Ajánlott

Xiaomi Mijia 1C robotporszívó – íme az új bejárónőd

A "MUTASD A KUPONKÓDOT!" gomb megnyomása után az akciót tartalmazó weboldal új ablakban megnyílik és a kuponkód a vágólapra kerül.

A bejegyzésekben és ajánlatokban szereplő webáruházak partnereként, a megvalósult vásárlások után a weddmegonline.hu weboldal jutalékot kap, a termékek vagy szolgáltatások megvásárlása a partnereink weboldalain történik. A weboldalunkon feltüntetett árak és elérhetőségek a feltüntetett dátum/idő szerint pontosak és változhatnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A weboldalon szereplő tesztekben megjelenő tartalom kizárólag a szerző véleményét tükrözi, a leírt tartalomra külső félnek - például a bejegyzésben szereplő webáruházaknak, a termék gyártójának, forgalmazójának - ráhatása nincs. A bejegyzésekben található kuponkódok az automatikusan létrehozott ajánlatok kivételével - ellenőrzés után kerülnek ki az oldalra, így a megosztás pillanatában egészen biztos, hogy működnek - az utolsó módosítás ideje a dátumból látható. Arra nincs kapacitásunk, hogy figyelemmel kísérjük, hogy meddig használhatóak, így ha egy kuponkód már nem érvényes, akkor sajnos lemaradtál róla. Hogy ez ne történhessen meg, iratkozz fel a weddmegonline Telegram csatornájára, így az összes újonnan feltöltött, vagy megváltozott kuponkódról azonnal értesülhetsz! A weddmegonline.hu működéséről bővebben itt olvashatsz.
Bővebben +

banner

Xiaomi Mijia 1C – úgy takarít, mint a nagyok

Az ember ahogy öregszik, annál kényelmesebbé válik. Már nem annyira szeret – és nem is annyira tud – hajolgatni, mint fiatalon, egyre nyűgösebb a házimunka, a kosz meg természetéből adódóan olyan, hogy nem mászik bele magától a szemetesbe. Egyszer csak eljön az a pont, amikor valami megoldást kell keresni a takarítás automatizálására, legyen ez a megoldás akár egy bejárónő, vagy egy olyan termék, ami a takarítás oroszlánrészét elvégzi helyettünk. Egy pont olyan termék, mint a Xiaomi új robotja, mely nem csak porszívózni képes, hanem – külön felmosótartályának köszönhetően – egy időben felmosni (feltörölni) is tud.  Ez az eszköz nem más, mint a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó, mai tesztünk alanya.

Bizonyára már sok Xiaomi rajongónak feltűnt, hogy ezen a néven nem csak ezt a terméket találjuk meg, hanem egy vezeték nélküli porszívó is hasonló néven fut, nagy valószínűséggel nem véletlenül. A két eszköz tökéletesen működik egymástól függetlenül is, de igazi erejüket együtt mutatják meg – talán ez járt a Xiaomi marketingeseinek a fejében is a név kiválasztásánál (C, mint comlementary, azaz kiegészítő?). A robotporszívóval a napi takarítást végezhetjük el – akár teljesen automatizáltan -, míg a vezeték nélkül porszívót a gyors porszívózások alkalmával kaphatjuk elő; például amikor behordtuk a sarat az előszobába, vagy kiborult a hamutartó tartalma a szőnyegre. Ezen kívül a kisebb helyiségeket takaríthatjuk vele, ahova a robot nem férne be, gondoljunk a WC-re, vagy a kamrára. Ráadásul a két eszköz ára még együttesen sem ver minket hatalmas költségbe – természetesen feltételezve, hogy automatizálni szeretnénk a háztartásunkat és már tájékozódtunk az árakról.

Árösszehasonlítás, kuponkódok:
1
Main Features:● Visual Dynamic Navigation SystemQuickly capture coordinate information, extract complex spatial features, maintain dynamic surveys while traveling, map more accurately and efficiently.● VSLAM + 4-core CPUMore computational, able to locate the exact position of the robot in real...
Még több infó +
197,99 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:dhgate.com
Majdnem azt tudja, mint a nagyok, de jóval olcsóbban
A Xiaomi Mijia 1C robotporszívó egy kitűnő ár/érték aránnyal rendelkező kettő az egyben eszköz, mely egy időben képes a lakásunk porszívózására és felmosására is, a nagyobb robotok árának nagyságrendileg feléért (Roborock S5/S6, Viomi V2 PRO). Ugyan a helymeghatározás és a feltérképezés nem LIDAR alapú, de ez a használatot nem befolyásolja, a térképrajzolás valós időben nyomon követhető az applikációban, a bejárt út előre megtervezett. Az eddig látott legnagyobb szívóhatás elég a hajszálak, állatszőrök szőnyegről való eltávolításához is, és a 600 ml űrtartalmú portartály is el tudja nyelni ezeket. A port mosható HEPA szűrő tartja bent, így allergiásoknak is jó választás a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó. Ugyan az akkumulátor kapacitása csak 2.400 mAh, de a recharge&resume funkciónak hála, az automata feltöltés után a takarítás ott folytatódik, ahol abbamaradt. A térképeket nem jegyzi meg, minden alkalommal újra rajzolja őket, és no-go zónával sem rendelkezik. Mindezek ellenére ilyen áron, ennyi tudással nem nagyon találhatunk más alternatívát, kisállatos, kis-, közepes méretű lakásokba, házakba véleményünk szerint a legjobb választás.
Ár/érték arány
10
Építési minőség/dizájn
9.5
Szolgáltatások
8.5
Takarítás szőnyegen
8.5
Takarítás padlón
9.5
Pozitívumok:
 • jó ár/érték arány, kedvező ár
 • VSLAM algoritmus
 • Mi AI asszisztens vezérlés
 • nagy portartály
 • egyidejű porszívózás/felmosás
 • hatalmas szívóhatás
 • alacsony építés
 • időzíthető/programozható takarítás
 • 15 különböző szenzor
 • töltés és folytatás funkció
Negatívumok:
 • nincsenek kijelölhető no-go zónák, virtuális fal
 • kis kapacitású akku, kevés üzemidő
 • nincs automatikus szőnyegfelismerés
 • a főkefe nem védett a hajszálak ellen
 • az app nem jegyzi meg a térképeket
 • a rongyszőnyegeket begyűri
0
Main Features:● High Suction Effective Dust Removal10W rpm high-speed brushless motor, suction power up to 120AW, with 20KPa strong suction, suitable for all kinds of ground. ● Drive System Air Cooling TechnologyDissipates the working heat of the core components to ensure long-lasting stable...
349,99 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:Geekbuying

A porszívó története a mechanikus seprűkkel kezdődött 1811-ben, bár ezek a seprűk általában több port vertek fel, mint amennyit összeszedtek. 1876-ban Melville Bissell megalkotta a mechanikus szőnyegseprűt, melynek testében kefék forogtak, így gyűjtve össze a port a szőnyeg felszínéről. A találmány óriási sikert aratott, a család hamarosan gyárat hozott létre. A mai porszívók ősének tekinthető gépet 1901-ben Hubert Cecil Booth alkotta meg, ami olyan nagy volt, hogy lovaskocsival kellett húzni, és hatalmas zajjal járt a működtetése. 1904-ben elkészült az első háztartási porszívó is, mely használatához két cseléd is kellett, de a porszívó mégis népszerű lett, sőt egy évvel később elkészült az elektromos árammal működtetett változat, majd 1912-ben feltalálják az első, levegőbeszívással működő elektromos háztartási porszívót is. A 20. század folyamán a gépek egyre könnyebbek lettek, az először fémből készült porszívók külső borítását műanyagra cserélték. Idővel többféle változat jelent meg, porzsákkal és porzsák nélkül, forró gőzzel vagy éppen vízzel tisztító szerkezetek is. Az 1990-es években elkészültek a ciklonikus szűréssel működő porszívók, a 2000-es években pedig megjelentek az önállóan működő robotporszívók.*
*forrás: Wikipédia

Külön megvásárolható kiegészítők:
2pcs Side Brushes For Xiaomi MIJIA 1C Robot Vacuum Cleaner - White
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
$8.99
MEGNÉZEM
geekbuying.com geekbuying.com
Brush Cover For Xiaomi MIJIA 1C Robot Vacuum Cleaner - White
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
$12.99
MEGNÉZEM
geekbuying.com geekbuying.com
Rolling Brush For Xiaomi MIJIA 1C Robot Vacuum Cleaner - White
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
$14.99
MEGNÉZEM
geekbuying.com geekbuying.com
Moisture-proof Pad For Xiaomi MIJIA 1C Robot Vacuum Cleaner - White
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
$21.99
MEGNÉZEM
geekbuying.com geekbuying.com
Xiaomi Mijia Vacuum Cleaner 1C 1pcs Mat Pad Navigation Version
$21.12
nincs raktáron
MEGNÉZEM
banggood.com banggood.com
10pcs Replacements for Xiaomi Mijia 1C Vacuum Cleaner Parts Accessories 4*Side Brushes...
$20.60
nincs raktáron
MEGNÉZEM
banggood.com banggood.com
Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner 1C Hepa Filter Cleaning Tool Parts Accessories...
nincs raktáron
MEGNÉZEM
aliexpress.com aliexpress.com
New XIAOMI MIJIA Mi Cleaning Cloth for 1C STYTJ01ZHM Trapos De Trapeado...
nincs raktáron
MEGNÉZEM
aliexpress.com aliexpress.com
A Xiaomi Mijia 1C robotporszívó általános leírása:

A Xiaomi kettő az egyben robotporszívója a kínálat egyik legnagyobb szívóhatásával – 2.400 Pa – és hatalmas portartállyal – 600 ml – rendelkezik, így kiválóan alkalmas még az olyan lakások/házak takarítási feladatainak ellátására is, ahol az állatszőr eddig problémát okozott, és/vagy sok szőnyeg található. 8,2 cm-es magasságával a legtöbb ágy alá is könnyen befér, így az eddig elérhetetlen helyek is pormentessé válhatnak. Az akkumulátor kapacitása nagyságrendileg 40-45 perc takarítást tesz lehetővé turbó módban, mely akár a duplája is lehet csendes üzem választása esetén. A ház aljára csatlakoztatható felmosóadapter 200 ml vizet tud fogadni, a porszívózás és felmosás egy időben végezhető, amivel nem csak időt, de energiát is megtakaríthatunk.

● vizuális, dinamikus navigációs rendszer: gyors helymeghatározás, hatékony térképkészítés
● VSLAM+4 magos processzor: pontos helymeghatározás, intelligens feltérképezés
● 200 ml-es víztartály: elektronikusan vezérelt víztartály; precíz, egyenletes vízadagolás; szivárgásmentes működés
● 2.500 Pa szívóhatás: a kefe nélküli motor már az indítás pillanatában nagy erővel távolítja el a port a legkisebb repedésekből is
● nagy átmérőjű szívónyílás, nagy teljesítményű fő kefe a hatékonyabb tisztításért
● nagy pontosságú érzékelők: 15 féle, többirányú szenzor, az akadályok elkerülése érdekében
● Mi Home applikáció: vezérlés, állapot-lekérdezés a távolból 
● akár 20 mm magas akadályok leküzdése
● zökkenőmentes navigáció: az érzékelőknek köszönhetően elkerülhető a tárgyakhoz való nagy erejű ütközés
● mosható HEPA szűrő
● 8,2 cm-es magasság: a legtöbb ágy alá befér és ott is tisztít

A porszívó 15 különféle érzékelővel van felszerelve, ebből csak 7 darab infra a robot elején az ütközések elkerüléséért felel és 20 cm távolságig “lát” el. Ezen kívül megtaláljuk a dupla giroszkópot, a TOF (time of flight)- és a LED mozgáskövető szenzorokat, melyek a 166°-ban látó optikai szenzorral együtt felelősek az alaprajz elkészítéséért és a navigációért. Más – olcsóbb – modellektől eltérően a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó valós időben meg tudja jeleníteni a térképet, így az alkalmazásban az is látható, hogy hogyan halad a munkával és éppen hol tart (bármikor be tudunk menni a szobába anélkül, hogy véletlenül rányitnánk az ajtót). Az optikai szenzor másodpercenként 30.000 adatot képes érzékelni, ez önmagában is hatalmas szám, ehhez jönnek még az érzékelők által küldött információk melyet valós időben fel kell dolgozni. Ez az adatmennyiség nem gond a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó számára, a számításokat egy négy magos, 1,8GHz-en dolgozó  ARM Cortex-7 processzor végzi, mely az adatokat VSLAM (visual simultaneous localisation and mapping) algoritmus alapján dolgozza fel. Az algoritmus nevét magyarral fordítva (egyidejű helymeghatározás és feltérképezés) láthatjuk, hogy az elv azonos a LIDAR-ral, csak a megvalósításban van különbség. A technológiából adódóan itt nagyon fontos a kamera pontos gyári kalibrációja, hogy a porszívó meg tudja kerülni a székeket, ne menjen teljes sebességgel a falnak. Szerencsére a Mijia 1C robotporszívó esetében a kalibrálás jól sikerült, a legkisebb helyre is sérülés nélkül befér és elvégzi a takarítást.

Főbb jellemzők:
ÁltalánosMárka: Xiaomi Mijia
Modell: 1C
Típus: 2in1 robotporszívó
Szín: fehér
Anyaga: ABS+egyéb

Jellemzők

Portartály kapacitása: 600 ml
Víztartály kapacitása: 200 ml 
Módok száma: 4 (csendes, normál, közepes, turbó)
Mászóképesség:  2 cm
Szenzorok száma: 15
HEPA filter: mosható
Applikáció: Mi Home
Akkumulátor kapacitása: 2.400 mAh 
Teljesítmény: 40 W
Szívóhatás: 2.500 Pa

Méret és súly

Termék súlya: 3.600 kg  
Termék mérete (HxSZxM): 35.30×35.00×8.15 cm 

A doboz tartalma

1 x Mijia 1C porszívó
1 x víztartály
1 x oldalkefe
1 x dokkoló (kínai kábel)
1 x felmosó feltét (rongy)
1 x tisztító alkatrész
1 x használati utasítás (kínai)
Kicsomagolás, első benyomások
Mijia 1C robotporszívó teszt

A csomag a Gearbest webáruházból érkezett, a karácsonyi/újévi időszakhoz képest egészen gyorsan, körülbelül öt hét alatt, pont a koronavírus-járvány közepén. Ráadásul a dobozt valahol útközben még ki is bontották, egy színes ragasztószalag figyelmeztetett arra, hogy ellenőrizzem a beltartalmat, nem hiányzik-e valami. És valóban, a gyári ragasztások fel voltak vágva, de a porszívó és tartozékai érintetlenül kerültek elő. Maga a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó doboza fogantyúval van ellátva, így külön csomagolást nem kapott, így utazta át a fél világot, minden gond nélkül. A barna kartonpapír-kinézetű csomagolás elején és hátulján a porszívó rajzát találjuk, így legalább mindenki tudja, hogy mit rejt a doboz. 

A doboztetőt felhajtva a felső szinten a felmosó-egység fekszik, míg alatta maga a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó, a töltőegység és a többi kiegészítő foglalja a helyet. A hálózati kábel kínai csatlakozóval szerelt, de ez senki ne riasszon vissza a vásárlástól, nem érdemes átalakítóval bajlódni, egyszerűen ki kell cserélni a kábelt egy szerelt magnókábelre és a továbbiakban nem kell tartani attól, hogy felgyullad a lakás egy gyenge adapter miatt. Másik megoldás lehet még egy Xiaomi 6-os elosztó 3db USB aljzattal, ebben az esetben a kínai dugvillát kell levágni és átszerelni egy Magyarországon használatos (E, vagy kombinált) típusúra.

Első látásra feltűnik, hogy a porszívó tetején nem található LIDAR torony, felmerülhet a kérdés, hogy hogyan képes tájékozódni a porszívó, egyáltalán, képes térképet rajzolni és ennek mentén haladni? Vagy csak össze-vissza közlekedik és addig megy amíg le nem merül? Szerencsére utóbbiról szó sincs, sőt; amennyiben takarítás közben a töltöttség 20% alá esik, a Mijia 1C visszamegy a dokkolóra, feltölti magát 80%-ig, majd folytatja a félbemaradt munkát. A  térképkészítés is alap, így az útvonal is előre eltervezett, így a szoba egyetlen pontja sem marad feltakarítatlanul. A LIDAR hiányának legnagyobb pozitívuma, hogy a porszívó csupán 8,2 cm magas, így befér az alacsonyabb ágyak, komódok alá is, ahová a magasabb szerkezetek nem. Plusz 2 cm-es szintkülönbséggel is megbirkózik, így a puhább, bolyhosabb szőnyegek sem jelentenek neki gondot, illetve az alacsonyabb küszöbökön is át tud menni.

A lézerradar, más néven LIDAR (light+radar), alapvetően egy - a kibocsátó eszköz és valamely visszaverő felület távolságának meghatározásra szolgáló optikai - jellemzően lézerfény-impulzusok segítségével történő - távérzékelő technológia. Amennyiben nagy felületű tárgyak vagy az egész környezet, földfelszín, vagy belső terek objektumainak elhelyezkedését kívánjuk meghatározni, nagyon gyors ütemben nagyon sok, a LIDAR elvén működő távolságmeghatározást hajtunk végre egy erre kialakított műszerrel valamilyen térbeli mintázat szerint, ennek az eljárásnak a neve lézerszkennelés - a LIDAR tehát egy saját jelforrással rendelkező, aktív távérzékelési rendszer, mely az ultraibolya-, a látható- vagy az infravörös tartományban működik. Működésének alapelve a műszer és az objektum várható távolságától függően többféle lehet. A LIDAR alapját képező lézer által kibocsátott lézerfény vagy energiaimpulzus a terjedés irányában lévő tárgyakról, objektumokról visszaverődik. A rendszer rögzíti az egyes impulzusok kibocsátása és visszaverődése között eltelt időt. Az elektromágneses energia terjedési sebessége ismert, így a kibocsátás és a tárgy által visszavert jel visszaérkezése idejének különbségéből meghatározható a tárgyaknak a műszertől való távolsága.*
*forrás: Wikipédia

A porszívó tetején az optikai szenzoron kívül a ki/bekapcsoló- és a dokkolásért felelős gombot találjuk.  A tetőt felhajtva vehetjük- és üríthetjük ki a portartályt, a portartályt kivéve pedig eltávolíthatjuk és tisztíthatjuk ki a HEPA szűrőt, mely egyébként mosható is, így elég sokáig használható. A szűrő és a robot egyéb alkatrészei külön is megvásárolhatóak, a készülék árához képest nem nagy tétel egyik sem. A Xiaomi Mijia 1C robotporszívót ha a tetejére fektetjük, akkor az érzékelők, a henger- és oldalkefe, a töltőcsatlakozók és a kerekek válnak láthatóvá. Illetve még két fém csatlakozópont, amire a felmosótartály kerül. A tartályt szemből betolva tudjuk a porszívó hátuljára csatlakoztatni, oldalt két retesszel csatlakozik, ezeket kell majd megnyomni a levételhez. A felmosóruha egyik oldalon egy sínben fut, míg a másikon tépőzáras rögzítést kapott – így könnyen levehető és mosható. Az egység felhelyezése után semmi egyéb teendőnk nem lesz, a felmosás (feltörlés) automatikus folyamat. A kopó alkatrészek (HEPA, henger- és oldalkefe) elhasználódása az applikációban követhető, innen akár meg is rendelhetjük a tartalék példányokat, illetve rezetelni is innen tudunk.

A Xiaomi Mijia 1C robotporszívó használatba vétele:
Mijia 1C robotporszívó review

Ugyan a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó képes applikáció nélkül is működni, de ahhoz, hogy minden funkciót élvezhessünk, telepíteni kell a Mi Home alkalmazást (Android, iOS), ami nem valószínű, hogy újdonság azoknak akik használtak már Xiaomi terméket. A régió nálam Kínára van állítva a többi okos eszköz miatt, de működik Európa megadásával is. 

Az alkalmazásban az új eszköz hozzáadása gombra kattintva a kereső segítségével keressük meg a Mi Robot Vacuum Mop eszközt és csatlakozzunk hozzá. Ehhez a porszívó tetején található két nyomógombot egyszerre nyomjuk meg és a párosítás elkezdődik. A Dafang kamerákból jól ismert kínai nyelvlecke után ha minden jól sikerült, a robot megjelenik a főmenüben. Már ebben a stádiumban érdemes a porszívó ikonjára kattintva a lap alján található “Voice alerts” menüpontban a figyelmeztető hangot angolra állítani, mert így nagyobb eséllyel fogjuk érteni ha valami probléma akad működés közben (elakadás, felakadás a küszöbön, stb), ugyanis a Mijia 1C képes velünk kommunikálni. Sőt, meg is kereshetjük épp merre található, az erre való menüpont megnyomására ugyanis az “I’m here” lesz a válasz.

A dokkoló hálózati kábelének cseréje és a fali aljzatba való csatlakoztatása után minden készen állt az  első akcióhoz. A robotot ráhelyeztem a töltőjére, és a “Start cleanup” gomb (vagy applikáció híján a bekapcsológomb-, esetleg megfelelő eszközön keresztül MI AI hangasszisztens segítségével) megnyomása után a porszívó elindult a dolgára. Előtte azért van egy nagyon fontos feladatunk, mégpedig az, hogy a lehető legjobban pakoljunk el az útjából, illetve próbáljuk meg eldugni a kósza kábeleket. Szerencsére az utóbbiakba nem fog beleakadni, ügyesen leküzdi ezeket az akadályokat is, de érdemesebb egy nagyjából “steril” környezetben munkára fogni a robotunkat. 

Pár másodpercnyi látszólag céltalan forgolódás után (a forgolódás természetesen egyáltalán nem céltalan, ekkor történik a szoba feltérképezése és az útvonal tervezése) a Mijia 1C szép egyenesen elindul, faltól-falig közlekedve szívja fel a port, majd párhuzamosan visszaindul, nem hagyva ki egyetlen négyzetcentimétert sem. A bútorok előtt lelassít, az asztalokat, székeket finoman megkerüli és körbeporszívózza, az ágy alá is befér és ott is teszi a dolgát. Eddig ez nem volt túlságosan egyszerű, főleg, hogy a szomszédunkban jó ideje építkezés folyik, így a ház is porosabb a megszokottnál. A Jimmy JV53 csöve ugyan elég hosszú ahhoz, hogy a szülői franciaágy alatti padlót (két oldalról nekiesve) feltakarítsa, de így klasszisokkal egyszerűbb dolgom volt. Leginkább semmit nem kellett tennem és tisztaság lett. Az applikációban a robot által megtett utat valós időben láthatjuk, ahogy a dokkoló és a robotporszívó aktuális helyzetét is. Tájékozódhatunk az eddig felporszívózott terület nagyságáról, az eltelt időről és az akkumulátor töltöttségéről is. A szívás teljesítményét négy fokozatban állíthatjuk be, laminált parkettára teljesen megfelelő a csendes, vagy a normál fokozat, míg szőnyegre turbóra kapcsolva engedjük fel. A drágább modellek maguktól felismerik azt, hogy éppen milyen felületen közlekednek és a szívóerőt menet közben be tudják állítani maguknak, de fele annyi pénzért, mint amennyibe azok a modellek kerülnek (Roborock S5, S6) nem került beépítésre ez a funkció. Mint ahogy no-go zónát sem jelölhetünk ki ahova a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó nem teheti be a “lábát” (a szőnyeget ne mossa fel, kerülje el), és sajnos virtuális falat sem kapunk, hogy a szoba funkciót már ne is említsük. Ezek mind-mind kényelmi funkciók, és teljesen érthető módon a legolcsóbb modellbe nem kerültek bele, emiatt ne fájjon a fejünk nélkülük is lehet élni. Ha szerencsések vagyunk, egy firmware frissítés után egyszer csak megjelenhetnek akár ezek a funkciók is.

Update: a február 10-én kiadott új firmware telepítése után már 3 különböző felmosási mód közül lehet választani, melyek a víz mennyiségét változtatják. Ezen kívül a mérnökök az általános működésben is végeztek apróbb változtatásokat.

A Mi Home appban igazán sok beállítási lehetőséggel találkozhatunk, lehetőség van több Xioami okos eszköz használata esetén szabályokat létrehozni; például ha becsukjuk a bejárati ajtót, akkor induljon el a porszívózás, de csak akkor, ha már elmúlt 8:00 óra. Okos kiegészítók híján is van lehetőségünk az előre beállított időpontban indított porszívózásnak, jelszóval védhetjük az eszközhöz való hozzáférést, illetve meg is oszthatjuk egy másik felhasználóval a kezelését. Fizikai távirányítót nem kapunk a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó mellé, de ez nem is fontos, mert a programban találhatunk egyet, és telefonról irányíthatjuk a készüléket ha nagyon szeretnénk, de véleményem szerint teljesen felesleges ez a funkció.

A Xiaomi Mijia 1C működése, a takarítás minősége:
Xiaomi Mijia 1C robotporszívó teszt

Alapvetően a takarítás minőségére nem lehet panasz, a porszívó a minden helyre ahová befér bejut, és ami nem mellékes, ki is tud jönni onnan. Az egyik lenti képen látható, hogy a franciaágy alatt az összes port felszívta, az egymás mellett lévő lábak mellett hagyott csak egy kicsit. Ami egyáltalán nem okoz problémát, hiszen ezeket az eszközöket érdemes egy-két naponta működtetni, ellentétben a hagyományos módon történő heti egyszeri porszívózással. Pár hét rendszeres használat után elköszönhetünk a lakásban található portól, a mosható HEPA szűrő pedig nagyon jól jön az allergiásoknak (is). 50-65 dB közötti zajszintje becsukott ajtók mellett egyáltalán zavaró, a két érték a csendes és a turbó módra vonatkozik.

A porszívó 200 ml-es víztartálya bőven elég egy átlagos lakás többszöri felmosására (feltörlésére) is, nem csöpög, nem folyik, ráadásul a tartályban egy külön motor felel a víz adagolásáért. Szándékosan jeletzem többször is, hogy a felmosás inkább feltörlést jelent; nem fogunk tudni olyan tisztaságot teremteni, mint ha egy mopot használnánk, a makacs foltok feltakarításához (például kiömlött és megszáradt kávé, sárfolt) továbbra is a hagyományos technológiát – azaz a kézi felmosást – kell alkalmaznunk. Ellenben arra tökéletes, hogy a szálló port megkösse, a kisebb foltokat eltüntesse. A tartály csatlakoztatásán kívül más teendőnk nem lesz, a robotporszívó felismeri, hogy fel is kell mosnia és meg is fogja tenni, külön nem indítható felmosás, csak a szívással együtt. A padlón végony filmszerű vízréteget képez, ilyet kézzel nem is tudnánk létrehozni. Ez azt jelenti, hogy laminált parkettán is minden gond nélkül használható. Felmosás után nem tudtam különbséget tenni a kézi felmosáshoz képest, és mivel a nedves felmosókendő közvetlenül a porszívórész után található, vizes porcicákat sem fogunk találni. A Mijia 1C természetesen nem fog legurulni a lépcsőn, jól működik ez a fajta védelem is.

A beépített 2.400 mAh kapacitású akkupakk nem tűnik hatalmasnak, a gyártó nem is adott meg üzemidőt, hiszen sok minden befolyásolja azt. A tapasztalat azt mutatja, hogy turbó módban körülbelül 45 percet takaríthatunk, ami a helyiség bonyolultságától függően akár 50-60m2 felület is jelenthet. Ha nincsenek szőnyegeink és kisebb szívóerőt választunk, akkor ez az idő akár duplájára is kitolható, így kis- és közepes lakások ideális takarítóeszközévé válik a készülék. Hadd essen pár szó a szőnyegekről. Alapvetően 2 cm magasságig nincs semmi probléma, még ha lazább szövésű is a szőnyeg, gond nélkül felmászik rá a robot. Viszont a kisebb méretű, könnyebb- (fürdőszobai, WC előtti szőnyeg), illetve a rongyszőnyegek problémásak, a főkefe begyűri azokat és akadályként érzékelve a porszízvó lefordul róluk, ha ilyen szőnyegünk van, akkor takarítás előtt távolítsuk el az útból. Egyébként a szívóerő elég arra is, hogy a kávészemeket és az őrölt kávét is felszívja a szőnyegről is.

Egyébként az sem baj ha nagy lakásban élünk, a recharge&resume (leginkább töltés és folytatás-nak fordíthatjuk) funkciónak köszönhetően ha a töltöttség 20% alá esik, a robot visszamegy a dokkolóra, 80%-ig újratölti magát és utána ott folytatja a munkát ahol előzőleg abbahagyta. A szerkezet bármikor visszaküldhető a dokkolóra, de ha úgy ítéli meg, hogy minden ragyog, magától is visszamegy a töltőjére, erről hangjelzést és/vagy üzenetet is kaphatunk, ha ezeket a funkciókat előzőleg aktiváltuk. Ha a felmosóadapter használatban volt, akkor töltés előtt távolítsuk el, bár érdekes módon ez a figyelmeztetés nem minden esetben jelent meg. Érdemes a külön megvásárolható, és a dokkoló elé elhelyezhető padot beszerezni, így nem lesz nedves a szőnyeg/parketta a felmosórongy alatt.

A portartály a tető felemelése után vehető-, és üríthető ki, a fenti képen is látható két narancssárga háromszögnél nyitható, a HEPA szűrő pedig a túloldalon pattintható ki, majd mosható el, vagy porszívózható ki. Sajnos a főkefe végei nem szerelhetőek le, mint a Roborock S5/S6 esetében, így a feltekeredett hajszálak, esetemben a padlószőnyeg széleinek darabkái (a gyerekszobában rögzítés nélküli padlószőnyeg van játszószőnyeg gyanánt a lamináltpadlóra fektete, így utóbbitól máshol nem kell félni) nehezen távolíthatóak el eszköz nélkül. Szerencsére a csomagban található multifunkciós eszköz pengével felszerelt, így azért megoldható a feladat.

A Xiaomi Mijia 1C személyében egy nagyon kedvező árú és kitűnő ár/érték arányú robotporszívót próbálhattunk ki, a teljes összefoglalót lejjebb olvashatjátok. Amennyiben elakadnátok, a teszthez kapcsolódó fórumban tudtok kérdezni tőlünk a működéssel kapcsolatban.

Összefoglaló:
9.2A mi értékelésünk
Majdnem azt tudja, mint a nagyok, de jóval olcsóbban

A Xiaomi Mijia 1C robotporszívó egy kitűnő ár/érték aránnyal rendelkező kettő az egyben eszköz, mely egy időben képes a lakásunk porszívózására és felmosására is, a nagyobb robotok árának nagyságrendileg feléért (Roborock S5/S6, Viomi V2 PRO). Ugyan a helymeghatározás és a feltérképezés nem LIDAR alapú, de ez a használatot nem befolyásolja, a térképrajzolás valós időben nyomon követhető az applikációban, a bejárt út előre megtervezett. Az eddig látott legnagyobb szívóhatás elég a hajszálak, állatszőrök szőnyegről való eltávolításához is, és a 600 ml űrtartalmú portartály is el tudja nyelni ezeket. A port mosható HEPA szűrő tartja bent, így allergiásoknak is jó választás a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó. Ugyan az akkumulátor kapacitása csak 2.400 mAh, de a recharge&resume funkciónak hála, az automata feltöltés után a takarítás ott folytatódik, ahol abbamaradt. A térképeket nem jegyzi meg, minden alkalommal újra rajzolja őket, és no-go zónával sem rendelkezik. Mindezek ellenére ilyen áron, ennyi tudással nem nagyon találhatunk más alternatívát, kisállatos, kis-, közepes méretű lakásokba, házakba véleményünk szerint a legjobb választás.

Ár/érték arány
10
Építési minőség/dizájn
9.5
Szolgáltatások
8.5
Takarítás szőnyegen
8.5
Takarítás padlón
9.5
POZITÍVUMOK
 • jó ár/érték arány, kedvező ár
 • VSLAM algoritmus
 • Mi AI asszisztens vezérlés
 • nagy portartály
 • egyidejű porszívózás/felmosás
 • hatalmas szívóhatás
 • alacsony építés
 • időzíthető/programozható takarítás
 • 15 különböző szenzor
 • töltés és folytatás funkció
 • 3 különböző felmosási mód
 • rendszeres firmware-frissítés
NEGATÍVUMOK
 • nincsenek kijelölhető no-go zónák, virtuális fal (a májusi firmware-frissítés tartalmazza)
 • kis kapacitású akku, kevés üzemidő
 • nincs automatikus szőnyegfelismerés
 • a főkefe nem védett a hajszálak ellen
 • az app nem jegyzi meg a térképeket (a májusi firmware-frissítés tartalmazza)
 • a rongyszőnyegeket begyűri
A Xiaomi Mijia 1C robotporszívó itt vásárolható meg:
1
Main Features:● Visual Dynamic Navigation SystemQuickly capture coordinate information, extract complex spatial features, maintain dynamic surveys while traveling, map more accurately and efficiently.● VSLAM + 4-core CPUMore computational, able to locate the exact position of the robot in real...
Még több infó +
197,99 $
Megnézem az ajánlatokat
A legjobb ajánlat kuponkód nélkül:dhgate.com
Majdnem azt tudja, mint a nagyok, de jóval olcsóbban
A Xiaomi Mijia 1C robotporszívó egy kitűnő ár/érték aránnyal rendelkező kettő az egyben eszköz, mely egy időben képes a lakásunk porszívózására és felmosására is, a nagyobb robotok árának nagyságrendileg feléért (Roborock S5/S6, Viomi V2 PRO). Ugyan a helymeghatározás és a feltérképezés nem LIDAR alapú, de ez a használatot nem befolyásolja, a térképrajzolás valós időben nyomon követhető az applikációban, a bejárt út előre megtervezett. Az eddig látott legnagyobb szívóhatás elég a hajszálak, állatszőrök szőnyegről való eltávolításához is, és a 600 ml űrtartalmú portartály is el tudja nyelni ezeket. A port mosható HEPA szűrő tartja bent, így allergiásoknak is jó választás a Xiaomi Mijia 1C robotporszívó. Ugyan az akkumulátor kapacitása csak 2.400 mAh, de a recharge&resume funkciónak hála, az automata feltöltés után a takarítás ott folytatódik, ahol abbamaradt. A térképeket nem jegyzi meg, minden alkalommal újra rajzolja őket, és no-go zónával sem rendelkezik. Mindezek ellenére ilyen áron, ennyi tudással nem nagyon találhatunk más alternatívát, kisállatos, kis-, közepes méretű lakásokba, házakba véleményünk szerint a legjobb választás.
Ár/érték arány
10
Építési minőség/dizájn
9.5
Szolgáltatások
8.5
Takarítás szőnyegen
8.5
Takarítás padlón
9.5
Pozitívumok:
 • jó ár/érték arány, kedvező ár
 • VSLAM algoritmus
 • Mi AI asszisztens vezérlés
 • nagy portartály
 • egyidejű porszívózás/felmosás
 • hatalmas szívóhatás
 • alacsony építés
 • időzíthető/programozható takarítás
 • 15 különböző szenzor
 • töltés és folytatás funkció
Negatívumok:
 • nincsenek kijelölhető no-go zónák, virtuális fal
 • kis kapacitású akku, kevés üzemidő
 • nincs automatikus szőnyegfelismerés
 • a főkefe nem védett a hajszálak ellen
 • az app nem jegyzi meg a térképeket
 • a rongyszőnyegeket begyűri
2pcs Side Brushes For Xiaomi MIJIA 1C Robot Vacuum Cleaner - White
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
$8.99
MEGNÉZEM
geekbuying.com geekbuying.com
Brush Cover For Xiaomi MIJIA 1C Robot Vacuum Cleaner - White
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
$12.99
MEGNÉZEM
geekbuying.com geekbuying.com
Rolling Brush For Xiaomi MIJIA 1C Robot Vacuum Cleaner - White
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
$14.99
MEGNÉZEM
geekbuying.com geekbuying.com
Moisture-proof Pad For Xiaomi MIJIA 1C Robot Vacuum Cleaner - White
Valódi európai raktárkészlet, gyors szállítás, átlagon felüli problémakezelés.
$21.99
MEGNÉZEM
geekbuying.com geekbuying.com
Xiaomi Mijia Vacuum Cleaner 1C 1pcs Mat Pad Navigation Version
$21.12
nincs raktáron
MEGNÉZEM
banggood.com banggood.com
10pcs Replacements for Xiaomi Mijia 1C Vacuum Cleaner Parts Accessories 4*Side Brushes...
$20.60
nincs raktáron
MEGNÉZEM
banggood.com banggood.com
Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner 1C Hepa Filter Cleaning Tool Parts Accessories...
nincs raktáron
MEGNÉZEM
aliexpress.com aliexpress.com
New XIAOMI MIJIA Mi Cleaning Cloth for 1C STYTJ01ZHM Trapos De Trapeado...
nincs raktáron
MEGNÉZEM
aliexpress.com aliexpress.com

Friss ajánlatok minden nap

Köszönjük, hogy olvasol minket. Azon fáradozunk, hogy a lehető legjobb ajánlatokat oszthassuk meg Veled. Maradj velünk, építsünk közösséget!

Xiaomi Mijia 1C robotporszívó - íme az új bejárónőd
Ajánlatok a weddmegonline.hu YouTube csatornájáról:
_bzfn1MmFO4
ANGWATT T1 elektromos roller teszt
40:55
2i8gbrDi4Ts
Eleglide M2 elektromos mountain bike teszt
34:24
vvqjo2RERUE
Duotts C29 elektromos mountain bike teszt
27:58
2UgxChrh0kg
Inmotion S1 elektromos roller teszt
30:34
jKt4ulGJPoY
KugooKirin G3 elektromos roller teszt
31:45
wN6tfWftuU0
Navee N65 terep és emelkedő
10:05
u7LWEbg5c6U
BlitzWolf BW-CMM2 eszpresszó kávéfőző teszt
04:35
0
ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár
Coupon
Ennyi ideje hozzáadva: 1 hónap

ANGWATT T1 Off-Road Electric Scooter (2x3000W) – EU raktár

$1299,58 $1407,97
-8%
Teszt: ANGWATT T1 elektromos roller – az adrenalinbomba Reviews Szász Sándor ...
MEGNÉZEM
Mutasd a kuponkódot!
Szász Sándor (Alex)
Mutasd a teljes profilt Szász Sándor (Alex)

A weddmegonline.hu és a nekedveszem.hu megálmodója és alapítója. Végzettségét tekintve közgazdász, az elmúlt húsz évet a médiaiparban töltötte. 2019. januárja óta kizárólag a weblapjaival foglalkozik.

Írd meg Te is a véleményed!

   Szólj hozzá

   weddmegonline
   Új Felhasználó Regisztráció
   Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.