiszedtek belőle valamit, mert annyira könnyű volt. Persze nem így volt, a csomagolás megadott gyári súlya 4 kilogramm alatti, míg a központi egység lemérésekor akkuval és a rés szívófejjel 1,46kg-ot mutatott a mérleg, ami valljuk be, vállalható. A Jimmy JV53 vezeték nélküli állóporszívó a JV51 utódjának tekinthető, nagyobb szívóteljesítménnyel és -akkukapacitással, és szebb dizájnnal. Az elődmodell is számos tartozékkal volt felszerelve, de most még egy puhaszőrű bútorkefét is tettek a csomagba, illetve EU csatlakozós a hálózati adapter, mely nagyságrendileg öt óra alatt tudja teljesen feltölteni az akkumulátort, ezt az állapotot egy zöld színű LED jelzi. A leírás szerint teljes töltés után érdemes még fél-egy órát a töltőn hagyni az akkumulátort (mivel a töltőcsatlakozó az akksin van, így akár kivéve is tölthető), így lesz teljes a töltési folyamat és talán a cellákkal is így bánunk a legjobban. A mérnökök a védelemről sem feledkeztek meg, az elektronika nem hagyja teljesen lemerülni az akkupakkot, alacsony feszültségszint esetén kikapcsol a készülék.

A kis kitekintés után térjünk vissza a porszívóhoz, a csomagoláshoz és nézzük meg közelebbről a tartozékokat és magát a központi egységet. A fehér műanyag egyáltalán nem kelti bóvli benyomását, nem találunk rajtuk sorját, minőségibb műanyagnak tűnik. A portartály alja könnyen nyitható/zárható, a levétellel sincs semmi gond, könnyen eltávolítható és visszahelyezhető. Az akkumulátor sínen csúszik a helyére, és a HEPA szűrő kivételéhez sem kell megbontani a készüléket, felülről eltávolítható és így tisztítható. A színezett (talán) alumínium szívócső mindkét oldalon könnyen csatlakoztatható.

A két elektromos fej közül a nagyobbikat általános feladatokhoz ajánlja a gyártó, míg a kisebbikkel a hajszálak, az atka, a por ellen vehetjük fel a harcot, bár erre a feladatra a nagyobbik fej is tökéletes. A készülékhez a két fejen kívül csomagolt kétfajta rés- és a bútor szívófej segítségével az összes nemkívánatos szennyeződés eltávolítható az életterünkből. A HEPA szűrő – a leírás szerint – 99,97%-os hatásfokkal működik, akár 0,3 mikron méretű rézsecskéket is kiszűr,  és folyóvíz alatt is tisztítható. A fél liter űrtartalmú portartály ürítése- és tisztántartása is rendkívül egyszerű, a tartály alja egy mozdulattal nyitható, és a szemét a szemetesbe üríthető. Természetesen az egész tartály egyszerűen eltávolítható a központi egységről és csap alatt könnyen elmosható. A fenti képeken látható, hogy az elektromos fejek is könnyen tisztíthatóak, a kefék pár mozdulattal eltávolíthatóak a fejből. A kínai mérnökök a Jimmy JV53 megalkotásakor arra kifejezetten ügyeltek, hogy a hajszál, állatszőr ne tekeredjen fel a kefére, ez sikerült is nekik. Ugyanis ezen szennyeződések nagyon nagy százaléka közvetlenül a portartályba kerül, a maradék pedig könnyen eltávolítható (a hajszálak főleg a tengelyre tudnak felcsavarodni, a kefére ritkábban).

A különböző fejek könnyedén csatlakoztathatóak, ha akarjuk a szívócsövön keresztül, vagy csak a központi egységbe helyezve. Utóbbi esetben a készülék kiválóan alkalmas gépkocsi takarításra, nem kell szenvednünk a hosszú szárral, a fejek variálásával a kárpittisztítástól az ülés réseinek kitakarításáig bármire használhatjuk, ráadásul nincs másfél kilós a legkönnyebb összeállításban. Akkor ennyi bevezető után, lássunk is neki a munkának.

Xiaomi Jimmy JV53 teszt - mostantól naponta porszívózol

A Xiaomi Jimmy JV53 vezeték nélküli porszívóhoz hasonló berendezések azonos működési elv mentén tisztítanak: egy motoros kefe segítségével felgyorsítják a levegőt, majd azt több szűrőn átvezetve, a tartály oldalfalához préselik a koszt, legyen szó porról, porcicáról, vagy akár hajszálról. 

A Jimmy JV53 használatba vétele
JV53

A leírás szerint az akkumulátor teljes töltése után kezdődhet a takarítás. Nem érdemes kockáztatni, mindenképp tartsuk be a lítium akkukra vonatkozó fő szabályt; ne merítsük őket túl. Szerencsére a legtöbb akkumulátorral szerelt termékben a védelem be van építve – a Xiaomi Jimmy JV53 alacsony akkufeszültéség elérésekor kikapcsol, hogy megakadályozza a cellák károsodását. Ilyenkor irány a töltő, hagyjuk abba a takarítást, még annak ellenére is, hogy 1-2 alkalommal még vissza tudjuk kapcsolni a porszívót. Szóval töltés, az EU csatlakozóval ellátott adaptert csak egyféle módon tudjuk csatlakoztatni, a csatlakozó egy kicsit lötyög az aljzatban, de nem fog kicsúszni. A töltés folyamatát egy vörös LED jelzi, mely teljes töltöttség esetén zöldre vált és így is marad működés közben.

A szívócső és az elektromos padlókefe felhelyezése után a készülék a bekapcsológomb megnyomása után normál fokozaton életre kel. A Dreame V9 modellel ellentétben, nem szükséges folyamatosan nyomva tartani a gombot, hogy porszívózni tudjunk, az egy érthetetlen megoldás volt. Bekapcsolás után a percenként 100.000 fordulatú motor életre kel és kezdődhet a takarítás, ami ebben az állásban is hatásos. De a hátoldalon található sebességváltó gomb megnyomása után kezdődik az igazi csoda, a motor hangereje 75-76dB-ről 82dB-ig erősödik, és valami fergeteges teljesítménnyel szívni kezd. Egyébként ez a hangerő is csak egy forgalmas utca hangerejének felel meg, nem annyira vészes.

A normál állás bőven elég a napi feladatok ellátására, padlóra, szőnyegre, de ha a matracunkból a poratkákat szeretnénk eltávolítani, akkor érdemes ebbe az állásba kapcsolni (vigyázat, nagyon nagy szívóerő, nekem a matracon lévő varrást két helyen is felszedte). Hogy micsoda? Atka? Az én ágyamban?

Ugyan a legtöbb gyártó a matracait atkataszító anyagokkal kezeli, az idők során ezek az anyagok sokat veszítenek erejükből. Egy átlagos ágyban 1,5-2 millió atka is élhet, és ugyan nem túrnak ki bennünket a fekhelyünkről, de a dolgukat az ágyunkban végzik el! Érdemes tisztában lennünk azzal a ténnyel, hogy az atkák ürüléke okozza a porallergiás megbetegedések döntő többségét, és tekintve, hogy még a legtisztább otthonokban is több milliós atka populáció élhet, érdemes küzdeni ellenük. Az atkák többsége 1mm-nél kisebb nagyságú, az ízeltlábúak törzsében a pókszabásúak osztályának atkák alosztályába tartozó rovar, amelyek a 18-24 Celsius fokos hőmérsékletet, valamint a nyirkos helyeket kedveli. Fő tápláléka az emberi hámsejteket megemésztő penészgombák.

A porszívófejek szinte 180 fokos szögben elfordulnak, így a fallal szemben állva is tudjuk a keféket a fallal majdnem párhuzamosan vezetni. A leírásban megadott üzemidők valósak, bő fél óránk van arra, hogy tisztává varázsoljuk otthonunkat az elektromos kefék használatával. Ha nem forgókefét használunk, akkor a porszívózás ideje 10 perccel megnyújtható. A csomagban kapott tárolót a falra felfúrva nem lesz gondunk a porszívó és a két rés szívófej elhelyezésével, ugyanis azoknak kialakított helyük van a tartókonzol oldalán. Egyébként a rés szívófejek magassága állítható, ha akarjuk behúzzuk, ha akarjuk kitoljuk a sörtéket, előbbi állás a makacs szennyeződések eltávolítására kínál megoldást; ebben az esetben a szívónyílás közvetlenül érintkezik a talajjal.

A Xiaomi Jimmy JV53 működés közben
Xiaomi Jimmy JV53 teszt - mostantól naponta porszívózol

Nincs is más dolgunk, mint a porszívót munka közben is tesztelni. A tesztben meghallgathatjátok a Jimmy JV53 hangját, megnézhetitek a szívási teljesítményét, illetve azt, hogy hogyan boldogul a porral, liszttel, bab- és őrölt kávéval, zsemlemorzsával – szőnyegen és rusztikus járólapon. Őszintén bevallom, hogy kicsit izgultam, mit fog a feleségem szólni ahhoz ha nem jön ki a fehér szőnyegből a darált kávé, de szerencsére nem volt ilyen probléma, a porszívó tökéletes munkát végzett. A szívási teljesítmény teszteléséhez vastagabb falú műanyag ásványvizes palackot használtunk, a videó azon részét lelassítottuk, hogy jól látszódjon a két teljesítményfokozat közötti különbség. Az egyetlen dolog amit észrevettünk, hogy ha teljes erővel ránehezedünk a porszívóra takarítás közben (nálam ez 80kg), akkor a szívócső mintha egy picit oldalirányban elmozdulna, de ekkora erőkifejtésre a hatalmas szívóerő miatt természetesen nincs szükség normál használat mellett. Illetve a makacs piszkot érdemesebb szívócső nélkül, a porszívótestre csak az elektromos matracfejet felhelyezve tisztítani.

Remélhetőleg a fenti videó Benneteket is meggyőzött arról, hogy mire képes az eszköz, mi nagyon szerettük. Egy kedvező árú vezeték nélküli állóporszívót próbálhattunk ki, amibe szinte nem is tudtunk belekötni. A teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben bizonytalanok lennétek valamiben vásárlás előtt, a teszthez kapcsolódó fórumban tudtok kérdezni tőlünk a működéssel-, szállítással-, illetve a Xiaomi Jimmy JV53 porszívóval kapcsolatban.

Ha tetszett amit olvastál, kérjük oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, hogy ők is értesülhessenek a legújabb érdekességekről, tesztekről.

Összefoglaló
9A mi értékelésünk
Annyira jó, hogy nem akarod majd letenni

A Xiaomi Jimmy JV53 személyében egy nagyon kedvező tulajdonságokkal felruházott vezeték nélküli állóporszívót ismerhettünk meg, mely használatával elfelejthetjük a hagyományos porszívózás negatívumait és mosolyogva fogunk takarítani. A hatalmas szívóerőnek köszönhetően nem marad piszok a legeldugottabb helyeken sem, a 35-45 perces üzemidő pedig a legtöbb lakás kitakarításához elegendő. Talán a töltési idő lehetne valamivel rövidebb, de ezt egy plusz akkumulátor beszerzésével kompenzálhatjuk, bár ennek az ára eléggé húzós, érdemesebb lehet a PLUS csomagot rendelni, melyben +1 akkumulátor is helyet kapott. Az anyaghasználat rendben van, nem kelt bazári benyomást, ráadásul a dizájn sem utolsó. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a porszívó segítségével atka mentesíthetjük a matracunkat, és az egész berendezés 60.000ft környékén van, akkor a Xiaomi Jimmy JV53 állóporszívó kifejezetten ajánlott vétel. Amennyiben már rendelkezünk robotporszívóval, akkor se vessük el ennek az eszköznek a megvásárlását; a két eszköz tökéletesen kiegészíti egymást.

Ár/érték arány
9
Felszereltség, kiegészítők
9
Megbízhatóság
10
Dizájn és építési minőség, anyaghasználat
8.5
Felhasználói élmény/ergonómia
8.5
POZITÍVUMOK
 • Tudásához képest kedvező ár
 • Hatalmas szívóteljesítmény
 • Cserélhető akkumulátor
 • Könnyen cserélhető HEPA szűrő
 • Fali tárolóállvány
NEGATÍVUMOK
 • Az üzemidő turbó fokozatban lehetne hosszabb
 • Nincs fotoszenzitív LED
 • Applikáció hiánya (szerintünk nem életbevágó)
 • Hosszú töltési idő
A Xiaomi Jimmy JV53 vezeték nélküli porszívót itt vásárolhatod meg
0
JIMMY JV53
Deal
Ennyi ideje hozzáadva: 5 év

Xiaomi JIMMY JV53 Handheld Cordless Vacuum Cleaner

141,56 $
Xiaomi JIMMY JV53 Handheld Cordless Vacuum Cleaner 125AW Powerful Suction International Version - Purple
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekmaxi
Kuponkódok
Original HEPA Filter for Xiaomi JIMMY JV53 Handheld Cordless Vacuum Cleaner -...
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
3.662 Ft
MEGNÉZEM
AE__geekbuyingcom Geekbuying
Original Battery for Xiaomi JIMMY JV53 Handheld Cordless Vacuum Cleaner - Purple
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
32.988 Ft
MEGNÉZEM
AE__geekbuyingcom Geekbuying
Utoljára frissítve:2024-07-13 11:51

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Xiaomi Jimmy JV53 teszt - mostantól naponta porszívózol
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.