Jimmy H8 Pro vezeték nélküli állóporszívó

Weddmegonline.hu Fórumok Tesztek Jimmy H8 Pro vezeték nélküli állóporszívó

Címkézve: 

2 hozzászólás mutatása
 • Szerző
  Bejegyzés
  • #86859
   Szász Sándor (Alex)
   Adminisztrátor
  • #146099
   Timmcsy
   Felhasználó

   Kedves Sándor!

   Először is elnézést, hogy ide írok, de a Jimmy PowerWash HW8 Pro száraz-nedves porszívó topikban nem enged hozzászólni, azt írja, jelentkezzek be, pedig be vagyok és hiába írom be az adatokat, továbbra is kéri őket és nincs hozzászólás opció!? Más topikoknál nincs ez a problémám.

   Az érdekelne a Jimmy PowerWash HW8 Pro száraz-nedves porszívóval kapcsolatban, jól értem-e, hogy nem adagolja magától a vizet a felmosáshoz, hanem a kefe teljesen száraz mindaddig, amíg az ember manuálisan nem spriccent a spriccelő fejjel? Nézegettem más márkákat, pl. Tineco, Bissel, azok adagolják a vizet, tény, hogy “vacmop” jelzővel illetik őket. Viszont ennél is írja, h “washer” és a tesztek szerint fel is tud mosni, viszont ha “csupán” annyi vizzel mos fel, amennyit manuálisan spriccentünk, akkor elég tiszta marad utána a padló? Látom a videós tesztben, hogy a papírtörlő nem lett koszos, de nem tudom, egyáltalán koszos volt-e a padló, annyiszor ment már át rajta a géppel!?

   Ha sima kézi moppal mosok fel pár naponta, természetesen porszívózás után, akkor is 2-3 m2-enként kimosom a mopot és 2-3x megyek végig ugyanazon a felületen, amíg már nem “koszos” (leginkább poros) vizet mossak ki a rongyból. Mivel itt csak spiccentésnyi víz van, nem tudom, mennyire tiszta/tud tisztulni a forgás által a kefe és ezáltal mennyire lesz tiszta a padló!? Tehát, ha felmosás végeztével fehér zoknival sétálna végig az ember, mennyire maradna fehér az a zokni?

   Elnézést, hogy bonyolult vagyok, de ki szeretném váltani a kézi felmosást (heti-kétheti egyszer azért gőztisztítóznám a padlót, de gondoltam naponta körbe szaladnék a Jimmyvel gyors felmosás címszóval, hétha az szinten tart!?) és ha erre nem képes a gép, vagyis poros marad a padló, mert koszos lesz a kefe és csak szétkeni a koszos vizet (, mint amikor valaki nem mossa tisztára a felmosó rongyot felmosás közben), akkor pénzkidobás lenne számomra.

   Köszönöm szépen, ha tud segíteni! Üdv, Tímea.

  • #146233
   Szász Sándor (Alex)
   Adminisztrátor

   Kedves Tímea,

   Semmi gond, itt is tudok válaszolni és megnézem majd, hogy mi lehet a gond a topikkal, bár első ránézésre nem látom az okát, hogy miért nem sikerült oda írni.

   Igen, ez így van, akkor adagolja a vizet, ha spriccelünk, így alkalmas olyan felületek tisztítására is amit nem szeretnénk ha vizes lenne (például szőnyeg). Viszont tapasztalataim szerint ilyenkor is fel kell tölteni a szennyvíztartályt egy kevés vízzel, hogy ne poroljon – bár ezt a gépet szívem szerint csak felmosásra ajánlanám a kefe miatt, vagy olyan helyre ahol nagyobb százalékban van keménypadló, mint (padló)szőnyeg.

   A kefe anyaga olyannyira képes magába szívni a vizet, hogy a takarítás utáni kimosás után szobahőmérsékleten még pár napig nyirkos marad. Ezzel azt szeretném mondani, hogy nem kell állandóan spriccelni, a kefében lesz annyi víz, hogy nedvesen tartsa a padlót, minimális (víz)film-réteget képezve a tetején. Leginkább úgy lehet elképzelni, hogy a moppal is kicsavarva mosunk fel és nem úgy, hogy tocsog a víztől, viszont itt nem kell kicsavarni és vödrözni. Plusz sokkal szebb az eredmény és nem kell 2x-3x végig menni a felületen (vagy ma mégis, sokkal egyszerűbb feladat, mint moppal). Plusz hamarabb szárad.

   A papírtörlővel azt szerettem volna bemutatni, hogy nem maradt vizes a felület, koszosnak egyáltalán nem marad koszos, pedig sima vízzel használtam, mosószer nélkül. A zokni sem marad koszos, a konyhában található foltokat (kávé, ételmaradvány) is felszedi. Sokkal szebb eredményt lehet vele elérni, mint egy kézi felmosóval, a zokni fehér marad.

   Amennyiben rusztikus lapok vannak a lakásban, akkor a gőztisztítót nem ússza meg az ember, mert a fúgák koszolódnak (a videó készítése előtt nem sokkal gőzöltem át a fúgákat), a kefe pedig nem tud bemenni a lapok közé és tisztítani. Szintén saját tapasztalat, hogy a Jimmyt munka után takarítani egy idő után elég nyűgös feladat (értsd: szétszedni, kimosni, szárítani), szóval nem biztos, hogy napi rutinná válik, de heti 1-2 alkalommal működhet a dolog. A koszos víz sem kenődik szét, mert a koszosvíz-tartályba kerül, legalábbis a saját járólapjaimon és a laminált padlómon nem vettem ilyet észre, bár azok nem hófehérek.

   Remélem tudtam segíteni, szívesen válaszolok még bármilyen kérdésre ha lenne, vagy ha kihagytam valamit.

   Üdv,
   Alex

2 hozzászólás mutatása
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
weddmegonline
Új Felhasználó Regisztráció
Köszöntünk a weddmegonline.hu oldalon, örülünk, hogy benéztél hozzánk. Ha kuponkódot keresel, vagy elakadtál, chaten, vagy privát üzenetben nagyon szívesen segítünk.